moshiko כתב:
joshsoos כתב:
נכון, אי אפשר להתווכח עם אליפות.אבל גם אי אפשר גם להתווכח עם אובדן האליפות שנה קודם. אי אפשר להתווכח גם עם שלוש אליפויות רצופות של רוני לוי, אליפויות של אלישע לוי, יצחק שום, קלינגר, יוסי מזרחי. אי אפשר להתווכח עם אוהדים ששרו אליפות בלי מאמן. זו ישראל, כל אחד יכול לקחת אליפות, רק תן לו סגל ראוי.
אתה לוקח כל המאמנים שזכו בתארים ואומר, מבחן התוצאה זה לא מדד לשום דבר. אכן לטווח קצר "מבחן התוצאה" הוא מדד מסוכן לקביעת הצלחה בעבודתו של בעל תפקיד. מה עוד שבעל תפקיד עשוי להצליח מאד בסביבת עבודה אחת ולא לקצור פירות בסביבה אחרת. יצחק שום לא לקח אליפות עם חיפה אבל כן לקח דאבל ביוון. רוני לוי לקח שלש אליפויות בחיפה ומדשדש מאז. אצל גוטמן כבר יש רקורד סמויים : הישיגים עם קבוצות אחרות ודאבל אצלנו. מסכים אתך שפספס אליפות אחד לפני הדאבל. מה שאי אפשר לקח ממנו זו יכולתו להחזיק קבוצה צמרת בתקופה של סכסוכים אין סופיים בהנהלה ורצון של השחקנים הבכירים לעזוב בקיץ הקרוב. כל זה כאשר באמצע, חלה.
גם אם העונה נסיים בלי אף תואר, לא יהיה נכון להגדיר את העבודתו אצלנו ככשלון.
השאלה היא מהו מבחן התוצאה. במבחן התוצאה, גוטמן לאורך כל הקריירה שלו לא היה יציב. בעיניי, התצאה או המטרה יותר נכון, היא לא רק נצחון או הפסד, אליפות או לא, אלא איך אתה משפר גם את הכדורגל של הקבוצה שלך ושל השחקנים באופן אינדיבידואלי.
יש מספיק מאמנים שלקחו אליויות, יותר מגוטמן שגם המשתמשים פה בפורום לא מחזיקים מהם. רוני לוי הוא דוגמא. אלישע לוי לקח אליפות עם חיפה, הגיע לליגת האלופות ומתמודד על האליפות בשנתיים האחרונות. בנוסף הוא הביא קבוצה כמו סכנין למקום 4. השגים לא פחות מאשר גוטמן בשנים האחרונות. כמה פה חושבים שאלישע לוי הוא מאמן ברמה של גוטמן?
אלי גוטמן כבר שנה שנייה עם הסגל הכי טוב בליגה. את זה גם צריכים להגיד. אז הוא באמת ידע ברב הזמן לתת לכשרון להתבטא ולהביא למצב שהכשרון יכריע, אבל במקרים מסויימים אתה גם רואה את אלי גוטמן "הישן" והתפיסות המקובעות שלו.
זה שגוטמן מאמן טוב, וגם מביא תוצאות, לא אומר שהוא לא טועה ולא אומר שאי אפשר להעביר עליו ביקורת. שום דבר בעולם לא ישכנע אותי שדני בונדר צריך לשחק מחר לפני קנדה. אתה יכול להראות לי סטטיסטיקות עד מחר שעם בונדר הפועל לא הפסידו עונה ושעם בונדר ניצחנו בחיפה בשנה שעברה. אני רואה שני שחקנים שתהום מפרידה בינהם בכל מה שקשור לכדורגל. גוטמן לא רואה א ת זה. אולי הוא צודק ואני טועה. יכול להיות.
סה"כ הפועל של השנתיים האחרונות משחקת את הכדורגל הטוב ביותר שאני זוכר מאז שאני אוהד הפועל. זה לגמרי לזכותו של גוטמן, אי אפשר לקחת את זה ממנו. זה בגדול.
אם נכנסים קצת לעומק, אפשר לבחון את שיטת המשחק של הפועל. הפועל בעקרון משחקים כדורגל שמבוסס על הנעת כדור שמטרתה להביא את הכשרון שאישי של השחקנים לידי ביטוי. הפועל, עד החודש וחצי האחרונים שיחקו כדורגל שמתקיפים בו 6-7 שחקנים, יש תנועה בלי כדור ושוב, הכשרון בסוף מנצח. פעם זה ורמוט, פעם זה שכטר שלחלוטין משנה את הצורה שבה היריב מתייחס אליך, פעם זה אחד החלוצים. בשנה שעברה היה את נאתכו ליד ידין ואחרי זה את זהבי. קשר אחורי אחד שהוא טכני ותמיד ישחק לעומק ויתקדם עם ההתקפה. בנוסף היה מגן שמאלי (בן דיין) שהיה מצטרף קבוע וככה היו לך 6 שחקנים קבועים בהתקפה. זה כדורגל שלא היה אופייני לגוטמן, והוא הבין שזו הדרך שהקבוצה הזו יכולה להתקדם ולהגיע להישגים והוא צדק.
השנה, הוא נכשל כשלון חרוץ בלהביא מחליף לביבראס נאתכו וזה הציב בפניו דילמה: האם להעביר אחורה את זהבי ולשמור על שיטת המשחק או לעבור לשחק עם שני קשרים אחוריים איטיים וסטטיים. משום מה, בחלק המכריע של העונה, הוא בחר בדרך השנייה ועם נצרף את זה לעובדה ששכטר לא משחק והשחקנים הכשרוניים בהפועל לא מספקים את הסחורה, אנחנו מקבלים את התוצאה של 9 המשקים האחרונים (כולל 2 בגביע וגם המשחק האחרון נגד בני יהודה).
בנוסף, בכל מיני משחקים העונה שנחשבו "קשים", הוא החליט לשבור את הקונבנציה שעבדה, הרכב שרץ, שיחק טוב וניצח, ולחזור לשחק עם ידין ואבוטבול יחד (ק"ש, דרבי). הפועל נראו פחות טוב, התוצאות היו בהתאם.