תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 16:25

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שאלה שמסקרנת אותי המון זמן לגבי מדינת ישראל והפלסטינאים
הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:13 
Frank Serpico כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:
הייתי ממליץ על התנ"ך. גם אם אתה לא מאמין שהוא אמיתי ושהמסופר בו מדוייק, אין עוררין על כך שהוא נכתב לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהיה מושג כזה פ"פלסטין".. זה אולי קצת יאיר את עינייך לגבי מי היה פה קודם ולמי היתה מדינה ושלטון מסודר פה בארץ.
וגם כשלא היתה מדינה, יהודים מתמיד גרו בארץ הזו, ולכן תהיה זו טענה מגוכחת להגיד שבאנו משום מקום לדרוש את הארץ הזו.

שאלה לי אליך - לפי התנ"ך, היו עמים שחיו פה קודם.
בוא נניח שמחר בא אליך עם מסוים, ומוכיח לך מעבר לכל ספק שהוא צאצא בעל קשר לאחד העמים שישבו פה לפני היהודים. מה תעשה? תתן לו את המדינה? תתן לו חלק ממנה? תתן לו בכלל לעלות למדינת ישראל בחופשיות?
מספיק עם השטויות של "אנחנו ישבנו פה עוד לפני שהפלסטינאים היו בשא"ש, אנחנו שמרנו על קשר לארץ".

העניין הוא שגם הפלסטינאים לא ממש ישבו פה עד לא מזמן. האמת היא שדווקא הישוב היהודי שמר פה על רציפות של יישוב הארץ, עוד מהמדינה היהודית השניה (ממלכת החשמונאים/בית שני).

מטיילים מערביים שטיילו בא"י במהלך המאה ה-19 מעידים על ארץ שוממה ולא מיושבת. ידוע בעיקר מארק טוויין בסיפרו "מסע תענוגות לארץ הקודש" (1869) שבה הוא מתאר את ארץ ישראל כארץ שוממה, עזובה ומדוכאת. מיושבת בדלילות ע"י יהודים וערבים, ומוזנחת ומדברית ברובה.

אישית, ממש לא אכפת לי מי ישב פה קודם - לא לפני 2000 שנה ולא לפני 100 שנה. בגלל זה אני חושב שזה טיעון מטומטם, בטח אם זה היה כ"כ מזמן. לא אכפת לי מ"זכויות מוסריות על השטח" ומ"זיקה לאדמת הקודש". אכפת לי מההווה, מהבעיה שאנחנו נמצאים בה כרגע ומהמחיר שהיא גובה מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:14 
סמל אישי של המשתמש
הם כועסים כמו שנאמר כאן כי בזמן השלטון הבריטי היה רוב לערבים בארץ, ואז התחילו עליות יהודיות, שהכעיסו אף יותר את הערבים.
בתגובה לעליות יהודיות היו הרבה מאורעות וסוג של פעולות טרור של הערבים כלפיי היהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:16 
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:
הייתי ממליץ על התנ"ך. גם אם אתה לא מאמין שהוא אמיתי ושהמסופר בו מדוייק, אין עוררין על כך שהוא נכתב לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהיה מושג כזה פ"פלסטין".. זה אולי קצת יאיר את עינייך לגבי מי היה פה קודם ולמי היתה מדינה ושלטון מסודר פה בארץ.
וגם כשלא היתה מדינה, יהודים מתמיד גרו בארץ הזו, ולכן תהיה זו טענה מגוכחת להגיד שבאנו משום מקום לדרוש את הארץ הזו.

בוא נניח שמחר בא אליך עם מסוים, ומוכיח לך מעבר לכל ספק שהוא צאצא בעל קשר לאחד העמים שישבו פה לפני היהודים. מה תעשה? תתן לו את המדינה? תתן לו חלק ממנה? תתן לו בכלל לעלות למדינת ישראל בחופשיות?
מספיק עם השטויות של "אנחנו ישבנו פה עוד לפני שהפלסטינאים היו בשא"ש, אנחנו שמרנו על קשר לארץ".

