chimpfive כתב:
אולי התרגיל עלוב, אבל תשאל את עצמך טוב טוב אם אלי טביב הוא הבעלים שאתה מייחל לו. ביום שהפועל תהיה שלו, זה היום שתהיה שבוי שלו למשך שנים. אז להעיף את שניהם זה פנטזיה, אבל זה לא יקרה, צריך להתחיל באופציה הפחות הרסנית, ומבחינתי עם כל הספינים אין לי ספק שזה לא אלי טביב, טביב לא שם ולא ישים שקל מהכסף שלו בהפועל יכולות הניהול שלו מבזות, יחסי האנוש שלו שקולים לאהוד ברק, הקמצנות שלו לא מביאה שום תועלת - להפך, בשביל מה ולמה אתה בוחר צד בדמותו של טביב?
הלוואי והיה לנו קנדי, או ברזילאי או אפילו שייח קטארי (וואו, חלום), אבל אין לנו. זה או זה, או זה. להגיד שניהם הביתה זה ילדותי (אני לא מדבר עליך, אלא על מי שאומר את זה) ולא ריאליסטי כי זה לא יקרה ברגע. עד פה אנחנו מסכימים.
אלי טביב מתנהל כמו "ערס", לטוב ולרע. בהפועל כפ"ס הוא השקיע כסף, לא מדובר במועדון כמו הפועל שיכול להחזיק את עצמו אלא במועדון של כמה מאות מנויים (ואני מפרגן פה). הקבוצה ירדה ליגה, טביב החליט למכור את הקבוצה והאגודה נכנסה למאבק מולו, שהיה אמור להגיע גם לבית משפט. טביב החליט לעזוב את כפ"ס בלי תמורה, ותוך כדי כיסה את כל החובות הכספיים שלה כדי להשאיר אגודה בלי חובות, ובתמורה העניין לא התגלגל לבית משפט. מה שכן, אלי טביב החליט "לדפוק" את האגודה ולקח איתו כל דבר שהוא יכול היה לקחת: כמה שחקנים מהבוגרת, 2 שחקני נוער (בוריס קליימן ועוד אחד), ואת כל הציוד שהוא הצליח לקחת. עד פה פרשת כפ"ס. בשביל ההגינות נציין שיש לו עבר פלילי בתחום של הונאה, וכבר דובר בזה לא מעט. טביב גם היה בארה"ב בחלון העברות האחרון, למורת רוחנו, למרות שבסוף נחת פה רכש.
גם מוני הראל עמוס בהיסטוריה עשירה, הבעיה שלי שההיסטוריה הזאת רלוונטית יותר עבורנו. מדובר על אותו אחד שעשה את הקומבינה עם מכירת רביבו בשקל תשעים (כביכול), שחקן שיכול היה לקחת את הפועל לגבהים חדשים באותה תקופה. הוא זה שנתן לסיני להרוג אותנו וניסה להנחית אותו שוב בהפועל ב- 2005 (אגב, אנחנו הפגנו בטירוף כשהוא קיבל את המושכות להנהלת הקבוצה). מוני הראל זה אותו אחד שהבטיח לקצב שהוא ישחרר את השחקן עם הערך הכי גבוה בתולדות המועדון בערך בחצי ממחיר השוק הריאלי שלו למרות שאין לו סעיף שחרור בחוזה (מה שהוליד את כל אופנת הרוצים לברוח לאירופה). מוני הראל זה הבחור שעשה "תרגיל" לטביב כדי שיסכים להחתים את אלרואי כהן, במחיר מופרז בטירוף רק בשביל להרוויח עוד כמה נקודות. מוני הוא זה שכופה את עצמו על הפועל, למרות שהפסיד בתהליך הבמבי אחרי שנתן מחיר מגוחך על הפועל, משום שתכנן לקבל את הסכום הזה כדי לא להגיע למצב שטביב יחליט למכור והוא יאלץ לשלם משהו שאין לו או שחשב לממן את הסכום הזה בעזרת בבו קובו (ומהרעיון הזה רוב החברים פה הזדעזעו). מוני הוא זה שסירב לגישור (סידי, בא כוחו של הראל, הצהיר על זה בשבוע שעבר ואמר שמיד אחרי שדחו את הצעת הבוררות טביב פנה לבית משפט).
עד פה פחות או יותר העובדות (ובטח החמצתי כמה וכמה דברים, מתנצל), בלי ספינים, בלי טענות של אחד כלפי השני, שמבחינתי לא רלוונטיות ולא קשורות למציאות. הראל לא כשיר להחזיק את הפועל ת"א, ומעולם לא עשה טוב למועדון באף אחת מהקדנציות שלו. אני בוחר לקרוא את המפה בצורה כזאת שהראל עם ההתנשאות המעצבנת שלו גרם לטביב להרגיש נחות ולא רלוונטי, מה שהוליד ריב ביניהם. הריב הזה הוציא משניהם את הצד הכי גרוע שלהם - מהראל את השקרן והנוכל הבלתי נלאה ומטביב את הערס העקשן ששובר את הכלים אם לא רוקדים לפי החליל שלו. לדעתי הראל כבעלים יחיד יקח את הפועל למקומות לא טובים, וגם לא ישחרר אותה בקלות, מה גם שאין לו שום יכולת לשים ערבויות בבקרה ולכן הראל יכול להעמיד תקציב של 30 מיליון שקל בעונה בערך (אלא אם כן אתה מגיע שוב לצ'מפיונס, מה שכנראה לא יקרה במצב הנוכחי). טביב כן רוצה למקסם רווחים בהפועל, אבל בשביל להרוויח על הגב של המועדון הוא חייב שהמועדון יצליח, הוא חייב לקנות צעירים מוכשרים במחיר טוב כדי שיוכל למכור אותם בעתיד בסכומים גבוהים, ומבחינתי שיקח כל שנה 10 מיליון שקל לכיס אם המועדון רווחי ולוקח תארים, "להרוויח" זאת לא מילה גסה. טביב גם ישחרר את הקבוצה בהרבה יותר קלות אם הדברים לא ילכו לפי התוכניות שלו, וזה גם מנחם אותי.
אם מישהו מגיב עניינית, סבבה, אני מקשיב ואולי גם אודה שטעיתי במידה ויאירו את עיני. מה שכן, בואו נשתדל להצמד לעובדות. אני חושב שצריך להיות רפה שכל כדי לחשוב שטביב התעצבן בגלל שתי שקיות חלב (אגב, אם השותפה שלי קונה יותר מדי בסופר אני מתעצבן עליה חופשי, ולא מטעמי קמצנות).