http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1228492.htmlאלי גוטמן - המחנך הדגולהטעות של אלי גוטמן, שהחליף את ערן זהבי בדרבי, תפגע באלפי אוהדים שלא חתמו על חוזה בפאלרמו, ושליריבה הראשית שלהם בעונה הבאה לא יקראו קטאניה, אלא שוב, מכבי ת"א
ימסור או לא בפאלרמו, ערן זהבי, באמת שלא מעניין. העיקר שבעט - מהאוויר ובנגיעה, בטדי ואל מול שער 5, בדרבי ובמשחק עונה - בהפועל תל אביב. מזל שאלי גוטמן לא החליט ללמד אותו לקח עוד לפני משחק הבית האחרון שלו, הרבה אחרי שחתם את הפרק המפואר בהיסטוריה האדומה, שאותו כתב דווקא בשל אותן תכונות שגרמו לו לבכר בעיטה על פני מסירה, לקיחת אחריות על פני גלגולה לרגליו של אחר.
אם היה מלמד קודם לכן (שבוע לפני טדי, נניח? אוי ואבוי) אולי לא היה בועט כשחלף על פניו של אותו שטראובר בדרבי הראשון וקבע ניצחון. אולי היה חושב להשתלט על כדור הגובה ההוא של טועמה בליון, רק כדי להוריד קטנה לקשר אחורי שיגיע עם הפנים לשער ויבעט גבוה מעל אותו שער. לחנך את זהבי, ללמד לקח - לאחר מכן להטיח בפניו שהוא, הוא ולא מקבל ההחלטות, נושא באחריות למהפך של מכבי? נו באמת. פחדנות. אין מילה אחרת.
אלי גוטמן קרס בדרבי. אם היה מפסיד 3:0 לא היה חוטף חבטה שכזאת. מהבחינה המקצועית גרידא - והרי אין דרך אחרת להתייחס לחילוף של שחקן קריטי בדקה קריטית כאל משהו שעושים כדי לעזור לקבוצה לנצח - קיבל החלטה שגויה כשהכניס את שבחון. מתקבל על הדעת שחשב דבר אחד ויצא דבר אחר. כולם טועים, גם מאמן טוב כמו גוטמן. אלא שגוטמן לא סתם טעה. גוטמן, כמשתמע מדבריו, טעה ב"כוונת מכוון". אם הסיבה לחילוף היא העמדתו של זהבי במקום - לשם שיפור יסודות ושינוי קו מחשבה לקראת המשך הקריירה של השחקן בתחנה הבאה - אזי התקבלה החלטה שגויה מיסודה בשל שיקולים זרים. החלטה שגויה שגם אם תשרת את זהבי בעתיד, לתפיסתו של גוטמן, עלולה לפגוע אנושות באלפי אוהדים של הפועל תל אביב כאן ועכשיו. אלפי אוהדים שלא חתמו על חוזה בפאלרמו, וליריבה הראשית שלהם בעונה הבאה לא יקראו קטאניה, אלא שוב, מכבי תל אביב.
אולי כבר ראה גוטמן בעיני רוחו כיצד ייצא גדול מכל הסיפור; איך ינצח, למרות הכל, ולאחר המשחק, עטוף צעיף אדום, יספר מחויך כיצד שיפר את קבלת ההחלטות של זהבי בדרך הקשה, ולצד זאת כיצד הוסיף שבחון לשליטה האדומה במרכז המגרש. גאוני כמעט כמו שזה אגואיסטי. אבל גאונות לא היתה כאן. אולי רק זו של טועמה, ששוב, כמו אז בליון, הרים כדור גובה והציל את כולנו