ממש לא. אגיד לו שסבא של סבא של סבא של סבא שלי כבש את המקום מסבא של סבא של סבא של סבא שלו, ולכן ננה בננה, השטח שלי ולא שלו.
אבל , כאשר מדברים על שטחים "כבושים", על שלטונות שהיו פה יציבים ושיש להם זכות על הארץ הרבה יותר מלנו, זה מצחיק אותי. מעולם לא היה פה שלטון פלסטינאי, ואני מוצא את טענותיהם על כך שלהם זכות על הארץ, מגוחכות. אם יבוא אליי מישהו ויוכיח לי שהוא במקורו יבוסי, אגיד לו שהוא באמת יכול להתלונן על כיבוש(אותם באמת כבשנו ובהצלחה מרובה, יש לומר), בניגוד לפיקציות שנוהגות להתלונן ולבכות עם טיעוניהם המגוכחים. אלו שהם אזרחי ישראל - אברך אותם בשלום, גם בימי התנ"ך נהגנו לתת לעמי הארץ לחיות באזורינו. ניתן גם למסור שטחים תמורת שלום, שלמה המלך עשה זאת. אבל שלא יבואו ויבכו שכבשנו אותם, כי לא היה לנו מה לכבוש, מהסיבה שאין להם מדינה. לו היו חכמים ומכריזים על מדינה ב1948 כמונו במקום לפתוח במלחמה, אולי טענותיהם היו נכונות ויותר סביר שהיום היה שלום ואחווה בין כולם.

כל הזמן משחקים לי עם ההגדרות, זה מה שמעניין אתכם בחיים - מי היה פה קודם, מי בדיוק הכריז על מדינה, מה זה בדיוק כיבוש, מה זה בדיוק התנחלות וכו'.
ישראל ב67 כבשה שטחים, ובמשך שנים רבות הפעילה בהם שלטון צבאי. תקרא לזה "כיבוש", תקרא לזה "שלטון צבאי", תקרא לזה מה שבא לך - זה לא טוב. לא להם ולא לך.
לי טוב, ברוך השם. יש לי מדינה חזקה, שלא נופלת מהאויבים והמלעיזים שלה. תהליך הגאולה גדל וקרב עם שיבת ציון וחזרתנו לארץ. אני מרגיש טוב, מצבי הכלכלי טוב ומשפחתי בריאה תודה לאל. מי שלא מרגיש כך, שיבדוק אצל עצמו מדוע הוא לא מרגיש כך והאם יש לו חלק בכך. שיפסיק להאשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
Frank Serpico כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:

העניין הוא שגם הפלסטינאים לא ממש ישבו פה עד לא מזמן. האמת היא שדווקא הישוב היהודי שמר פה על רציפות של יישוב הארץ, עוד מהמדינה היהודית השניה (ממלכת החשמונאים/בית שני).

מטיילים מערביים שטיילו בא"י במהלך המאה ה-19 מעידים על ארץ שוממה ולא מיושבת. ידוע בעיקר מארק טוויין בסיפרו "מסע תענוגות לארץ הקודש" (1869) שבה הוא מתאר את ארץ ישראל כארץ שוממה, עזובה ומדוכאת. מיושבת בדלילות ע"י יהודים וערבים, ומוזנחת ומדברית ברובה.

אישית, ממש לא אכפת לי מי ישב פה קודם - לא לפני 2000 שנה ולא לפני 100 שנה. בגלל זה אני חושב שזה טיעון מטומטם, בטח אם זה היה כ"כ מזמן. לא אכפת לי מ"זכויות מוסריות על השטח" ומ"זיקה לאדמת הקודש". אכפת לי מההווה, מהבעיה שאנחנו נמצאים בה כרגע ומהמחיר שהיא גובה מאיתנו.

זה ברור. אני הראשון שאסכים איתך שלשאלות ההיסטוריות בדבר "מי היה פה קודם", ו"ממתי הם/אנחנו פה" אין שום רלוונטיות לתסבוכת הגיאו-פוליטית הנוכחית ולסכסוך הישראלי-פלסטינאי. האמת, זה גם מה שהתחשק לי לענות מיד כשראיתי את האשכול - "מה זה משנה בעצם?"

אבל גם אם זה לא משנה (מה שמשנה זה המצב הנוכחי בשנת 2011), עדיין השאלה היא שאלה היסטורית נטו, וככזו היא מעניינת (לטעמי גם מרתקת) ואפשר לדון בה באופן אקדמי ולהמנע מלתת לזה השלכות פוליטיות.

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 06 יוני 2011, 20:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:18 
lirazgc כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:

ממש לא. אגיד לו שסבא של סבא של סבא של סבא שלי כבש את המקום מסבא של סבא של סבא של סבא שלו, ולכן ננה בננה, השטח שלי ולא שלו.
אבל , כאשר מדברים על שטחים "כבושים", על שלטונות שהיו פה יציבים ושיש להם זכות על הארץ הרבה יותר מלנו, זה מצחיק אותי. מעולם לא היה פה שלטון פלסטינאי, ואני מוצא את טענותיהם על כך שלהם זכות על הארץ, מגוחכות. אם יבוא אליי מישהו ויוכיח לי שהוא במקורו יבוסי, אגיד לו שהוא באמת יכול להתלונן על כיבוש(אותם באמת כבשנו ובהצלחה מרובה, יש לומר), בניגוד לפיקציות שנוהגות להתלונן ולבכות עם טיעוניהם המגוכחים. אלו שהם אזרחי ישראל - אברך אותם בשלום, גם בימי התנ"ך נהגנו לתת לעמי הארץ לחיות באזורינו. ניתן גם למסור שטחים תמורת שלום, שלמה המלך עשה זאת. אבל שלא יבואו ויבכו שכבשנו אותם, כי לא היה לנו מה לכבוש, מהסיבה שאין להם מדינה. לו היו חכמים ומכריזים על מדינה ב1948 כמונו במקום לפתוח במלחמה, אולי טענותיהם היו נכונות ויותר סביר שהיום היה שלום ואחווה בין כולם.

כל הזמן משחקים לי עם ההגדרות, זה מה שמעניין אתכם בחיים - מי היה פה קודם, מי בדיוק הכריז על מדינה, מה זה בדיוק כיבוש, מה זה בדיוק התנחלות וכו'.
ישראל ב67 כבשה שטחים, ובמשך שנים רבות הפעילה בהם שלטון צבאי. תקרא לזה "כיבוש", תקרא לזה "שלטון צבאי", תקרא לזה מה שבא לך - זה לא טוב. לא להם ולא לך.
לי טוב, ברוך השם. יש לי מדינה חזקה, שלא נופלת מהאויבים והמלעיזים שלה. תהליך הגאולה גדל וקרב עם שיבת ציון וחזרתנו לארץ. אני מרגיש טוב, מצבי הכלכלי טוב ומשפחתי בריאה תודה לאל. מי שלא מרגיש כך, שיבדוק אצל עצמו מדוע הוא לא מרגיש כך והאם יש לו חלק בכך. שיפסיק להאשים אחרים.

גם משפחת פוגל מרגישה טוב? גם קורבנות הפיגועים? גם קורבנות המלחמות, אלפים במספרם?
אם זה המצב שעושה לך טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
גם משפחת פוגל מרגישה טוב? גם קורבנות הפיגועים? גם קורבנות המלחמות, אלפים במספרם?
אם זה המצב שעושה לך טוב...

אי אפשר לדון בסוגיה היסטורית נטו בתולדות ארץ ישראל מבלי ישר לתת לזה משמעויות פוליטיות של שנת 2011 ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
ביגי, אתה דמגוג. כאילו שאנחנו שולטים על הפיגועים וההרוגים. ולהפך, דווקא השטח שאנחנו לא נמצאים בו הוא השטח העויין. וכאילו שלפני 67 לא היו מלחמות. אם אתה מסכים לפרק את מדינת ישראל, אני מבטיח לך שהפיגועים יפסקו. עד אז, תחלום.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
טוב, נואשתי. כל דיון פה, גם אם זה על הדגה בים הכספי, ישר גולש לפוליטיקה. ומיד אח"כ לשואה.
אתם משעממים. וחוזרים על עצמכם.

