אדום נחמד כתב:
bigi37 כתב:
מה לעשות שאני חושב שההפגנה היא בושה לעם ישראל...
הקשבתי, הבנתי את הטיעון המרכזי של קומוניסים - מחבלים, מחבלים, מחבלים. חלילה שלא יזכירו מחבלים. למה לעזאזל הוא חושב שמישהו מעריך מחבלים, משני הצדדים? אם אומרים שזוכרים את "כולם", באמת הכוונה היא לכל המחבלים? נו באמת. מה שכן מתכוונים, זה גם למחבלים לשעבר (כמו הבחור החביב שהביאו גם כתבה שלו וגם ראיון שלו ביוטיוב), וזה גם למשפחות של מחבלים מתים שמבינות שהדרך הזאת היא לא נכונה ורוצים לשנות משהו, בשביל שהבן השני שלהם לא יהיה מחבל. לפי דעתי זה מבורך. עד כאן מבחינה מעשית על הטקס. מבחינת הכבוד - התגובה שלי היא עדיין "כוסאמק, מי אתה שתפגין מול משפחות שכולות בטקס יום הזיכרון שלהן?".
אתה רשאי לחשוב מה שאתה רוצה על ההפגנה. טובה או לא, זה עניין שלך. אבל לבטל את הלגיטימיות שלה זה מאוד צבוע.
אני אגיד לך יותר מזה. גם אם היה בא מישהו וחושב שלא צריך בכלל לשבת עם אנשים מהצד השני, אתה צריך לקבל את העובדה שהוא רוצה להפגין את זה. זה כל היופי בריבוי דעות. מן הסתם חלק טועים וחלק טועים יותר...אבל לכולם מגיע הזדמנות להביע את דעתם(כל עוד היא חוקית).
לגבי התגובה שלך. צר לי שאתה מרגיש ככה אבל זה לא הופך את זה לנכון. נסכים שלא להסכים בנושא הזה.
נו נו,
מדובר על אנשים שהחליטו מרצונם החופשי לערוך טקס שחורג מגבולות המיינסטרים המצחין שלנו. לכל אחד מותר לחשוב מה שהוא רוצה.
אולי זה חוקי להפגין אבל מה זאת אומרת "לגיטימי"? מה צבוע בלחשוב שזה לא לגיטימי?
אני לא מדבר על עצם הנושא (שיש אנשים שהידברות עושה להם פריחה), אלא על היכולת לקבל שונות.
זה יופי לדרוש ממקיימי הטקס לכבד את הלגיטימיות למחות כנגד הטקס. אולי מחר גם נכבד את הלגיטימיות של מחאה כנגד מגורים עם ערבים ומחרתיים נכבד את הלגיטימיות של מחאה נגד של עצם קיומם של הערבים. וזו לא דמגוגיה זה רק לנסות להבהיר שיש גבולות של חופש ביטוי והשאלה היא איפה עובר הגבול.
את גבול הגועל נפש אין ספק שקומוניסים והחברים שלו עברו מזמן. לגבי גבול הלגיטימיות, כל אחד ישפוט בעצמו.
רק מעניין שמי שצריך לקבל את הלגיטימיות של המחאה אלה מקיימי הטקס.
למה שקומוניסים והחברים שלו יקבלו את הלגיטימיוות של קיום הטקס? לא יותר פשוט?
( ולא, ברגע שהם מקיימים הפגנה כנגדו זה אומר שהם לא מקבלים את הלגיטימיות שלו)
זו הצביעות האמיתית. לדרוש ממקיימי הטקס את מה שלא דורשים ממארגני ההפגנה.