תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 21:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טקס יום הזיכרון הישראלי פלסטיני של לוחמים לשלום
הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 16:30 
סמל אישי של המשתמש
ואוו, מפתיע. קומוניסים מצא עוד אנשים שחושבים כמוהו, חלק איתם את הנושא הזה וקיבל מהם תשבוחות.
אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-מ-ה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 16:40 
קומוניסים כתב:
"כדאי להצטרף אליהם ולהניף שלטים דומים אך שונים- ״אנו מזדהים עם קורבנות גרמניה הנאצית שהקריבו רבות למען האידיאלים, בדיוק כמו קורבנותיהם היהודים״. כך, במשפט אחד. זה ימחיש בדיוק למה הדבר דומה. להקיא עליהם."

אם כבר אתה כבר משווה לגרמניה הנאצית - איזה מהצדדים בסכסוך מזכיר לך יותר את גרמניה הנאצית ואיזה את הפרטיזנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 16:43 
Serp und Molot כתב:
כמה שאלות לתומכי קיום הטקס,

האם יש איזשהי דמות (משני הצדדים) שלא ראויה לאזכור בטקס מהסוג הזה?
שמע, זה לא "לכל איש יש שם". לא יזכירו שם אנשים כמו יחיא עיאש או ברוך גולדשטיין, אם זה מה שמטריד אותך.
האם בני משפחות הרוצחים והנרצחים (מאותו אירוע) ישתתפו באותו הטקס או השתתפו בעבר?
לא שידוע לי.
האם בני משפחה של מי מהרוצחים הפלסטינים ישתתף בטקס או השתתף בעבר?
אני לא יודע אם בני משפחה של רוצחים, אבל כן של אנשים שרצו להרוג ישראלים. כל מי שמשתתף בטקס הזה מחויב לאי אלימות, אם זה לא ברור.

אדום נחמד כתב:
יש הרבה דברים יפים באיחוד המרגש הזה.
כשקראתי שמטרת התנועה הזו היא לשים קץ לכיבוש, הבנתי שהמסר פה הוא חד צדדי.
לישראל אין פה שום חלק בדיון. המטרה היא לבסס את את האינטרסים של הפלסטינים. זכותכם לחשוב שהם צודקים, אבל אל תהפכו את זה למשהו שוויוני, למשהו שכולנו צריכים לשאוף אליו.
אה כן, ולזכור את המחבלים. זה בטוח מחק לי את כל המחשבות הטובות.

דרך צלחה, לא איתי.

אני, ועוד הרבה אנשים, חושבים שסיום הכיבוש הוא אינטרס ישראלי לפחות כמו שזה אינטרס פלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 16:58 
קומוניסים כתב:
פשוט לא ייאמן אני מקבל כ"כ הרבה תגובות מאנשים שמזדהים עם מה שאני אומר.

תהנו

"ראיתי את הויכוח שלך "על יום היזכרון הישראלי פלסטיני" ורציתי לכתוב לך יישר כוח , אני גאה להיות אוהדת הפועל תל אביב שאני יודעת שיש גם אוהדים כמוך."

"אין לך מושג מה אני מרגישה עכשיו לאחר שקראתי את מה ששלחת... קודם כל עשיתי שיתוף גם אצלי בדף .. ואני מנסה להירגע אני כל כך כועסת אין דברים כאלו .."

"אני בהלם עד עכשיו לא ציפיתי לדבר כזה ועוד ביום כל כך קשה יום הזיכרון .. עצוב ... אני שמחה לשמוע שנעשה משהו בנדון .."

"כדאי להצטרף אליהם ולהניף שלטים דומים אך שונים- ״אנו מזדהים עם קורבנות גרמניה הנאצית שהקריבו רבות למען האידיאלים, בדיוק כמו קורבנותיהם היהודים״. כך, במשפט אחד. זה ימחיש בדיוק למה הדבר דומה. להקיא עליהם."

"אני מקווה שעד שהם יעשו את הטקס יתווספו להם עוד עשרות של שמות של מחבלים"

יש גם אנשים נורמלים בעולם.

ואתה מחשיב את עצמך לאחד מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:09 
שי כתב:
קומוניסים כתב:

אם כבר אתה כבר משווה לגרמניה הנאצית - איזה מהצדדים בסכסוך מזכיר לך יותר את גרמניה הנאצית ואיזה את הפרטיזנים?

