redrony כתב:
אדום נחמד כתב:
רוני, אתה ממציא מציאות שלא קיימת, ומתעלם מדברים שמפריעים לך לאג'נדה.
ראשית, בפליאוף בלי קשר לקיזוז, מקום שלישי יארח את ראשון, ואם ההפרש ביניהם הוא 3 נקודות בלבד, גם אז יש יתרון לזו שבמקום השלישי?
אתה גם טוען שלא הכל תלוי בזו שבמקום הראשון, אבל זה כמובן לא נכון. האם היית מעדיף להיות במקום אחר פרט למקום הראשון לפני הפליאוף? אם אתה אומר שכן אני אניח שאתה משקר...מצטער.. אם הפסדת לקבוצה שבמקום השלישי אולי פחות מגיע לך אליפות, לא? חוצמזה, זה לא נגמר בזה...מקום שני מארח את מקום שלישי ויכול לנצח אותו, ואתה את מקום שני...
זה לא שאם מקום שלישי ניצח אותך האליפות בכיס שלו..הוא עדיין צריך לנצח את מקום שני שמדורג מעליו ומארח אותו.
אני גם לא הבנתי את ה2 שורות האחרונות..איך זה שהעונה עד אז מתה שונה ממה שיש פה
אם זה נח לך, תחשוב שמחקו את כל הישגי הקבוצות עד עתה, ובזכות ההשגים עד כה מה שתקבל זה שלחיפה יש 13 נקודות, להפועל 11, למכבי 3, לק"ש ובני יהודה 1, ולנתניה 0. כל זאת בפאזה אחרת של העונה.
מתבסס על מה שהיה עד אז, אבל בשום אופן לא המשך שלה.
כתבתי לך לגבי הסיבוב השלישי בתגובה אחרת. זה דבר דבילי.
לגבי התלות, שוב. בכדורסל, גם אם הפסדת משחק אחד בסדרה, הכל תלוי בך. תנצח את היריבה שלך, תעבור אותה. בכדורגל, בשנייה שהפסדת משחק אחד, גם אם תנצח עד סוף העונה, אתה תלוי ביריבה שלך. שמדובר על כמות כל כך קטנה של משחקים, זה נהיה עוד יותר משמעותי.
זה כן ההמשך של העונה. ממשיכים להתבסס על צבירת נקודות ביחס ליניארי לגבי מה שהיה קודם. הקיזוז מחלק לכולם את הנקודות בחצי. מאזן נצחונות, יחס שערים, הכל נשאר (עזוב שהשנה יש משחק אליפות, עוד המצאה דבילית). בפלייאוף כדורסל אין יותר נקודות. הכל עובר למפגשי ראש בראש. בליגה שלנו יש לך מפגש אחד מול היריבה שלך. שאר המפגשים, תיאורטית, יכולים להיות נגד קבוצות שכבר לא מעניין אותם (מה שקרה בעונה הקודמת) הליגה בכלל ודי ברור שישאירו אצלך את הנקודות, מה שעוד יותר שם את כל העונה על משחק אחד. בעיניי זו שיטה לא נכונה.
אתה רוצה לשמור על מתח ולהכריע את העונה במאי? תעשה פלייאוף אמיתי. 8 קבוצות, סדרות. משום מה, לשמחתי, זה לא תפס בשום מקום בעולם (חוץ מבארה"ב כמובן ששם זו תרבות אחרת של ספורט, שלא תמיד אני גם מסכים איתה). כנראה שמבינים שבכדורגל, לא צריך את זה.
עניתי לך כמעט על הכל בהודעה הקודמת שלי, אבל אני חייב להוסיף משהו.
אתה כל הזמן מתאר בדיוק מה הולך בכדורזל ובכדורגל, אבל כולנו מכירים את זה. הבעיה היא שאתה מנסה לייחס לזה מושגים של טוב ורע.
מה שאני מנסה לומר לך זה שאין טוב ורע. זו שיטה וזו שיטה.
בכדורזל אתה צריך להתמודד מול יריבה על האליפות, גם אם ניצחת 10 משחקים יותר ממנה. גם אם לא הפסדת משחק אחד. זה בכלל לא רלוונטי כבר, כי עכשיו אתה מתמודד איתה בסדרה.
לומר שהכל תלוי בך זה אולי נכון, אבל הכל גם תלוי בקבוצה שמנגד, וברגע שהיא לקחה לך את הביתיות, יהייה לה קל יותר לקחת אליפות.
בכדורגל הליגה עוד לא נגמרה, למרות איך שמנסים לצייר את זה. חמשת המחזורים האלה לא שונים מחמשת המחזורים האחרונים, לו הליגה היתה נגמרת במחזור ה25.
ברגע שתצאו מהקבעות הזה שליגה חייבת להתבצע בצורה מסוימת, אולי אז תבינו שמה שאתם אומרים מנותק מהמציאות.