תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 17:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שאלה שמסקרנת אותי המון זמן לגבי מדינת ישראל והפלסטינאים
הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
ItaiH6 כתב:
KingSnake כתב:
lirazgc כתב:

הייתי ממליץ על התנ"ך. גם אם אתה לא מאמין שהוא אמיתי ושהמסופר בו מדוייק, אין עוררין על כך שהוא נכתב לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהיה מושג כזה פ"פלסטין".. זה אולי קצת יאיר את עינייך לגבי מי היה פה קודם ולמי היתה מדינה ושלטון מסודר פה בארץ.
וגם כשלא היתה מדינה, יהודים מתמיד גרו בארץ הזו, ולכן תהיה זו טענה מגוכחת להגיד שבאנו משום מקום לדרוש את הארץ הזו.

עזוב עובדות, בוא נסתמך על ספר פנטזיה שנכתב לפני 2000 שנה...

עזוב אותך פנטזיה או לא, מחקרים גנטיים הראו שיש יותר ערבים פלשתינאים עם DNA שקרוב לזה של היהודים שישבו בארץ לאורך כל הדורות מאשר יהודים בעולם עם DNA קרוב, כך שלמרבה האירוניה גם התנ"ך תומך בגרסה הפלשתינאית יותר מאשר בגרסה היהודית.

אה?
כל מה שזה אומר שהפלשתינאים היו במקור יהודים.

יש טענה מאוד חזקה, שלפיה הגלות המפורסמת היתה (כמנהג הרומאים באותה תקופה) גלות של האליטות בלבד, ובעוד "פשוטי העם" נשארו פה לעבד את האדמה בשירות הרומאים.
היות וכבר אז האנשים האלה לא היו דתיים במיוחד, והאליטות הדתיות התקשו לכפות עליהם את מרותן, הרי שדרכם להיות לא-יהודים היתה קצרה, ומפה לשם אנחנו מכירים אותם היום בשם פלסטינאים.
נכתבו על זה ספרים, ואם זכרוני אינו מטעני זה מפורט בהרחבה בספר של שלמה זנד, ששכחתי את שמו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 19:32 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
lirazgc כתב:
teknoboy כתב:
lirazgc כתב:
red in blood כתב:
אני חייב להבין, מעבר לידיעת ההיסטוריה, שזה דבר חשוב בפני עצמו,
מה זה בעצם משנה מי היה כאן קודם?

מה זה משנה איך, מתי ולמה העם הפלסטיני הוקם?
מה זה משנה איך, מתי ולמה העם היהודי הוקם?

המצב כיום הוא שיש עם יהודי עם זיקה לירושלים ולארץ ישראל,
בנוסף לעם הפלסטיני שגם לו יש זיקה לירושלים ולארץ ישראל.

כל דיון מעבר לזה הוא דיון היסטורי מעניין, אך ללא כל קשר לפוליטיקה כיום.

בטח שזה רלוונטי.
זה רלוונטי מבחינה משפטית - מכיוון שאנו לא אמורים להיתפס כעם כובש, מהסיבה הפשוטה שלא כבשנו שום שטח משום עם אחר, כי אין ולא היה מדינה פלסטינית מעולם.
זה רלוונטי מבחינה מוסרית - מכיוון שהזיקה שלנו לארץ הזו היא גדולה ביותר ואסור לנו להיות מתנצלים על זכותנו הטבעית להיות פה.
זה רלוונטי מעוד הרבה סיבות. לאומיות, מדיניות וכו' וכו', אבל בעיקר רלוונטי בשביל שנפסיק להתנצל ולהתייחס אל עצמנו בצורה רעה. אנחנו לא הרעים בסיפור.
חג שמח

אם הייתם מרגישים כל כך בטוחים בזכותכם על הארץ, לא הייתם נכנסים להתקף חרדה כל פעם שאיזה מישהו היה משמיע ערעור על הזכות הזו.
זכותכם? אתה לא חלק מהעם שלי?
ועל מה אתה מדבר? איזה התקף חרדה? סתם מעצבן אותי שאנשים בגלל בורות נטו משתמשים בביטוי "שטחים כבושים" או "כיבוש".

אני אומר "זכותכם", כי אני אישית בטוח לגמרי בזכותי להתקיים כאן בשלום, ושום דבר שאיזה מישהו יגיד לא יגרום לי לחשוב שהישיבה שלי במקום בו נולדתי אינה לגיטימית.
אני לא מרגיש שום צורך להיאחז בכל מיני אילנות גבוהים ומיתולוגיים כדי להצדיק את זכותי להיות פה. "אתם" כן.
לכן הזכות שלכם כנראה אינה ברורה כמו זו שלי, לפחות בעיני עצמכם.

ואני כותב "התקף חרדה" כי זה בדיוק מה שעובר עליכם - אין לכם את היכולת הנפשית להתמודד עם המציאות כשמציגים לכם אותה.
והמציאות שמציגים לכם אינה שאין לכם זכות לשבת פה, אלא שבישיבכתם פה עשיתם דברים רעים, לא מוסריים ואסורים בחברת בני האדם.
אלא שחוסר הבטחון שלכם בנוגע לזכויותיכם כאן כל כך גדול, שכל ביקרות עליכם ועל ישיבתכם פה הופכת בעיניכם לניסיון לשלול את הלגיטימציה של עצם קיומכם.
בפסיכואנליזה קוראים לזה בשם "חרדה".

מצטער שאני זה שצריך לספר לך על זה, ועוד ככה בפורום, אבל מה לעשות.
לפחות עכשיו אתה יודע את האמת.
:ROSE:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 00:25 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
ItaiH6 כתב:
KingSnake כתב:
lirazgc כתב:

הייתי ממליץ על התנ"ך. גם אם אתה לא מאמין שהוא אמיתי ושהמסופר בו מדוייק, אין עוררין על כך שהוא נכתב לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהיה מושג כזה פ"פלסטין".. זה אולי קצת יאיר את עינייך לגבי מי היה פה קודם ולמי היתה מדינה ושלטון מסודר פה בארץ.
וגם כשלא היתה מדינה, יהודים מתמיד גרו בארץ הזו, ולכן תהיה זו טענה מגוכחת להגיד שבאנו משום מקום לדרוש את הארץ הזו.

עזוב עובדות, בוא נסתמך על ספר פנטזיה שנכתב לפני 2000 שנה...

עזוב אותך פנטזיה או לא, מחקרים גנטיים הראו שיש יותר ערבים פלשתינאים עם DNA שקרוב לזה של היהודים שישבו בארץ לאורך כל הדורות מאשר יהודים בעולם עם DNA קרוב, כך שלמרבה האירוניה גם התנ"ך תומך בגרסה הפלשתינאית יותר מאשר בגרסה היהודית.

אה?
כל מה שזה אומר שהפלשתינאים היו במקור יהודים.

נכון, ובגלל זה יש להם תביעה על הארץ הזאת לפי מי שמאמין בתנ"ך כצו האלהים.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יוני 2011, 00:35 
אההההההההה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: