תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 15:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך לאלף את הכלב ?
הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
הכלב שלי יהיה בחודש אוגוסט בן 6.
אני רוצה להתייעץ אתכם בנוגע לאילוף..

אני לא הולך לשלוח אותו למאלף, אני רוצה לעשות את זה לבד.
הדבר היחיד שהוא יודע זה לשבת כשאומרים לו "שב!", ולא יותר מזה.
הכלב הוא כלב מאוד ביתי, ואנחנו לא גרים באזור שאני יכול לקחת אותו לפארקים של כלבים וכו'.
הכלב הוא מסוג ג'ק ראסל והוא מעורב, אנחנו לא בטוחים עם מה..

הבעיות שנוצרות הן כאלה :
אם אני מטייל איתו ומישהו עובר לידנו, הוא ישר מתחיל לנבוח על אותו אדם
אנשים שמגיעים אלינו והוא לא מכיר, אותו דבר,הוא מתחיל לעשות קולות של כעס ואז הוא עובר לנבוח וזה יוצר מצב לא נעים
אם הוא רואה כלב בחוץ הוא ישר רוצה לתקוף (לא שאני מאשים אותו, זה טבעי אך קורה גם מפני שהוא לא מאולף)
אה, ויש גם בעיה נוספת שכנראה נפתור בקרוב..הוא לאחרונה מאוד מיוחם וזה מתבטא בכך שהוא לוקח כרית ומתחיל..איך לומר..לזיין אותה :)
אנחנו כנראה נסרס אותו בקרוב אז אני מאמין שזה יפתור את זה..

איך אני משתלט עליו ?
אני לא מדבר על שטויות כמו ללמד אותו להתגלגל,לעמוד,לדבר וכו' וכו'.
אני רוצה שהוא יהיה יותר ממושמע ושיידע שאין יותר שטויות, ופשוט שיהיה הרבה יותר רגוע.
זה אפשרי עדיין בגיל כזה ?

אני יודע שבגלל שהוא ג'ק ראסל אז הוא כלב שחייב להוציא מרץ והרבה, אז היום התחלתי לרוץ איתו, אמנם לא המון אבל עשינו טיול הרבה יותר גדול וארוך מכרגיל..

פרנק,דינו ושלל מומחי הכלבים של הפורומים - עזרו לי
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איך לאלף את הכלב ?
הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 15:41 
מציע לך להתייעץ עם מומחה לפני סירוס כלב ארגסיבי בן 6, ואני לא מבין למה אתה לא רוצה ללכת למאלף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
למה לא לקחת אותו למאלף? אם הוא מאלף טוב אז הוא אמור לא רק לאלף את הכלב, אלא גם אותך.
ובקשר לכרית, זה בסדר, זה עדיף על הברך שלך.
כמו כן, תחרוש על הלוחש לכלבים בנשיונל גיאוגרפיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 15:43 
אתה לא צריך "לשלוח אותו למאלף",
אתה צריך לקבוע עם מאלף שאתה בא עם הכלב והוא מלמד אותך מה לעשות.
בכמה שיעורים אתה מקבל את כל העקרונות,
ואחר כך זה אך ורק עניין של התמדה שלך וסבלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 15:48 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
אם הוא רואה כלב בחוץ הוא ישר רוצה לתקוף (לא שאני מאשים אותו, זה טבעי אך קורה גם מפני שהוא לא מאולף)

אני לא יודע כמה זה טבעי, אני לא רואה הרבה כלבים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
ציטוט:

הכלב שלי כזה , הוא הכי אנטיפט בעולם..
אבל אם בא איזה כלב קטן שעושה עליו פוזות הוא לא שם עליו , הוא שם רק על גדולים.
אה ,הוא פינצ'ר מעורב. אולי זה מסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
מציע לך להתייעץ עם מומחה לפני סירוס כלב ארגסיבי בן 6, ואני לא מבין למה אתה לא רוצה ללכת למאלף.

הוא לא כזה אגרסיבי, אולי קצת הקצנתי את זה בהודעה..
ביום שישי אני הולך לעשות לו חיסון כלבת, אז על הדרך אתייעץ עם הוטרינר שלנו.
לגבי המאלף, כבר חשבנו על זה אבל אני לא חושב שנשלח אותו למאלף..