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 06 יוני 2011, 20:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:22 
ואו, הכנסת לי מתחת לחגורה. כשדיברתי עליי, חשבתי שזה די ברור שאני ממשיל את האני האישי למצב הכללי במדינת ישראל. ומה לעשות שבכל מדינה ושתהיה המתוקנת והמדימה בעולם, יקרו מקרים מזעזעים, יהיו חולי נפש ואויבים שיחפשו את מותך. אז בנתיים אנחנו לא ממש נרתעים מהם ואם הם מצליחים מדי פעם לבצע מקרים כאלה, זה רק מראה כמה הם עלובים. ואני שונא מלחמות, אבל מה אתה יכול לעשות כאשר פותחים במלחמה נגדך? (כמו שקרה בכל אחת מהמלחמות שהיו פה) -אתה מגיב, כואב את המתים וממשיכים הלאה. מפיקים לקחים. והלקח שאני למדתי ממלחמות ישראל הוא שכמה שלא ננסה לדבר ולהתפשר תמיד ירצו בסופנו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:24 
סמל אישי של המשתמש
מצד אחד אני שמח שלא חידשתם לי כלום וידעתי את רוב מה שאמרתם,מצד שני שוב מתפתחים פה הדיונים המעיקים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
טוב, נואשתי. כל דיון פה, גם אם זה על הדגה בים הכספי, ישר גולש לפוליטיקה. ומיד אח"כ לשואה.
אתם משעממים. וחוזרים על עצמכם.

תסתכל על הכותרת ותגיד לי אם חרגנו מהנושא.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
lirazgc כתב:
KingSnake כתב:
lirazgc כתב:

עזוב עובדות, בוא נסתמך על ספר פנטזיה שנכתב לפני 2000 שנה...

בכוונה כתבתי שאתה לא חייב להאמין בנסים ובמהות התנ"ך בשביל להבין שהכלל בו הוא נכון. הרי אין ויכוח על זה שהוא נכתב לפני יותר מ2500 שנה, נכון? כי איך ה"בן אדם" שכתב את זה יכול לשקר ולמציא מדינות וממלכות ועובדות, הרי אנשים לא יאמינו ולא יקנו את הסיפור שלו!
לכן אפשר מאוד להסתמך על ספרי הנביאים שמספרים בפירוט את כיבוש הארץ, את העמים שהיו פה ואת מלכויות ישראל המפורטות בו. ניתן לקבוע בוודאות מוחלטת כי העובדות ההסטוריות בו (מלחמות,כיבושים,מלכויות) נכונות לחלוטין, ועל זה אין ויכוח. כי גם אם אתה מאמין שסתם בן אדם שהמציא סיפור כדי לעבוד על כל העולם ואשתו כתב אותו, אתה לא תחשוב שהוא המציא עובדות, כי מן הסתם לא היו קונים לסיפור התלוש הזה אם לא היה מסתמך על דברים אמיתיים שאנשים באותה תקופה ידעו והכירו.

מה זאת אומרת "איך הוא יכול להמציא מדינות וממלכות ועובדות"?
שמעת פעם על הספר שר הטבעות? ואם שמעת, אתה באמת חושב שזה מקור היסטורי אמין? ואם לא, איך אתה מסביר את זה? מה, יכול להיות שהוא המציא את כל המדינות והממלכות והעובדות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:26 
אז אם מדברים היסטורית, מה השאלה? :)
אני חושב שידוע שהעם היהודי באמת ישב כאן לפני אלפיים שנה. גם אם אתה לא מאמין גדול, התנ"ך הוא לא בדיה אחת גדולה ואי אפשר להתכחש לכל מני ממצאים היסטוריים.

אגב, משהו שגיליתי זה עתה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
(כמובן, הם לא העם הפלסטינאי, שתמהרו להגיד שלא קיים וכו')

ואם יש משהו מעניין במה שאמרת, זה ההיסטוריה של ארץ ישראל מהמאה ה-18 עד לסוף המאה ה-19 - מה קרה בתקופה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:28 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
lirazgc כתב:
KingSnake כתב:
lirazgc כתב:

עזוב עובדות, בוא נסתמך על ספר פנטזיה שנכתב לפני 2000 שנה...

בכוונה כתבתי שאתה לא חייב להאמין בנסים ובמהות התנ"ך בשביל להבין שהכלל בו הוא נכון. הרי אין ויכוח על זה שהוא נכתב לפני יותר מ2500 שנה, נכון? כי איך ה"בן אדם" שכתב את זה יכול לשקר ולמציא מדינות וממלכות ועובדות, הרי אנשים לא יאמינו ולא יקנו את הסיפור שלו!
לכן אפשר מאוד להסתמך על ספרי הנביאים שמספרים בפירוט את כיבוש הארץ, את העמים שהיו פה ואת מלכויות ישראל המפורטות בו. ניתן לקבוע בוודאות מוחלטת כי העובדות ההסטוריות בו (מלחמות,כיבושים,מלכויות) נכונות לחלוטין, ועל זה אין ויכוח. כי גם אם אתה מאמין שסתם בן אדם שהמציא סיפור כדי לעבוד על כל העולם ואשתו כתב אותו, אתה לא תחשוב שהוא המציא עובדות, כי מן הסתם לא היו קונים לסיפור התלוש הזה אם לא היה מסתמך על דברים אמיתיים שאנשים באותה תקופה ידעו והכירו.

מה זאת אומרת "איך הוא יכול להמציא מדינות וממלכות ועובדות"?
שמעת פעם על הספר שר הטבעות? ואם שמעת, אתה באמת חושב שזה מקור היסטורי אמין? ואם לא, איך אתה מסביר את זה? מה, יכול להיות שהוא המציא את כל המדינות והממלכות והעובדות?

לדעתי שברת את השיא של עצמך. לא סגור על זה, אבל זאת התחושה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:30 
Officer Barbrady כתב:
ביגי, אתה דמגוג. כאילו שאנחנו שולטים על הפיגועים וההרוגים. ולהפך, דווקא השטח שאנחנו לא נמצאים בו הוא השטח העויין. וכאילו שלפני 67 לא היו מלחמות. אם אתה מסכים לפרק את מדינת ישראל, אני מבטיח לך שהפיגועים יפסקו. עד אז, תחלום.

אם זה השתמע ממקודם - אני אדגיש שאני לא מאשים את הכיבוש או את מדינת ישראל בלבד במצב שתיארתי. אני לא מחפש אשמים. אני רואה כאן בעיה, ואני הייתי רוצה להגיע לפתרון. לא יודע אם זה אפשרי, גם הצד השני לא ממש בקטע של שלום כרגע, אבל גם אנחנו לא.
lirazgc - ברור שבכל מקום יקרו מקרים מזוויעים. גם בישראל קרו מקרים כאלה - רצח, אונס וכו'. מעבר לכל המקרים המזוויעים האלו, יש גם את המקרים שנובעים ישירות מהסכסוך הערבי-יהודי. הם לא היו קורים סתם ככה אם היה פה שלום.

בכל מקרה, מצטער שגלשתי לפוליטיקה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
ואם יש משהו מעניין במה שאמרת, זה ההיסטוריה של ארץ ישראל מהמאה ה-18 עד לסוף המאה ה-19 - מה קרה בתקופה הזאת?

שממה ושיממון.

נפוליאון (שהיה ללא ספק פריק של מפקדי אוכלוסין), היה המקור המוסמך ביותר של מצבת האוכלוסיה בתחילת המאה ה-19 בארץ ישראל. על פי ההערכות המבוססות על סיכום מתקופת מסע נפוליאון בארץ ישראל היו בתקופה זו (תחילת המאה ה-19) פחות מרבע מיליון תושבים משני עברי הירדן. מהם כרבע יהודים ונוצרים, והשאר מוסלמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:38 
Frank Serpico כתב:
bigi37 כתב:

שממה ושיממון.

נפוליאון (שהיה ללא ספק פריק של מפקדי אוכלוסין), היה המקור המוסמך ביותר של מצבת האוכלוסיה בתחילת המאה ה-19 בארץ ישראל. על פי ההערכות המבוססות על סיכום מתקופת מסע נפוליאון בארץ ישראל היו בתקופה זו (תחילת המאה ה-19) פחות מרבע מיליון תושבים משני עברי הירדן. מהם כרבע יהודים ונוצרים, והשאר מוסלמים.

אני משער שרוב האוכלוסייה המוסלמית הייתה טורקית, לא? הייתה הפרדה בין טורקים לערבים? אני משער שהיהודים היו בקהילה נפרדת ונחשבו אזרחים סוג ב', כמו שלימדו אותנו בהיסטוריה על הקהילה היהודית בבגדאד למשל?
לא ממש הצלחתי למצוא תשובות באינטרנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
Frank Serpico כתב:
bigi37 כתב:

שממה ושיממון.

אני משער שרוב האוכלוסייה המוסלמית הייתה טורקית, לא? הייתה הפרדה בין טורקים לערבים? אני משער שהיהודים היו בקהילה נפרדת ונחשבו אזרחים סוג ב', כמו שלימדו אותנו בהיסטוריה על הקהילה היהודית בבגדאד למשל?
לא ממש הצלחתי למצוא תשובות באינטרנט

שאלה טובה. אין כמעט מידע על זה. ולא, אני לא חושב שרוב התושבים המוסלמים היו טורקים.

לגבי הישוב היהודי - מה שאני יודע זה שהוא התרכז בערים מסוימות כמו ירושלים, חברון, צפת, טבריה, חיפה ועכו, שעדיין היו בעיקרן ערים מוסלמיות. בשנת 1800 מנה הישוב היהודי בא"י כ-7,000 תושבים, ובסוף המאה כבר כ-56,000 תושבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:52 
אגב, כשאתה אומר "פחות מרבע מיליון", אתה צריך לזכור שאוכלוסיית העולם מונה היום פי שישה או שבעה ממה שהיא מנתה בתחילת המאה ה-19.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 יוני 2011, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
אגב, הספר היחיד שבאמת שופך אור על התקופה הזאת הוא סיפרו של מארק טוויין "מסע תענוגות לארץ הקודש" (1869), שתורגם גם לעברית. הספר מדכדך למדי (בעיקר את מי שחפץ לשמוע תיאורים רומנטיים של א"י והיישוב בה):

ציטוט:
ספר המסע של טוויין מרובה בתיאורי נוף טבעי ואנושי של ארץ הקודש, אולם התרשמותו הכוללת היא של ארץ עזובה ומדוכאת. הוא אינו מהסס להצליף בלשונו דווקא בנופים, שאותם תיארו הצליינים הנוצריים לפניו כ"גן עדן". כך, למשל, הכנרת והגליל, תחומי פעילותו של ישו, מתוארים בספרו בקווים עגומים (עמ' 82):

"...המדבריות הללו ריקים מאדם, תלים דהויים אלה של שממה... טול אותו תל חרבות, כפר נחום; טול את טבריה, כפר אווילי המתנמנם בצל ששת דקליו האבלים; אותו מורד שומם שבו דהרו חזירי מעשה הנס אל תוך הים, ובלי ספק חשבו כי מוטב להם לבלוע שדים ורוחות ואף לטבוע במים, מלהוסיף לחיות במקום כזה... טול אגם חדגוני, קודר ונטול מפרש זה, הנח בתוך טבעת גבעות צהובות וגדות נמוכות ותלולות... כל הדברים האלה – אם אינם מהווים חומר מצוין לשיר ערש מרדים, הרי לא ייתכן שיר ערש בעולם."

לתיאור קשה יותר זכתה ירושלים, שאת ההגעה אליה תיאר כציפייה גדולה, גם מצדם של אלה בחבורה שלא היו עולי רגל דווקא (עמ' 126):

"...מצורעים, נכים, סומים ומטורפים מסתערים עליך מכל עבר, ומסתבר שאינם יודעים אלא מילה אחת בשפה אחת – 'בקשיש' נצחי. למראה המוני הנכים, בעלי המומים והחולים המתקהלים במקומות הקדושים וחוסמים את השערים, עשוי אדם לחשוב שימי קדם חזרו, וכי מלאך אלוהים עתיד לרדת בכל רגע ולהרתיח את המים בבריכת בית חסדא. ירושלים עיר קודרת, שוממה וחסרת חיים. לא אחפוץ לחיות בה."

ועוד:

"נדמה לי שמכל הארצות בעלות הנוף המדכדך, ארץ ישראל מחזיקה בכתר. הגבעות קירחות, צבען דהוי, וצורתן רחוקה מלשובב את העין. העמקים הם מדבריות מכוערים המעוטרים בשוליהם בצמחייה דלה שפניה כמו אומרות יגון וייאוש... כל קו הוא גס, צורם וכל תו הוא חד, ללא פרספקטיבה - המרחק אינו מחולל כאן קסמים. זוהי ארץ משמימה, חסרת תקווה, שבורת לב".

מילים קשות, ללא ספק. ;)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 01:51 
Frank Serpico כתב:
אגב, הספר היחיד שבאמת שופך אור על התקופה הזאת הוא סיפרו של מארק טוויין "מסע תענוגות לארץ הקודש" (1869), שתורגם גם לעברית. הספר מדכדך למדי (בעיקר את מי שחפץ לשמוע תיאורים רומנטיים של א"י והיישוב בה):

ציטוט:
ספר המסע של טוויין מרובה בתיאורי נוף טבעי ואנושי של ארץ הקודש, אולם התרשמותו הכוללת היא של ארץ עזובה ומדוכאת. הוא אינו מהסס להצליף בלשונו דווקא בנופים, שאותם תיארו הצליינים הנוצריים לפניו כ"גן עדן". כך, למשל, הכנרת והגליל, תחומי פעילותו של ישו, מתוארים בספרו בקווים עגומים (עמ' 82):

"...המדבריות הללו ריקים מאדם, תלים דהויים אלה של שממה... טול אותו תל חרבות, כפר נחום; טול את טבריה, כפר אווילי המתנמנם בצל ששת דקליו האבלים; אותו מורד שומם שבו דהרו חזירי מעשה הנס אל תוך הים, ובלי ספק חשבו כי מוטב להם לבלוע שדים ורוחות ואף לטבוע במים, מלהוסיף לחיות במקום כזה... טול אגם חדגוני, קודר ונטול מפרש זה, הנח בתוך טבעת גבעות צהובות וגדות נמוכות ותלולות... כל הדברים האלה – אם אינם מהווים חומר מצוין לשיר ערש מרדים, הרי לא ייתכן שיר ערש בעולם."

לתיאור קשה יותר זכתה ירושלים, שאת ההגעה אליה תיאר כציפייה גדולה, גם מצדם של אלה בחבורה שלא היו עולי רגל דווקא (עמ' 126):

"...מצורעים, נכים, סומים ומטורפים מסתערים עליך מכל עבר, ומסתבר שאינם יודעים אלא מילה אחת בשפה אחת – 'בקשיש' נצחי. למראה המוני הנכים, בעלי המומים והחולים המתקהלים במקומות הקדושים וחוסמים את השערים, עשוי אדם לחשוב שימי קדם חזרו, וכי מלאך אלוהים עתיד לרדת בכל רגע ולהרתיח את המים בבריכת בית חסדא. ירושלים עיר קודרת, שוממה וחסרת חיים. לא אחפוץ לחיות בה."

ועוד:

"נדמה לי שמכל הארצות בעלות הנוף המדכדך, ארץ ישראל מחזיקה בכתר. הגבעות קירחות, צבען דהוי, וצורתן רחוקה מלשובב את העין. העמקים הם מדבריות מכוערים המעוטרים בשוליהם בצמחייה דלה שפניה כמו אומרות יגון וייאוש... כל קו הוא גס, צורם וכל תו הוא חד, ללא פרספקטיבה - המרחק אינו מחולל כאן קסמים. זוהי ארץ משמימה, חסרת תקווה, שבורת לב".

מילים קשות, ללא ספק. ;)

תמונה

מעניין שאחד העם שביקר ב1891 רשם לגביה דברים שונים לגמרי מהלייצן הזה ולגביו גם יש הוחכות שהוא אכן ביקר בארץ

" רגילים אנו להאמין בחו"ל, כי ארץ ישראל היא עתה כמעט כולה שוממה, מדבר לא זרוע, וכל הרוצה לקנות בה קרקעות יבוא ויקנה כחפץ לבו. אבל באמת אין הדבר כן. בכל הארץ קשה למצוא שדות-זרע אשר לא יזרעו; רק שדות-חול או הרי-אבן, שאינם ראויים אלא לנטיעות, וגם זה אחר עבודה רבה והוצאות גדולות לנקותם ולהכשירם לכך, - רק אלה אינם נעבדים, מפני שאין הערביים אוהבים לטרוח הרבה בהווה בשביל עתיד רחוק. ועל כן לא בכל יום אפשר למצוא אדמה טובה למקנה. לא לבד האיכרים, כי אם גם בעלי אחוזות גדולות אינם מוכרים בנקל אדמה טובה שאין בה כל מגרעת. "

כל מחקר היסטורי רציני שנעשה בשנים האחרונות סוטר מכל וכל את התיאוריה המטופשת הזאת של מהגרי עבודה והפרכת השממה שמפיצים ההיסטוריונים המלומדים של "אם תרצו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 04:19 
סמל אישי של המשתמש
אתה באמת קורא למארק טוויין ליצן?
ועוד טוען שהוא לא באמת ביקר בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 04:39 
Frank Serpico כתב:
bigi37 כתב:
lirazgc כתב:

