גיא האדום כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
גיא, בכל הכבוד, התעלמת למעשה ממה שרשמתי.
אני לא פתחתי דיון על הנזקים הבריאותיים שגורם בשר (בדיוק מהסיבה שעל כל מחקר שאביא לך תביא לי אחד אחר) - ובעניין האלטרנטיבה, לידיעתך הרבה יותר זול ופשוט להיות צמחוני מאשר אוכל בשר. אני דיברתי על הנזק הסביבתי שלו בתור היותו מזון עתיר מים אנרגיה ומשאבי קרקע, דיברתי על המגזר פולט גזי החממה הגדול בעולם, יותר מתחבורה. רק בהיבט הזה (בלי להזכיר את העניינים המוסריים והבריאותיים) - מדובר בהתמכרות מזיקה ביותר.
בעניין התחבורה - שוב התעלמת. אני חוזר: במדינות מתקדמות ישנו תחליף ראוי לתחביב המיותר והמזיק של נהיגה ברכב פרטי, למרות זאת לא אוסרים או מגבילים נהיגה ברכב פרטי (הוספתי לחיזוק העניין שאפילו לא ממסים אותו בצורה משמעותית).
אז המדינות האלו לא בסדר. מה אתה רוצה לאמר בזה?
ואגב, על אלו מדינות בדיוק אתה מדבר? אני מניח שיש בהן לובי חזק לתעשיית הדלק או ליצרני צורכי הדלק (קרי, תעשיית הרכב) ... אגב, גם לתעשיית הטבק יש לובי מאוד חזק בכל ארצות המערב ועדיין לא הסברת לי (ושאלתי כבר לא מעט פעמים) איך מצליחים להעביר את החוקים האלו בכל העולם.
ועוד פעם, בשר זה משהו שהוא גם לא ממש רלוונטי וגם שנוי במחלוקת. זה שנוי במחלוקת אם זה בריא להיות צמחוני. זה שנוי במחלוקת מה המחיר של זה. שלא לדבר שגם הנזקים הסביבתיים של הבשר שנויים במחלוקת. וגם אם היתה הסכמה על כל זה הנזקים הסביבתיים הם בעיקרם גלובליים ולכן, כידוע, אין בכלל הסכמה עם הטיפול הגלובלי בכל הנזקים האלו. ועדיין אני לא מבין למה זה בכלל משנה. למה העובדה שמפגע אחד שמזה כמה שנים טוענים שהוא מזיק לסביבה צריך להשפיע על הטיפול במפגע אחר. יכול להיות שאחרי דיון ארוך יהיה אפשר לשכנע שצריך לנקוט במדיניות עולמית להגבלת צריכת הבשר, וברמת העקרון אין לי שום בעיה עם זה, אבל למה זה צריך לשנות לנו באשר למדיניות הסיגריות.
זה רלוונטי, כמו שתחבורה היא רלוונטית, משום שזה נוגע בשורש העניין: בני אדם פוגעים אחד בשני, כל הזמן. זה חלק מהמצב המצער ששבעה מיליארד איש תקועים על הכדור הזה אחד ליד השני. אם נלך פעולה אחר פעולה ונאסור אותה אם מתקיימים שני התנאים - כשהיא פוגעת באחרים ויש אלטרנטיבה (שזה בערך מה שהצעת באשכול הזה) - נמצא את עצמנו אוסרים הרבה מאוד דברים, ומגיעים למצבים אבסורדיים. אנחנו לא מוכנים לזה, החברה לא מוכנה לזה. עובדה שזה לא קורה. אי אפשר להחריג רק את העישון מתוך העקרון הזה ולהחיל עליו כללים מיוחדים, זה לא צודק.
אפשר וצריך להגביל עישון במקומות מסוימים, כמו שכתבתי קודם.
חוקי פאבים למיניהם - כבר כתבתי לאיציק שבעיני זו רודנות.