תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 19:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: העונש שקיבלו רוצחיו של אריק קרפ
הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 23:17 
el dudernio כתב:
לירון האדום כתב:
Hapoelphile כתב:
קשה לי לראות אתכם באים בתלונות אל השופטים, כשאתם מסתכלים על המונח "רצח" מנקודת המבט הציבורית, במקום מנקודת המבט המשפטית, אותה רואה - ואמור לראות - השופט. במקרה הזה, כדי להוכיח רצח צריך כוונה תחילה, לא מספיקה כוונה רגילה. למשל, צריך להוכיח שהייתה פעולת הכנה מצד הנאשם לפני מעשה ההריגה. למשל, לא מספיק להוכיח שהם הרגו אותו כשהם אדישים לאפשרות שהוא ימות. הבעיה היא בחוק ופחות בשופט, כך שקשה לי לראות את העליון הופך את ההחלטה, אבל היו דברים מעולם.
אם זה מעודד אתכם, בועדת חוקה חוק ומשפט יש עכשיו דיונים על שינוי די רציני בכל סוגי עבירות ההריגה, שתהפוך אותה לטיפה יותר "אמריקאית" (אם כי לא "רצח מדרגה שנייה" וכו'). לא יודע מתי זה יעלה להצבעה, אם בכלל, אבל אישית אני מקווה שההד הציבורי שעולה בעקבות המקרה הזה, ואחרים, יעזור להאיץ את התהליך.

מזחק את דברייך וגם את מה שגיא האדום כתב.

אני לא רוצה להגיד שטויות אבל אם החוק והכוונה היו כל-כך פשוטים לא היה כל-כך מסובך לקבוע עונשים ולהאשים אנשים ברצח.
אני ממש לא יודע מה הפרטים של האירוע, אבל קשה לי להאמין ש"סתם" ללא שום תיכנון או כוונה מוקדמת אנשים מגיעים
למצב שהם מכים מישהו למוות. בנוסף גם כאשר הם כבר מגיעים "בטעות" לתגרה רצינית וגם כאשר ה"קורבן" שוכב כמעט מת הם עדין ממשיכים להכות. באיזה שהוא שלב זה הופך ממשהו מיקרי למשהו מכוו שהכיוון אליו הוא רק גרימת מוות.

הכל טוב ויפה, ייתכן ואתה צודק, אבל העובדה היא שהפרקליטות לא הצליחה להוכיח מבחינת החוק שהיה כאן רצח.
אין מה לבוא בטעות לשופטים, אולי לפרקליטות כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 23:23 
סמל אישי של המשתמש
אין ספק שמסתמנת פה הפרדה די ברורה בין משפטנים/סטודנטים למשפטים, לבין כל היתר...
אגב, זאת ההצעה עליה דיברתי: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1226391.html

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 23:26 
Hapoelphile כתב:
אין ספק שמסתמנת פה הפרדה די ברורה בין משפטנים/סטודנטים למשפטים, לבין כל היתר...
אגב, זאת ההצעה עליה דיברתי: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1226391.html

לא קראתי את ההצעה המלאה אבל לפי הכתבה הזאת גם אחרי הרפורמה הזאת החבורה הזאת כנראה שלא הייתה מורשעת ברצח אלא באחת מעבירות ההריגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
עונש :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 08:26 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
el dudernio כתב:
לירון האדום כתב:
Hapoelphile כתב:
קשה לי לראות אתכם באים בתלונות אל השופטים, כשאתם מסתכלים על המונח "רצח" מנקודת המבט הציבורית, במקום מנקודת המבט המשפטית, אותה רואה - ואמור לראות - השופט. במקרה הזה, כדי להוכיח רצח צריך כוונה תחילה, לא מספיקה כוונה רגילה. למשל, צריך להוכיח שהייתה פעולת הכנה מצד הנאשם לפני מעשה ההריגה. למשל, לא מספיק להוכיח שהם הרגו אותו כשהם אדישים לאפשרות שהוא ימות. הבעיה היא בחוק ופחות בשופט, כך שקשה לי לראות את העליון הופך את ההחלטה, אבל היו דברים מעולם.
אם זה מעודד אתכם, בועדת חוקה חוק ומשפט יש עכשיו דיונים על שינוי די רציני בכל סוגי עבירות ההריגה, שתהפוך אותה לטיפה יותר "אמריקאית" (אם כי לא "רצח מדרגה שנייה" וכו'). לא יודע מתי זה יעלה להצבעה, אם בכלל, אבל אישית אני מקווה שההד הציבורי שעולה בעקבות המקרה הזה, ואחרים, יעזור להאיץ את התהליך.

מזחק את דברייך וגם את מה שגיא האדום כתב.

אני לא רוצה להגיד שטויות אבל אם החוק והכוונה היו כל-כך פשוטים לא היה כל-כך מסובך לקבוע עונשים ולהאשים אנשים ברצח.
אני ממש לא יודע מה הפרטים של האירוע, אבל קשה לי להאמין ש"סתם" ללא שום תיכנון או כוונה מוקדמת אנשים מגיעים
למצב שהם מכים מישהו למוות. בנוסף גם כאשר הם כבר מגיעים "בטעות" לתגרה רצינית וגם כאשר ה"קורבן" שוכב כמעט מת הם עדין ממשיכים להכות. באיזה שהוא שלב זה הופך ממשהו מיקרי למשהו מכוו שהכיוון אליו הוא רק גרימת מוות.

הכל טוב ויפה, ייתכן ואתה צודק, אבל העובדה היא שהפרקליטות לא הצליחה להוכיח מבחינת החוק שהיה כאן רצח.
אין מה לבוא בטעות לשופטים, אולי לפרקליטות כן.

ברור, כי אז הם היו פוסקים רצח. אבל זה לא הרעיון. כל מה שאמרתי היא שבהסתכלות רחבה ניתן להאשים ברצח מבחינת הכוונה וכו'.
השאלה כמה מנסים להרחיב את הפרשנות. הרחבת הפרשנות השאת היא הסיבה שאנחנו נעזרים בשופטים ולא במחשב שמבצע
אינטרפטציה לכל הנתונים ושולף את גזר הדין על פיתקית.
הטענה הזאת שיש הפרדה בין משפטנים לבין אנשים מהישוב היא טענה די מקוממת כי לפיה ה"שפטנים" מסרבים להשתמש בשיקול
הדעת שניתן להם בצורה מלאה, ובעזרת כך יכולים להביא במודע לעיוותי דין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 08:31 
בשיעור הראשון בפקולטה למשפטים שאל פרופ׳
לבונטין מה ההבדל בין חוק לצדק והתשובה היא שמדובר בשני קוים מקבילים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

לא יודע עם מקבילים זה התשובה הנכונה.
זה כמו לשאול מה ההבדל בין אדום לכתום.
באיזה שהוא שלב אם תוסיף תוריד ותשנה דברים הם יהיו אותו דבר, אבל במציאות הם דברים שונים.
כלומר יש נקודות השקה, השאלה היא איזה "אדום" אתה משווה לאיזה "כתום".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 09:36 
chimpfive כתב:
נועם שחם כתב:
למה בכלל צריך שופטים ובתי משפט. אני מציע שמעכשיו משפטים מהסוג הזה יוכרעו באמצעות סקר שייעשה בפורום שדים. הרי אף שופט לא יכול להתעלות על אוסף המוחות שקיים פה, וגם ייחסך זמן רב בניהול משפט, שמיעת עדים וכל הברברת המיותרת הזו. ואפילו לא יהיה צורך לכתוב פסק דין.

למה לרדת לפסים מגעילים? הבנתי, יש שתי אופציות או החלטה "פופליסטית" או גזר דין ע"פ החוק היבש. אין שום בעיתיות בפסיקה ששולחת רוצחים לשנתיים מאסר? אולי הבעיה שיש לי היא יותר במתן העונשים ופחות בפסקי בדין. אני רואה הרבה פגמים ובעיתיות בעונשים קלים לרוצחים או אלה שרק הרגו לפי הגדרת החוק.
אגב אנשים שמרביצים מכות רצח לאדם ולא מרפים עד שהוא מת, נכון לא היתה להם כוונה כשהם יצאו לטיילת ושתו, אבל קשה לחשוב שלא היתה להם כוונה לרצוח בזמן הלינץ'.

איזה פסים? כתבתי פה משהו אישי כלפיך?

פשוט נראה לי קצת יומרני ומופרך לבטל במחי יד את פסק הדין ולהטיל דופי שפסק הדין בלי לטרוח לקרוא את פסק הדין או להתייחס לשיקולים של בית המשפט.

בוודאי שגם אני, כמו כל אדם נורמאלי, היה רוצה לראות את האחראים למעשה נענשים בצורה הכי חמורה שיש. זו נטיית הלב של הציבור והיא טבעית ולגיטימית לחלוטין. זה עדין לא אומר שבית המשפט צריך לפעול לפי אותן אמות מידה. אוי ואבוי לנו אם זה מה שיקרה.

בית המשפט לא אמור להיות חותמת הגומי לתאוות הלינץ' הציבורית. הוא אמור לדון בתיק על פי החוק, ולקבל החלטות שתואמות את החוק, על בסיס הראיות שהוכחו בפניו. אם רוצים לבקר פסק דין, אז הביקורת צריכה להיות על הבסיס הזה. לא על כך שבית המשפט לא סיפק לציבור את ליטרת הדם שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 10:28 
סמל אישי של המשתמש
איני יודע אם זה אכן רצח לפי ההגדרה שכן היה צריך להוכיח שהרוצחים ירדו לחוף
כדי לחפש אנשים ולהפליא בהם את מכותיהם שכן לא הייתה אפילו התגרות מצד של המנוח,
אחד מהם ביקש מהנרצח שיסדר לו את אשתו או בתו, הוא לא ענה להם אלא קם עם משפחתו והלך.
אדם אחר, נאמר המיומן באמנויות לחימה ובעל פיוז קצר, היה קורע אותו, אבל הוא קם והלך.
מה עוד היה יכול לעשות ?
לאחר שהלך, מדוע היו צריכים לפוצץ אותו במכות ? הלא ידוע שלכל מעשה יש תוצאה.
לסיכום, אני סבור שהמקרה מתנדנד בין רצח והריגה, אבל מעט יותר נוטה לכיוון רצח וכך היה צריך לפסוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 10:45 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:

מעובדות אלה, המכמירות כל לב, ניתן להסיק ברמת הוודאות הנדרשת, כי במישור השכלי, יכלו הנאשמים לחזות או לצפות את התוצאה הקטלנית של מעשיהם, ואולם, כאמור, אין בכך די ועל התביעה מוטל הנטל להוכיח כי הנאשמים גם רצו בתוצאה זו .

במישור זה, הנפשי, אנו סבורים כי לא הוכח חפצם של הנאשמים במות המנוח ולפיכך לא ניתן לקבוע כי נתגבשה בליבם ההחלטה להמית.

116. וביתר הרחבה.

בבואנו לבחון את נסיבות המקרה, במטרה ללמוד מהן על הלך רוחם של הנאשמים בעת הרלוונטית, עלינו לעשות זאת בזהירות הראויה ולזכור, כי עסקינן בצפונות הלב, בחלקים החבויים והנסתרים בקרבי מחשבות בני האדם ואחרי אלה, מעצם טבעם, קשה להתחקות.

זו אף זו, בטרם נוכל להסיק מסקנה ברמת הוודאות הנדרשת בפלילים, בכל הנוגע ליסוד הנפשי של הנאשמים, עלינו לבחון את טענותיהם של האחרונים ולוודא כי לא נותר כל ספק סביר ביחס למסקנה האמורה.

בענייננו, אין חולק בקרב הצדדים, כי במהלך התקיפה לא השתמשו הנאשמים בכלי נשק קטלני מסוג כלשהו, ואף אין כל ראיה המלמדת, כי הנאשמים כיוונו מכותיהם דווקא אל אזורים רגישים בגופו של המנוח. כמו כן, אין כל עדות על כך, שעובר לאירוע או לאחריו, נשמעו מפי מי מהנאשמים אמרות מהן ניתן ללמוד על רצונם במות המנוח ועל ההחלטה שגמלה בליבם להמיתו.

יתר על כן, תקיפת המנוח הסתיימה כאשר המנוח עזב את זירת האירוע בהליכה או ריצה ובכוחות עצמו.

ודוק: הנאשמים ראו אותו עוזב את המקום ולא רדפו אחריו, אלא מיהרו להגיע אל רכביהם, פן ייתפסו בידי המשטרה ויאלצו ליתן את הדין על מעשיהם.

במצב דברים זה בו ברור ומוסכם, שהנאשמים, בסופו של דבר, הניחו למנוח להימלט ובאין כל אינדיקציה אחרת היכולה ללמדנו על רצונם בתוצאה הקטלנית, הרי שאין בידנו לקבוע, וודאי לא ברמת הוודאות הנדרשת בפלילים, כי אכן גמלה בליבם של הנאשמים ההחלטה להמית, כפי משמעה על פי דין .

117. יוצא אפוא, כי הנאשמים אמנם היו מודעים לתוצאות הטבעיות של מעשיהם ובהחלט צפו את אפשרות התרחשות התוצאה הקטלנית ואולם, יחד עם זאת, לא הוכח בפנינו כי אכן התגבשה בליבם ההחלטה להמית .

קביעה זו שומטת בהכרח את הבסיס תחת האפשרות של הרשעה ברצח

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
ילדי יש כאן בעיה עקרונית ברמת הטיעון של השופטים (כך אני מניח).
במידה ולטענתם "הנאשמים ... היו מודעים לתוצאות הטבעיות של מעשיהם ובהחלט צפו את אפשרות התרחשות התוצאה הקטלנית"
ובנוסף לא רדפו אחרי הקורבן רק מפני "שמיהרו להגיע לרכבם, פן ייתפסו בידי המשטרה ויאלצו ליתן את הדין על מעשיהם".
והלא בדיוק פיכך התכנסו השופטים. כלומר אחת מן הטענות שאין מדובר ברצח היא שהם פחדו שרציחת הקורבן תקח זמן רב מידי
ולכן היא תביא לתפיסתם, ולכן הפסיקו את המכות. כלומר לטענה זאת היתה כוונה והיתה ידיעה ואף איתה חשיבה תוך כדי הביצוע.
אני ממש לא חושב שזה טיעון מנצח מבחינה זאת, אדם לא יכול לצאת חף מפשע רק מפני שחשש להיתפס ולכן לא ביצע אותו
לא "בשלמות".
הם תתאר לך ששודד אשר לקח שלל חלקי מבנק יענש באופן חלקי "רק" משום שחשש להתפס ולא שדד את כל הבנק? זאת טענה
שלפחות מבחינתי לא יכולה לעמוד בחזקת הנתבע או השופטים וצר מאד שהם התמשו בה.

כאמור ייתכן ולא מדובר ברצח אבל זה מכיוון שזאת היתה פרשנות השופטים, הצגת דברים אחרת יכלה להביא לפרשנות אחרת
באותה מציאות
ולכן להגיד שלפי החוק אין מדובר ברצח זה לא נכון לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

:ROSE:

מעניין לפי פרופ' לבונטין מה ההבדל או הקשר בין משפט לצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 12:16 
הנסיון של משפטנים "לנכס" לעצמם כל ידע והבנה ב"נושאים משפטיים" ולהדיר ממנו את הציבור כ"מוסת" ו"פופוליסטי" מזכירה, להבדיל, את הנסיון של כלכלנים להפוך את "עולם הכלכלה" העלום למגרש משחקים פרטי שלהם ולפטור כל ביקורת "לא מקצועית". מעניין איזו תגובות היו מתקבלות אילו הייתי שולח מגיבים פה ללמוד כמה שנים כלכלה לפני שיגיבו על שביתת הרופאים, נניח. אני חושב שזה מגוחך, בלשון המעטה.
ֿכדי להבין טריגונומטריה לא צריך להיות משולש.
כאשר החוק (בהנחה שאכן הפסיקה מהווה פירוש נכון של החוק) סותר את הצדק הטבעי בצורה בוטה כל כך, שכל אדם סביר יכול לראות - נדרש שיקול דעת מצד השופטים, וברוך השם לשופטינו היקרים יש הרבה מאוד שיקול דעת שהם בוחרים להפעיל השכם והערב. קראתי את נימוקי השופטים ואני חייב לומר שהדבר היחיד שרציתי לעשות הוא לתפוס את השופט שכתב את זה ולבעוט בו במקומות "לא רגישים" בלי להשתמש "בכלים" ובלי שום כוונה כמובן להמית אותו, רק להוציא עליו עצבים - ואם במקרה הוא ימות, אז סליחה.
עושה רושם שההתעמקות בפרטי הפרטים ונבכי המניעים הפסיכולוגים של הרוצחים פשוט סימאו את עיני השופטים מלראות את התמונה המלאה: שלושה צעירים תוקפים ללא כל התגרות אדם על חוף הים והורגים אותו במכות.
כמו שאמרה אלמנתו - אם זה לא רצח, מה זה רצח?
כל היתר הוא התפלפלויות חסרות ערך. סופיזם.

אגב, "הפועל" - הסיפור שהבאת נראה הרבה יותר חמור מבחינת טיפול המערכת במקרה, אבל לפחות בנקודה אחת הוא שונה - הקורבנות במקרה השני היו שני צעירים, והתוקפים - חבורת צעירים אחרת. הקורבנות במקרה הראשון היו חסרי מגן לחלוטין (אב אשתו ובתו) מה שהופך את הסיטואציה לקצת יותר אכזרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים עם כל מילה בפסקה הראשונה שלך. עם השאר יש לי כמובן בעיה.
יש לי תחושה שרובנו מסכימים לקביעה ששיקול דעת שיפוטי הוא חשוב. לכן בסופו של דבר מתמנים אנשים לתפקיד הזה ולא תוכנות מחשב. אבל הרבה פעמים - וייתכן מאוד שגם במקרה הזה - אין אפילו קוף של מחט דרכו אפשר להכניס את אותו שיקול הדעת עליו דיברת. אתה אומר, בצורה ישירה למדי יאמר לזכותך, שברגע ששופט אומר לעצמו שמשהו נראה "נכון", "מוסרי" וכו', אז הוא לא רק רשאי, אלא צריך, לזרוק לכל הרוחות את החוק והמשפט. זה כמובן קביעה שמעלה קשיים באינסוף רמות. בין היתר היא שוללת את כל עניין הציות לחוק, כי מה שהמחוקק רואה כמוסרי ונכון, אני יכול לראות כנפשע ובלתי לגיטימי.

מה לעשות, החוק היום קובע, עם כל הצער שבדבר, כי מקרה קונקרטי שבו שלושה צעירים תוקפים ללא כל התגרות אדם על חוף הים והורגים אותו במכות, לא נחשב לרצח. מי שאמור לשנות את המצב הזה הוא המחוקק ולא השופט. התקפה על השופטים, מצביעה על חוסר הבנה טוטאלי של חלוקת התפקידים בין הרשות השופטת למחוקקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 15:12 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ילדי יש כאן בעיה עקרונית ברמת הטיעון של השופטים (כך אני מניח).
במידה ולטענתם "הנאשמים ... היו מודעים לתוצאות הטבעיות של מעשיהם ובהחלט צפו את אפשרות התרחשות התוצאה הקטלנית"
ובנוסף לא רדפו אחרי הקורבן רק מפני "שמיהרו להגיע לרכבם, פן ייתפסו בידי המשטרה ויאלצו ליתן את הדין על מעשיהם".
והלא בדיוק פיכך התכנסו השופטים. כלומר אחת מן הטענות שאין מדובר ברצח היא שהם פחדו שרציחת הקורבן תקח זמן רב מידי
ולכן היא תביא לתפיסתם, ולכן הפסיקו את המכות. כלומר לטענה זאת היתה כוונה והיתה ידיעה ואף איתה חשיבה תוך כדי הביצוע.
אני ממש לא חושב שזה טיעון מנצח מבחינה זאת, אדם לא יכול לצאת חף מפשע רק מפני שחשש להיתפס ולכן לא ביצע אותו
לא "בשלמות".
הם תתאר לך ששודד אשר לקח שלל חלקי מבנק יענש באופן חלקי "רק" משום שחשש להתפס ולא שדד את כל הבנק? זאת טענה
שלפחות מבחינתי לא יכולה לעמוד בחזקת הנתבע או השופטים וצר מאד שהם התמשו בה.

כאמור ייתכן ולא מדובר ברצח אבל זה מכיוון שזאת היתה פרשנות השופטים, הצגת דברים אחרת יכלה להביא לפרשנות אחרת
באותה מציאות
ולכן להגיד שלפי החוק אין מדובר ברצח זה לא נכון לטעמי.

שודד ששדד רק חלק מהכסף עדיין ביצע עבירת שוד.
מי שברח באמצע להרוג מישהו אולי לא ביצע עבירת רצח.
my two cents.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 15:59 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
הנסיון של משפטנים "לנכס" לעצמם כל ידע והבנה ב"נושאים משפטיים" ולהדיר ממנו את הציבור כ"מוסת" ו"פופוליסטי" מזכירה, להבדיל, את הנסיון של כלכלנים להפוך את "עולם הכלכלה" העלום למגרש משחקים פרטי שלהם ולפטור כל ביקורת "לא מקצועית". מעניין איזו תגובות היו מתקבלות אילו הייתי שולח מגיבים פה ללמוד כמה שנים כלכלה לפני שיגיבו על שביתת הרופאים, נניח. אני חושב שזה מגוחך, בלשון המעטה.
כאשר החוק (בהנחה שאכן הפסיקה מהווה פירוש נכון של החוק) סותר את הצדק הטבעי בצורה בוטה כל כך, שכל אדם סביר יכול לראות - נדרש שיקול דעת מצד השופטים, וברוך השם לשופטינו היקרים יש הרבה מאוד שיקול דעת שהם בוחרים להפעיל השכם והערב. קראתי את נימוקי השופטים ואני חייב לומר שהדבר היחיד שרציתי לעשות הוא לתפוס את השופט שכתב את זה ולבעוט בו במקומות "לא רגישים" בלי להשתמש "בכלים" ובלי שום כוונה כמובן להמית אותו, רק להוציא עליו עצבים - ואם במקרה הוא ימות, אז סליחה.
עושה רושם שההתעמקות בפרטי הפרטים ונבכי המניעים הפסיכולוגים של הרוצחים פשוט סימאו את עיני השופטים מלראות את התמונה המלאה: שלושה צעירים תוקפים ללא כל התגרות אדם על חוף הים והורגים אותו במכות.

אגב, "הפועל" - הסיפור שהבאת נראה הרבה יותר חמור מבחינת טיפול המערכת במקרה, אבל לפחות בנקודה אחת הוא שונה - הקורבנות במקרה השני היו שני צעירים, והתוקפים - חבורת צעירים אחרת. הקורבנות במקרה הראשון היו חסרי מגן לחלוטין (אב אשתו ובתו) מה שהופך את הסיטואציה לקצת יותר אכזרית.

הביקרות שלי היא בטח לא נסיון "לנכס" לעצמי או רק למשפטנים את היכולת להתייחס לנושא. אני אפילו לא קראתי את פסק הדין, כך שאני לא יכול ממש להביע דעה לגביו. הנקודה שלי היא שביקורת על פסק דין שישבו שלושה שופטים, אחרי שניהלו משפט, שמעו עדויות וניתחו את המידע, צריכה להיות ביקורת עניינית, מנומקת ומבוססת, ולא מתוך נהמת ליבו של הרחוב.

יכול להיות שהשופטים טעו פה קשות ושפסק הדין מקל עם העבריינים, אבל זו טענה שצריכה להתמך בנימוקים אמיתיים, ולא לנבוע מן הזעם שלנו לגבי התוצאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 17:16 

השאלה היא לא הידע המוקדם שלך (למרות שגם זאת שאלה רלוונטית) אלא הליך הסקת המסקנות שלך.
אדם רציונלי ושקול מסיק מסקנות על סמך עובדות (ואגב, דווקא במקרה הזה הסיפור העובדתי לא טרוויאלי ב100%). השאלה הראשונה היא מאיפה אתה לוקח את העובדות שלך. ידיעות אחרונות? ערוץ 2?
והנה, יש הכרעת דין שכתבו שלושה אנשים שהם לכל הפחות משכילים ומנוסים. הכרעת הדין היא לא סודית. היא כתובה בעברית. אפילו בעברית לא קשה. היא אפילו לא נורא ארוכה. השאלה היא האם תהליך הסקת המסקנות שלך, כאדם רציונלי, שקול ונבון לא צריכה לכלול את קריאת אותה החלטה לפני שאתה קובע שאותם שלושה אנשים משכילים ומנוסים הם גם שפלים.

ואם נחזור שניה להבחנה הטכנית בין רצח להריגה (שהיא האמת הבחנה לא ממש מסובכת) אז הקביעה מה הוא הצדק היא קביעה די בעייתית. אלו מונחים משפטיים טכניים. הטכנאות הזאת היא היא הצדק. בלעדיה ידיעות אחרונות וערוץ 2 יהיו המדווח, השופט והתליין. היא מה שנותנת למערכת הפלילית (לא רק בישראל אגב) את האפשרות להעניש אנשים באופן שוויוני, שקול והוגן. כל התפקיד של המערכת המורכבת הזאת היא להתאים עבירה ועונש למעשה מסויים ולא לעבריין מסויים. זה הצדק של המערכת הפלילית.לא היית רוצה לחיות במדינה שאין לה מערכת משפט שכזאת (מספיק שקבוצת הכדורגל שלך משחקת בדיוק במערכת שאתה אוהב. ענישה שנקבעת לפי הטוקבקים של וואן).

אשר לשאלה "אם זה לא רצח, מה זה רצח". מה שיגאל עמיר עשה זה רצח. מה שעמי פופר עשה. מה שמי ששולח מחבל מתאבד עשה. מה שכרמלה בוחבוט עשתה. מה שהרצל אביטן עשה. רצח כולל מרכיב של רצון, רצון של ממש, שהקורבן יאבד את חייו שמלווה בתכנון מוקדם (תכנית) להוציא לפועל תכנית מסויימת (שיכולה להיות מאוד מאוד פשוטה או שלא) שתוביל ללקיחת חיי הקורבן. כל האנשים שציינתי עשו בדיוק את זה. הנאשמים כאן, כך קבע בית המשפט, לא.

מאוד לגיטימי להתווכח אם מבחינה מוסרית אלו הרכיבים שצריכים להרכיב את העבירה הכי חמורה בספר החוקים. כדאי מצד שני לציין שאלו פחות או יותר אותם רכיבים שבהם משתמשים שופטים בישראל לפחות 70 שנה, ואלו אותם רכיבים פחות או יותר שקיימים למיטב ידיעתי בכל העולם דובר האנגלית מזה מאות שנים (ואם הייתי צריך להמר, אז בכל מדינות המערב).
בחלק מהמקומות אגב לקחו את עבירת ההריגה שינו לה את השם (רצח מדרגה שלישית למשל) וזה הכל. אם היו משנים את שם העבירה והחבורה הזאת הייתה מורשעת במקום בהריגה בעבירה שקוראים לה "רצח קליל", או "התקפה בזויה שגרמה למותו של אדם", זה מה שהיה עושה לך טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 17:24 
סמל אישי של המשתמש

אז אם כבר להפך - זה אמור להדגיש את הברוטאליות של התקיפה
בכל מקרה אני לא חושב שהיכולת של הקורבן "להחזיר" אמורה לשנות.
זה לא אמור להוות סיבה בשום צורה לכך שבמקרה אחד הסעיף המבוקש היה הריגה והנאשמים יושבים בבית כל המשפט, ובמקרה השני הסעיף המבוקש הוא רצח והנאשמים יושבים במעצר לאורך כל המשפט.

ומלבד זה, כמו שאמרו בכתבה - ברור לכולם איך זה היה נגמר לו היה מדובר ב-3 ערבים שצעקו "איטבח אל יאהוד" בזמן תקיפה קטלנית עם סכין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
לירון, 1) לא צריך שום כלי נשק כדי להוכיח רצח (ע"ע חניקה).
2) לביהמ"ש לא אמור להיות קל, ביהמ"ש אמור לעשות צדק. אז כן מדובר בהחלטה קשה אבל אם ביהמ"ש היה רוצה אז לא הייתה לא בעיה ממשית להרשיע ברצח.
תובל, ישנם גם משפטנים וסטודנטים למשפטים שלא מסכימים עם ההחלטה של השופטים (ע"ע פרופ' עמנואל גרוס).
לעניין של ההכנה שהיא כביכול ההבדל מבחינתך (שכן היא מראה על הכוונה) - זה ניתן לפרשנות: כמה זמן לפני הרצח צריך להתכונן כדי להחליט שמדובר בכוונה תחילה? יומיים? שבוע? אולי מספיקה שעה? אולי מספיקות 10 דק'? שיקול דעת של השופטים.
גיא, גם כרמלה בוחבוט שרצחה קיבלה הקלה (כנ"ל שוקי בסו וכנ"ל דניאל עוקב) ז"א שכאשר ביהמ"ש רוצה הוא לא מתייחס לחוק כחוק יבש.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2011, 18:08 
כרמלה בוחבוט הורשעה לרצח ונידונה למאסר עולם. היא בהמשך קיבלה חנינה.
החוק כיום שונה ומאפשר לשופטים לא לגזור מאסר עולם במקרים דומים.
מעבר לזה אני חוזר ואומר שאף אחד מכם לא היה רוצה לגור במדינה שבה מותר לשופט להרשיע אנשים בעבירות חמורות יותר ממה שהחוק מגדיר (או לחילופין שהחוק יגדיר עבירות בצורה שבה בית המשפט יוכל להעניש כל אדם על כל מעשה לפי איך שמתחשק לו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2011, 16:26 
גיא האדום כתב:

השאלה היא לא הידע המוקדם שלך (למרות שגם זאת שאלה רלוונטית) אלא הליך הסקת המסקנות שלך.
אדם רציונלי ושקול מסיק מסקנות על סמך עובדות (ואגב, דווקא במקרה הזה הסיפור העובדתי לא טרוויאלי ב100%). השאלה הראשונה היא מאיפה אתה לוקח את העובדות שלך. ידיעות אחרונות? ערוץ 2?
והנה, יש הכרעת דין שכתבו שלושה אנשים שהם לכל הפחות משכילים ומנוסים. הכרעת הדין היא לא סודית. היא כתובה בעברית. אפילו בעברית לא קשה. היא אפילו לא נורא ארוכה. השאלה היא האם תהליך הסקת המסקנות שלך, כאדם רציונלי, שקול ונבון לא צריכה לכלול את קריאת אותה החלטה לפני שאתה קובע שאותם שלושה אנשים משכילים ומנוסים הם גם שפלים.

ואם נחזור שניה להבחנה הטכנית בין רצח להריגה (שהיא האמת הבחנה לא ממש מסובכת) אז הקביעה מה הוא הצדק היא קביעה די בעייתית. אלו מונחים משפטיים טכניים. הטכנאות הזאת היא היא הצדק. בלעדיה ידיעות אחרונות וערוץ 2 יהיו המדווח, השופט והתליין. היא מה שנותנת למערכת הפלילית (לא רק בישראל אגב) את האפשרות להעניש אנשים באופן שוויוני, שקול והוגן. כל התפקיד של המערכת המורכבת הזאת היא להתאים עבירה ועונש למעשה מסויים ולא לעבריין מסויים. זה הצדק של המערכת הפלילית.לא היית רוצה לחיות במדינה שאין לה מערכת משפט שכזאת (מספיק שקבוצת הכדורגל שלך משחקת בדיוק במערכת שאתה אוהב. ענישה שנקבעת לפי הטוקבקים של וואן).

אשר לשאלה "אם זה לא רצח, מה זה רצח". מה שיגאל עמיר עשה זה רצח. מה שעמי פופר עשה. מה שמי ששולח מחבל מתאבד עשה. מה שכרמלה בוחבוט עשתה. מה שהרצל אביטן עשה. רצח כולל מרכיב של רצון, רצון של ממש, שהקורבן יאבד את חייו שמלווה בתכנון מוקדם (תכנית) להוציא לפועל תכנית מסויימת (שיכולה להיות מאוד מאוד פשוטה או שלא) שתוביל ללקיחת חיי הקורבן. כל האנשים שציינתי עשו בדיוק את זה. הנאשמים כאן, כך קבע בית המשפט, לא.

מאוד לגיטימי להתווכח אם מבחינה מוסרית אלו הרכיבים שצריכים להרכיב את העבירה הכי חמורה בספר החוקים. כדאי מצד שני לציין שאלו פחות או יותר אותם רכיבים שבהם משתמשים שופטים בישראל לפחות 70 שנה, ואלו אותם רכיבים פחות או יותר שקיימים למיטב ידיעתי בכל העולם דובר האנגלית מזה מאות שנים (ואם הייתי צריך להמר, אז בכל מדינות המערב).
בחלק מהמקומות אגב לקחו את עבירת ההריגה שינו לה את השם (רצח מדרגה שלישית למשל) וזה הכל. אם היו משנים את שם העבירה והחבורה הזאת הייתה מורשעת במקום בהריגה בעבירה שקוראים לה "רצח קליל", או "התקפה בזויה שגרמה למותו של אדם", זה מה שהיה עושה לך טוב?

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2011, 19:53 
עשית פה כמה שגיאות יסודיות:
1. "הטכנאות הזאת" אינה הצדק אלא נתיב אל הצדק שהוא מושג שנתון לוויכוח. זו מגלומניה מקצועית רצינית לטעון שמה ששופט (או אפילו מחוקק) עושה הוא צדק, הוא מקסימום מנסה לקלוע כמיטב יכולתו למצב של צדק (וגם זה לא בטוח).
2. מקורות המידע - ובכן, כן. אני שואב את המידע שלי מכלי התקשורת ממש כמוך. אם מקור המידע הזה הפך להיות "נמוך מדי" אז אני מבקש מעתה ואילך לא לראות תגובות שלך המבוססות על שום דבר אחר מאשר קריאה ישירה של מסמכים, והתנסויות אישיות. מה אתה אומר? אני מניח שתפסיק להגיב על עניינים מדיניים עד שלא תלך ותראה באופן אישי כל קאסם, כל מהלך צבאי, כל הסכם חתום. נכון?
האמירה "על מה אתה מסתמך? ערוץ 2?" במסווה של עומק (עם קמצוץ קטן של התנשאות) היא.. ובכן, אני מעדיף לא להגיד מה שהיא.
3. לא כתבתי שהשופטים שפלים, אלא שהפסיקה שפלה. אני לא מכיר את השופטים האלה והם לא מעניינים אותי כבני אדם, עובדות המקרה פורסמו בהרחבה, כפי שכבר כתבתי, וגם נימוקי השופטים פורסמו, אתה רוצה שאני אצטט אותם שוב?
4. אותו מרכיב, המרכיב הפסיכולוגי, המרכיב של הרצון להמית, הוא זה שלא ידוע ולא יהיה ידוע לעולם לאף אחד מלבד הקדוש ברוך הוא אשר עליו נאמר בוחן כליות ולב. האם אפילו רוצח "רוצה" להמית את קורבנו? מהו "רצון" בכלל? האם ראסקולניקוב "רצה" להרוג את הזקנה? רגע לפני כן לא רצה, ורגע אחרי כן, ורגע מאוחר יותר לא, ושוב כן. מי ידע את נפש האדם? כאן יש מקום נרחב, נרחב מאוד לשיקול דעת. השופטים בחרו שלא לראות את התמונה כהווייתה, כפי שכל בר דעת רואה אותה - מעשה של רצח, ר צ ח בכוונה תחילה הם בחרו לפשפש, ולחפור, ולהתייסר כמו סופר רוסי עם סכיזופרניה מתקדמת - ולכן אין שום צדק בפסיקה שלהם, ולכן קיים זעם עממי רחב כל כך כלפיה.

נעם - התגובה הזו גם לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2011, 19:55 
הפועל כתב:

אז אם כבר להפך - זה אמור להדגיש את הברוטאליות של התקיפה
בכל מקרה אני לא חושב שהיכולת של הקורבן "להחזיר" אמורה לשנות.
זה לא אמור להוות סיבה בשום צורה לכך שבמקרה אחד הסעיף המבוקש היה הריגה והנאשמים יושבים בבית כל המשפט, ובמקרה השני הסעיף המבוקש הוא רצח והנאשמים יושבים במעצר לאורך כל המשפט.

ומלבד זה, כמו שאמרו בכתבה - ברור לכולם איך זה היה נגמר לו היה מדובר ב-3 ערבים שצעקו "איטבח אל יאהוד" בזמן תקיפה קטלנית עם סכין.

מסכים איתך במאה אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מאי 2011, 02:23 
עשית פה כמה שגיאות יסודיות:
1. "הטכנאות הזאת" אינה הצדק אלא נתיב אל הצדק שהוא מושג שנתון לוויכוח. זו מגלומניה מקצועית רצינית לטעון שמה ששופט (או אפילו מחוקק) עושה הוא צדק, הוא מקסימום מנסה לקלוע כמיטב יכולתו למצב של צדק (וגם זה לא בטוח).
2. מקורות המידע - ובכן, כן. אני שואב את המידע שלי מכלי התקשורת ממש כמוך. אם מקור המידע הזה הפך להיות "נמוך מדי" אז אני מבקש מעתה ואילך לא לראות תגובות שלך המבוססות על שום דבר אחר מאשר קריאה ישירה של מסמכים, והתנסויות אישיות. מה אתה אומר? אני מניח שתפסיק להגיב על עניינים מדיניים עד שלא תלך ותראה באופן אישי כל קאסם, כל מהלך צבאי, כל הסכם חתום. נכון?
האמירה "על מה אתה מסתמך? ערוץ 2?" במסווה של עומק (עם קמצוץ קטן של התנשאות) היא.. ובכן, אני מעדיף לא להגיד מה שהיא.
3. לא כתבתי שהשופטים שפלים, אלא שהפסיקה שפלה. אני לא מכיר את השופטים האלה והם לא מעניינים אותי כבני אדם, עובדות המקרה פורסמו בהרחבה, כפי שכבר כתבתי, וגם נימוקי השופטים פורסמו, אתה רוצה שאני אצטט אותם שוב?
4. אותו מרכיב, המרכיב הפסיכולוגי, המרכיב של הרצון להמית, הוא זה שלא ידוע ולא יהיה ידוע לעולם לאף אחד מלבד הקדוש ברוך הוא אשר עליו נאמר בוחן כליות ולב. האם אפילו רוצח "רוצה" להמית את קורבנו? מהו "רצון" בכלל? האם ראסקולניקוב "רצה" להרוג את הזקנה? רגע לפני כן לא רצה, ורגע אחרי כן, ורגע מאוחר יותר לא, ושוב כן. מי ידע את נפש האדם? כאן יש מקום נרחב, נרחב מאוד לשיקול דעת. השופטים בחרו שלא לראות את התמונה כהווייתה, כפי שכל בר דעת רואה אותה - מעשה של רצח, ר צ ח בכוונה תחילה הם בחרו לפשפש, ולחפור, ולהתייסר כמו סופר רוסי עם סכיזופרניה מתקדמת - ולכן אין שום צדק בפסיקה שלהם, ולכן קיים זעם עממי רחב כל כך כלפיה.

נעם - התגובה הזו גם לך.

1. ממש, אבל ממש לא הבנת מה הכוונה שלי. תקרא שוב. אולי תבין.
2. השאלה איפה אנשים רציניים מעבירים את הגבול. הסכמים מדיניים אני קורא. שיש סוגיה שמעניינת אותי ויש מסמך מרכזי שהוא במוקד העניין הזה אז אני משתדל לקרוא את המסמך. אם המסמך הזה גלוי, חינם ובעברית, על אחת כמה וכמה. זה מה שאנשים רציניים עושים. האמת שלפי חלק מהדברים שאתה והחלק מהמגיבים האחרים כתבו אני חושד שאפילו לא קראתם את כל מה שדווח באמצעי התקשורת על המשפט הזה ועל הבעיות הראיתיות שהיו בו.

לשיא של אבסורד (ואני עדין) אתה מגיע בנקודה האחרונה שלך. אין כאן שיקול דעת. יש כאן בעיה עובדתית שקיימת בהרבה תיקים פליליים ויש כלים ראייתיים להתמודד איתה. זאת בכלל לא סוגיה של שיקול דעת שיפוטי אלא נושא עובדתי. אולי תתנחם בעובדה שאין למיטב ידיעתי שום מערכת משפטית פלילית בעולם שמרשיעה בביצוע עבירות חמורות אם התביעה לא הוכיחה יש היסוד הנפשי של הנאשם בעת ביצוע המעשה. אני מבין שלשיטתך מכיוון ששופטים (או מושבעים) אינם בוחני כליות ולב אז צריך לבטל את הדרישה הזאת. סבבה. אתה לא היחיד שטוען את זה. יש בעולם כמה משפטנים שיסכימו איתך. אמנם בודדים אבל גם זה משהו. תציע את זה למחוקק. כרגע זה לא החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: