אוגוסטוס היל כתב:
לגבי החלב, כמה נקודות:
1. ברמה האישית, חלב עושה להרבה אנשים לא טוב. הוא קשה לעיכול ועושה ליחה.
למי שישט אסטמה, זה כמעט המלצה סטנדרטית להימנע ממוצרי חלב ככל הניתן.
2. יש משהו לא הגיוני שבן אדם ישתה חלב של חיה אחרת. ואדרבה אדם מבוגר. אין עוד בעלי חיים שמתנהגים ככה. חלב זה לתינוקות/גורים.
3. שוק החלב מגלגל סכומים אסטרונומים של כסף. יש יותר מדי אינטרסים לעודד צריכת חלב ולהדיר מהשיח טענות נגד.
אצלי זה מעורר שאלות, למרות שאני ממש לא מתנזר.
1. ברמה
האישית אתה מדבר על "הרבה אנשים", כמה אנשים יש להם בעיה חלב מאלה שאין להם בעיה? איזה אחוז? אני לא מדבר על מצבי בריאות מיוחדים.
מהקשישים שאני מראיין, מעל גיל 85, אלה שנמצאים במצב בריאותי וקוגנטיבי טוב יותר הם אלה שצורכים מוצרי חלב על בסיס יומי.
2. לא הגיוני שהאדם ישתה את חלב של חיה אחרת אבל כן הגיוני שהאדם יאכל את את החיה האחרת? מה לגבי ביצה? הגיוני לאכול אפרוח בשלבי התהוות? הגיוני שמשחר האנושות אנשים כן שותים חלב חיה אחרת?
3. יש גם אינטרסים מהצד השני של טבעונים וחברות מוצרים צמחיים כמו מוצרי סויה או שומן צמחי מוקשה.
מה אומר כל זה? מבחינתי כלום.
שוב, לא נעשו מספיק מחקרים בנושא, מבחינתי זה תחום לא ידוע, אני מסתמך על רפואה שמסתמכת על מחקרים, ולא זריקות לאוויר. כבר באה אלי אישה ש"מטפל" אמר לה שלא טוב לאכול תפוחי אדמה ועוף ביחד,למה? לא יודעת הוא אמר. הראיתי לה תמונה של מייקל ג'ורדן, מי שאכל כל יום כמה שעות לפני משחק עוף עם תפוחי אדמה באופן קבוע.
מי שזה לא עושה לו טוב או שיש מצב בריאותי שהוא צריך להמנע מחלב, ויש כאלה, שלא ישתה וישלים חסרים בתזונה. אבל בינתיים אין שום הצדקה גורפת להפסקת שתיית חלב, מה עם סויה למשל? שהתגלתה מחקרית כמוצר בעייתי שגרמה בין היתר בעיות הורמונליות אצל נשים וגדילת שדיים אצל ילדים זכרים. אין לזה סוף...
שוב, אין מבחינתי טעם לנהל על זה דיון, מישום שאין מספיק מחקרים על הנושא.