תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 21:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 84 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ניר צדוק: אלי גוטמן - המחנך הדגול
הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 00:00 
אורנה אוסטפלד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
באמת שאני חושב שלגוטמן מגיע הרבה קרדיט על ההתנהלות בהפועל, אבל לא הבנתי משהו קטן, האם יש וויכוח על כך שהתפקוד של גוטמן במשחקים המכריעים של העונה (ולדעתי גם בחלקים נרחבים של העונה) היה רע מאוד?
זה שהוא עשה דברים גדולים לא נותן לו חסינות בפני כשלונות וביקורת. וכן, ביקורת לא פשוטה.
לגוטמן יש חלק אדיר באובדן האליפות הנוכחית.

ודאי
גוטמן הזה זה משהו
לקח קבוצה שרק ניצחה ב-20 השנים האחרונות את חיפה ותראה מה עשה ממנה...
את כל עניין "ברכת אליעזר" הוא ביטל לחלוטין
דרבים רק מפסיד
מפסיד בטדי משחק אליפות

להעיף!!!

אחלה טיעונים. ענייניים ורלוונטיים.
אני מניח שהם היו תקפים גם אם הוא היה עולה עם שכטר בשער ומרעי בלם.
שא ברכה.

לא,אתה בורח חביבי
הלכתי למשחקים מכריעיםם וחשובים ובדקתי
קרית אליעזר? חיפה? דרבי? טדי? פלייאוף? גמר גביע? העפלה לאלופות? אלופות עצמה?

מה אגיד,כשלונות מפוארים

עכשיו אתה כבר מגזים.למה לדבר על נצחונות והצלחות?פה אוהבים לדבר רק על הפסדים וכשלונות.
איך אמרת?כפויי טובה.
אם לא הייתי אוהד את אותה קבוצה שהם אוהדים,הייתי מאחל להם קבוצה עם בן שמעון/עטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 01:11 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל, אתה גמל שלא רואה את הדבשה של עצמו. אתה מדבר על האדרה של גוטמן והתייחסות רק להצלחות, כשבעצם אתה זה שמנפח את עניין הכשלונות.
גוטמן הפסיד את משחק העונה, נכון. גוטמן טעה כשהעלה את שבחון ובונדר, נכון. אתה כנראה שוכח שהמשחק נערך ק"א, איצטדיון שניצחנו בו רק ארבע פעמים(אם אני לא טועה. אם כן, תקן אותי) בעשור האחרון. גוטמן ניצח שם העונה ב10 שחקנים, בהפרש של 2 שערים(אם אני לא טועה, אמרו שזה לא קרה לפחות 40 שנה). הוא גם ניצח 4-1 בבלומפילד(שוב, אם אני לא טועה, פעם אחרונה שנתנו לחיפה רבעייה הייתה אי שם בשנות ה60/70). גוטמן ניצח בעונה שעברה, בק"א, במשחק עונה- אליפות. גוטמן היה זה שהרים את השחקנים אחרי הדרבי תיקו, שלמרות שהיה אמור להסתיים לפחות 4-0, הסתיים בתיקו אחרי אינספור מצבים והחמצות(גם זה קורה בכדורגל) וגמר כמעט את הסיכוי לאליפות. השחקנים שוכבים על הדשא, ידיים על הראש, ברקע שירת "אין אליפות להפועל", כשחיפה כובשת נגד בית"ר בדקה ה87. מי יכול להמשיך משם? איזה מאמן יכול להרים קבוצה כזאת שתיקח במשך השבוע שאחרי גביע ואליפות?
הלאה. אלופות. מוקדמות, מפסידים בחוץ לאקטובה, כל התקשורת מדברת על העובדה שבפעם האחרונה שקבוצה במוקדמות אלופות חזרה מ1-0 ועלתה שלב הייתה לפני 5 שנים. עלה. קיבל את ההגרלה הכי קשה, לא ממש נתנו סיכוי, עלה. שלב בתים, סיבוב ראשון, שלושה הפסדים. לא בושה, כל קבוצה ישראלית שעלתה לשלב הבתים באלופות הפסידה לפחות שלוש פעמים. הוא לקח קבוצה ישראלית, עם כושר ישראלי, והפך אותה לקבוצת אלופות לגיטימית, כזאת שמביסה את בנפיקה, גורמת לשאלקה(קבוצה שהגיעה לחצי גמר) לשמוח בתיקו, וגם מוציאה אחלה תיקו באחד המגרשים הקשים באירופה.
גוטמן המאמן הטוב בארץ, בפער. לא רוצה לראות אף אחד אחר במקומו.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 01:43 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר, גם אתה מדגיש ומאדיר רק את ההישגים. אגב, הטענות שלי לגוטמן הן דווקא לא על ה"משחקים הגדולים" או על משחק העונה (למרות ההרכב המשונה ההוא), אלא דווקא על המשחקים הקטנים שכבר שלוש שנים מאבדים לנו נקודות קריטיות לאליפות. על הפסדים לכל מיני אשדוד כאלה, משחקי תיקו נגד עכו וכו'. כל אלו נובעים, אני מניח, משתי בעיות של השחקנים: מנטלית (זלזול, יהירות) ומקצועית (הקבוצות האלה מצליחות לנטרל ולשבש לנו את המשחק הרגיל). שתי הבעיות האלו הן באחריות של גוטמן ואנחנו נתקעים איתן בכל פעם. אציין את מה שאוגוסטוס היל כתב פה כבר: זה נראה כאילו גוטמן מסרב ללמוד מטעויות חוזרות שלו ושל הקבוצה.

