גיא האדום כתב:
אתה כמו שהאמריקאים אומרים, משווה תפוחים ותפוזים. מצד אחד מדינה א' עוסקת בשיטתיות בגל של חיסולי מחבלים כחלק מהגל זה היא מחסלת אדם זקן שיש לו עבר טירוריסטי עשיר אבל ישן ושלעולם לא ממש ברור שהוא עדיין עוסק בטרור (להבדיל ממישהו שתומך רעיונית בטרור). בפעולה נהרגים לפי טענות פלסטיניות עוד מספר לא מבוטל של עוברי אורח .
בצד השני יש מישהו שהיה בעצם מבוקש ע"י מועצת הבטחון. שהקהילה הבינ"ל הכריזה עליו מלחמה (ויש החלטות של מוסדות בינ"ל בנושא), שאין שום ספק קל שבקלים שהוא מעורב בטרור באופן אקטיבי. מי שחיסל אותו לא עוסק באופן שיטתי בהתנקשות במחבלים . הפעולה הייתה פעולה קרקעית ועוברי אורח לא נפגעו .
השוואה טובה (למרות שלא מושלמת) היא התגובה הבינ"ל לחיסול שקאקי. טרוריסט מובהק שחוסל בפעולה קרקעית בודדת על אדמת מדינה ידידותית שבה לא נהרגו חפים מפשע. אתה זוכר לאיזה גינוים מטורפים זכתה ישראל בעולם אחרי זה?
אני לא יודע איזה חומרי הדברה משמשים את יצרני הזיתים מבלעין, אבל נראה שזה משפיע באופן קשה על ראיה ויכולות קוגניטיביות בסיסיות.
הנה כמה נושאים קטנים בהתייחס לתגובתך:
* טענת הנציג הפלסטיני במועצת הבטחון היא שיחד עם אחמד יאסין נהרגו עוד שישה פלסטינים.
* לא נראה לך מעט מוזר שעליו הכריזו מלחמה ועל מנהיג חמאס לא (מקווה שהארגון הזה נכנס אצלך להגדרה של ארגון טרור)?
* אין לי כח לאמת מויקיפדיה את כל
הנתונים , אז בוא נניח שהם פחות או יותר נכונים. בהערכה הכי גסה 15 עד 20 אלף טליבנים ושותפיהם נהרגו באפגניסטן משנת 2001. אם אני לא טועה, מחבלים פלסטינים, "שמחוסלים באופן שיטתי", מגיעים אולי לעשירית מהמספר הזה.
* אוסמה לקח איתו עוד חמישה אנשים.
נ.ב. עם כל חובבי השלום והאחווה שיש כאן, עדיין לא נתקלתי ברמות כאלו של היעדר חיבור מוחלט למציאות.