קומוניסים כתב:
רון קעקועים כתב:
מישהו יכול שנייה לעשות לי סדר?
בטקס הזה, ישתתפו או לא ישתתפו הורים של מחבלים מתאבדים ?
רון, אני מניח שאכפת לך לדעת אם ישתתפו בטקס הורים של מחבלים שלא התאבדו עם חגורת נפץ אלא סתם ירו ביהודים וכדומה.
את התשובה אני לא יודע.
מה שבטוח זה, שהארגון שעומד מאחורי האירוע הזה אכן מתכוון לזכור ולקיים את הזיכרון גם לאותם מחבלים. פניתי אליהם וביקשתי שיבהירו שזאת איננה כוונתם. משלא נעניתי, ובהמשך לדבריהם על זיכרון משותף "לכל קורבנות הסכסוך" ול"לוחמים משני הצדדים" (ע"פ פרשנותם למילה "לוחם" כפי שהיא במצע התנועה ניתן להבין חד וחלק שהם מתכוונים למחבלים) ובהמשך לדבריו של חוזה פותח האשכול מטעמם על ש
"
הטקס זוכר את הפלסטינים והישראלים שנהרגו, גם מחבלים. גם אם אנחנו שוללים את הדרך האלימה של אותם מחבלים, יש להם גם אמהות ואבות, משפחה וחברים שמתאבלים עליהם. אני יודע שיש אנשים שיהיה להם קשה לקבל את זה, אבל באותה מידה גם קשה לפלסטינים לכבד את זכרם של חיילים ישראלים שמבחינתם באו להרוג בבני עמם."
+
"
בטקס הזה זוכרים את מי שנהרג במסגרת הסכסוך הישראלי-ערבי. בתוך האנשים האלה יש ילדים, זקנים, נשים, גברים, מחבלים, חיילי צה"ל. אין לנו עניין להיות שומרי סף ולהגיד את מי מותר למשתתפי הטקס לזכור ואת מי אסור. "משווים חיילי צה"ל למחבלים"? זאת דרך מאד מניפולטיבית לנסח את הדרך שבה הורים שכולים רוצים לזכור ולהזכיר את הילדים שלהם."
אתה מוזמן להבין מהי רוח הדברים.
אשמח לראותך יחד איתנו מוחה על העיוות הזה שבכנסת חיילי צה"ל ומחבלים בשורה אחת לטקס זיכרון אחד.
לראות אותי איתכם אתה בטוח לא תראה. עם כל הכבוד להיותי לוחם לשעבר ואיש ימין, יש לי דברים קצת יותר טובים לעשות מלהפגין מול משפחות שכולות ביום הזיכרון.
אני לא יודע מי האירגון שאחראי על קיום הטקס. אני מבין את הדברים שאתה כותב ואם הם נכונים, אני אשקר אם אגיד שלא מכעיס אותי שאותו אירגון רוצה להוקיר ולזכור גם מחבלים. האני הישן היה מתלהם ויוצא בקריאות גזעניות כאלו או אחרות, אבל כמו שבעבר הייתי מחפש ישר את הרע שבדבר, הרון החדש יודע גם לחפש צדדים אחרים למקרה.
בוא נניח שבאירוע הזה יהיו משפחות של הורים מחבלים. אתה חושב שאותן משפחות רצו שהילדים שלהם ימותו, לא משנה לאיזו מטרה? אתה חושב שהם היו מופיעים בכלל לאירוע הזה אם הם היו תומכים בבנים המחבלים שלהן? אתה באמת חושב שאותן משפחות חושבות שלשלוח את הבנים שלהם להתפוצץ על אזרחים תמימים, או לירות על חיילי צה"ל, זה מה שיביא את השלום? אני בספק.
שוב, כדי שתבין, אני אחזור על הדברים שלי. בשוב שלב אני לא אתמוך בהנצחת מחבלים מתאבדים שהרגו אזרחים ישראלים חפים מפשע או חיילי צה"ל בשעת מילוי תפקידם, אבל לא זה המקרה פה. הטקס הזה נועד לאחד משפחות
שסובלות בגלל המצב אליו בניהן הגיעו. אתה רוצה להפגין? לך על זה. אל תעשה את זה מול משפחות שכולות ביום הזיכרון למות אהוביהן.