אם אדם אחד באמת יקשיב לטוקבקים שאני כותב - ויסתכל על העובדות ולא על ה"עובדות" של התקשורת ואוהדי חיפה - דיינו
קודם כל טוב לראות אדם שמסתכל בעיניים ביקורתיות על מה שהתקשורת אומרת לו. לטמבלים כמו the paint שלא באמת קוראים את התגובות אין מה להגיב (האמת שמכר שלי , אוהד חיפה , שנכח באותו יום בבלומפילד , היה בטוח שלנדאו הוא השחקן שהיה בנבדל עד שראה את הוידאו שוב . מנפלאות התקשורת)
בכל מקרה לענייננו:
שנת ההמצאה שלו חשובה מאוד , שכן כשפיפא מכריזה על חוק הוא מוחל אוטומטית בכל ליגה שכפופה אליה. בשנת 1986 הליגה הישראלית כמובן הייתה כפופה לפיפא
החוק הוחל רשמית (לפי תקנוני פיפא - לא לפי דמיון של אדם כזה או אחר) לפני המשחק המדובר , ולכן חוק הנבדל הפסיבי היה קיים . שריר לא הקדים את זמנו אלא מילא את דרישות החוקה , בין אם ידע עליהן ובין אם לא (ואני מאמין שלא ידע)
המשמעות היא שהשער הוא חוקי לא רק בהסתכלות בדיעבד , אלא גם באותו ערב של מאי 1986
כדי להראות שההכרזות שלי הן לא ספקולטיביות , הנה תיעוד של התפתחות חוק הנבדל:
http://www.corshamref.org.uk/files/offsidehistory.pdfדפדף לתחילת העמוד השביעי
שורה תחתונה ? ב- 86 חוק הנבדל הפסיבי היה בתוקף . לאף אחד אין כמובן ספק שלנדאו לא היה בנבדל. יאני עמד בפינת המגרש ולא השפיע על המהלך ולכן השער הוא חוקי למהדרין
לגבי הקיזוז - אני מסכים שהשיטה מטופשת ולא ספורטיבית , על אף שאני אוהד קבוצה שנהנתה ממנה
עם זאת מרתיחה אותי ההיתממות של אוהדי חיפה על שיטה שבתחילה הייתה אמורה לשרת אותם, מה גם שהפועל פעלה לפי השיטה ולא "לקחה אליפות עם פחות נקודות מחיפה" אלא לקחה אליפות עם אותו מס' נקודות כמו חיפה , בהפרש שערים. כמו שיום אחד הוחלט לתת לניצחון 3 נקודות - הוחלט על קיזוז . אלה החוקים
ולגלות לך סוד ? שב עם מחשבון ותגלה שאם הייתה מוחלת השיטה של 2 נקודות לניצחון , בלי קיזוז - הפועל אלופה בשנה שעברה . אבל החוקים שונו ל- 3 נקודות לניצחון - כמו שהחוקים שונו לקיזוז