בגלל זה שאלתי כאן בפורום, אולי יש כאן אנשים שאילפו בעצמם ויכולים לתת לי כמה טיפים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
ציטוט:

ג'ק ראסל הוא כלב ציד, אז מבחינתו זה טבעי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 17:46 
http://animals.walla.co.il/?w=/5733/1829287

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 18:18 
לוסיאנו דה ברונו כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

הוא לא כזה אגרסיבי, אולי קצת הקצנתי את זה בהודעה..
ביום שישי אני הולך לעשות לו חיסון כלבת, אז על הדרך אתייעץ עם הוטרינר שלנו.
לגבי המאלף, כבר חשבנו על זה אבל אני לא חושב שנשלח אותו למאלף..

בגלל זה שאלתי כאן בפורום, אולי יש כאן אנשים שאילפו בעצמם ויכולים לתת לי כמה טיפים..

בלי מאלף תהיה לך עבודה יותר קשה, אבל זו בחירה שלך. תוריד מהאינטרנט את הלוחש לכלבים, תקרא את שני הספרים הפופולריים בנוגע לאילוף ותתכונן כי זה בעיקר הולך לאלף אותך ולא אותו.
לא יודע אם כדאי לך להתייעץ עם הוטרינר בנושא הזה כי יש לו אינטרס (סירוס עולה כסף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
אני יודע שסירוס עולה כסף, וגם בעבר העלנו את האופציה אך שללנו אבל עכשיו החלטנו ללכת על זה בכל זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 18:38 
אתה לא קורא טוב את מה שכותבים לך פה.
לוטרינר יש אינטרס שתסרס את הכלב. לא בטוח שכדאי לך לסרס כלב בן 6 עם נטיות כמו שאתה מתאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 18:48 
סמל אישי של המשתמש
לוסיאנו דה ברונו כתב:
אני יודע שסירוס עולה כסף, וגם בעבר העלנו את האופציה אך שללנו אבל עכשיו החלטנו ללכת על זה בכל זאת.

סירוס זה תמיד דבר רצוי וחיובי, הן התנהגותית והן בריאותית.
אלא שבגיל 6 זה כבר מעט מאוחר מדי - התנהגותית הכלב כבר סיגל לעצמו התנהגויות (שבחלקן הגדול נובעות מרמת הטסטוסטרון שלו), ולא סביר להניח שהוא ישנה אותן בצורה משמעותית גם אם יסורס (מהבחינה הזאת מומלץ לסרס כלבים עד גיל שנה, לפני שהם מתבגרים ומסגלים לעצמם התנהגויות וקבעונות. הגיל האידאלי הוא 6-8 חודשים).
מהבחינה הבריאותית המונעת, זה אף פעם לא מאוחר מדי.
בקיצור, אני הראשון שאמליץ על סירוס כלב זכר, כל כלב זכר, אבל באמת שבגיל 6 זה כבר לא ישנה הרבה מהבחינה ההתנהגותית (אלא אם כן מדובר בכלב תוקפן באופן קיצוני ממש, ואז אפילו הקצת הזה יעזור).

לגבי כל השאר, אשמח לנסות לענות לך מאוחר יותר בהרחבה (כשאשוב הביתה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 19:28 
סמל אישי של המשתמש
תודה רבה פרנק, חיכיתי לראות תגובה שלך.
מחכה לתגובה המורחבת ;)

בעניין הסירוס.כמובן ששום דבר לא בטוח, ביום שישי כפי שכבר אמרתי אני אשוחח על כך עם הוטרינר, ואעלה בפניו את מה שכתבת לי ונראה מה תהיה תשובתו.בכל מקרה זה לא בטוח, אלא רק בגדר "חשיבה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 19:34 
ההתנהגויות שאתה מתאר קשורות אחת לשנייה וסירוס, גם בגיל הזה, יכול לעזור (למרות שזה גיל מאוד מאוחר). בכל מקרה, לא קל לאלף כלב בן 6. אני מניח שההתנהגות שאתה מתאר היא ההתנהגות שלו מזה לא מעט זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 19:39 
סמל אישי של המשתמש
תחשוב טוב...פרנק מאז הסירוס לא אותו בן אדם

וסובל מגלי חום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
ההתנהגויות שאתה מתאר קשורות אחת לשנייה וסירוס, גם בגיל הזה, יכול לעזור (למרות שזה גיל מאוד מאוחר). בכל מקרה, לא קל לאלף כלב בן 6. אני מניח שההתנהגות שאתה מתאר היא ההתנהגות שלו מזה לא מעט זמן.

אני יודע שלא קל, וכן ההתנהגות היא לא מעט זמן...
אני רוצה בכל זאת לנסות, לפחות לראות איך יילך, ואם זה יצליח גם במעט, מה רע..
גם לגבי הסירוס, אם נחליט לעשות וזה ישפיע לטובה גם אם במידה קטנה, אז אחלה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:18 
סמל אישי של המשתמש
טוב, מצטער על ההשתהות במענה, אבל עוד יום פחות יום זה כבר לא משנה.

בגדול, כמו שאמר לפני גיא האדום, כל המקרים שאתה מתאר נובעים מבעיה אחת - והיא שהכלב לא רואה בך את מנהיג הלהקה (פק-לידר) שלו. הלהקה מבחינתו, חשוב לזכור, זה בני הבית כולם. כל המשפחה כולה. הבעיה הבסיסית היא דומיננטיות יתר של הכלב וזה שהוא רואה את עצמו מנהיג הלהקה של בני הבית כולם.

דבר ראשון שהייתי מייעץ לך לעשות זה ליצור קשר עם מאלף טוב על מנת לקבוע איתו פגישה או שתיים (או שלוש) שבהן הוא ידריך אותך, אצלך בבית, כיצד יש להתנהג עם הכלב ומה לעשות במקרים שאותם תיארת. מאלף כיום זה לא רק "שב", "ארצה", "התגלגל" ו"תן יד" - מאלף היום זה קודם כל פתרון בעיות התנהגות (=משמעת).

אני יכול לומר לך את מה שאני קצת יודע (מניסיון, ומהרבה שיחות עם מאלפים). בגדול יש שתי גישות - גישה אחת, המורכבת יותר, הארוכה והמעמיקה יותר, אבל דורשת הרבה יותר זמן, סבלנות והתמדה מצידך - היא הגישה שצריכה להביא את הכלב בסופו של דבר לראות בך, ובכל בני הבית, מנהיגי הלהקה שלו, כך שהוא בהיררכיה הביתית יהיה אחרון לכולם. זה לא פשוט, בכלל לא, וזה תהליך ארוך ומורכב שדורש הדרכה פרטנית ואישית של מאלף שידריך אותך איך לנהוג בכל מצב ומצב כדי להגיע לכך. כרגע, לפי המצב שאתה מתאר, הוא רואה את עצמו מעל כולם. דוגמא לכך היא שהוא מרגיש את הצורך, כמנהיג הלהקה, להגן ולגונן על שאר חברי הלהקה שלו (בני הבית) כשבנאדם נכנס הביתה, במקום המצב הטבעי שבו הוא צריך להשאר מאחור ולסמוך עליך, או על כל מי שפותח את הדלת, שיגונן עליו ויגן עליו במקרה הצורך. המיתוס, כאילו כלב צריך לשמור על הבית ולשמור עלינו הוא מיתוס מוטעה ולא נכון (אלא אם כן מדובר בכלב שמירה שזו מטרתו, ואז אל תצפה שהוא יהיה נחמד. הוא ישמור. במקרה של כלב משפחה ביתי - הוא לא אמור להגן עליכם, הוא לא אמור לשמור - הוא אמור לבטוח בכם שאתם תגנו עליו). דוגמא נוספת היא שהוא גם מרגיש צורך להגן עליכם מפני עוברי אורח חולפים או כלבים זרים שמתקרבים אליכם. זה מצב מאוד לא רצוי.

כאמור, מאוד קשה לפרוט את הגישה הזאת לכמה מילים. יעזור לך מאוד לראות כמה פרקים של הלוחש לכלבים (ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק) ולנסות ליישם קצת מהעקרונות שהוא מעביר שם על מנת לקבע את מעמדנו כמנהיג הלהקה של הכלב. דרושה מידה רבה של סמכותיות, דרוש הרבה רוגע מצידנו, הרבה "אסרטיביות רגועה". עצבים ויציאה מן הכלים (למשל לצרוח על הכלב) לא ממש יקרינו סמכותיות כלפי הכלב - להיפך, כלבים נוטים לראות באובדן עשתונות שלנו וביציאה מן הכלים שלנו חולשה והעדר מנהיגות "אסרטיבית רגועה" שלנו, ובצדק.

