אחד אדום כתב:
אדום נחמד כתב:
בצהל היו המון מקרים של הרג אזרחים חפים מפשע. ההבדל הוא שאנחנו מגדירים את זה כטעות.אנחנו משקיעים מליוני שקלים ואלפי דרכי הסברה למנוע מקרים כאלה (למרות שלעיתים זה בלתי נמנע, אבל זה דיון אחר).
תגובה ענקית, כלומר מספיק שנגדיר את המעשים שלנו כטעות כך שגם אם נעשה אותם בכוונה אזי עומדת לנו טענת "הגדרת הטעות" שלנו. כלומר כשאלוף פיקוד נותן הוראה לחסל מבוקש עם סיכויים לפגוע בחפים מפשע בניגוד להוראות בג"ץ, אם נהרגים חפים מפשע זה טעות. אנחנו גם משקיעים מליונים בהסברה אבל לא כדי למנוע מקרים כאלה אלא כדי לקבל את סליחת העולם על מקרים כאלה שקרו באלפיהם. מספיק לראות את הסטטיסטיקה כמה ילדים נהרגו בעופרת יצוקה. מספיק לי לשמוע סיפור של מישהו שאני מכיר טוב שנתנו לו פקודה להפציץ כפר, כולל בקשה לא לרשום את זה ביומן מבצעים. כאילו בעופרת יצוקה לא שמענו סיפורים מאנשים שנכנסו לשם ונתנו להם הוראה לירות לכל כיוון כולל על בתים, חלק מהאנשים לא ביצעו את ההוראות במלואם. ובכלל ירי לא חוקי ע"י חייל בתקופות מסוימות, גרר האשמה של החייל בשימוש בלתי חוקי בנשק, במקום ברצח, על הזקן שהיה בדרכם של הכדורים.
לחשוב שאנחנו שיות תמימות ואין נפגעים חפים משע מהצד השני, זאת תמימות. להתעלם מהסבל של הצד השני בצורה שיטתית זה אכזריות. להגיד על מי שרוצה לקדם דיאלוג עם הצד השני דרך שיתוף בסבל של שני הצדדים, שהוא תומך בצד השני זה קצת טיפשות אבל יותר מכל שינאה עצמית. כי קידום דיאלוג עם הצד השני זה האינטרס הכי גדול שלנו כיהודים ישראלים.
אם יש מפקד בצהל שנותן פקודה לחסל פלשטיני חף מכל פשע סתם כי בא לו הוא פושע מלחמה. אני לא הייתי מבטל את קיומם של אנשים כאלה. זה לא מעיד על הכלל.
לגבי להפציץ בית בו יושב מבוקש, והאזרחים מסרבים לפנות אותו, יש גבול עד כמה אנחנו יכולים להתחשב.
אותם מחבלים לא מתעניינים באנשים ספציפיים. אין להם רשימת חיסול, אותם מעניין להרוג אזרחים בשביל הספורט. אז אני לא כל כך מבין את ההשוואה.
חוצמזה, כן משקיעים מליונים בהמנעות מטעויות שציינתי. כן מתקשרים לכל בית לפני שמפציצים אותו(למרות שכנראה אותו מחבל שנמצא שם יברח), אנחנו כן זורקים פלאיירים מעל שכונות בהן, לפי מודיעין, יש משחטות נשק.
במלחמה, כמו במלחמה, אנשים נהרגים, גם חפים מפשע. הצבא שלנו הוא המוסרי בעולם, כי דברים שאנחנו עושים-אף צבא אחר לא עושה. גם אם ישנם עוולות ואנשים רעים אצלנו.
גם אני הייתי בשטחים, ומעולם אף מפקד לא דיבר אפילו על לעשות דברים מהסוג שאתה מתאר. מבחינתי זה מספיק.