אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
לירון,
אני מסכים שאסור לזלת את השואה (באמת אומרים ככה?).
אני לא מסכים שהמילה "שואה" היא קדושה (או כל מילה אחרת לצורך העניין).
מה שאסור לזלת זה את זכר השואה, אסון גדול שבו כמעט והושמד העם היהודי בגלל שנאה גזענית.
ארבע האותיות האלה לא באמת קשורות לסיפור ובטח שאסור לנו להחליף את זכר זוועות השואה בשמירה על קדושה של מילה כזו או אחרת.
!!!
יותר מזה
זילות שואה הוא ההתייחסות המתמשכת לשירים שלנו, ונובע מכוונה ברורה לפופוליזם.
red in blood, אתה לא מסכים שבלי הגינוי המתמשך והמתמיד בתקשורת ומקהלי היריבות, ומבלי איום הקנסות בכדורסל, אוהדי הפועל היו רגישים פחות לשירים האלה?
לטעמי, ואתה לא חייב להסכים, דעת הקהל השפיעה הרבה יותר על מה שנאמר פה מאשר מחשבה עצמאית וטבעית של אנשים.
אדום נחמד- אז למה את שר?
אם זה גורם לזילות השואה אז בשביל מה אתה שר? (או שלא הבנתי אותך נכון)
הזילות הוא בעצם ההתייחסות לשירים.
לומר שאנחנו מבזים את זכר השואה כשאנחנו צועקים שתהייה שואה למכבי הוא זילות השואה עצמה, מכיוון שכפי שנאמר פה, אין קשר ולו הקטן ביותר בין המילה שואה שבה אנחנו משתמשים להביע שנאה עזה למכבי, והשואה עצמה.
אם כבר משהו שמפריע לי, זה לצעוק חולדאי הוא נאו נאצי. את זה אני לא מסוגל. זה אפילו מסתדר עם הטיעון שלי, כי לנאו נאצי יש פירוש אחד בלבד. והוא לא כזה שהייתי רוצה שיהייה שגור בפי כל ילד (למרות שגם את זה כבר קשה לעצור- המפקד שלי נאצי וכולי..). אגב, אני יכול לא לשיר חודאי הוא נאו נאצי. זה לא אומר שאני הולך לצאת כנגד אלה ששרים. זו עדיין רק מילה.
רגע רגע, תן להבין, אז אתה שר "שתהיה שואה למכבי" כי אין לזה שום קשר לשואה עצמה(של היהודים באירופה), אבל אתה לא שר אומרים מכבי נאצים, כי פה זה כבר קשור לשואה הזו, ו"מ מ מכבי תשאפו ת'ציקלון בי" שר או לא שר?
ההתפתלויות האלה הן עקומות לחלוטין, ואני מקווה שאתה רואה את זה ובוחר להתעלם, כי אינטרסנטים מהתקשורת מנסים להשפיע על הקהל. ולא בגלל שאתה באמת לא רואה כמה זה עקום ופסול.
התירוץ הזה של המילה שואה והזילות שלה כי בכלל לא מתכוונים לשואה של היהודים אלא למילה אסון, הוא התירוץ הכי עלוב שיש כי יש לנו עוד לפחות שלושה שירים שקשורים לשואת היהודים.
זה קטע של מאגניבות של תלמידי תיכון שלא דופקים לאף אחד חשבון, לא לתקשורת, לא לחברי כנסת, או התאחדות, שזה באמת לא איכפת לאף אחד בקהל, אתה לא רואה אנשים מתרעמים מהשיר בתאונת מטוס קלה, שהוא לא פחות אנטי ונאסטי. הקטע הכי מרתיח הוא שלאנשים האלה לא איכפת מחבר שלהם ליציע, אוהד הפועל. (וכן רוי האדום, אני כולה בשנה צעיר ממך והייתי באוסישקין ובבלומפילד יחד איתך ומאז הצטרפו הרבה אוהדי הפועל ואני הפסקתי ללכת לכדורסל בגלל שירי השואה והילדים שלי בטוח לא יגיעו למגרשים כל זמן שיהיה כזה שיר).
טקנובוי ואדום נחמד - מחפשים אינטרסים, בואו אני אספר לכם את הסיפור האישי שלי, אני הייתי שר את השירים האלה, אפילו בשמחה גלויה, בדיוק כמו את שירי הפועל האחרים, יום אחד ישבתי עם סבתא שלי ושיחקנו קלפים וכרגיל בשעמום של עד שהיא משחקת אני ואח שלי התחלנו לשיר שירים, ביניהם שירי הפועל, בשלב מסויים התחלתי לשיר את אדום עולה בבלומפילד ורק כשהגענו לקטע הרלוונטי, פתאום הבנתי שאני לא יכול לשיר את זה לידה, ובכלל, מאותו רגע כל פעם שאני ביציע ומתחילים לשיר את השיר הזה אני חושב לעצמי מה היא הייתה אומרת עלי אם היא הייתה יודעת שאני שרתי את זה, ושאני הולך כל שבת למקום ששרים דברים טפשיים ומגעילים כאלה. זה האינטרס שלי. אתם יכולים עכשיו לכתוב מה שבא לכם. פורום... נתראה עמוד 15... זה לא המילה שואה בכוונת שואת יהודי אירופה אלא אסון וכו'