אם שוב נחזור לדוגמה של מישהו שנכנס הביתה - המצב שבסופו של דבר צריך לשאוף אליו זה כשהכלב לא ניגש לפניך אל הדלת, ולא מנסה לגונן עליך פיזית, אלא דווקא נשאר מאחוריך, כמטר או שניים מאחורי גבך, יושב שם וסומך עליך שאתה הוא זה שמטפל במצב. הכלב צריך להשאר מאחוריך, רגוע וכנוע, ולא לפניך, מנסה לטפל במצב בעצמו. אתה אמור לחצוץ בינו לבין ה"סכנה" הפוטנציאלית, קרי - מי שבא לבקר.

הגישה השניה, הקלה יותר (אבל לא זו שמנסה להתמודד עם הבעיה מן השורש) היא זו שנותנת פתרונות נקודתיים, מין "טריקים" כאלה לכל מצב ומצב - למשל במקרה שמישהו זר נכנס הביתה יש פיתרון פשוט - ניתן להציב תמיד, דרך קבע, מכסה של סיר עשוי נירוסטה על הרצפה, בפינה ליד הדלת. ברגע שבנאדם נכנס הביתה, והכלב נובח עליו ולא עוזב אותו, בעיטה קלה במכסה הסיר לכיוון הכלב תגרום לו להבהל מהרעש של גרירת המכסה על פני הרצפה, ולהפסיק מיד.

אחרי שהבנת את הסיבה המשותפת לכל התופעות שציינת, אפשר להתחיל לעבור עליהן אחת אחת.

קודם כל חשוב לדעת שג'ק ראסל טרייר, ככל שהוא כלב נבון ופיקח, כך הוא גם ידוע בעקשנותו. גזע שמבין טוב מאוד מה שרוצים ממנו, אבל מתקשה לקבל מרות, ולכן גם קשה לאלף אותו. מלבד זאת, מדובר בכלבים מאוד מאוד אנרגטיים, בעלי מרץ רב, שדורשים פעילות גופנית רבה (הרצה, טיולים ארוכים, אופניים וכו'). מחסור בפעילות יוצר אצל הכלב תיסכול מצטבר, והתסכול המצטבר מתורגם במעשה לאגרסיביות ולעיתים אף לתוקפנות. כמו כן, הג'ק ראסלים יכולים להיות תוקפניים כלפי זרים (וגם כלפי כלבים זרים) אם לא עברו תהליך סוציאליזציה טוב כגורים (חשיפה יום יומית לכלבים אחרים, בעיקר גדולים יותר, מגיל אפס, וחשיפה להרבה אנשים זרים).

בכלל, כלבים קטנים נוטים להיות יותר פחדנים ויותר נוירוטיים כלפי כלבים אחרים (בעיקר גדולים מהם) וגם כלפי אנשים זרים או ידיים זרות שמושטות אליהם. את הפחד הזה הם מתרגמים לנוירוטיות ולתוקפנות.

בנוגע לזה שהוא תוקף כלבים - ראשית, זה ממש לא "טבעי" כמו שאתה חושב. כלבים מבוייתים מטבעם אמורים להיות חברותיים וידידותיים כלפי כלבים זרים ואנשים זרים. אבל מצד שני, אין ספק שזה דווקא נובע מחוסר בטחון, מנוירוטיות ומפחד כלפי כלבים אחרים (בעיקר גדולים ממנו) יחד עם אגו מצ'ואיסטי מנופח, תולדה של הבעיה שהגדרנו קודם - דומיננטיות יתר.

למען האמת, התופעה הזאת שכיחה מאוד אצל כלבים קטנים. ולמען האמת, אין הרבה מה לעשות, בעיקר בגיל מבוגר (בן 6). חשיפה אינטנסיבית לכלבים, בעיקר גדולים, מגיל אפס, היתה מונעת את זה. אני מדבר על לקחת אותו, ממש מגיל חודשיים-שלושה, לגינות כלבים, כל יום, כדי שילמד לא לפחד מכלבים זרים, שילמד איך מתנהגים בחברת כלבים, שילמד את שפת הכלבים, שיפתח כישורים חברתיים כלביים - מה שנקרא תהליך סוציאליזציה. כעת זה כמובן מאוחר מדי לכל זה. (ויכולים לקפוץ לי כל הוטרינרים שמזהירים מפני חשיפה של גורים רכים לכלבים בוגרים מחשש למחלות - תהליך סוציאליזציה בריא חשוב יותר לדעתי. זה קצת כמו רופא שימליץ לא לשלוח ילד לגן מחשש להידבקות בכינים או במחלות ויראליות).

אני מניח ומקווה שכלבים גדולים יידעו לקחת אותו בפרופורציות הנכונות ולא יתקפו אותו. בדרך כלל זה המצב. רוב הכלבים הגדולים, הנורמטיביים, ידעו לקחת את הרעש והצילצולים של כלבים קטנים בפרופורציות הנכונות, ולא יתייחסו לזה יותר מדי ברצינות.

לגבי זה שהוא נובח על בני אדם - לזה אין שום הצדקה. זה לא נובע, לדעתי, מאותה סיבה שהוא נובח על כלבים. אם על כלבים הוא נובח מפחד ומחוסר בטחון, הרי שעל בני אדם הוא נובח דווקא על מנת להגן עליכם. וזה, כאמור, לא המצב הרצוי.

יכולתי לייעץ לך להשתמש בקופסת רעש או בצרור מפתחות מיוחד לזה על מנת למנוע ממנו לנבוח על אנשים, אבל אני לא בטוח שזה הפתרון הרצוי במקרה של הכלב שלך. יכולות להיות לכך (שימוש בקופסת רעש) השלכות לא חיוביות של לפתח פחד כלפי אנשים זרים - ופחד אצל כלבים מוביל לנוירוטיות ולתוקפנות. בכלל פחד זה דבר מאוד לא רצוי אצל כלבים - בטח ובטח לא פחד כלפי אנשים זרים. כלב, במצב אידיאלי, צריך לסמוך על אנשים, גם זרים, אנשים בכלל, ולבטוח בהם. בטח לא לפחד מאנשים. זה הדבר האחרון שאתה רוצה לגרום לכלב שלך - לפחד מאנשים. פחד מוביל בדרך כלל אצל כלבים לתוקפנות.

ציינת שאתה לא גר באיזור של גינות כלבים. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל היה טוב לחשוף אותו, לפחות פעם-פעמיים בשבוע, לחברת כלבים (בגילו כעת יש לעשות את זה בצורה מבוקרת ובהדרגה). גם חשיפה לחברת אנשים היא דבר חשוב - למשל לצאת איתו לטיולים ברחובות סואנים, היכן שיש הרבה אנשים זרים סביבו, רעשים של כלי רכב, אוטובוסים, רגליים מכל עבר וכדומה. חוף כלבים, למשל, פעם בשבועיים, זה דבר נפלא לכל כלב וחשוב מאוד לתהליך סוציאליזציה בריא.

עצתי - תפנה למאלף כלבים טוב, שיפגש איתך פעם או פעמיים וידריך אותך. עצה שניה - תתחיל, במידת האפשר, להריץ אותו הרבה. הרבה הרבה. פעילות גופנית נמרצת, בעיקר אצל כלבים היפר אקטיביים כמו הג'ק ראסלים, מונעת הצטברות של אנרגיות ושל מרץ, מה שמוביל להצטברות של תיסכולים, ובסופו של דבר לאגרסיביות. כשהוא יהיה עייף הוא יהיה רגוע יותר.

גם סירוס יעזור (למרות גילו המתקדם) - כלב מיוחם, שכל הזמן מת לזיין, ושבסופו של דבר לא מממש את היצרים המיניים שלו - נבנית אצלו הצטברות של יצרים מיניים שהוא לא יכול לפרוק אותם - וזה גורם לתסכול אללה יסתור שגם מוביל לתוקפנות.

תחשוב על עצמך, באי בודד, מוקף כל הזמן בבחורות כוסיות שגם מדיפות ריחות של סקס, ואתה לא יכול לעשות עם זה כלום. גם לא לאונן ולא לפרוק את היצר המיני. או שתשתגע, או שתרצח מישהו בסוף. אותו דבר כלב. לכן אני ממליץ מכל הלב לסרס כלבים זכרים. בכל גיל. את ההתנהגות שלו שהוא כבר קיבע זה אמנם לא ישנה כבר בגילו המתקדם, אבל לפחות זה ירגיע אצלו את היצר המיני ואת הייחום.

לבסוף - טוב שהתחלת להריץ אותו. זה חשוב מאוד. לפחות שעה של ריצה (או הליכה נמרצת) כל יום. לא פחות. אגב, חשוב מדי פעם גם לשחרר אותו ולתת לו להתרוצץ חופשי. אבל, דבר ראשון שכל כלב צריך לדעת זה לבוא מיד בקריאת "אליי". זה דבר קל יחסית ללמד כל כלב, גם העקשן ביותר, בעזרת צ'ופרים טעימים (הצ'ופר הכי טוב זה נקניק קבנוס פרוס לפרוסות דקיקות קטנטנות, או נקניקייה חיה פרוסה לחתיכות קטנטנות). כל מאלף יוכל להדריך אותך די בקלות כיצד לגרום לכלב לבוא לקריאת "אליי". זה לא קשור ל"אילוף" - זו פשוט משמעת בסיסית וצעד ראשון לקראת לגרום לכלב להבין שאתה הבוס שלו, מנהיג הלהקה שלו.

מקווה שעזרתי, בקטנה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לעזור עוד.

ודינו, דינו! תתרום גם אתה! אתה מבין פי כמה ממני בכלבים.

(אגב, דבר חשוב אחד שלא ציינת - האם כל התופעות הללו היו אצלו תמיד? מגיל צעיר? או האם הן התפתחו בגיל מאוחר יותר, ואם כן אז באיזה גיל כל זה התחיל? ובכלל, מאיזה גיל הוא אצלכם?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:27 
סמל אישי של המשתמש
:SHOCK: :SHOCK: :SHOCK:
חסכת לו עכשיו את הצורך לקנות ספר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:29 
סמל אישי של המשתמש
בכיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
א' - :BOW:
תענוג לקרוא.

ב' :

התגובות כאן אומרות לי לפנות למאלף, ולפי מה שאתה כותב, זה הדבר הכי נחוץ לעשות.לכן אני אשתדל לפעול כך בהקדם.
העניין הוא שאני גר ביישוב, ובאיזור שהוא לא מרכזי אלא שקט יותר, אע"פ שהבתים הסובבים אותי (ובכלל הרחוב שלי) שופעים כלבים.
האמת, שאין לי בעיה להתחיל להריץ את הכלב שלי.אין ספק שגם לי זה יעזור ;) אך לא אוכל לעשות זאת כשהוא משוחרר, אלא רק מחובר אליי לרצועה, כיוון שהוא עדיין לא מאולף כאמור ואם הוא ישוחרר בחוץ, הוא יברח לי וזה יכול להיות הסוף שלו.אבל אני יכול להסתדר אם הוא יהיה מחובר אליי.

אם אתה אומר שסירוס יבטל את עניין היצר המיני - מבורך.הכלב גומר פה (תרתי משמע) את הכריות.רק היום, אחרי שהשתדלתי להרחיק ממנו כל דבר אפשרי שעלול לגרום לו להתחיל לאונן, הוא מצא כרית ועשה את מה שעשה.אין לי ספק שאעשה לו סירוס.
אך קראתי בלינק ש"סו אלן" הביא מאתר וואלה, שסירוס יכול לעצור השתנות בבית.מה אתה אומר על זה ? זה באמת יכול לעצור את זה ?

הכלב שלי כלב לא מחונך, כפי שאתה מבין.
קיבלתי אותו בגיל 3 שבועות מדודתי, שמצאה אותו מסתובב כחוש באיזור קיסריה.מאז הוא אצלי.
לדעתי כל הבעיות איתו החלו בגיל שלוש או ארבע.קצת קשה לי לשים את האצבע בדיוק כי אני לא זוכר.
פיפי בבית היה מאז ומתמיד.

אבל האם יש דברים שאני יכול לעשות כדי לגרום לו להיות יותר ממושמע ? לפני שאני פונה למאלף..
גם אם זה הדבר הכי קטן..

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
מבין כל ה"בעיות" שציינת, את הכי חשובה שכחת לספר - את העובדה שהכלב בן 6 ועדיין עושה צרכים בבית.

זה יכול אולי לנבוע גם מתחושת הבעלות שלו על הבית (הוא מסמן טריטוריה). הוא צריך להבין שהבית זו הטריטוריה שלכם, לא שלו. אבל באמת, קטונתי מלייעץ בעניין הזה - שוב, עצתי - רק מאלף טוב. שיבוא אליך הביתה, יראה את הכלב, וייעץ לך.

כשאתה מתאר את הכלב, תתחיל מזה - שהוא עדיין עושה צרכים בבית. זה נראה לי כמו הסימפטום המרכזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
לוסיאנו אני יכול לתת לך עצה קטנה מנסיון שיש לי עם הכלב שלי (לברדור מעורב עם פירנאים) -
דבר שהועיל לו מאוד זה לעשות איתו טיול כאשר הוא קשור ברצועת חנק - ככה הוא הבין טוב מאוד מי השולט ומי הנשלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
לוסיאנו אני יכול לתת לך עצה קטנה מנסיון שיש לי עם הכלב שלי (לברדור מעורב עם פירנאים) -
דבר שהועיל לו מאוד זה לעשות איתו טיול כאשר הוא קשור ברצועת חנק - ככה הוא הבין טוב מאוד מי השולט ומי הנשלט.

אני איתך בקטע של קולר חנק (אני שונא את השם הזה, שעושה עוול לאביזר ההכרחי הזה), אבל אל תשכח שלך יש חצי פירנאים ענק, ולו יש ג'ק ראסל קטנטן. לא בטוח שהוא באמת צריך קולר חנק.

ועדיין - יש ארבעה דברים שאתה יכול להתחיל איתם, עוד לפני מאלף:

א. המון המון טיולים רגליים עם הכלב, וקשור - בשלב הזה רק קשור (אני חוזר בי ממה שכתבתי קודם), וזה משתי סיבות: האחת, כי הוא עדיין לא ממושמע לבוא אליך לקריאת "אליי", והשניה והחשובה יותר - כלב, למרות המיתוס, מקבל מרות לא ממי שמאכיל אותו - אלא ממי שמוציא אותו לטיול ומנהיג אותו בחוץ. אם יש שני בני זוג - האישה נותנת לכלב לאכול, והגבר מוציא את הכלב קשור לטיולים ממושכים - הכלב יראה בגבר (שמוליך אותו בחוץ) את מנהיג הלהקה שלו, ולאו דווקא את האישה שמאכילה אותו.

ב. כשאתה מוליך אותו ברצועה, אסור, אסור, אסור! לכלב למשוך אותך קדימה. כי אז הוא המוליך אותך! כלב שמושך או שמקדים את בעליו בהליכה הוא המנהיג מבין השניים. הכלב חייב ללכת לצידך. אסור לו להקדים אותך ולו בצעד. אתה המנהיג, אתה מוליך אותו, לא הוא אותך. אם הוא מקדים אותך - תיקון קל הצידה (לא אחורה) ברצועה. לא חייבים קולר חנק, כי לא מדובר פה בכלב גדול. גם קולר סטנדרטי יעזור.

אסור רתמה! רתמה זה המקור להרבה צרות. רק קולר על הצוואר.

בטח אם הוא מושך - מיד תיקון קל ברצועה הצידה (לכיוונך). עד שהוא ילמד ליישר איתך קו, וללכת לצידך.

ג. כשיוצאים מהבית - אתה יוצא ראשון. הוא יושב וממתין עד שאתה עובר את קו מפתן הדלת - ורק אז אתה קורא לו לצאת איתך החוצה. אם הוא יוצא ראשון - שוב, תיקון ומשיכה פנימה. עד שילמד שלא מתפרצים ומחכים ל"הזמנה" של הבעלים לצאת החוצה אחריו. אותו דבר גם ביציאה ממכונית או מכל מקום אחר החוצה.

ד. לחנך אותו לבוא אליך לקריאת "אליי" (שוב, ע"י שימוש בצ'ופרים טעימים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 23:02 
סמל אישי של המשתמש
אני לאחרונה מטייל עם הכלב יותר ממה שבד"כ (עוד לפני שפתחתי את הנושא הזה) ככה שזאת כבר התחלה טובה ליישום מה שאני רוצה ליישם.
בקשר להובלה במהלך הטיול - בד"כ הכלב כן לפניי כי אני יותר משוחרר איתו בעניין הזה, אבל אם אתה אומר שהוא צריך להיות לידי - כך יהיה..
בעניין יציאה מהבית - סו אלן הביא כאן לינק לפינת אילוף מ"וואלה!", קראתי קצת וזה היה כתוב שם, ומאז הכלב יוצא רק אחריי ונכנס אחריי.
מחר אתחיל לעבוד על קריאת ה"אליי".אני באמת מקווה שזה יצליח.

עוד דבר, שוב מאותו לינק מוואלה,
http://animals.walla.co.il/?w=/5733/1752499
חיפשתי דברים שרלוונטים אליי וכאן יש את הבעיה של פיפי בבית, והמאלף טוען שסירוס יכול לפתור את זה.
האם באמת כך הדבר ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
שוב, הולכה קשור ברצועה זה חיוני בשלב הזה (של קביעת מי הבוס) - אבל חשוב מאוד (מאוד) להקפיד מי מוליך את מי - אתה לפניו (או הוא מקסימום לצידך), אתה קובע את קצב ההליכה, ואתה מכתיב לאן הולכים ולאן פונים. אתה גם מכתיב היכן נעצרים ומתי. התיקון צריך להעשות במשיכה קטנה אבל חדה מאוד (טק!) בקולר. אולי קולר "האלטי" יכול לעזור. אין לי ניסיון בזה. אצל כלבים בינוניים ומעלה אין תחליף לדעתי לקולר החנק הישן והטוב. בכל מקרה, התיקון צריך להיות משיכה חדה ומיידית הצידה, לכיוון הרגל שלך (לא אחורה).

ושוב, אם יש ריתמה - לזרוק אותה לפח.

כשמוליכים כלב, אין דבר כזה "חופש". יש משמעת. טירונות.

בעניין הצרכים בבית - כשזה קורה בגיל מבוגר (מעל חצי שנה) אין לי ספק שזה נובע מדומיננטיות יתר ומסימון טריטוריה בבית. הכלב חושב שהבית זה הטריטוריה שלו. הבית זה הטריטוריה שלכם!

סירוס לא יפתור את הבעיה הזאת באופן פיזיולוגי (אני חושב, אולי אני טועה), אלא רק יקטין את מידת ה"מצ'ואיזם" שלו והצורך שלו לסמן טריטוריה. אבל, ואבל גדול, בגיל 6 אני חושש שזה כבר לא ממש ישנה התנהגויות מקובעות אצלו. וזו התנהגות מקובעת.

רק מאלף יוכל לעזור לך בזה.

לגבי ה"אליי" - עובדים עם חטיפים טעימים, ומתחילים בקטנה - במקום שקט (אולי חצר הבית, אם היא מגודרת). אפשר להתחיל עם חבל ארוך (של כמה מטרים). ברגע שהכלב מבין שהגעה אליך לקריאת אליי משמעה קבלת חטיף טעים - הוא יבוא. השאלה רק אם לא יהיו לו גירויים מעניינים יותר מסתם חטיף טעים. פה כבר נדרשת התמדה ועקשנות. הכלב כעיקרון צריך להגיע ממש עד הברך שלך כדי לקבל את הצ'ופר. לא לתת לו הנחות. כלבים מבינים טוב מאוד כשמעגלים איתם פינות או עושים להם הנחות.

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 09 יוני 2011, 23:17, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
אני חייב לאמר שאיך אתה מתאר את זה פה פרנק, להחזיק כלב נשמע כמו משהו שמתאים לטיפוס עם תסביך שליטה, אני אישית לא הייתי חושב אפילו להחזיק ולגדל כלב עם כל השיטות האלה.
בחיים לא הייתי מתייחס לכלבה שלי בדרכים שתיארת פה, והיא הייתה היצור הכי מתוק על פני האדמה פחות או יותר (בשיא האובייקטיביות :D ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 23:18 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אני חייב לאמר שאיך אתה מתאר את זה פה פרנק, להחזיק כלב נשמע כמו משהו שמתאים לטיפוס עם תסביך שליטה, אני אישית לא הייתי חושב אפילו להחזיק ולגדל כלב עם כל השיטות האלה.
בחיים לא הייתי מתייחס לכלבה שלי בדרכים שתיארת פה, והיא הייתה היצור הכי מתוק על פני האדמה פחות או יותר (בשיא האובייקטיביות :D ).

יש כלבים ויש כלבים. פה הוא מתאר כלב שתלטן שדורש יד קפדנית יותר. לא כל הכלבים הם כאלה. ויש גם כאלה שמוכנים לחיות עם כלב שנובח על אנשים או שרץ לתקוף כלבים. השאלה היא אם אתה מוכן להשלים עם זה, או שאתה רוצה לתקן את זה.

קצת כמו ילדים - לא כל הכלבים עשויים מקשה אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יוני 2011, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
פרנק, אתה ענק.
תודה !
אעדכן בקרוב קצת על מה שקורה עם הכלב.

אבל אני קצת מבולבל, מה זה רתמה ?
לי יש כאילו את הסוג הזה :
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: