הפועל כתב:
למה זה לא הגיוני?
כמו שעד לא מזמן אם רצו לוודא שאתה מי שאתה ע"י ת.ז. הסתכלו על התמונה. התמונה לא הייתה חייבת להיות במאגר מרכזי כלשהו בשביל זה.
הרעיון הוא שהתעודה שלך תזהה אותך באופן ודאי וקשה לזיוף.
אם המידע מאוחסן על התעודה זה כל מה שצריך. הרעיון הוא שלזייף תעודה ביומטרית (כלומר את המידע הביומטרי המוצפן שעליה) זה הרבה יותר קשה מלזייף ת.ז. ישנה שהיא בתכלס סתם הדפסה עם תמונה
אין שום צורך בשום מאגר בשביל זה, ומי שטוען אחרת - משקר.
כי זה לא הגיוני.
זה לא הגיוני שבמסד הנתונים של משרד הפנים יהיו כ-ל השדות שמופיעים בדרכון (שם, ת. לידה וכו') ורק טביעת האצבע לא.
אגב, גם התמונות מאוחסנות במסד נתונים מרכזי - כל מי שיש לו רישיון נהיגה חייב להצטלם והתמונה נשמרת.
אגב 2 - בלא לאחסן תמונות יש עוד איזשהו היגיון, כי מראה חיצוני של בנאדם משתנה עם הזמן (הוא מזדקן, מגדל זקן, עושה ניתוח פלסטי וכו'). לעומת זאת טביעת אצבע נשארת קבועה.
אגב 3 - למיטב זכרוני בבקו"ם גם נותנים טביעות אצבע. גם את זה אתה טוען שלא שומרים בשום מסד נתונים?
מחר בנאדם יאבד את הדרכון שלו, וייווצר מצב שזה שגנב לו את הדרכון יודע מה טביעת האצבע שלו ואף אחד אחר לא יודע, כי לא שמרו את המידע הזה בשום מקום.
מחר אני אאבד את הדרכון שלי, ובשביל להוציא חדש יכריחו אותי לתת שוב טביעת אצבע, במקום להנפיק לי דרכון חדש על סמך טביעת האצבע שנמצאת במאגר.
לא הגיוני וגם לא נכון תהליכית.