מספיק שתגיד שזו כתבה של אוהד גרינוולד
ציטוט:
"הפועל תל אביב צריכה בית", אומר ארז אדלשטיין. "כל מועדון צריך בית. וזה קודם כל החזון שלי לגבי הקבוצה. לעמותה הזו יש כוח. יש כאן הרבה קהל, הרבה אנשים. אבל כל עוד אין בית, יש לנו בעיה"
"מעבר לאימון עצמו, לדעתי מאמן צריך להיות מחויב למועדון ולקהילה", אומר אדלשטיין. "לא בכדי כשאימנתי בירושלים גרתי שם ויתר השחקנים גרו שם. בטח ובטח הפועל תל אביב שהיא לא רק קבוצה, אלא בראש ובראשונה קהילה. אי-אפשר לשכוח את התמונה מהמשחק האחרון בעונה שעברה, אחרי שהפועל הפסידה את העלייה וירון להט לקח את המיקרופון ודיבר לקהל. ליאור ליובין פגש אותי אתמול ואמר לי: שיחקתי בכמה וכמה קבוצות, אבל אין דבר כזה כמו הפועל תל אביב. מתן נאור אומר לי: אני גומר את הקריירה בהפועל. אין דברים כאלה".
גם כאשר הוא נשאל באשר למטרותיו בעונה הקרובה, לא מסתפק אדלשטיין בהצבת יעדים המקצועיים. "ברור שהמטרה היא לעלות לליגת העל, אבל גם להגדיל את כמות חברי העמותה, לשחק מול מגרש מלא ולגרום למצב שכל שחקן ישראלי ירצה לשחק בהפועל תל אביב".
כשהוא ניצב בפני אחד האתגרים הגדולים בחייו, מקבל אדלשטיין על עצמו מודל חדש לחיקוי: אלי גוטמן. "גוטמן הגיע להפועל כדורגל כדי להציל אותם, ותראה לאן הם הגיעו. אנחנו נבנה את הפרויקט הזה לאט. לא ביום אחד נגיע לגמר הפלייאוף של ליגת העל או לגמר היורוקאפ. אבל זה פרויקט שמכוון למעלה. הפועל תל אביב זה מועדון. יש לו כמות אדירה של אוהדים. אתה רואה את הקהל של הכדורגל – שרובם גם אוהדי הפועל בכדורסל – איך הם נוסעים עם הקבוצה לכל מקום באירופה ואיך הם ממלאים את בלומפילד, ואתה אומר 'וואו'. זה החזון שלי גם בכדורסל. ככה אני רוצה שנראה".
לא פחות משהו מרגיש מחויב, מרגיש אדלשטיין בר מזל על התפקיד החדש. "יש מאמן בארץ שלא היה רוצה לאמן בהפועל תל אביב?", הוא שואל ומיד עונה. "אימנתי בשלוש הקבוצות הגדולות של הפועל בארץ: גליל, ירושלים ותל אביב. הפועל תל אביב זה משהו מיוחד. אתה לא יודע שגם מקרב אוהדי הפועל גליל יש אוהדים של הפועל תל אביב? אתה יודע איזו רשימת מאמנים אימנו בהפועל תל אביב? יהושע רוזין ורלף קליין עליהם השלום עברו ממכבי להפועל. זה רק מלמד על העוצמה שלה. וצביקה שרף ייבדל לחיים ארוכים. פיני, ואפי, וגרשון דקל, וצ'ינגה שלח. ואין לדעתי פחיתות כבוד בליגה השנייה. שם התחלתי, בלאומית, בעפולה. עכשיו אני חוזר למקום שאני אוהב ושאוהבים אותי בו. האם אני חושב שהתגעגעו אליי? נראה לי שחלק כן וחלק לא. אבל אני לא מתעסק בזה עכשיו. עכשיו אני רוצה להפשיל שרוולים וללמוד את העסק".
מה שהכי חשוב לי זה שאיש מקצוע מגיע להפועל הוא מבין בדיוק לאן הוא הגיע.
ארז לא יכל לבטא את זה יותר טוב.