תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 20:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: העונש שקיבלו רוצחיו של אריק קרפ
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:21 
מביש.
שלושה ערסים רוצחים במו ידיהם אדם שמטייל עם אשתו ובתו על חוף הים - ומקבלים "הריגה"
פסיקה שפלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: העונש שקיבלו רוצחיו של אריק קרפ
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:23 
סמל אישי של המשתמש
בני זונות בני שרמוטות נאצים ארורים לשרוף אותם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:24 
הטעמים להכרעה שמביאים השופטים בפסק-הדין מביכים בלשון המעטה. צריך לעלות לעליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:35 
בזיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:53 
הבעיה היא לא אצל השופטים אבל במערכת החקיקה, אם יש לכם ידיעות אחרונות תקראו את הטור בצד שמאל(בעמוד של הכתבה) ותבינו.
בשביל להרשיע על רצח צריך להוכיח כוונה או רצון.
אם לא מצליחים להוכיח את זה, זה הופך להריגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 18:58 
לירון האדום כתב:
הבעיה היא לא אצל השופטים אבל במערכת החקיקה, אם יש לכם ידיעות אחרונות תקראו את הטור בצד שמאל(בעמוד של הכתבה) ותבינו.

הבעיה היא גם אצל השופטים כאשר יש מספיק ראיות שמוכיחות כוונה להמית. היה פה מקום לפרשנות של השופטים, והם נכשלו.
וברור שהחקיקה דפוקה ופרימיטיבית. לך לדין האמריקאי, בין הריגה ורצח יש עוד כמה שלבים שמגבירים את העונש (כמו רצח שאינו בכוונה או רצון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:02 
בינמן כתב:
לירון האדום כתב:

הבעיה היא גם אצל השופטים כאשר יש מספיק ראיות שמוכיחות כוונה להמית. היה פה מקום לפרשנות של השופטים, והם נכשלו.
וברור שהחקיקה דפוקה ופרימיטיבית. לך לדין האמריקאי, בין הריגה ורצח יש עוד כמה שלבים שמגבירים את העונש (כמו רצח שאינו בכוונה או רצון).

אז זהו שהפעם לא היו הוכחות שהיתה כוונת להמית, מסתבר שהמכות לא היו מכוונות לעבר מקומות שיכולים להמית, אריק ז"ל עוד הספיק לברוח וקפץ למיים, והיו עוד דברים(כמו מניע וכו').
בדין האמריקאי יש רצח מדרגה ראשונה(כמו אצלנו רצח) רצח מדרגה שניה(אצלנו-הריגה) וכו'..
בארץ רצח, הריגה, גרימת מוות ברשלנות.
במשפט פלילי- אין פרשנות על מנת להרשיע צריך להוכיח מעל לכל ספק סביר(99%) ולא כמו באזרחי(מעל 50%)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:08 
איזה ביזיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
בינמן כתב:
לירון האדום כתב:

אז זהו שהפעם לא היו הוכחות שהיתה כוונת להמית, מסתבר שהמכות לא היו מכוונות לעבר מקומות שיכולים להמית, אריק ז"ל עוד הספיק לברוח וקפץ למיים, והיו עוד דברים(כמו מניע וכו').
בדין האמריקאי יש רצח מדרגה ראשונה(כמו אצלנו רצח) רצח מדרגה שניה(אצלנו-הריגה) וכו'..
במשפט פלילי- אין פרשנות על מנת להרשיע צריך להוכיח מעל לכל ספק סביר(99%) ולא כמו באזרחי(מעל 50%)

נו באמת...
השופטים לא חיים בבועה שבה יש את החוקים בלבד. אם אין מקום לפרשנות של שופט אז לא היו נותנים לו כל שיקול דעת.
כמו שבמקרה של כרמלה בוחבוט הופעל שיקול דעת, כמו במקרה של דניאל הופעל שיקול דעת (אמנם לזכות הנאשמים) כך גם במקרה זה היה צורך בהפעלת שיקול דעת הפעם לחובת הנאשמים.
כדי להוכיח רצח אתה לא צריך להוכיח שהמכות כוונו ל"מקומות אסטרטגיים", לא צריך להוכיח שהיה כלי נשק, צריך להוכיח כוונה. אם מכות רצח מ-3 אנשים לא נחשב רצח זה בעייתי.
אגב, אני חושבת שאין ויכוח שאם קרפ ז"ל לא היה בורח הוא היה מסיים את חייו במכות שקיבל אז זה די אותו הדבר.

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 19:16 
מלכה לב אדום כתב:
לירון האדום כתב:
בינמן כתב:
לירון האדום כתב:

נו באמת...
השופטים לא חיים בבועה שבה יש את החוקים בלבד . אם אין מקום לפרשנות של שופט אז לא היו נותנים לו כל שיקול דעת.
כמו שבמקרה של כרמלה בוחבוט הופעל שיקול דעת, כמו במקרה של דניאל הופעל שיקול דעת (אמנם לזכות הנאשמים) כך גם במקרה זה היה צורך בהפעלת שיקול דעת הפעם לחובת הנאשמים.
כדי להוכיח רצח אתה לא צריך להוכיח שהמכות כוונו ל"מקומות אסטרטגיים", לא צריך להוכיח שהיה כלי נשק, צריך להוכיח כוונה. אם מכות רצח מ-3 אנשים לא נחשב רצח זה בעייתי .
אגב, אני חושבת שאין ויכוח שאם קרפ ז"ל לא היה בורח הוא היה מסיים את חייו במכות שקיבל אז זה די אותו הדבר.

מלכה, במקרה של כרמלה בוחבוט הפעילו שיקול דעת והקלו איתה, יותר קל להקל עם אדם מאשר להכביד.
מבחינת המערכת המשפטית עדיף לזכות נאשם מאשר להרשיע אדם חף מפשע..
לכן להקל עם מישהו זה קורה.
לגבי החלק הראשון שמודגש אין קשר לחיים בבועה, שופטים חייבים לפסוק לפי חוק בלבד!!
לגבי החלק השני צר לי אבל כן צריך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
מדהים, פשוט מדהים.
בן אדם מבוגר יוצא עם אשתו והבת שלו לטייל, 3 ערסים מתעללים בו ומרביצים לו עד שמת, הכל לעיני אשתו וביתו, שאשתו מתקשרת למשטרה שיבואו מהר כי הורגים אותו.
אם זה לא רצח אז מה כן, אלוהים ישמור. מי מבטיח שזה לא יקרה עוד פעם? עונש על רצח ללא אפשרות חנינה יבטיח את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 21:54 
אין כאן רצח מבחינת החוק אבל הם יקבלו קרוב ל-20 שנה בפנים
רק לידיעה
רוצחים יושבים בממוצע 11-12 שנים בלבד בכלא כך שההבדל לא דרמטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 21:56 
איזה בירוקרטיה מיותרת
זה ברור לכל ילד שהם רצחו אותו בכוונה תחילה
אבל לא.. אין הוכחות.. אז כנראה זה לא היה בכוונה, סתם שיעמם להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 22:18 
mkorman1 כתב:
אין כאן רצח מבחינת החוק אבל הם יקבלו קרוב ל-20 שנה בפנים
רק לידיעה
רוצחים יושבים בממוצע 11-12 שנים בלבד בכלא כך שההבדל לא דרמטי

מהפה שלך לאלוהים
אגב, אחרי שליש זה יהיה 12 שנה מקסימום?
על רצח יש סיכוי שהם היו מקבלים מאסר עולם, לא?

בכל מקרה, אני לא יודע מה ההגדרה המשפטית לרצח, אני יודע שעל פי כל חוש של "צדק טבעי" כל אדם סביר יחשוב שזה רצח
לא יתכן שלא ייחסו "כוונה" על פי תיאור האירועים במקרה הזה
האנשים האלה צריכים לשבת עשרות שנים בפנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:00 
בינמן כתב:
לירון האדום כתב:

תוסיף לכך גם את העובדה שמי שקובע בסופו של דבר במשפט האמריקאי לגבי האשמה, זה חבר המושבעים. הם מביעים נקודת מבט יותר עממית ופחות מנוכרת ומשפטית גרידא.
השופט רק קוצב את העונש.
בשורה התחתונה, בארה"ב אין לי ספק שהשלושה היו מורשעים ברצח ולא בהריגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:04 
ככה גם האחים סודמי מבני עייש
מביש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:23 
בעולם הזה אין צדק ואני חושב שזה מה שמסכם את כל הפרשה הזו עד עתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 23:42 
סמל אישי של המשתמש
קשה לי לראות אתכם באים בתלונות אל השופטים, כשאתם מסתכלים על המונח "רצח" מנקודת המבט הציבורית, במקום מנקודת המבט המשפטית, אותה רואה - ואמור לראות - השופט. במקרה הזה, כדי להוכיח רצח צריך כוונה תחילה, לא מספיקה כוונה רגילה. למשל, צריך להוכיח שהייתה פעולת הכנה מצד הנאשם לפני מעשה ההריגה. למשל, לא מספיק להוכיח שהם הרגו אותו כשהם אדישים לאפשרות שהוא ימות. הבעיה היא בחוק ופחות בשופט, כך שקשה לי לראות את העליון הופך את ההחלטה, אבל היו דברים מעולם.
אם זה מעודד אתכם, בועדת חוקה חוק ומשפט יש עכשיו דיונים על שינוי די רציני בכל סוגי עבירות ההריגה, שתהפוך אותה לטיפה יותר "אמריקאית" (אם כי לא "רצח מדרגה שנייה" וכו'). לא יודע מתי זה יעלה להצבעה, אם בכלל, אבל אישית אני מקווה שההד הציבורי שעולה בעקבות המקרה הזה, ואחרים, יעזור להאיץ את התהליך.

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 00:00 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
מביש.
שלושה ערסים רוצחים במו ידיהם אדם שמטייל עם אשתו ובתו על חוף הים - ומקבלים "הריגה"
פסיקה שפלה.

אני מניח שבניגוד לשופטים לא שמעת את העדים, לא בחנת את הראיות, לא קראת את הדו"חות, אבל אני מניח שלכל הפחות, לפני שקבעת שהנאשמים רצחו ושהפסיקה שפלה, קראת את הכרעת הדין? האמנם?
ולפי מה ששמעתי העליון לא יהפוך את הכרעת הדין מכיוון שהפרקליטות כנראה לא מתכוונת בכלל לערער. אז גם הפרקליטות מבישה?
אני שמח שבמדינת ישראל לא מספיק שהתקשורת קבעה שמישהו רצח בשביל שירשיעו אותו בעבירה הכי חמורה שיש בספר החוקים, ושאם יש ספק באשר למה בדיוק קרה, הספק הזה פועל לטובת הנאשם ולא לטובת מי שהתקשורת או ההמון החליטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 07:30 
גיא האדום כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
מביש.
פסיקה שפלה.

אני מניח שבניגוד לשופטים לא שמעת את העדים, לא בחנת את הראיות, לא קראת את הדו"חות, אבל אני מניח שלכל הפחות, לפני שקבעת שהנאשמים רצחו ושהפסיקה שפלה, קראת את הכרעת הדין? האמנם?
ולפי מה ששמעתי העליון לא יהפוך את הכרעת הדין מכיוון שהפרקליטות כנראה לא מתכוונת בכלל לערער. אז גם הפרקליטות מבישה?
אני שמח שבמדינת ישראל לא מספיק שהתקשורת קבעה שמישהו רצח בשביל שירשיעו אותו בעבירה הכי חמורה שיש בספר החוקים, ושאם יש ספק באשר למה בדיוק קרה, הספק הזה פועל לטובת הנאשם ולא לטובת מי שהתקשורת או ההמון החליטו.

אין פה שום ספק בתכלס. הספק היחידי שיש הוא כזה שניסוח החוק מאפשר שיהיה. או בקיצור גם אם אין שימוש בכלים ואין פגיעה במקומות קריטיים זה לא אומר שאין כוונה להמית.

נערך לאחרונה על ידי קומוניסים בתאריך 29 אפריל 2011, 07:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 07:41 
סמל אישי של המשתמש
אם זו התוצאה, אז אין ספק שהגיע הזמן לשנות את החוק.
ואם כבר חוסר צדק
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=797426

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 15:53 
עם מערכת המשפט הרקובה הזאת אין טעם לדיון, שופטים בני זונות שישרפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 16:07 
מערכת המשפט היא לא פופוליסטית זה הכל
ההרשעה הזו היא סבירה והעונש טרם נקבע בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 16:54 
Hapoelphile כתב:
קשה לי לראות אתכם באים בתלונות אל השופטים, כשאתם מסתכלים על המונח "רצח" מנקודת המבט הציבורית, במקום מנקודת המבט המשפטית, אותה רואה - ואמור לראות - השופט. במקרה הזה, כדי להוכיח רצח צריך כוונה תחילה, לא מספיקה כוונה רגילה. למשל, צריך להוכיח שהייתה פעולת הכנה מצד הנאשם לפני מעשה ההריגה. למשל, לא מספיק להוכיח שהם הרגו אותו כשהם אדישים לאפשרות שהוא ימות. הבעיה היא בחוק ופחות בשופט, כך שקשה לי לראות את העליון הופך את ההחלטה, אבל היו דברים מעולם.
אם זה מעודד אתכם, בועדת חוקה חוק ומשפט יש עכשיו דיונים על שינוי די רציני בכל סוגי עבירות ההריגה, שתהפוך אותה לטיפה יותר "אמריקאית" (אם כי לא "רצח מדרגה שנייה" וכו'). לא יודע מתי זה יעלה להצבעה, אם בכלל, אבל אישית אני מקווה שההד הציבורי שעולה בעקבות המקרה הזה, ואחרים, יעזור להאיץ את התהליך.

מזחק את דברייך וגם את מה שגיא האדום כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 17:10 
הפועל כתב:
אם זו התוצאה, אז אין ספק שהגיע הזמן לשנות את החוק.
ואם כבר חוסר צדק
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=797426

הלינק הזה מראה שמערכת המשפט (עדיין) יותר נקייה והרבה פחות פופוליסטית גם מהפרקליטות. ואני לא חושב שצריך לשנות את החוק במקרה הזה. אגב, גם לפי החוק האמריקאי יש סיכוי לא רע שהמקרה הזה היה צריך להסתיים בהרשעה בהריגה. ההגדרות של עבירות הרצח וההריגה אצלנו לא הומצאו ע"י איזה שופט ישראלי הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 19:44 
mkorman1 כתב:
מערכת המשפט היא לא פופוליסטית זה הכל
ההרשעה הזו היא סבירה והעונש טרם נקבע בכלל

אולי, אני מעדיף את המערכת האמריקאית, נראה שהפילפולים בניסוח פסקי דין מרתקים את מערכת המשפט יותר מהקורבנות. לא ברור מה סביר בפסיקה הזאת? שהם יצאו אחרי שנתיים לחופשי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 19:51 
למה בכלל צריך שופטים ובתי משפט. אני מציע שמעכשיו משפטים מהסוג הזה יוכרעו באמצעות סקר שייעשה בפורום שדים. הרי אף שופט לא יכול להתעלות על אוסף המוחות שקיים פה, וגם ייחסך זמן רב בניהול משפט, שמיעת עדים וכל הברברת המיותרת הזו. ואפילו לא יהיה צורך לכתוב פסק דין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
זה לא רצח עפ"י ההגדרה של רצח, השופטים ישבו שמעו את העדויות והחליטו לא ע"ס סקירת עיתונות שבועית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 21:53 
נועם שחם כתב:
למה בכלל צריך שופטים ובתי משפט. אני מציע שמעכשיו משפטים מהסוג הזה יוכרעו באמצעות סקר שייעשה בפורום שדים. הרי אף שופט לא יכול להתעלות על אוסף המוחות שקיים פה, וגם ייחסך זמן רב בניהול משפט, שמיעת עדים וכל הברברת המיותרת הזו. ואפילו לא יהיה צורך לכתוב פסק דין.

למה לרדת לפסים מגעילים? הבנתי, יש שתי אופציות או החלטה "פופליסטית" או גזר דין ע"פ החוק היבש. אין שום בעיתיות בפסיקה ששולחת רוצחים לשנתיים מאסר? אולי הבעיה שיש לי היא יותר במתן העונשים ופחות בפסקי בדין. אני רואה הרבה פגמים ובעיתיות בעונשים קלים לרוצחים או אלה שרק הרגו לפי הגדרת החוק.
אגב אנשים שמרביצים מכות רצח לאדם ולא מרפים עד שהוא מת, נכון לא היתה להם כוונה כשהם יצאו לטיילת ושתו, אבל קשה לחשוב שלא היתה להם כוונה לרצוח בזמן הלינץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 23:12 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
Hapoelphile כתב:

מזחק את דברייך וגם את מה שגיא האדום כתב.

אני לא רוצה להגיד שטויות אבל אם החוק והכוונה היו כל-כך פשוטים לא היה כל-כך מסובך לקבוע עונשים ולהאשים אנשים ברצח.
אני ממש לא יודע מה הפרטים של האירוע, אבל קשה לי להאמין ש"סתם" ללא שום תיכנון או כוונה מוקדמת אנשים מגיעים
למצב שהם מכים מישהו למוות. בנוסף גם כאשר הם כבר מגיעים "בטעות" לתגרה רצינית וגם כאשר ה"קורבן" שוכב כמעט מת הם עדין ממשיכים להכות. באיזה שהוא שלב זה הופך ממשהו מיקרי למשהו מכוו שהכיוון אליו הוא רק גרימת מוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: