pogi כתב:
אלי גוטמן הוא מאמן כדורגל טוב שיודע לקחת שחקנים ולפתח אותם.
אלי גוטמן הוא לא מאמן לקבוצה ששמה לעצמה מטרה לזכות באליפות וזה בגלל כמה גורמים:
1. בעיה קשה בקביעת הרכבים ( קביעת הרכב חולני למחזור הראשון מול הפועל חיפה שהשפיע על המשך העונה כולה, קביעת הרכב חולני למשחק העונה שבוע שעבר).
2. חוסר טקט ברמות מטורפות שמלחיצות את המערכת ועושות בלגאן (ריב מטומטם עם מאמן השוערים לפני המשחק מול יפו שנה שעברה בגביע, השתוללות מטופשת במשחק העונה הראשון מול חיפה שנה שעברה אחרי שלא שרקו לנו פנדל, הכרזה לפני משחק מול מכבי פ"ת שנה שעברה שזה משחק של 1:0 - כמובן שסיימנו אותו בתיקו).
3. יהירות בלתי נסבלת ופוליטיקה בגרוש - קם בתוכנית אירוח עם דני ענבר בתחילת העונה ומצייר על הלוח את ה"שיטת משחק" המפורסמת שלו.
4. בעיה קשה בשיקול דעת מקצועי - לשחק עם באדיר במשך קרוב לחודשיים בהם פצקלה בספסל - בפועל גרם לאיבוד רב של נקודות , שילוב השחקנים הכושלים דני בונדר וויקטור מרעי .
5. חמור מכל, בעיה קשה בתפיסה כיצד אמורה לשחק קבוצת צמרת - על פי שיטת גוטמן, הפועל משחקת פסיבי , נלחצת לאחור בכל משחק מול כל יריב ובונה על התקפות מתפרצות, זאת בניגוד למכבי חיפה שלוחצת את היריב כבר בחצי שלו וכך שולטת ומתקיפה לאורף כל המשחק .
אני לא מתומכיו הנלהבים של גוטמן, לא כי אני לא חושב שהוא בנאדם נחמד ואיש מקצוע טוב ,
אלא משום שהוא בנוסף לכך גם פוליטיקאי זול שבמזל רב ובזכות שיטת הקיזוז הצליח לקחת אליפות שנה שעברה עם סגל שרק מאמן טמבל ברמות יכול לפספס.
אם תחפשו את התגובות פה לאחר כל משחק העונה, תראו שכמעט בכולם יש אשכול שמדבר על כך ש"היום ניהול המשחק של גוטמן לא היה טוב" ולמרות זאת עושים ממנו גדול וגאון כדורגל .
דרך אגב לכל הדואגים , גם גוטמן בעצמו יודע שהוא מצא בית שלא עוזבים כלכך מהר .
ההנהלה והקהל של חיפה ומכבי לא ייתן לו גלים של הזדמנויות כמו הקהל שלנו, שם מכוונים להישגים נטו , לא לנהומים מרגשים ..
יכול להיות שהוא יודע לפתח שחקנים, אבל הקבוצה שלו משחקת כדורגל לא אינטליגנטי וזה בעיקר משום ששחקנים עושים את אותן טעויות במחשבה וקבת החלטות שבוע אחרי שבוע. קבלת ההחלטות של בן סהר זו קטסטרופה - אני לא רואה שום שיפור. אבוטבול וידין אוטומטית מקבלים כדור ומסתובבים אחורה בלי לחפש אופצייה של מסירה קימה. תנועה בלי כודר בקבוצה הזו כמעט לא קיימת. על לחץ אני כבר לא מדבר - עושים רק במצבי ההתאבדות כמו שהיה היום אחרי הגול של נתניה (הראשון) וברבע שעה האחרונה נגד בני יהודה.
אני מעולם לא הייתי מתומכיו הנלהבים של גוטמן, אבל בחודשיים האחרונים, גם את הקרדיט על דברים שנתתי לו, הוא איבד אצלי לאט לאט.
היום, אחרי הפציעה של פצ'אלקה זו היתה שערורייה. נשארו לך 35 דקות להציל את העונה, הקבוצה לא מתפקדת, במקום להוריד את ידין להיות בלם ולהכניס קשר קידמי, הוא מכניס את באדיר (כאילו זה כבר משנה מי יהיה בלם). מילא, טעות לדעתי, אבל בואו נגיד שהוא מאמין שצריך להיות שם באדיר ולא שחקן שמשחק רב הזמן כקשר. אחרי 10 דקות, הוא עושה בדיוק את החילוף שהוא היה צריך לעשות אחרי שפצ'אלקה נפצע. איבוד של חילוף יקר. זו כבר טעות של מאמן שלא מחובר למשחק (הטעות היא כמובן החילוף הראשון והיא קיבלה גושפנקא בחילוף הזה).
הוא פשוט איבד את הצפון לגמרי, בנוסף על כל בעיות שיש לי איתו ועם תפיסת העולם שלו בכדורגל.