תגובה הזויה שרק מראה את עומק הבורות מחד ואת עומק השנאה העצמית מאידך
גועל נפש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:14 
אדום נחמד כתב:
בצהל היו המון מקרים של הרג אזרחים חפים מפשע. ההבדל הוא שאנחנו מגדירים את זה כטעות.אנחנו משקיעים מליוני שקלים ואלפי דרכי הסברה למנוע מקרים כאלה (למרות שלעיתים זה בלתי נמנע, אבל זה דיון אחר).
איך אפשר להשוות מקרה שכזה לאדם שעולה לאוטובוס לפוצץ אזרחים?
המטרה היחידה שלו היא להרוג יהודים!

לישראל אין פה שום חלק בדיון. המטרה היא לבסס את את האינטרסים של הפלסטינים. זכותכם לחשוב שהם צודקים, אבל אל תהפכו את זה למשהו שוויוני, למשהו שכולנו צריכים לשאוף אליו.

דרך צלחה, לא איתי.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:15 
ותודה רבה לפותח האשכול , הצלחת להביא עוד כמה משתתפים לטקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
פשוט לא ייאמן אני מקבל כ"כ הרבה תגובות מאנשים שמזדהים עם מה שאני אומר.

תהנו

"ראיתי את הויכוח שלך "על יום היזכרון הישראלי פלסטיני" ורציתי לכתוב לך יישר כוח , אני גאה להיות אוהדת הפועל תל אביב שאני יודעת שיש גם אוהדים כמוך."

"אין לך מושג מה אני מרגישה עכשיו לאחר שקראתי את מה ששלחת... קודם כל עשיתי שיתוף גם אצלי בדף .. ואני מנסה להירגע אני כל כך כועסת אין דברים כאלו .."

"אני בהלם עד עכשיו לא ציפיתי לדבר כזה ועוד ביום כל כך קשה יום הזיכרון .. עצוב ... אני שמחה לשמוע שנעשה משהו בנדון .."

"אני מקווה שעד שהם יעשו את הטקס יתווספו להם עוד עשרות של שמות של מחבלים"

יש גם אנשים נורמלים בעולם.

איך אותך אנשים מוסיפים בגלל דיון פוליטי ואותי מוסיפים בגלל המקרה עם קנדה :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
חוזה כתב:
אדום נחמד כתב:

דרך צלחה, לא איתי.

אני, ועוד הרבה אנשים, חושבים שסיום הכיבוש הוא אינטרס ישראלי לפחות כמו שזה אינטרס פלסטיני.

כמו שאמרתי, זכותך לחשוב כך.
אבל תנועה שמטרתה היא רק האינטרסים של הצד השני, היא לא כזו שמתיימרת להביא לפשרה.
זה שיש ישראלים שחושבים ככה לא משנה כלום.
אני משוכנע, אבל משוכנע, שיש ערבים בשטחים שדווקא לא מפריע להם שישראל עושה שם סדר. אני לא אתפלא אם יש שם כאלה שמפחדים שמי שישלוט שם יהייו ארגוני טרור שיהרסו את חייהם (אגב, לא דיברתי עם יותר מדי כאלה, אבל זה כן עדויות ממקור ראשון שאספתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
חוזה כתב:
שמע, זה לא "לכל איש יש שם". לא יזכירו שם אנשים כמו יחיא עיאש או ברוך גולדשטיין, אם זה מה שמטריד אותך.

זאת אומרת, שאם יגיע מוחמד עייש (בנו הדמיוני של) עם יונה ועלה של זית, תדחו אותו על הסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
שי כתב:
Serp und Molot כתב:
כמה שאלות לתומכי קיום הטקס,

האם יש איזשהי דמות (משני הצדדים) שלא ראויה לאזכור בטקס מהסוג הזה?
כן
מי?
---
האם בני משפחות הרוצחים והנרצחים (מאותו אירוע) ישתתפו באותו הטקס או השתתפו בעבר?
זה טקס זיכרון לנרצחים [משני הצדדים] הרוצחים [משני הצדדים] לא קשורים.
גם מחבל שלא נתפס חי נכנס להגדרה. כמו גם אסיר שמת בכלא הישראלי.

חוזה כתב:
אני שמח שזה לפחות מעורר עניין.

כמה דברים:

את הטקס הגה בומה ענבר, אב שכול ליותם שנהרג בלבנון ב-95'. הטקס זוכר את הפלסטינים והישראלים שנהרגו, גם מחבלים. גם אם אנחנו שוללים את הדרך האלימה של אותם מחבלים, יש להם גם אמהות ואבות, משפחה וחברים שמתאבלים עליהם. אני יודע שיש אנשים שיהיה להם קשה לקבל את זה, אבל באותה מידה גם קשה לפלסטינים לכבד את זכרם של חיילים ישראלים שמבחינתם באו להרוג בבני עמם.

לאנשים קשה עם סימטריה, זה די טבעי. אבל עד שלא נבין שבצד השני יש בני אדם (וגם שהצד השני יבין שבצד שלנו יש בני אדם), לא נראה לזה סוף. אני מודה שבשנים הראשונות היו לי גם סימני שאלה לגבי הטקס, אבל כשאני רואה אנשים, ובעיקר בני המשפחות השכולות, מגיבים לטקס וכמה שחשוב להם שיש מקום שבו הם יכולים לזכור את יקיריהם בצורה בה הם מאמינים.

שישליק, החברים הישראלים בלוחמים לשלום אכן לא משרתים בשטחים (כמו שהחברים הפלסטינים לא שותפים בשום צורה למאבק אלים). רבים עדיין משרתים במילואים (אני למשל), אבל לא בשטחים. העניין בטקס הוא לא האשמה. אני די בטוח שרובי דמלין, שבנה דייוויד נהרג מירי של צלף פלסטיני ושדיברה בטקס לפני שלוש שנים, לא מאשימה אותו בזה שהוא מת.

אין לי בעיה עם ביקורת, אבל צריך מידה רבה של עיוורון ועזות מצח כדי לומר חלק מהדברים שנכתבו פה.

השאלה אגב לא הופנתה אליך או לשי.

עריכה:
אהה הוא ענה..
אם נכדו של כהנא יגיע, תקבלוהו? ומה עם צאצאים של ברוך גולדשטיין?
ואפילו אמא של איזה נער גבעות טיפש אחד?
איפה הגבול עובר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
בצהל היו המון מקרים של הרג אזרחים חפים מפשע. ההבדל הוא שאנחנו מגדירים את זה כטעות.אנחנו משקיעים מליוני שקלים ואלפי דרכי הסברה למנוע מקרים כאלה (למרות שלעיתים זה בלתי נמנע, אבל זה דיון אחר).

תגובה ענקית, כלומר מספיק שנגדיר את המעשים שלנו כטעות כך שגם אם נעשה אותם בכוונה אזי עומדת לנו טענת "הגדרת הטעות" שלנו. כלומר כשאלוף פיקוד נותן הוראה לחסל מבוקש עם סיכויים לפגוע בחפים מפשע בניגוד להוראות בג"ץ, אם נהרגים חפים מפשע זה טעות. אנחנו גם משקיעים מליונים בהסברה אבל לא כדי למנוע מקרים כאלה אלא כדי לקבל את סליחת העולם על מקרים כאלה שקרו באלפיהם. מספיק לראות את הסטטיסטיקה כמה ילדים נהרגו בעופרת יצוקה. מספיק לי לשמוע סיפור של מישהו שאני מכיר טוב שנתנו לו פקודה להפציץ כפר, כולל בקשה לא לרשום את זה ביומן מבצעים. כאילו בעופרת יצוקה לא שמענו סיפורים מאנשים שנכנסו לשם ונתנו להם הוראה לירות לכל כיוון כולל על בתים, חלק מהאנשים לא ביצעו את ההוראות במלואם. ובכלל ירי לא חוקי ע"י חייל בתקופות מסוימות, גרר האשמה של החייל בשימוש בלתי חוקי בנשק, במקום ברצח, על הזקן שהיה בדרכם של הכדורים.

לחשוב שאנחנו שיות תמימות ואין נפגעים חפים משע מהצד השני, זאת תמימות. להתעלם מהסבל של הצד השני בצורה שיטתית זה אכזריות. להגיד על מי שרוצה לקדם דיאלוג עם הצד השני דרך שיתוף בסבל של שני הצדדים, שהוא תומך בצד השני זה קצת טיפשות אבל יותר מכל שינאה עצמית. כי קידום דיאלוג עם הצד השני זה האינטרס הכי גדול שלנו כיהודים ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:

עריכה:
אהה הוא ענה..
אם נכדו של כהנא יגיע, תקבלוהו? ומה עם צאצאים של ברוך גולדשטיין?
ואפילו אמא של איזה נער גבעות טיפש אחד?
איפה הגבול עובר?

אם הנכד של כהנא מקבל את העקרונות של הטקס, למה שלא יקבלו אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 18:32 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אדום נחמד כתב:

תגובה ענקית, כלומר מספיק שנגדיר את המעשים שלנו כטעות כך שגם אם נעשה אותם בכוונה אזי עומדת לנו טענת "הגדרת הטעות" שלנו. כלומר כשאלוף פיקוד נותן הוראה לחסל מבוקש עם סיכויים לפגוע בחפים מפשע בניגוד להוראות בג"ץ, אם נהרגים חפים מפשע זה טעות. אנחנו גם משקיעים מליונים בהסברה אבל לא כדי למנוע מקרים כאלה אלא כדי לקבל את סליחת העולם על מקרים כאלה שקרו באלפיהם. מספיק לראות את הסטטיסטיקה כמה ילדים נהרגו בעופרת יצוקה. מספיק לי לשמוע סיפור של מישהו שאני מכיר טוב שנתנו לו פקודה להפציץ כפר, כולל בקשה לא לרשום את זה ביומן מבצעים. כאילו בעופרת יצוקה לא שמענו סיפורים מאנשים שנכנסו לשם ונתנו להם הוראה לירות לכל כיוון כולל על בתים, חלק מהאנשים לא ביצעו את ההוראות במלואם. ובכלל ירי לא חוקי ע"י חייל בתקופות מסוימות, גרר האשמה של החייל בשימוש בלתי חוקי בנשק, במקום ברצח, על הזקן שהיה בדרכם של הכדורים.

לחשוב שאנחנו שיות תמימות ואין נפגעים חפים משע מהצד השני, זאת תמימות. להתעלם מהסבל של הצד השני בצורה שיטתית זה אכזריות. להגיד על מי שרוצה לקדם דיאלוג עם הצד השני דרך שיתוף בסבל של שני הצדדים, שהוא תומך בצד השני זה קצת טיפשות אבל יותר מכל שינאה עצמית. כי קידום דיאלוג עם הצד השני זה האינטרס הכי גדול שלנו כיהודים ישראלים.

אם יש מפקד בצהל שנותן פקודה לחסל פלשטיני חף מכל פשע סתם כי בא לו הוא פושע מלחמה. אני לא הייתי מבטל את קיומם של אנשים כאלה. זה לא מעיד על הכלל.
לגבי להפציץ בית בו יושב מבוקש, והאזרחים מסרבים לפנות אותו, יש גבול עד כמה אנחנו יכולים להתחשב.
אותם מחבלים לא מתעניינים באנשים ספציפיים. אין להם רשימת חיסול, אותם מעניין להרוג אזרחים בשביל הספורט. אז אני לא כל כך מבין את ההשוואה.
חוצמזה, כן משקיעים מליונים בהמנעות מטעויות שציינתי. כן מתקשרים לכל בית לפני שמפציצים אותו(למרות שכנראה אותו מחבל שנמצא שם יברח), אנחנו כן זורקים פלאיירים מעל שכונות בהן, לפי מודיעין, יש משחטות נשק.

במלחמה, כמו במלחמה, אנשים נהרגים, גם חפים מפשע. הצבא שלנו הוא המוסרי בעולם, כי דברים שאנחנו עושים-אף צבא אחר לא עושה. גם אם ישנם עוולות ואנשים רעים אצלנו.
גם אני הייתי בשטחים, ומעולם אף מפקד לא דיבר אפילו על לעשות דברים מהסוג שאתה מתאר. מבחינתי זה מספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
הטלפונים לפני הפצצה היו במקרה מיוחד, כשצה"ל הוריד שורות שורות של בתים ליד הגבול בין עזה למצריים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 18:45 
סמל אישי של המשתמש
תזכיר לי למה האמריקאים לא הפציצו בפצצות של טון את ביתו של בן לאדן, כמו שאנחנו מורידים פצצות של טון על בתים של מחבלים הרבה פחות ״מפורסמים״? וזה עוד צבא לא מוסרי. לשנן מנטרה הרבה פעמים לא הופך אותה למשהו נכון, אולי למשהו שאתה מאמין בו. מספיק לדוגמא להסתכל על חב״ד ועל הרבי מלך המשיח לעולם ועד כדוגמא. הצבא הכי מוסרי בעולם הוא הצבא של קוסטה ריקה אבל חבל לבלבל אותך עם עובדות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:46 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
תזכיר לי למה האמריקאים לא הפציצו בפצצות של טון את ביתו של בן לאדן, כמו שאנחנו מורידים פצצות של טון על בתים של מחבלים הרבה פחות ״מפורסמים״? וזה עוד צבא לא מוסרי. לשנן מנטרה הרבה פעמים לא הופך אותה למשהו נכון, אולי למשהו שאתה מאמין בו. מספיק לדוגמא להסתכל על חב״ד ועל הרבי מלך המשיח לעולם ועד כדוגמא. הצבא הכי מוסרי בעולם הוא הצבא של קוסטה ריקה אבל חבל לבלבל אותך עם עובדות...

עובדות? יש פה עובדות?
צבא ארצות הברית זה הדוגמא?
אני ויתרתי. לכו לאיזה טקס שבא לכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

החלק העצוב הוא שאכן מדובר בעובדות. הן לא נעימות, אבל אלה עובדות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:

ארה"ב לא הפציצה מהאוויר כי ככה היה סיכוי שאי אפשר היה לזהות את הגופה.
אבל חבל לבלבל אותך עם עובדות.
אתה מוזמן לטוס לקוסטה ריקה או כל מדינה אחרת שתתאים לדעות שלך,נסתדר בלעדייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

הדבר האחרון שאתה יודע לעשות הוא להתמודד עם עובדות.
בתור אחד שמתגאה על ילד בן 16 שהוא יודע יותר טוב ממנו מה קרה באלטלנה,רצוי שידע גם מה קרה לפניי 67,אבל אז אתה תצטרך להתמודד עם שאלות שלא יעמדו בקנה אחד עם הדעות שלך ודי יהרסו את התיאוריות שבנית לעצמך.
תמשיכו עם הליקוק העצמי עד כמה מוסריים,לא עושה על אף אחד רושם,אתם מוסריים רק בעייני עצמכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:57 
שישליק כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

בתור אחד שמתגאה על ילד בן 16 שהוא יודע יותר טוב ממנו מה קרה באלטלנה,רצוי שידע גם מה קרה לפניי 67,אבל אז אתה תצטרך להתמודד עם שאלות שלא יעמדו בקנה אחד עם הדעות שלך ודי יהרסו את התיאוריות שבנית לעצמך.
תמשיכו עם הליקוק העצמי עד כמה מוסריים,לא עושה על אף אחד רושם,אתם מוסריים רק בעייני עצמכם.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:58 
תגידו למי בדיוק תעמדו דום ביום הזיכרון אלה שעושים את הטקס לזכר הפלטסינים או לזכר החיילים שנהרגו שנהרגו בשביל שתיהיה לנו מדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 19:58 
סמל אישי של המשתמש
שישליק כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

אני מוכן לעשות איתך תחרות טריוויה בנושאי שואה אם זה יעזור לך להתגבר על זה.
וזה שהוא בן 16 לא פוטר אותו מהאחריות על דבריו ומהצורך לדעת על מה הוא מדבר.
אם הוא לא יודע, שלא יתערב. ואם הוא לא יכול לעמוד בביקורת שלא יכתוב בכלל בפורום. חבל על עוגמת הנפש שתצמח לו מזה.
אגב, אני לא הולך וחוקר בן כמה כל משתמש כאן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 20:03 
טקנובוי למה לעשות תחרויות עם ילדים?
אני מרים את הכפפה
בזמנך הפנוי ובלי ויקיפדיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
שישליק כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

אני מוכן לעשות איתך תחרות טריוויה בנושאי שואה אם זה יעזור לך להתגבר על זה.
וזה שהוא בן 16 לא פוטר אותו מהאחריות על דבריו ומהצורך לדעת על מה הוא מדבר.
אם הוא לא יודע, שלא יתערב. ואם הוא לא יכול לעמוד בביקורת שלא יכתוב בכלל בפורום. חבל על עוגמת הנפש שתצמח לו מזה.
אגב, אני לא הולך וחוקר בן כמה כל משתמש כאן.

לא דיברתי על השואה.
זה נראה כאילו אתה יודע רק על השואה,אלטלנה ומה שקרה אחריי 67',אהה וכמובן הנכבה.
זה מדהים עד כמה לא ניסית לקרוא ולהבין בדיון על הפיגוע באיתמר.
אולי אז קצת היית נחשף לעובדות שאתה כל כך אוהב,ומבין גם מאיפה באים דעות כמו שלי(ולא,זה לא מגזענות,המילה שאתה כל כך אוהב להדביק לכל אחד שלא חושב כמוך).
זה סתם נהיה מעייף,אבל לפחות תנסה להפסיק לקחת את העובדות כנכס שלך,כי בעובדה שאתה ו"אחד אדום" הצבתם גם עכשיו לא עמד הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 20:11 
אני מרים את הכפפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אחד אדום כתב:

עובדות? יש פה עובדות?

אני אפרש את דברי, להגיד שצה"ל הוא הצבא הכי מוסרי זאת מנטרה שאנחנו חוזרים עליה הלוך ושוב אבל היא לא נכונה. העובדה הבסיסית היא שצבא קוסטה ריקה הוא הצבא הכי מוסרי בעולם כי הוא לא קיים (והלואי שאצלנו זה היה יכול להיות בבחינת "וכיתתו חרבותם לאיתים וחניתותיהם למזמרות, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה")...

ואגב, אתה חושב שלמישהו משנה עם הילד שלו מת בגלל "טעות" (כלומר שהוא במקרה עבר ברחוב כשהיה שמה איזה מחבל, או שבטעות צה"ל ירה עם תותח לא מכוון שפגע בבית הלא נכון) או בכוונה. אתה חושב שאבא של חיל שמת בתאונת ירי או בדו"ץ מרגיש יותר סבבה מאשר החייל שמת תוך כדי קרב? אני חושב שאם יש הבדל אז אולי הוא הפוך, כי במוות במהלך קרב יש איזושהי נחמה, (למרות שכנראה להורים פחות). למעשה רוב חיילי צה"ל שאנחנו מוקירים את זכרם מתו במהלך של פעולות צבאיות "מקובלות" (מלחמת העצמאות ויום כיפור) או מקסימום בגלל טעויות אנוש ולא בגלל פעולות טרור. ככה שהמטרה המשותפת של לזכור את הנופלים משני הצדדים גם אלו שמתו מהצד שלנו במהלך קרב וגם אלו שמתו בדרך זהה בגלל פעולות קרביות מצדנו או בגלל "טעויות" שלנו נשמע לי לא רק ראוי אלא אף יפה ואולי בזכות פעולות קטנות שכאלה נגיע בסופו של דבר לחלק הנ"ל בחזון ישעיהו ובנבואת מיכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 21:53 
לשאלה של מישהו, אם הנכד של כהנא או הבן של גולדשטיין או האחיין של עייש יבואו, יתחייבו לזנוח את דרך האלימות ויתנערו מהבחירות של קודמיהם, אין שום סיבה שלא נקבל אותם בזרועות פתוחות. איך אמרו כאן? במקום שבו בעלי תשובה וגו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 22:55 
סמל אישי של המשתמש
שישליק כתב:
לא דיברתי על השואה.
זה נראה כאילו אתה יודע רק על השואה,אלטלנה ומה שקרה אחריי 67',אהה וכמובן הנכבה.
זה מדהים עד כמה לא ניסית לקרוא ולהבין בדיון על הפיגוע באיתמר.
אולי אז קצת היית נחשף לעובדות שאתה כל כך אוהב,ומבין גם מאיפה באים דעות כמו שלי(ולא,זה לא מגזענות,המילה שאתה כל כך אוהב להדביק לכל אחד שלא חושב כמוך).
זה סתם נהיה מעייף,אבל לפחות תנסה להפסיק לקחת את העובדות כנכס שלך,כי בעובדה שאתה ו"אחד אדום" הצבתם גם עכשיו לא עמד הרבה זמן.

גם לא הבנתי למה הכוונה בזה שאני ו"אחד אדום" הצבנו עובדה כלשהי, וגם לא הבנתי באיזה נושא אתה טוען שאני חסר ידע.
לא זכור לי מה לא ניסיתי לקרוא בדיון על הפיגוע באיתמר, ואשמח לתזכורת. יכול להיות שפספסתי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2011, 22:58 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אני מרים את הכפפה

למקרה שפספסת, לא מעניין אותי לזכות בתואר אלוף הפורום בטריווית שואה, אלא זו היתה דרך משועשעת למחצה לרמוז לו שאני מבין לא פחות ממנו בנושא השואה.
מסתבר שכל העניין בטעות יסודו כי הוא בכלל דיבר על משהו אחר, ואני לא הבנתי אותו נכון.

אגב, שמתי לב שחזרת על ההודעה שלך כמה פעמים, אז אני מניח שחשוב לך התואר של אלוף הפורום בטריווית שואה.
הריני בזאת מעניק לך את התואר ומכריז עליך כאלוף הפורום בטריווית שואה מטעם התאחדות הטריוויה של טקנובוי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: