bigi37 כתב:
lirazgc כתב:
הייתי ממליץ על התנ"ך. גם אם אתה לא מאמין שהוא אמיתי ושהמסופר בו מדוייק, אין עוררין על כך שהוא נכתב לפני אלפי שנים, הרבה לפני שהיה מושג כזה פ"פלסטין".. זה אולי קצת יאיר את עינייך לגבי מי היה פה קודם ולמי היתה מדינה ושלטון מסודר פה בארץ.
וגם כשלא היתה מדינה, יהודים מתמיד גרו בארץ הזו, ולכן תהיה זו טענה מגוכחת להגיד שבאנו משום מקום לדרוש את הארץ הזו.
שאלה לי אליך - לפי התנ"ך, היו עמים שחיו פה קודם.
בוא נניח שמחר בא אליך עם מסוים, ומוכיח לך מעבר לכל ספק שהוא צאצא בעל קשר לאחד העמים שישבו פה לפני היהודים. מה תעשה? תתן לו את המדינה? תתן לו חלק ממנה? תתן לו בכלל לעלות למדינת ישראל בחופשיות?
מספיק עם השטויות של "אנחנו ישבנו פה עוד לפני שהפלסטינאים היו בשא"ש, אנחנו שמרנו על קשר לארץ".
ממש לא. אגיד לו שסבא של סבא של סבא של סבא שלי כבש את המקום מסבא של סבא של סבא של סבא שלו, ולכן ננה בננה, השטח שלי ולא שלו.
אבל, כאשר מדברים על שטחים "כבושים", על שלטונות שהיו פה יציבים ושיש להם זכות על הארץ הרבה יותר מלנו, זה מצחיק אותי. מעולם לא היה פה שלטון פלסטינאי, ואני מוצא את טענותיהם על כך שלהם זכות על הארץ, מגוחכות. אם יבוא אליי מישהו ויוכיח לי שהוא במקורו יבוסי, אגיד לו שהוא באמת יכול להתלונן על כיבוש(אותם באמת כבשנו ובהצלחה מרובה, יש לומר), בניגוד לפיקציות שנוהגות להתלונן ולבכות עם טיעוניהם המגוכחים. אלו שהם אזרחי ישראל - אברך אותם בשלום, גם בימי התנ"ך נהגנו לתת לעמי הארץ לחיות באזורינו. ניתן גם למסור שטחים תמורת שלום, שלמה המלך עשה זאת. אבל שלא יבואו ויבכו שכבשנו אותם, כי לא היה לנו מה לכבוש, מהסיבה שאין להם מדינה. לו היו חכמים ומכריזים על מדינה ב1948 כמונו במקום לפתוח במלחמה, אולי טענותיהם היו נכונות ויותר סביר שהיום היה שלום ואחווה בין כולם.