ידיעות אחרונות
שכטר: "אני מרוסק. אתם הורסים לי את הקריירה" אחרי שקייזרסלאוטרן העבירה אולטימטום להפועל ת"א ואיימה לרדת מהעסקה, שלח אמש החלוץ מסר חריף לטביב והראל: "הבטחתם לשחרר אותי. 2.5 מיליון יורו לא מספיקים?" שי אבוטבול צפוי להתמנות לקפטן האדומים נדב צנציפר "אתם הורסים לי את הקריירה. הבטחתם לשחרר אותי, אני מתחנן. אני גמור. אני מרוסק", במילים אלה החליט לפנות אמש חלוץ הפועל ת"א, איתי שכטר, לבעלים אלי טביב ומוני הראל, לאחר שעסקת העברתו לקייזרסלאוטרן הגרמנית, שהייתה אמורה להיסגר, שוב נדחתה. קייזרסלאוטרן כבר שלחה אולטימטום ברור להפועל, לפיו אם תוך יומיים העניינים לא ייסגרו, הם יירדו מהעסקה המשותפת של ורמוט ושכטר. אתמול כבר הייתה אמורה להיסגר העסקה, אולם סוכנו של שכטר, רונן קצב, שביקש ממוני הראל להוריד את תג המחיר מ-2.7 מיליון יור ל-2.5, נדחה ע"י הראל. שכטר, שבימים האחרונים נראה שבור, הוסיף: "כל השנה ישבתי על הספסל ולא שיחקתי. עברתי ניתוח בכתף, אני רוצה לצאת ולהגשים את החלום שלי. אני רוצה לשחק בקייזרסלאוטרן. 2.5 מיליון יורו נטו על שחקן שלא שיחק כל השנה זה לא מספיק? הרי הבטחתם לשחרר אותי. אחרי כל מה שעשיתי למועדון הזה ועם כל האהבה שלי אליו, תנו לי להגשים את החלום". טביב: "אני מחתים שחקנים ומתחיל לעבוד" ובינתיים בגזרת הבמבי, עשרות מאוהדי הפועל ת"א הפגינו אתמול במתחם חודורוב נגד התנהלות הבעלים, אולם אלי טביב עזב את המקום לפני הגעתם. "למה אתם חושבים שהאוהדים כועסים עליי? אני דווקא מקבל פידבקים מהם", אמר טביב. "יש גורמים שמנסים להפריע כמו מוני הראל, אבל אנחנו מתקדמים. אני הבעלים אחרי שהבאתי לו 6 מיליון שקל שהוא לא רצה לקבל. אני מחתים שחקנים ומתחיל לעבוד על העונה הבאה, כי אני הבעלים הרשמי. מה שהיה עם יוסי, היה. דיברתי עם אבוקסיס, רק אז פניתי לדרור ותוך 5 דקות סגרתי איתו. הוא לא פנה אליי". טביב פועל כעת במטרה ליצור כוורת ניהולית סביבו, ומנסה לאתר מנכ"ל, אחרי ניסיונות שכנוע שלא צלחו עם גבי קצרה. עו"ד ניר ענבר הוא המועמד של טביב לתפקיד, כשליו"ר עשוי להתמנות עו"ד יוסי שפרלינג - מינויים שיצטרכו לקבל את אישורי הדירקטוריון. בקבוצה הוחלט כי שי אבוטבול יהיה הקפטן בשנה הבאה, זאת בהתאם לסגירת חוזהו של הקשר שאמור להשתדרג. "אתה רוצה לדעת למה אלי טביב החתים את דרור קשטן? זה היה מהלך ברור של כל מי שמכיר את אלי טביב, ומטרתו להשריש את היותו הבעלים היחיד. ההגעה של יוסי אבוקסיס לדירה של מוני הראל טירפדה לו את זה זמנית, כי אבוקסיס למעשה הוביל להכרה פומבית שיש עוד בעלים במועדון - מכאן נולד המהלך החד-צדדי עם קשטן", כך סיפר אתמול מקורב לאלי טביב. סיבה נוספת מבחינתו של טביב להחתמתו של קשטן, היא הניסיון לצבור נקודות אצל האוהדים ולקרב אותם אליו, כפי שהסביר אותו מקורב, "קשטן הוא מאמן שמקובל על כל האוהדים", וזו כנראה גם הסיבה ששביט אלימלך עשוי להתמנות לעוזרו של קשטן. היתרון הגדול של קשטן הוא היכולת לייצב את המערכת המבולגנת בהפועל, מצד שני חלק מהאוהדים קובלים על הכדורגל המיושן והמשעמם של קשטן, במיוחד לאור היכולת של השנים האחרונות. קשטן יחזור לארץ ביום חמישי ויאיץ את ההכנות, כשהשוער דלה איינוגבה הוא המועמד הראשון איתו ינסה המאמן לסכם. הראל התקשר לעודד את אבוקסיס יוסי אבוקסיס ניסה לאסוף אתמול את השברים, בדיוק כמו לפני ארבע שנים, אז נזרק על ידי גיא לוזון מהפועל ת"א ובסופו של דבר הוחזר לתפקיד הסקאוט - גם אז שמע על כך בדרכו לחופשה באילת, אלא שהפעם זה סופי. עשרות אוהדים התקשרו לעודד את אבוקסיס, כשגם מוני הראל היה בין המתקשרים. "זה הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לך. אתה עוד תחזור כמאמן גדול להפועל ת"א, בסיטואציה הזו היית מתקשה מאוד", אמר לו הראל. כלפי חוץ אבוקסיס אמנם ניסה לשדר עסקים כרגיל, אבל מאחורי הקלעים, בשיחות עם חבריו הקרובים ואוהדים רבים, אמר להם את אשר על ליבו: "כנראה אלוהים ניווט ובירך אותי לא לעבוד אצל האיש הזה, טביב. אני מסתכל קדימה, מעכשיו רק אנרגיות חיוביות. הכל בידי שמיים. היה ברור שיהיה לי קשה לעבוד איתו, אבל חלום לחיי זה לאמן את הפועל ת"א. אם מתנהגים אליי ככה, ואני עוד הייתי קרוב אליו, אז מה יהיה עם האחרים? הוא ערף לי את הראש כי הלחיצו אותי להגיע לבית של מוני הראל. בסך הכל הצגתי בפניו את השחקנים בהם אני מעוניין, ועשו מזה כאילו ניהלתי מגעים עם האוייב". שחקן בקבוצה: "אני מת לעזוב" שחקנים רבים בקבוצה שהיו קרובים מאוד לאבוקסיס, קיבלו את ההודעה בצורה קשה. עומרי קנדה פירסם בעמוד הפייסבוק שלו: "רוצה להישאר, אבל לא משאירים לי ברירה אחרת!". שחקן אחר בקבוצה שלח אתמול הודעת טקסט למספר גורמים במועדון, ובה נכתב: "כל עוד טביב בעלים אני יותר לא מתקרב למתחם. בא לי להקיא, אני מת לעזוב". גם קפטן נבחרת ישראל, יוסי בניון, התבטא אתמול בנושא ויצא לטובת אבוקסיס: "אם התנהגו ככה לסמל, אז להפועל ת"א לא מגיע שאחד כמו אבוקסיס יאמן אותה. אני מאוכזב בשביל חבר כמו אבוקסיס שמועדון כמו הפועל מתנהג מולו ככה. כלום כבר לא מפתיע במועדון הזה". מלבד העלבון של אבוקסיס, גם מוני הראל פגוע מהתנהגותו של דרור קשטן. השניים נוהגים לשבת מספר פעמים בשבוע במסעדה בת"א, מה שהפתיע עוד יותר את הראל, שנדהם לגלות כי קשטן סגר עם טביב מבלי לעדכן אותו ואמר: "קשטן לא נהג בג'נטלמניות כלפיי, ובטח שלא כלפי אבוקסיס. אני זה שהבאתי אותו בשנה הראשונה שלי להפועל, וגם עכשיו אחרי שאלי גוטמן החליט שהוא לא נשאר, חשבתי שהוא צריך להיות המאמן, אבל זרמתי על אבוקסיס. הוא אפילו לא התקשר לעדכן אותי". קובי סידי: "מוני לא ייתן לטביב לקחת שקל" נציגו של מוני הראל, קובי סידי, ניסה ליזום ביומיים האחרונים הצעת פשרה: "טביב יעביר שני צ'קים, הראשון זה הכסף והשני העיקולים שיילכו לנאמנות. ההתנייה היא שטביב מתחייב לתקציב מינימום של 38 מיליון שקל בשנתיים הקרובות ושטרות ההון יעברו לבעלי הפועל ת"א ללא כל תנאי בתחילת העונה השלישית, בכפוף לצו בית משפט. איזו סיבה יש לא לעשות את זה? אלא אם כן אתה רוצה לעשוק כסף מהקופה. מוני הראל לא ייתן לטביב לקחת לכיסו הפרטי ולו שקל מ-21 מיליוני השקלים שהראל השקיע בשנותיו כבעלים". לאן הולכת הפועל ת"א? "את השאלה תפנה לאלי טביב. אני פה כדי לאשר כל דבר שיכול לעזור לבנות קבוצה. רק על פי המלצת המאמן, שלא יטענו שאנו מפריעים. אני אוהב את דרור, אבל אחד כמוהו צריך להגיע מהדלת הקדמית ולא האחורית. זה מהלך לא מקובל. אני לא שלם עם מה שעשו לאבוקסיס, זה מעשה נבלה". אחד הסעיפים עליו מסרבים לחתום במחנה הראל, הוא חוזה האימוץ מול חברת 'קאפה', אותו סגר טביב. לטענת אנשי הראל, לטביב יש חוב גדול לחברת האם של 'קאפה', 'דיאדורה', עוד מתקופת כפ"ס. "שיבדקו כמה אלי טביב חייב לדיאדורה ולמה סגר את קאפה. מהכסף של הפועל לא ניתן לו לעשות קומבינה של סגירת חובות לדיאדורה במסווה של ספונסר". במחנה טביב אמרו אמש: "לא קיבלנו שום הצעה מסידי". על החוב לכאורה של טביב לדיאדורה: "אין שום חוב. זה ספין של מחנה הראל".
|