ראצ'ו כתב:
פוסט יפה של חבר:
ברצלונה את מגעילה אותי...
הרסת לי את הכדורגל, הרסת לי השבת ואת הראשון ולפעמים גם את שלישי ורביעי, הרסת לי את אהבת חיי את הענף שבשבילו אני פותח טלוויזיה.
נמאסת באמת את ואוסף הגמדים שלך
נמאסת את ו-70% האחזקת כדור שלך
נמאסת את וה- 40 ניסיונות הבקעה במשחק
נמאסת באמת שנמאסת...
לא יכול לראות אותך ואת הטיקה טקה שלך ,בא לי להקיא מהשליטה בכדור של 10 שחקני שדה.
לא יכול לראות בלם (בלם) טכני עוצר כדור בחזה ומשחרר פס על חמישה מטר (וגם נראה כמו דוגמן , במקום בלם מכוער בלי שיניים כמו שגדלנו עליו) , נמאס לראות שכל מחליף יותר טוב מהמוחלף..
את באמת מגעילה לי את הענף, את הענף הכי יפה בעולם, של כסחנים, של קונוסים, של בום ליציע , של בונקר, של 1:0 קטן..., של 2 שחקנים טכניים בקבוצה.
לא רוצה לראות אותך יותר ברצלונה , כעיר את אחלה , אבל כקבוצה את מגעילה לי את הכדורגל, אני חוזר לראות את הפליאוף באנגליה לעלייה לליגה השלישית, את שבירת הרגליים, את הקרנפים, את אלו שאין להם רגל שמאל , את אלו של השני מטר רוחב שרוב המשחק מקללים, את אלו שהמציאו את הכדורגל ולא את אלו שהמציאו את המשחק מחדש.
נו באמת, הטריק הפסיכולוגי הזה שחוק, זה כמו שאנשים עכשיו כותבים שאם לא נהיה בצמרת נהיה בתחתית, קוראים לכל דבר מכבי, או משווים מה שקורה בהפועל לליגות אחרות. זה טריק דמגוגי ומאוס שנועד לגמד, וההערות על בלמים יפים לעומת מכוערים ( פויול ומצ'ראנו מלכי היופי כידוע ) רק מעידות על הכותב.
זה לא שהניגוד לבארסה הוא ליגה שלישית באנגליה, יש מאות קבוצות בעולם שמשחקות כדורגל יפה, ואחרות לא משחקות בהכרח כדורגל רע. בארסה גם לא בועטת 40 פעם לשער, יותר לכיוון ה15-16 בממוצע, וזה עם ה90% אחזקה שלה, בהרכב התקפי די קבוע, ובליגה עם הגנות סופר חלשות. היריבה שלה בגמר למשל בעטה יותר ממנה העונה, כשהיא לא משחקת טוב בהרבה משחקים, עם אחוזי שליטה נמוכים יותר, הרכבים מתחלפים ובליגה חזקה וקשוחה.
אז שכל אחד יגדיר לעצמו מה שהוא רוצה. אין ספק שהנעת הכדור של בארסה יפה, אבל לרוב היא לא תכליתית וזה יכול לשעמם הרבה אנשים שאוהבים לראות הנעת כדור מהירה ותכליתית, תנועה על שטחים גדולים של שחקנים ועוד שיטות שמאפיינות קבוצות אחרות, ושאותם הם יאהבו יותר. אני למשל מעריך יותר את משחק הלחץ של בארסה מאשר את הנעת הכדור.
הדעה הזו היא עוד נסיון לדה לגיטימציה של דעות אחרות, שלא לדבר על כך שרוב אלה שלא סובלים את תופעת בארסה לא קושרים את הסיבות לסגנון המשחק.