ואגב, לגבי ה-4:1 על חיפה: בתור אחד שטוען וכתב פה שהקבוצה התחילה לאבד מומנטום ודרך בשבועות שהודרכה על ידי יוסי אבוקסיס - כלומר, אתה רואה בו את המאמן האחראי באותה תקופה - זה קצת סותר שאתה זוקף את הניצחון ההוא לזכותו. או הכל, או כלום. לא רק מה שמסתדר לך לתזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 02:18 
ערן כתב:
אופיסר, גם אתה מדגיש ומאדיר רק את ההישגים. אגב, הטענות שלי לגוטמן הן דווקא לא על ה"משחקים הגדולים" או על משחק העונה (למרות ההרכב המשונה ההוא), אלא דווקא על המשחקים הקטנים שכבר שלוש שנים מאבדים לנו נקודות קריטיות לאליפות. על הפסדים לכל מיני אשדוד כאלה, משחקי תיקו נגד עכו וכו' . כל אלו נובעים, אני מניח, משתי בעיות של השחקנים: מנטלית (זלזול, יהירות) ומקצועית (הקבוצות האלה מצליחות לנטרל ולשבש לנו את המשחק הרגיל). שתי הבעיות האלו הן באחריות של גוטמן ואנחנו נתקעים איתן בכל פעם. אציין את מה שאוגוסטוס היל כתב פה כבר: זה נראה כאילו גוטמן מסרב ללמוד מטעויות חוזרות שלו ושל הקבוצה.

.

שמע הפסדים ותיקו נגד קבוצות פחות טובות יש בכל העולם ואי אפשר לצפות שננצח את כל המשחקים.

עובדתית העונה יש לנו ממוצע של 72 אחוז , עונה קודמת 80 אחוז , ב08/09 עשינו 61 אחוז

3 עונות קודם לכן ממוצע של האלופה הייתה 67 אחוז ואנחנו לא עברנו את ה59 אחוז.

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 02:36 
סמל אישי של המשתמש
ברור שאי אפשר לנצח את כל השחקים, אבל זאת צריכה ליהיות השאיפה.
העונה במיוחד היתה הרגשה שמקבלים את איבודי הנקודות בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 02:48 
shaharot כתב:
ערן כתב:
אופיסר, גם אתה מדגיש ומאדיר רק את ההישגים. אגב, הטענות שלי לגוטמן הן דווקא לא על ה"משחקים הגדולים" או על משחק העונה (למרות ההרכב המשונה ההוא), אלא דווקא על המשחקים הקטנים שכבר שלוש שנים מאבדים לנו נקודות קריטיות לאליפות. על הפסדים לכל מיני אשדוד כאלה, משחקי תיקו נגד עכו וכו' . כל אלו נובעים, אני מניח, משתי בעיות של השחקנים: מנטלית (זלזול, יהירות) ומקצועית (הקבוצות האלה מצליחות לנטרל ולשבש לנו את המשחק הרגיל). שתי הבעיות האלו הן באחריות של גוטמן ואנחנו נתקעים איתן בכל פעם. אציין את מה שאוגוסטוס היל כתב פה כבר: זה נראה כאילו גוטמן מסרב ללמוד מטעויות חוזרות שלו ושל הקבוצה.

.

שמע הפסדים ותיקו נגד קבוצות פחות טובות יש בכל העולם ואי אפשר לצפות שננצח את כל המשחקים.

עובדתית העונה יש לנו ממוצע של 72 אחוז , עונה קודמת 80 אחוז , ב08/09 עשינו 61 אחוז

3 עונות קודם לכן ממוצע של האלופה הייתה 67 אחוז ואנחנו לא עברנו את ה59 אחוז.

הטעיון של אחוזי ההצלחה הוא בגלל הליגת 16 לעומת ליגת 12 שבה אין כמעט באנקרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 02:57 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אופיסר, גם אתה מדגיש ומאדיר רק את ההישגים. אגב, הטענות שלי לגוטמן הן דווקא לא על ה"משחקים הגדולים" או על משחק העונה (למרות ההרכב המשונה ההוא), אלא דווקא על המשחקים הקטנים שכבר שלוש שנים מאבדים לנו נקודות קריטיות לאליפות. על הפסדים לכל מיני אשדוד כאלה, משחקי תיקו נגד עכו וכו'. כל אלו נובעים, אני מניח, משתי בעיות של השחקנים: מנטלית (זלזול, יהירות) ומקצועית (הקבוצות האלה מצליחות לנטרל ולשבש לנו את המשחק הרגיל). שתי הבעיות האלו הן באחריות של גוטמן ואנחנו נתקעים איתן בכל פעם. אציין את מה שאוגוסטוס היל כתב פה כבר: זה נראה כאילו גוטמן מסרב ללמוד מטעויות חוזרות שלו ושל הקבוצה.

ואגב, לגבי ה-4:1 על חיפה: בתור אחד שטוען וכתב פה שהקבוצה התחילה לאבד מומנטום ודרך בשבועות שהודרכה על ידי יוסי אבוקסיס - כלומר, אתה רואה בו את המאמן האחראי באותה תקופה - זה קצת סותר שאתה זוקף את הניצחון ההוא לזכותו. או הכל, או כלום. לא רק מה שמסתדר לך לתזה.

למעט המשחק נגד הפועל חיפה, שם גוטמן שידר זלזול בליגה, אשמת היהירות היא על השחקנים. יש איזה נתון שאומר שהעונה ספגנו 20+ שערים במחצית השנייה לעומת 7-8 במחצית הראשונה. גוטמן לא אשם ששחקנים עומדים על המגרש ומזלזלים. אם בתחילת העונה הזלזול והיהירות הגיעו בגלל ליגת האלופות, בחודשיים האחרונים הם הגיעו בגלל כל פסטיבל אירופה שהולך כאן. באמצע, כשהראש היה נטו בליגת העל, הבקענו שלישיות, רביעיות וחמישיות, ולמרות שאוגוסטוס טוען אחרת, הצגנו גם יכולת טובה. כי כשהפועל רוצה, היא יכולה. היא יכולה לחזור ל2-2 מול ק"ש(ואחרי זה לחטוף עוד שניים, בגלל השאננות), היא יכולה לחזור מול עכו(ואם לא רוני רוזנטל ג'וניור, גם לנצח), להפוך תוצאה מול סכנין, לחזור מ3-0 באשדוד, להפוך תוצאה נגד נתניה והנה כבר רשימה מכובדת של איבודי נקודות שהגיעו רק בגלל השאננות(לעומת טדי וק"א, שם הגיע לנו להפסיד).
אי אפשר להאשים את גוטמן בשאננות של השחקנים שגרמה לנו לאיבודי נקודות רבים. העובדה שהפועל חזרה בכל המשחקים האלה מלמדת שיכולת יש, קבוצה מאומנת יש, רצון כנראה שאין. על הרצון גוטמן לא אחראי.

לגבי אבוקסיס, אני טוען שהוא הרס את החזרה לעמדות ואת הנעת הכדור. בחודש וחצי שהוא אימן, הוא שחק את הנעת הכדור והסתמך על הכדורים הארוכים. לא פעם גוטמן התעצבן באימונים שהשחקנים הולכים עם הראש בקיר. בנוסף להריסת צורת המשחק, ה4-1 והכתרת הקבוצה כברצלונה הישראלית הביא את השחקנים לפסגת יהירות/שחצנות/שאננות חדשה שממנה הם כבר לא הצליחו לרדת.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 03:03 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
ערן כתב:

למעט המשחק נגד הפועל חיפה, שם גוטמן שידר זלזול בליגה, אשמת היהירות היא על השחקנים. יש איזה נתון שאומר שהעונה ספגנו 20+ שערים במחצית השנייה לעומת 7-8 במחצית הראשונה. גוטמן לא אשם ששחקנים עומדים על המגרש ומזלזלים. אם בתחילת העונה הזלזול והיהירות הגיעו בגלל ליגת האלופות, בחודשיים האחרונים הם הגיעו בגלל כל פסטיבל אירופה שהולך כאן. באמצע, כשהראש היה נטו בליגת העל, הבקענו שלישיות, רביעיות וחמישיות, ולמרות שאוגוסטוס טוען אחרת, הצגנו גם יכולת טובה. כי כשהפועל רוצה, היא יכולה. היא יכולה לחזור ל2-2 מול ק"ש(ואחרי זה לחטוף עוד שניים, בגלל השאננות), היא יכולה לחזור מול עכו(ואם לא רוני רוזנטל ג'וניור, גם לנצח), להפוך תוצאה מול סכנין, לחזור מ3-0 באשדוד, להפוך תוצאה נגד נתניה והנה כבר רשימה מכובדת של איבודי נקודות שהגיעו רק בגלל השאננות(לעומת טדי וק"א, שם הגיע לנו להפסיד).
אי אפשר להאשים את גוטמן בשאננות של השחקנים שגרמה לנו לאיבודי נקודות רבים. העובדה שהפועל חזרה בכל המשחקים האלה מלמדת שיכולת יש, קבוצה מאומנת יש, רצון כנראה שאין. על הרצון גוטמן לא אחראי.

לגבי אבוקסיס, אני טוען שהוא הרס את החזרה לעמדות ואת הנעת הכדור. בחודש וחצי שהוא אימן, הוא שחק את הנעת הכדור והסתמך על הכדורים הארוכים. לא פעם גוטמן התעצבן באימונים שהשחקנים הולכים עם הראש בקיר. בנוסף להריסת צורת המשחק, ה4-1 והכתרת הקבוצה כברצלונה הישראלית הביא את השחקנים לפסגת יהירות/שחצנות/שאננות חדשה שממנה הם כבר לא הצליחו לרדת.

החתול של שרדינגר כתב:
גוטמן לדעתי הראשון שהראש שלו לא בהפועל. זה מה שזה לא היה בינו לבין קנדה, זה השיתוף של שבחון במשחק העונה ע"ח סלים, זה הספסל שהורכב מ4 קשרים התקפיים שני חלוצים ושוער נגד הפועל רמת גן, וגם זה שאין אצלו שום דבר באמצע בין "שחקנים שלו"(נאתכו, בונדר, שי, זהבי) בין "שחקני נוער שאולי ירשימו(איכשהו) ויקבלו הזדמנות בלית ברירה)".
אף פעם לא אהבתי מאמן כמוהו, ואני מאחל לו שיחזור לעוד קדנציה לא פחות מוצלחת, מאחל לנו שהיא לא תתחיל במקום האחרון, אבל בעונה הבאה חייבים להביא מאמן שיתעסק רק בטובת הקבוצה.

כשהראש של המאמן לא פה זה מחלחל לכל השחקנים, וזאת אולי הדרך היחידה להסביר שורת החלטות הזויות, שאפילו לא נגמרה בסדרת החינוך בדרבי, אלא ממשיכה היום עם הרכב שמורכב מהרבה שחקנים שלא יהיו פה בעונה הבאה פשוט כי הם לא טובים מספיק, ולא משחקני נוער, כראוי לגארבג' טיים.

ואם הוא היה מעביר לשהר או לגילי את סדרת החינוך שהוא פתאום נזכר להעביר לערן, או את זאת שהוא מעביר כבר שנתיים לקנדה, כל הקבוצה היתה רצה הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 03:07 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה טוען שלגוטמן אין אחריות על הרצון של השחקנים, אז כל הדיון הזה מיותר.

שלא לדבר על זה שפתאום ה-4:1 הפך למקור כל הרע המנטלי, שזה גם באשמתו של אבוקסיס. 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 03:23 
סמל אישי של המשתמש
אתה חושב שגוטמן אחראי לשחקן שעל המגרש הולך? הוא אחראי על ההכנה המנטאלית(וכאן הוא כשל כמה פעמים, בשני המשחקים נגד בית"ר בליגה, בק"א האחרון ונגד ק"ש בחוץ), אבל הוא לא יכול לעשות כלום אם השחקנים חושבים על אירופה בזמן שהם לרוץ. ודווקא מתי שהוא כן מנסה להתערב, כמו עם זהבי, כל העולם קוטל אותו.
הוא מביא קבוצה מאומנת למגרש, כשנשרקת שריקת הפתיחה, הוא לא יכול לעשות כלום חוץ מכמה צעקות שנעלמות בלהט המשחק.

ומה זה "ה4-1 פתאום נהיה מקור הרוע"? אני תמיד טענתי שזה אחד הדברים שאיבדו לנו את האליפות, ואני לא חושב שיש מישהו שחולק עלי. בשני, כשברקוביץ' אמר שרפאלוב הבקיע את שער האליפות, גינצבורג תיקן אותו ואמר שאת שער האליפות של חיפה הבקיע טועמה, והוא צדק ב100%. ולא, זה דווקא לא באשמת אבוקסיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 04:05 
גוטמן מאמן שידע לשנות כוון במסלול המקצועי שלו. מסלול מקצועי זה גם ידע בכדרוגל נטו וגם החיבור הריגשי לשחקנים.
ממאמן בעל גישה הגנתית עבר לתפיסה התקפית בהפועל ת"א. התאים את עצמו לסגל השחקנים. זה שינוי די משמעותי עבור בן אדם בוגר. נדמה לי שבהפועל ת"א גוטמן הנהיג כדורגל התקפי ושמח (במיוחד אשתקד אך גם השנה אנו ההתקפה הפוריה ביותר). לא כך היה כאשר היה בהפועל חיפה, ב"ש ביתר או נתניה.
אלי גוטמן גם זנח גישה נוקשה מול שחקניו. כאן אפילו עבר לקיצוניות השניה. במקום להנהיג משמעת ברזל כאשר מספר שחקנים השתוללו העונה, גוטמן נקט בגישה סלחנית. שינויים קיצוניים כאלה לא בריאים. עובדה שלאחרונה מנסה לשנות כוון (זהבי, טוטו).
גוטמן רחוק מלסרב ללמוד משגיאות. אבל מה לעשות שגוטמן איננו מאמן מושלם. נכנס , כמו כל המערכת למערבולת. נכשל ביכולת ליצור חומה בצורה שתפריד בין השחקנים לבלאגן של בעלים. עירוב של אוויר פסגות של ליגת אלופות (חוזים בחו"ל), פציעות של שחקני מפתח, מחלה שלו עצמו ומשמעת רופפת בסגל הובילו אותו למספר "נפילות" מקצועיות מתאימות לתקופות של חוסר ריכוז.

להפסיד את האליפות העונה זה רחוק מלהיות כשלון רשום על שמו של המאמן. לדעתי, ההפסד של האליפות לפני שתי עונות היתה יותר באחריותו (מול מכבי חיפה רופפת עם מאמן שרק התחיל וגילה סימנים של פיק ברכיים).

כל הדיון הזה עלול להיות ביזרי. מול מציאות של "לשרוף ת'מועדון" שמנהלים שני הליצנים שמחזיקים בבעלות המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 07:43 
Officer Barbrady כתב:
אוגוסטוס היל, אתה גמל שלא רואה את הדבשה של עצמו. אתה מדבר על האדרה של גוטמן והתייחסות רק להצלחות, כשבעצם אתה זה שמנפח את עניין הכשלונות.
גוטמן הפסיד את משחק העונה, נכון. גוטמן טעה כשהעלה את שבחון ובונדר, נכון. אתה כנראה שוכח שהמשחק נערך ק"א, איצטדיון שניצחנו בו רק ארבע פעמים(אם אני לא טועה. אם כן, תקן אותי) בעשור האחרון. גוטמן ניצח שם העונה ב10 שחקנים, בהפרש של 2 שערים(אם אני לא טועה, אמרו שזה לא קרה לפחות 40 שנה). הוא גם ניצח 4-1 בבלומפילד(שוב, אם אני לא טועה, פעם אחרונה שנתנו לחיפה רבעייה הייתה אי שם בשנות ה60/70). גוטמן ניצח בעונה שעברה, בק"א, במשחק עונה- אליפות. גוטמן היה זה שהרים את השחקנים אחרי הדרבי תיקו, שלמרות שהיה אמור להסתיים לפחות 4-0, הסתיים בתיקו אחרי אינספור מצבים והחמצות(גם זה קורה בכדורגל) וגמר כמעט את הסיכוי לאליפות. השחקנים שוכבים על הדשא, ידיים על הראש, ברקע שירת "אין אליפות להפועל", כשחיפה כובשת נגד בית"ר בדקה ה87. מי יכול להמשיך משם? איזה מאמן יכול להרים קבוצה כזאת שתיקח במשך השבוע שאחרי גביע ואליפות?
הלאה. אלופות. מוקדמות, מפסידים בחוץ לאקטובה, כל התקשורת מדברת על העובדה שבפעם האחרונה שקבוצה במוקדמות אלופות חזרה מ1-0 ועלתה שלב הייתה לפני 5 שנים. עלה. קיבל את ההגרלה הכי קשה, לא ממש נתנו סיכוי, עלה. שלב בתים, סיבוב ראשון, שלושה הפסדים. לא בושה, כל קבוצה ישראלית שעלתה לשלב הבתים באלופות הפסידה לפחות שלוש פעמים. הוא לקח קבוצה ישראלית, עם כושר ישראלי, והפך אותה לקבוצת אלופות לגיטימית, כזאת שמביסה את בנפיקה, גורמת לשאלקה(קבוצה שהגיעה לחצי גמר) לשמוח בתיקו, וגם מוציאה אחלה תיקו באחד המגרשים הקשים באירופה.
גוטמן המאמן הטוב בארץ, בפער. לא רוצה לראות אף אחד אחר במקומו.

אתה יכול להמשיך לתת עוד דוגמאות. אני מניח שיש. אם היית קורא את כל האשכול היית מוצא שאני לא מתנער לרגע מהקרדיט שמגיע לגוטמן. אני גם לא אומר שהוא מאמן רע.
כל מה שאני מנסה לעשות זה לפתוח לשיח את האמת האבסולוטית שגוטמן גאון כדוגרל.
לגוטמן יש הרבה מגבלות כאדם וכמאמן (בעיני אין הפרדה). המרכזית שבהן היא שהוא מקובע ומתקשה לשנות דפוסים וללמוד מטעויות.
לבם אדם מותר לטעות. זה בסדר, אבל בעיני לא מעט אוהדים גוטמן חסין מביקורת בגלל שני דברים- התקופות הטובות וההצלחות הגדולות מצד אחד, ושני מחרבי הקבוצה מצד שני. רוצה לומר, הוא כבר הוכיח את עצמו ולכן הוא מאמן ענק והכשלון של השנה הוא בעיקר בגלל שני הפושעים.
אז אני לא בא לעשות תחרות, אלא בא לבחון את התפקוד של גוטמן ואת החלק שלו.
גוטמן אחראי ל 4-1 על חיפה כמן שהוא אחראי להפסד ותיקו לאשדוד. אחראי לנצחונות בדרבי כשם שהוא אחראי למשחקים נגד קרית שנונה, בית"ר ונתניה.

זה נכון שגוטמן סוחב כל העונה קבוצה כששני פושעים מייצרים נזקים ומנסים לחרב אותה.
אין שאלה בכלל שהם האחראים המרכזיים לאובדן האליפות.
זה עדיין לא אומר שאי אפשר לבחן בביקורתיות רבה את ההתנהלות של גוטמן.
הדבר שכאן דיברתי עליו והוא מטריף אותי, זה מה שקרה במחזורים האחרונים ואיך גוטמן יוצא מזה חלק..
שוב, לפני 3 מחזורים היית בנקודה הפרש על חיפה.
מאז עשינו 2 מ 9!! כן 2 נקודות מ 9 אפשריות. מאזן מזעזע בכל פרמטר.
גוטמן תפקד רע בכל 3 המשחקים.

אז נכון שיש לו הרבה קרדיט. נכון שהוא עשה דברים גדולים בהפועל, אני גם לא יודע אם יש אלטרנטיבה עדיפה.
רק מרגיז שכל ביקורת על גוטמן הופכת אותך יש לכפוי טובה, שונא גוטמן, לא רוואה את ההצלחות שלו וכו'.
לא הכל שחור לבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 07:54 
moshiko כתב:
גוטמן מאמן שידע לשנות כוון במסלול המקצועי שלו. מסלול מקצועי זה גם ידע בכדרוגל נטו וגם החיבור הריגשי לשחקנים.
ממאמן בעל גישה הגנתית עבר לתפיסה התקפית בהפועל ת"א. התאים את עצמו לסגל השחקנים. זה שינוי די משמעותי עבור בן אדם בוגר. נדמה לי שבהפועל ת"א גוטמן הנהיג כדורגל התקפי ושמח (במיוחד אשתקד אך גם השנה אנו ההתקפה הפוריה ביותר). לא כך היה כאשר היה בהפועל חיפה, ב"ש ביתר או נתניה.
אלי גוטמן גם זנח גישה נוקשה מול שחקניו. כאן אפילו עבר לקיצוניות השניה. במקום להנהיג משמעת ברזל כאשר מספר שחקנים השתוללו העונה, גוטמן נקט בגישה סלחנית. שינויים קיצוניים כאלה לא בריאים. עובדה שלאחרונה מנסה לשנות כוון (זהבי, טוטו).
גוטמן רחוק מלסרב ללמוד משגיאות. אבל מה לעשות שגוטמן איננו מאמן מושלם. נכנס , כמו כל המערכת למערבולת. נכשל ביכולת ליצור חומה בצורה שתפריד בין השחקנים לבלאגן של בעלים. עירוב של אוויר פסגות של ליגת אלופות (חוזים בחו"ל), פציעות של שחקני מפתח, מחלה שלו עצמו ומשמעת רופפת בסגל הובילו אותו למספר "נפילות" מקצועיות מתאימות לתקופות של חוסר ריכוז.

להפסיד את האליפות העונה זה רחוק מלהיות כשלון רשום על שמו של המאמן. לדעתי, ההפסד של האליפות לפני שתי עונות היתה יותר באחריותו (מול מכבי חיפה רופפת עם מאמן שרק התחיל וגילה סימנים של פיק ברכיים).

כל הדיון הזה עלול להיות ביזרי. מול מציאות של "לשרוף ת'מועדון" שמנהלים שני הליצנים שמחזיקים בבעלות המועדון.

למה צריך להיות מישהו ש"על שמו רשום אובדן האליפות" כדי לדון בתפקוד שלו. זה שגוטמן עשה שינויים מסויימים עם עצמו, לא אומר שאין מקומות בהם הוא לא עושה כן. זה אומר שיש נקודות בהן הוא הצליח לנצח את עצמו ועל זה באמת מגיע לו הרבה פרגון. אבל עדיין בבסיס גוטמן הוא אדם מוקבע שחוזר על אותן טעויות מתוך האדרה של "הדרך" וחוסר תשומת לב לסביבה (ואגב, אני לא חושב שהוא הגיע לנוסחא הנכונה להתנהלות סמכותית מול השחקנים. כיום הוא איבד אוטוריטה)
שוב, לגוטמן הרבה קרדיט והרבה הישגים. זה לא הופך אותו לחסין ביקורת.

נערך לאחרונה על ידי אוגוסטוס היל בתאריך 21 מאי 2011, 08:26, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 08:03 
כל המהללים והמשבחים שוכחים פרט פעוט
גוטמן של אחרי האירוע אינו אותו מאמן ואותו אדם שהיה לפניו
אני אינני זוקף זאת לחובתו חלילה ואפילו נוטה להאמין שהבעלים שלנו או מי מהם
נושאים באחריות לקרות האירוע אבל הדיון בתפקודו אינו יכול להיות רציני אם מתעלמים
כליל מהאירוע שגוטמן עבר
כך למשל יש להשוות אחוזי הצלחה בעונה הנוכחית והתוצאות לגבי התקופה של אחרי האירוע
הן מבהילות ממש
עם כל הצער שבדבר השיקול המקצועי היחיד שצריך לשקול לפני קבלת החלטה בענין החתמתו לתקופה נוספת הוא
האם גוטמן של אחרי יכול להמשיך לאמן ולתפקד בעונה הבאה שצפויה להיות הרבה יותר לחוצה וקשה מהעונה הזו
בענין זה התשובה לטעמי היא ברורה ושלילית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 08:22 
למה גוטמן אחרי הארוע הוא בנאדם אחר או מאמן אחר? זה בדיוק אותו בנאדם ואותו מאמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 08:35 
כי הוא לא שונה מכל אדם אחר שעובר אירוע דומה
במקרה שלו זה הרבה יותר בולט ולו מבחינת התוצאות וההתנהלות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 09:46 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אגב, הטענות שלי לגוטמן הן דווקא לא על ה"משחקים הגדולים" או על משחק העונה (למרות ההרכב המשונה ההוא), אלא דווקא על המשחקים הקטנים שכבר שלוש שנים מאבדים לנו נקודות קריטיות לאליפות. על הפסדים לכל מיני אשדוד כאלה, משחקי תיקו נגד עכו וכו'. כל אלו נובעים, אני מניח, משתי בעיות של השחקנים: מנטלית (זלזול, יהירות) ומקצועית (הקבוצות האלה מצליחות לנטרל ולשבש לנו את המשחק הרגיל)
.

moshiko כתב:

דווקא כאן יש שתי טענות נכונות נגד גוטמן.גם כשמעריכים אדם ורוצים שימשיך אין להגן על כל טענה נגדו,עליך להיות הוגן ולהודות בחסרונות של האיש
כמי שכותב בפורום השני כבר יותר משנה,עמוק בתוך עונת הדאבל ,על יהירות וזלזול שיש בקבוצה הזאת אני חייב להסכים עם הטענה הראשונה.ראינו לא מעט פעמים אדישות מסויימת בהפועל הנוכחית אבל בעיקר ראינו השנה את מה שקרה אחרי אותו 1-4 מפורסם.
אני טוען שאם ב-2010 לקחנו אליפות בטדי ב-2011 הפסדנו את האליפות בטדי. מכבי חיפה היתה שבורה,ניצחה בקושי את הפועל י-ם בגביע ואת הפועל ר"ג החלשה בליגה ולא היתה מנצחת כ"כ מהר את הדרבי במצב המנטאלי שהיתה בו (אגב,מהבחינה הזו עבודה גדולה של אלישע בגיבוי ראש המועדון). הפועל הגיעה לטדי זחוחה,בטוחה שהניצחון יגיע בקלות ונראתה כך על המגרש.
אבל מה שבאמת עצבן זה היחס המגעיל והשחצני לבית"ר עוד לפני המשחק.

http://sports.walla.co.il/?w=/7/1800701

כששחקנים בקבוצה מרשים לעצמם לדבר כך לפני המשחק אין סיכוי שנראה שם אחרת. וכך זה המשיך והמשיך כשיכולנו אבל לא ממש רצינו עד שלבסוף כבר לא יכולנו גם אם רצינו

ליהירות הזו,על המגרש ומחוצה לו אחראי מאד גם אלי גוטמן כראש המערכת המקצועית. כשאין בעל בית נורמלי הייתי מצפה שלא יפרק כל עול מהשחקנים שלו,שיעמיד אותם במקומם ולא יתן להם להתבטא כך בכלל,ע"י כך הם גם לא יזלזלו במגרש עצמו
מההיבטיםם המנטאלים כשל לצערי אלי גוטמן.שוב,בעיקר כי אין ראש מערכת שיוליך את הקבוצה נכון אך זה לא צריך להוריד במאומה מהאחריות שלו
הייתי מצפה ואני מאמין שכך יהיה שאלי גוטמן ימשיך ויחזור לעצמו. כמו שמושיקו אמר שלא יהיה בקיצוניות השניה של חוסר הקפדה מוחלט ונקיטת יד חופשית לשחקנים להתבטא בשחצנות ולהראות כאלה על המגרש

עדיין,הוא הכי טוב להפועל בשורה התחתונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 09:52 
רוי האדום כתב:
אלי גוטמן מאמן ענק שיזכר בהיסטוריה של הפועל .
בדרבי ערן היה צריך לצאת כי הוא פשוט זלזל בהגנה , אני לא מדבר על המסירה לגול כי זה מה שהוא חשב באותו רגע בתור גולר מטורף , ואין לי תלונות אליו .
ניר חברי הטוב וגם התקשורת מבקרים את גוטמן על החלטה של מאמן , זה אחלה וסבבה , אני עדיין סומך על גוטמן בעיניים עצומות .
יכול להיות שגוטמן טעה באותה החלטה , בטח שגוטמן טעה בעבר ( הלא רחוק - חיפה ) , זה קרה לכולם , וגם יקרה .
עדיין , גוטמן מאמן ענק ,שרק שיפר שחקנים מאז שהם איתנו , צעירים וגם הבטחות שפרחו רק שהגיעו אלינו .

כל מילה!!!

גוטמן :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 12:36 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אתה חושב שגוטמן אחראי לשחקן שעל המגרש הולך? הוא אחראי על ההכנה המנטאלית(וכאן הוא כשל כמה פעמים, בשני המשחקים נגד בית"ר בליגה, בק"א האחרון ונגד ק"ש בחוץ), אבל הוא לא יכול לעשות כלום אם השחקנים חושבים על אירופה בזמן שהם לרוץ. ודווקא מתי שהוא כן מנסה להתערב, כמו עם זהבי, כל העולם קוטל אותו.
הוא מביא קבוצה מאומנת למגרש, כשנשרקת שריקת הפתיחה, הוא לא יכול לעשות כלום חוץ מכמה צעקות שנעלמות בלהט המשחק.

ומה זה "ה4-1 פתאום נהיה מקור הרוע"? אני תמיד טענתי שזה אחד הדברים שאיבדו לנו את האליפות, ואני לא חושב שיש מישהו שחולק עלי. בשני, כשברקוביץ' אמר שרפאלוב הבקיע את שער האליפות, גינצבורג תיקן אותו ואמר שאת שער האליפות של חיפה הבקיע טועמה, והוא צדק ב100%. ולא, זה דווקא לא באשמת אבוקסיס.

אם הוא היה עושה את ההתערבות הזאת במחזור ה10 אף אחד לא היה קוטל אותו. גם לא במחזור ה20. אולי אפילו אם במחזור ה31 הוא היה מספסל את זהבי בשביל להוריד את הראש שלו לקרקע לקראת משחק העונה, אף אחד לא היה מתלונן.
הבעיה היא שהוא עשה את זה במשחק הבית האחרון, בדרבי, כשנשאר עוד משחק ליגה אחד וגם הוא לפרוטוקול, ועוד הכניס אותו בשחקן שמאז אוקטובר עשה אולי שני מהלכים חיוביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 12:50 
כן, צריך להודות בחסרונות. לא רק באלה שנח וקל. גם באלה שמתנגשים עם אג'נדה.
ועדיין, לא בטוח בכלל שיש אלטרנטיבה טובה יותר מגוטמן כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:

אם הוא היה עושה את ההתערבות הזאת במחזור ה10 א ף אחד לא היה קוטל אותו . גם לא במחזור ה20. אולי אפילו אם במחזור ה31 הוא היה מספסל את זהבי בשביל להוריד את הראש שלו לקרקע לקראת משחק העונה, אף אחד לא היה מתלונן.
הבעיה היא שהוא עשה את זה במשחק הבית האחרון, בדרבי, כשנשאר עוד משחק ליגה אחד וגם הוא לפרוטוקול, ועוד הכניס אותו בשחקן שמאז אוקטובר עשה אולי שני מהלכים חיוביים.

מסכים.
לא רק שלא היו קוטלים אותו אלא שהוא היה זוכה להרבה לבבות ופרחים, ובצדק רב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 13:03 
הלוואי שתפקודו המקצועי של גוטמן היה הבעיה של המועדון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 14:59 
ערן כתב:

.

בנוסף הבעיה שמלווה אותנו כבר 3 שנים וזה פתיחת עונה קטסטרופלית שמביאה אותנו למצב תמידי של רדיפה אחרי חיפה ולסיום העונה הסדירה במקום השני
זו גם לדעתי הסיבה המרכזית לזה שאנחנו לא מתמידים במקום הראשון יותר ממחזור, כי אחרי שרודפים אחריהם כ"כ הרבה מחזורים, מתעסקים רק בסגירת פערים ומרוכזים בלא ליפול במשחק שיגדיל את הפער, אז ברגע שעולים למקום הראשון יש איזה נפילה מנטלית במשחק הבא שמוביל לאיבוד נק'.
העונה זה היה קריטי במיוחד כי לחיפה היתה קבוצה שבירה שלא היתה צריכה להתמודד אפילו פעם אחת עם סיטואציה שבה הפועל מסוגלת לברוח לה בטבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 15:09 
zink כתב:
הלוואי שתפקודו המקצועי של גוטמן היה הבעיה של המועדון הזה.

תפקודו של גוטמן הוא הרבה מעבר לציפיות בהתחשב בתפקוד הבוסים.
יותר מזה, מן הסתם קיבל התקף לב על רקע תפקודם. מה שלא נתן לו 100 דקות חסד לא אצל טביב ולא אצל אוהדים רבים.
אחרי התקף הלב התעלה על עצמו והיה אסרטיבי ובצדק מול זהבי וטוטו שבלהט המאורעות שכחו שהם במועדון כדורגל ולא בבלגן כללי.

כבר הוזכר שצ'לסי נכנסה פעמים למשבר רציני אחרי ארועים (שבצ'נקו, סגן המאמן) שבטלים בששים לעומת הסופה שאחזה בהפועל מזה חודשים רבים ונתחיל את הספירה מהבונוס האומלל לגוטמן שגרר מספר שבועות רזים (בערך הסיבוב הראשון באלופות).
הקבוצה ירדה למספר משחקים במהלך עונה מתישה ? להגיד תודה שלא גלשנו למקום שצ'לסי גלשה אליו (בערך ה-5) בשיא המשבר האחרון.
אגב, חיפה הדרדרה למקום 4-5 בעונה שבה עברה את צסקא. שזו העונה האחרונה בה התאמצה באירופה (אלישע צנוע מדי ומעשית מסתפק בליגה).

NO 1 בישראל ובהפרש גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 84 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: