lirazgc כתב:
teknoboy כתב:
lirazgc כתב:
red in blood כתב:
אני חייב להבין, מעבר לידיעת ההיסטוריה, שזה דבר חשוב בפני עצמו,
מה זה בעצם משנה מי היה כאן קודם?
מה זה משנה איך, מתי ולמה העם הפלסטיני הוקם?
מה זה משנה איך, מתי ולמה העם היהודי הוקם?
המצב כיום הוא שיש עם יהודי עם זיקה לירושלים ולארץ ישראל,
בנוסף לעם הפלסטיני שגם לו יש זיקה לירושלים ולארץ ישראל.
כל דיון מעבר לזה הוא דיון היסטורי מעניין, אך ללא כל קשר לפוליטיקה כיום.
בטח שזה רלוונטי.
זה רלוונטי מבחינה משפטית - מכיוון שאנו לא אמורים להיתפס כעם כובש, מהסיבה הפשוטה שלא כבשנו שום שטח משום עם אחר, כי אין ולא היה מדינה פלסטינית מעולם.
זה רלוונטי מבחינה מוסרית - מכיוון שהזיקה שלנו לארץ הזו היא גדולה ביותר ואסור לנו להיות מתנצלים על זכותנו הטבעית להיות פה.
זה רלוונטי מעוד הרבה סיבות. לאומיות, מדיניות וכו' וכו', אבל בעיקר רלוונטי בשביל שנפסיק להתנצל ולהתייחס אל עצמנו בצורה רעה. אנחנו לא הרעים בסיפור.
חג שמח
אם הייתם מרגישים כל כך בטוחים בזכותכם על הארץ, לא הייתם נכנסים להתקף חרדה כל פעם שאיזה מישהו היה משמיע ערעור על הזכות הזו.
זכותכם? אתה לא חלק מהעם שלי?
ועל מה אתה מדבר? איזה התקף חרדה? סתם מעצבן אותי שאנשים בגלל בורות נטו משתמשים בביטוי "שטחים כבושים" או "כיבוש".
אני אומר "זכותכם", כי אני אישית בטוח לגמרי בזכותי להתקיים כאן בשלום, ושום דבר שאיזה מישהו יגיד לא יגרום לי לחשוב שהישיבה שלי במקום בו נולדתי אינה לגיטימית.
אני לא מרגיש שום צורך להיאחז בכל מיני אילנות גבוהים ומיתולוגיים כדי להצדיק את זכותי להיות פה. "אתם" כן.
לכן הזכות שלכם כנראה אינה ברורה כמו זו שלי, לפחות בעיני עצמכם.
ואני כותב "התקף חרדה" כי זה בדיוק מה שעובר עליכם - אין לכם את היכולת הנפשית להתמודד עם המציאות כשמציגים לכם אותה.
והמציאות שמציגים לכם אינה שאין לכם זכות לשבת פה, אלא שבישיבכתם פה עשיתם דברים רעים, לא מוסריים ואסורים בחברת בני האדם.
אלא שחוסר הבטחון שלכם בנוגע לזכויותיכם כאן כל כך גדול, שכל ביקרות עליכם ועל ישיבתכם פה הופכת בעיניכם לניסיון לשלול את הלגיטימציה של עצם קיומכם.
בפסיכואנליזה קוראים לזה בשם "חרדה".
מצטער שאני זה שצריך לספר לך על זה, ועוד ככה בפורום, אבל מה לעשות.
לפחות עכשיו אתה יודע את האמת.