מארק טווין :LAGUH!: ג'ואנה פיטרס :LAGUH!:
אל תגיד לי שאתה קונה את הדברים האלה.
מארק טווין היה גזען. הוא אמר שראה פרדסים למשל והסיק שזה של יהודים, למרות שיהודים לא עבדו בחקלאות עד הגעת החלוצים למשל...
הגידול המשמעותי באוכלוסיה בשנים אלה נובע בעיקר משיפורים טכנולוגיים ותברואתיים ובנושא הרפואה- ילודה גבוהה יותר ותמותה נמוכה יותר.
פיטרס לקחה את עדויותיה מאיזה מטייל וטענה שהיה כאן יחס די שווה בין יהודים לערבים, בעוד שהרוב המוחלט היה ערבי.
אוריינטליזם במיטבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 07:25 
העובדות הן שעם ישראל חי בארץ ישראל כבר אלפי שנים, ובפרט בירושלים, חברון, טבריה וצפת, ערי הקודש. עוד לפני המצאת האיסלם, ואלפי שנים לפני המצאת הפיקציה ה"פלסטינית".
מי הם הפלסטינים" בעצם ומה הקשר שלהם לארץ ישראל? התשובה ברורה- אוסף מהגרים ממדינות ערב השכנות בתוספת מספר זניח של אנשים שהם באמת צאצאים של אנשים שחיו כאן לפני 150 שנה. לא יודע אם במגורי קבע, אבל נעזוב את זה כרגע. בכל מקרה, הם לא הגדירו את עצמם כ"פלסטינים".
כך שגם אם נניח שיש דבר כזה בכלל "עם פלסטיני" , אין ולא היה ל"עם הפלסטיני" הזה שום קשר לארץ ישראל. למעשה, הפיקציה המוסלמית הזו מטרתה אחת- להשמיד את היהודים בישראל ולהשתלט על ארצנו מולדתנו.

כמו שנאמר לך פה, אין עדות נפלאה יותר מתורת ישראל על קיומו שם עם יהודי ותרבות יהודית פורחת ומשגשגת בישראל.
בנוסף לכך, ממצאים ארכיאולוגים ואחרים לא מותירים מקום לספק, גם בקרב הספקן ש"אינו רואה בתורה שום ערך הסטורי" שום מקום לספק על כל שיהודים חיו, התפללו, למדו, עבדו, וקיימו חיי קהילה מלאים בארץ ישראל במשך ההסטוריה בתקופות שונות וארוכות וגם לאחר שהוגלו ממנה בכוח הזרוע לא חדלו לרגע להתפלל ולייחל לשוב אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 07:46 
http://www.youtube.com/watch?v=qp1OS-20Bzc

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 07:50 
http://www.youtube.com/watch?v=yms6oQTTFVg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 07:52 
http://www.youtube.com/watch?v=0Lq0iG54lkg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 08:53 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
אז אם מדברים היסטורית, מה השאלה? :)
אני חושב שידוע שהעם היהודי באמת ישב כאן לפני אלפיים שנה. גם אם אתה לא מאמין גדול, התנ"ך הוא לא בדיה אחת גדולה ואי אפשר להתכחש לכל מני ממצאים היסטוריים.

אגב, משהו שגיליתי זה עתה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C
(כמובן, הם לא העם הפלסטינאי, שתמהרו להגיד שלא קיים וכו')

ידוע למי?
ובכלל, מה זה העם היהודי?
היהדות היא דת, לא אומה. אין ליהדות אף מאפיינים של לאום ולכן אי אפשר להתייחס אליה ככזאת.
חוץ מזה, זה שיש עדויות לחיים פה לפני 2000 שנה לא אומר שאלו היו אנשים שהאמינו ביהדות, וגם אם כן האמינו לא סביר שיש להם כל קשר דם אלייך.
והתנ"ך? כמו שאמר טקנובוי, טולקין כתב יותר מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 10:09 
סמל אישי של המשתמש
התנ"ך מזכיר לי יותר את הארי פוטר.
אבל כן, יש גם סממנים של טולקין וגלילה רון-פדר עמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 יוני 2011, 10:17 
לכן הערב בוודאי תציין ותחוג כבכל שנה- כבר אלפי שנים- את קבלת הארי פוטר..?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: