חוזה כתב:
אני שמח שזה לפחות מעורר עניין.
כמה דברים:
את הטקס הגה בומה ענבר, אב שכול ליותם שנהרג בלבנון ב-95'. הטקס זוכר את הפלסטינים והישראלים שנהרגו, גם מחבלים. גם אם אנחנו שוללים את הדרך האלימה של אותם מחבלים, יש להם גם אמהות ואבות, משפחה וחברים שמתאבלים עליהם. אני יודע שיש אנשים שיהיה להם קשה לקבל את זה, אבל באותה מידה גם קשה לפלסטינים לכבד את זכרם של חיילים ישראלים שמבחינתם באו להרוג בבני עמם.
לאנשים קשה עם סימטריה, זה די טבעי. אבל עד שלא נבין שבצד השני יש בני אדם (וגם שהצד השני יבין שבצד שלנו יש בני אדם), לא נראה לזה סוף.
מחבלים הם בני אדם שראויים לטקס זיכרון בעינך? איזה בושה ובזיון לכתוב דבר כזה!!!
ימח שמם וזיכרם!! תבוש האמא שהמליטה מתוכה מחבל שפל. אני אינני משתתף בצערה. צערה הוא שמחתי. אתה פשוט עוטף את הטמטום שלך בגיבובי מילים. "בצד השני" יש בני אדם! איזו תגלית! מה הקשר לטינופות שהתפוצצו במקומות הומי אדם???? התחלקתם על השכל. איבדתם כל קשר למציאות. אתם פסיכים אובדניים. במעשיכם אתם מעודדים טרור, נותנים לו לגיטימציה ואתה אתה תהיה אשם בנרצח הבא!
אני מודה שבשנים הראשונות היו לי גם סימני שאלה לגבי הטקס, אבל כשאני רואה אנשים, ובעיקר בני המשפחות השכולות, מגיבים לטקס וכמה שחשוב להם שיש מקום שבו הם יכולים לזכור את יקיריהם בצורה בה הם מאמינים.
שישליק, החברים הישראלים בלוחמים לשלום אכן לא משרתים בשטחים (כמו שהחברים הפלסטינים לא שותפים בשום צורה למאבק אלים). רבים עדיין משרתים במילואים (אני למשל), אבל לא בשטחים. העניין בטקס הוא לא האשמה. אני די בטוח שרובי דמלין, שבנה דייוויד נהרג מירי של צלף פלסטיני ושדיברה בטקס לפני שלוש שנים, לא מאשימה אותו בזה שהוא מת.
אין לי בעיה עם ביקורת, אבל צריך מידה רבה של עיוורון ועזות מצח כדי לומר חלק מהדברים שנכתבו פה.
העזות מצח היחידה שיש פה היא שלך. איך אתה מעז?? איך?
ומה אתם מזיינים לי תמוח על אבל אישי כשההודעות שלכם נוטפות פוליטיקה ?? מה זה הזלזול הזה באינטלגנציה עם הביקורת על זה שאני מתערב באבל ודרכי הנצחה של אחרים? תמשיכו לחיות על ענן יא מנייאק אבל אל תבזו את היקרים לי בטקסים.
מה הדבר הבא חלאות? טקס זיכרון משותף לקורבנות השואה ולנאצים שנפלו במלחמה???? גם להם יש הורים יא דמגוג
ושי, אין פה שום עניין לכבוד של פולחן לאחר, זה כל כך רדוד לצמצם את כל השאלה פה ל"זכותו של אדם להנציח את מי שבא לו בדרכים הנראות לו".
סתם, אני מבין שנכנסת לתחרות מי מדבר יותר שטויות בכמה שפחות מילים. אתה בצמרת הגבובב, תתאמץ עוד קצת אולי תגיע לטכנובוי. אתה מדבר עליי ועל מה שעשיתי או לא? על דברים שאמרתי בעבר? תתייחס למה שאני אומר כאן ועכשיו, פחדן.