תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 10:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הקיזוז פוגע בחיפה???
הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
הקיזוז לא הובא כדי לפצות על חולשת הליגה, הוא הובא כדי לגנוב אליפות מבית"ר.

אל תתן להם להתבלבל בעובדות.
הקסקט תמך בשיטה שתציל אותו מהכסף המטורף של ארקשה, עכשיו הם בוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:31 
redrony כתב:
שחר כתב:
אני מעריך את העובדה שאתה מפרט מאוד את ההודעות שלך, אבל עדיין לא הצלחתי להבין איך 2 נקודות פור הם לא תנאים טובים יותר להמשך התחרות. לדעתי זה אפילו יתרון גדול בהרבה מאשר משחק בית אחד יותר מהיריבה שממקומת נמוך יותר. וברור שהם נותנות ביחס למה שהיה קודם, היחס הוא 1 ל2, אלא אם כן יש את העניין של המספר האי זוגי. תנצח יותר משחקים בעונה הרגילה היתרון שלך יהיה גדול יותר.

אז אולי גם תקרא ותנסה להבין. בכל דבר ובכל שיטה צריך להיות איזון. בשיטה הנוכחית, ניקוד של משחק אחד במשך 30 משחקים שווה לחצי ניקוד של משחק בחמש המשחקים האחרונים. הליגה ממשיכה פחות או יותר רגיל, עם סדר משחקים שנקבע מראש שנותן יתרון קטן למקום הראשון על השני בזה שהוא מארח את המשחק בין 2 הקבוצות. בסדרת פלייאוף בכדורסל, זה לא רק משחק בית אחד יותר, זו גם העובדה הפשוטה שבשביל לקחת ממך אליפות, צריך לנצח אותך בסדרה, מה שמוריד את ההסתברות לכך שהקבוצה הפחות טובה תזכה. בכל מצב הכל תלוי בך. בשיטה של הכדורגל, אפילו את זה אין לך. אני אקצין. עשית עונה יפה, הובלת ב-4 הפרש על הקבוצה במקום השני, וב-6 על הקבוצה במקום השלישי. עם הקיזוז, אתה מוביל על הקבוצה במקום השלישי ב-3 נקודות, מתארח אצלה ואם הפסדת, אתה לא תלוי בעצמך יותר. זו לא סדרה שבה אתה יכול להוכיח שאתה יותר טוב מהקבוצה היריבה. יותר מזה, גם המיני סיבוב הזה, לא משוחק בשיטת ליגה (בית וחוץ נגד כל הקבוצות).

בכלל, תבדיל בין ענפי הספורט. פרטתי את זה כבר קודם. אני מניח שלא סתם ליגות הכדורסל משוחקות בכל העולם בצורה אחת וליגות הכדורגל בצורה אחרת.
ברור ששתי נקודות יתרון הם יותר מכלום שיש בכדורסל, אבל אתה שוכח לציין שבכדורסל זה לא באמת כלום. זו פאזה אחרת של העונה. הליגה הרגילה מתה ומתחילים לשחק בצורה אחרת לגמרי שמתבססת על מה שהושג בעונה הרגילה, אבל זה בשום אופן לא המשך שלה.

אני מצטער מאוד, אבל עדיין לא הצלחתי להבין, אתה מתאר לי את המציאות שאני מכיר. אני לא צריך שתסביר לי מה ההבדל בין הכדורסל לכדורגל ואחרי שכתבת הכל פעמיים, לא הצלחתי להבין למה יתרון של 2 נק הם לא תנאים טובים יותר להמשך תחרות.
אתה זה שכל הזמן מכניס לפה את הכדורז"ל, אז לא מבין למה אתה מבקש ממני להבדיל בין הענפים. הביתיות הוא אלמנט נוסף שנועד לתת יתרון, אבל מבחינת הקיזוז כל הרעיון הוא שהליגה עצמה נותנת לך יתרון נקודות בפלייאוף, ככל שהיתרון שלך יהיה גדול יותר כך תהנה ממנו יותר בפלייאוף, מה שבכלל לא בא לידי ביטויו בכדורז"ל אם אתה בכל זאת מתעקש לערוך השוואות.
כל הדיון הזה נובע מכך שכתבת שמי שהשיג את המאזן הכי טוב במהלך העונה לא מקבל שום יתרון על היריבות שלו וזה פשוט אמירה לא נכונה, איך שלא תהפוך את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:33 
אדום נחמד כתב:
רוני, אתה ממציא מציאות שלא קיימת, ומתעלם מדברים שמפריעים לך לאג'נדה.
ראשית, בפליאוף בלי קשר לקיזוז, מקום שלישי יארח את ראשון, ואם ההפרש ביניהם הוא 3 נקודות בלבד, גם אז יש יתרון לזו שבמקום השלישי?
אתה גם טוען שלא הכל תלוי בזו שבמקום הראשון, אבל זה כמובן לא נכון. האם היית מעדיף להיות במקום אחר פרט למקום הראשון לפני הפליאוף? אם אתה אומר שכן אני אניח שאתה משקר...מצטער.. אם הפסדת לקבוצה שבמקום השלישי אולי פחות מגיע לך אליפות, לא? חוצמזה, זה לא נגמר בזה...מקום שני מארח את מקום שלישי ויכול לנצח אותו, ואתה את מקום שני...
זה לא שאם מקום שלישי ניצח אותך האליפות בכיס שלו..הוא עדיין צריך לנצח את מקום שני שמדורג מעליו ומארח אותו.

אני גם לא הבנתי את ה2 שורות האחרונות..איך זה שהעונה עד אז מתה שונה ממה שיש פה
אם זה נח לך, תחשוב שמחקו את כל הישגי הקבוצות עד עתה, ובזכות ההשגים עד כה מה שתקבל זה שלחיפה יש 13 נקודות, להפועל 11, למכבי 3, לק"ש ובני יהודה 1, ולנתניה 0. כל זאת בפאזה אחרת של העונה.
מתבסס על מה שהיה עד אז, אבל בשום אופן לא המשך שלה.

כתבתי לך לגבי הסיבוב השלישי בתגובה אחרת. זה דבר דבילי.

לגבי התלות, שוב. בכדורסל, גם אם הפסדת משחק אחד בסדרה, הכל תלוי בך. תנצח את היריבה שלך, תעבור אותה. בכדורגל, בשנייה שהפסדת משחק אחד, גם אם תנצח עד סוף העונה, אתה תלוי ביריבה שלך. שמדובר על כמות כל כך קטנה של משחקים, זה נהיה עוד יותר משמעותי.

זה כן ההמשך של העונה. ממשיכים להתבסס על צבירת נקודות ביחס ליניארי לגבי מה שהיה קודם. הקיזוז מחלק לכולם את הנקודות בחצי. מאזן נצחונות, יחס שערים, הכל נשאר (עזוב שהשנה יש משחק אליפות, עוד המצאה דבילית). בפלייאוף כדורסל אין יותר נקודות. הכל עובר למפגשי ראש בראש. בליגה שלנו יש לך מפגש אחד מול היריבה שלך. שאר המפגשים, תיאורטית, יכולים להיות נגד קבוצות שכבר לא מעניין אותם (מה שקרה בעונה הקודמת) הליגה בכלל ודי ברור שישאירו אצלך את הנקודות, מה שעוד יותר שם את כל העונה על משחק אחד. בעיניי זו שיטה לא נכונה.

אתה רוצה לשמור על מתח ולהכריע את העונה במאי? תעשה פלייאוף אמיתי. 8 קבוצות, סדרות. משום מה, לשמחתי, זה לא תפס בשום מקום בעולם (חוץ מבארה"ב כמובן ששם זו תרבות אחרת של ספורט, שלא תמיד אני גם מסכים איתה). כנראה שמבינים שבכדורגל, לא צריך את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אדום נחמד כתב:
John John כתב:

וזו בדיוק הנקודה. למה אנחנו 'חייבים' להמשיך להיות טובים ולנצח גם את כל הפלייאוף? עשינו עבודה מספיק טובה במשך כל העונה הסדירה כדי לזכות בפער יותר משמעותי מהמקום השני. הגישה של "אם חיפה הייתה טובה עד עכשיו והיא רוצה אליפות, אז בוא נראה אותה מנצחת גם את משחק העונה ושאר המשחקים בפלייאוף" היא מפגרת ולא נכונה.
יש חוקים בכדורגל ויש קיזוז. קיזוז הוא לא חוק, הוא התערבות מלאכותית ומכוערת בטבלה האמיתית שפשוט מחסל כל שבב ספורטיביות שהיה קיים במשחק.

ראשית, אינסוף תודות שהגבת סוף סוף להודעה שלי. באמת כולי צמרמורות.
ואתם 'חייבים', בדיוק כמו שהייתם חייבים להיות הכי טובים החל ממחזור 23. ובדיוק כמו שהייתם 'חייבים' להיות הכי טובים מעתה ואילך גם לולא היה קיזוז, וכבר היו לנו עונות עם פליאוף עליון בתום העונה הסדירה(ללא קיזוז).

ורוני, הדוגמא עם מקום שלישי שמארח את מקום ראשון למרות שהפער קטן היתה קיימת גם לפני.
תאר לך שבתום 2 סיבובים הפער בין ראשון לשלישי הוא 2, ויש פליאוף עליון ללא קיזוז. אז מקום שלישי מארח את מקום ראשון והוא בעמדה מצוינת לעבור אותו. לא?
הקיזוז לא אחראי על סדר המשחקים, אלא רק על צמצום ההשפעה של 30 המחזורים הראשונים על זהות האלופה. למה, אתה שואל? לדעתי זה הגיוני שכן הליגה הוגדלה בצורה בוטה ומיידית, ובכך נחלשה קשות-לכן היה צורך בהתערברות חיצונית. אגב, ניתן לראות שהליגה השנה טובה יותר משנה שעברה, ותהייה טובה יותר בשנה הבאה. כשזה יקרה, יהייה אפשר להפסיק עם הקיזוז.

נכון לגמרי, ובגלל זה כל עניין הסיבוב השלישי הוא דבילי ופוגע בכל הקונספט שנקרא ליגה. אנשים פה פשוט אומרים שביחס לענפי ספורט אחרים עם פלייאוף שבהם כל הנקודות מתאפסות, בכדורגל עוד משאירים לך חצי. אני אומר שבענפי ספורט אחרים הנקודות לא מתאפסות, הם פשוט לא קיימות ולא רלוונטיות יותר. האליפות מוכרעת במפגשי סדרות ראש בראש בין הקבוצות עם יתרון לאלה שסיימו עם מאזנים טובים יותר.
בכדורגל, לקבוצה שההפרש שלה נהיה קטן יותר, אין שום יתרון בגלל צורת המשחקים במיני סיבוב הזה ויותר מזה, היא יכולה להפסיק להיות תלויה בעצמה אם היא הפסידה משחק אחד לא נכון, להבדיל מפלייאוף של סדרות.
בעצמך כתבת, שהליגה תהיה טובה יותר, יהיה אפשר להפסיק עם הקיזוז. כלומר זה אלמנט מלאכותי שנועד להכניס מתח. בעיניי, מתח זה לא ערך עליון בתחרות. הערך העליון הוא שהטוב ביותר ינצח. השיטה הזו גורמת לכך שיש יותר סיכוי שהפחות טוב ינצח כי היא לוקחת רק 50% מהשגים של 30 משחקים ונותנת משקל כפול ל-5 משחקים שרירותיים, ומגדילה את אלמנט המקריות.

אני לא מבין מה הבעיה עם קיום הפליאוף. למה 2 סיבובים הם חזות הכל? ממתי זה קדוש? זה ירד עם לוחות הברית בהר סיני?
עושים סיבוב נוסף של הקבוצות המובילות. זה לגיטימי לחלוטין. רק אם תמשיך להתייחס ל2 הסיבובים הראשונים כליגה האמיתית, תוכל להתייחס לפליאוף כהארכה לא לגיטימית. אני פשוט מתייחס לפליאוף כחלק מהליגה-שזו האמת בעצם.
אגב, ברור שאם במקום הראשון מפסידה משחק ומאבד אותו, היא כבר לא תלויה בעצמה. איך קובצה שמפסידה משחק ביתי בפליאוף כדורסל תלויה בעצמה יותר? גם מה זה אומר להפסיד משחק לא נכון...כל המשחקים הם נכונים..תראה מה הולך פה בפורום. כבר חודש שאומרים שכל משחק הוא גמר גביע. כל איבוד נקודות היה לא נכון השנה. המקום הראשון אחרי הסיבוב השני הוא קריטי מאוד וחבל שאתה לא רואה את זה.
אגב, הקיזוז הוא תוספת מלאכותית, אין ספק. זו שיטה שנועדה למזער את השפעת הקבוצות החלשות על מאבק האליפות. אני עדיין לא רואה מה הבעיה עם זה.
והיא לא לוקחת 50 אחוז מההשיגים. ההישגים של חיפה העונה הם 35 נקודות. לפי שיטה אחרת, שפעם היתה נהוגה פה, הם שוים 70, אבל גם שיטת 3 נקודות לניצחות היא לא חזות הכל ולא ירדה עם לוחות הברית.

אגב, בהחלט יש משמעות לכסף של גאידמק לכניסה של שיטת הקיזוז, אבל זה לא מסביר למה לוזון שם את השיטה הזו באותו סל יחד עם הגדלת הליגה.
ההסבר שנתתי נותן את זה בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אדום נחמד כתב:
רוני, אתה ממציא מציאות שלא קיימת, ומתעלם מדברים שמפריעים לך לאג'נדה.
ראשית, בפליאוף בלי קשר לקיזוז, מקום שלישי יארח את ראשון, ואם ההפרש ביניהם הוא 3 נקודות בלבד, גם אז יש יתרון לזו שבמקום השלישי?
אתה גם טוען שלא הכל תלוי בזו שבמקום הראשון, אבל זה כמובן לא נכון. האם היית מעדיף להיות במקום אחר פרט למקום הראשון לפני הפליאוף? אם אתה אומר שכן אני אניח שאתה משקר...מצטער.. אם הפסדת לקבוצה שבמקום השלישי אולי פחות מגיע לך אליפות, לא? חוצמזה, זה לא נגמר בזה...מקום שני מארח את מקום שלישי ויכול לנצח אותו, ואתה את מקום שני...
זה לא שאם מקום שלישי ניצח אותך האליפות בכיס שלו..הוא עדיין צריך לנצח את מקום שני שמדורג מעליו ומארח אותו.

אני גם לא הבנתי את ה2 שורות האחרונות..איך זה שהעונה עד אז מתה שונה ממה שיש פה
אם זה נח לך, תחשוב שמחקו את כל הישגי הקבוצות עד עתה, ובזכות ההשגים עד כה מה שתקבל זה שלחיפה יש 13 נקודות, להפועל 11, למכבי 3, לק"ש ובני יהודה 1, ולנתניה 0. כל זאת בפאזה אחרת של העונה.
מתבסס על מה שהיה עד אז, אבל בשום אופן לא המשך שלה.

כתבתי לך לגבי הסיבוב השלישי בתגובה אחרת. זה דבר דבילי.

לגבי התלות, שוב. בכדורסל, גם אם הפסדת משחק אחד בסדרה, הכל תלוי בך. תנצח את היריבה שלך, תעבור אותה. בכדורגל, בשנייה שהפסדת משחק אחד, גם אם תנצח עד סוף העונה, אתה תלוי ביריבה שלך. שמדובר על כמות כל כך קטנה של משחקים, זה נהיה עוד יותר משמעותי.

זה כן ההמשך של העונה. ממשיכים להתבסס על צבירת נקודות ביחס ליניארי לגבי מה שהיה קודם. הקיזוז מחלק לכולם את הנקודות בחצי. מאזן נצחונות, יחס שערים, הכל נשאר (עזוב שהשנה יש משחק אליפות, עוד המצאה דבילית). בפלייאוף כדורסל אין יותר נקודות. הכל עובר למפגשי ראש בראש. בליגה שלנו יש לך מפגש אחד מול היריבה שלך. שאר המפגשים, תיאורטית, יכולים להיות נגד קבוצות שכבר לא מעניין אותם (מה שקרה בעונה הקודמת) הליגה בכלל ודי ברור שישאירו אצלך את הנקודות, מה שעוד יותר שם את כל העונה על משחק אחד. בעיניי זו שיטה לא נכונה.

אתה רוצה לשמור על מתח ולהכריע את העונה במאי? תעשה פלייאוף אמיתי. 8 קבוצות, סדרות. משום מה, לשמחתי, זה לא תפס בשום מקום בעולם (חוץ מבארה"ב כמובן ששם זו תרבות אחרת של ספורט, שלא תמיד אני גם מסכים איתה). כנראה שמבינים שבכדורגל, לא צריך את זה.

עניתי לך כמעט על הכל בהודעה הקודמת שלי, אבל אני חייב להוסיף משהו.
אתה כל הזמן מתאר בדיוק מה הולך בכדורזל ובכדורגל, אבל כולנו מכירים את זה. הבעיה היא שאתה מנסה לייחס לזה מושגים של טוב ורע.
מה שאני מנסה לומר לך זה שאין טוב ורע. זו שיטה וזו שיטה.
בכדורזל אתה צריך להתמודד מול יריבה על האליפות, גם אם ניצחת 10 משחקים יותר ממנה. גם אם לא הפסדת משחק אחד. זה בכלל לא רלוונטי כבר, כי עכשיו אתה מתמודד איתה בסדרה.
לומר שהכל תלוי בך זה אולי נכון, אבל הכל גם תלוי בקבוצה שמנגד, וברגע שהיא לקחה לך את הביתיות, יהייה לה קל יותר לקחת אליפות.
בכדורגל הליגה עוד לא נגמרה, למרות איך שמנסים לצייר את זה. חמשת המחזורים האלה לא שונים מחמשת המחזורים האחרונים, לו הליגה היתה נגמרת במחזור ה25.
ברגע שתצאו מהקבעות הזה שליגה חייבת להתבצע בצורה מסוימת, אולי אז תבינו שמה שאתם אומרים מנותק מהמציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:42 
שחר כתב:
redrony כתב:
שחר כתב:
אני מעריך את העובדה שאתה מפרט מאוד את ההודעות שלך, אבל עדיין לא הצלחתי להבין איך 2 נקודות פור הם לא תנאים טובים יותר להמשך התחרות. לדעתי זה אפילו יתרון גדול בהרבה מאשר משחק בית אחד יותר מהיריבה שממקומת נמוך יותר. וברור שהם נותנות ביחס למה שהיה קודם, היחס הוא 1 ל2, אלא אם כן יש את העניין של המספר האי זוגי. תנצח יותר משחקים בעונה הרגילה היתרון שלך יהיה גדול יותר.

אז אולי גם תקרא ותנסה להבין. בכל דבר ובכל שיטה צריך להיות איזון. בשיטה הנוכחית, ניקוד של משחק אחד במשך 30 משחקים שווה לחצי ניקוד של משחק בחמש המשחקים האחרונים. הליגה ממשיכה פחות או יותר רגיל, עם סדר משחקים שנקבע מראש שנותן יתרון קטן למקום הראשון על השני בזה שהוא מארח את המשחק בין 2 הקבוצות. בסדרת פלייאוף בכדורסל, זה לא רק משחק בית אחד יותר, זו גם העובדה הפשוטה שבשביל לקחת ממך אליפות, צריך לנצח אותך בסדרה, מה שמוריד את ההסתברות לכך שהקבוצה הפחות טובה תזכה. בכל מצב הכל תלוי בך. בשיטה של הכדורגל, אפילו את זה אין לך. אני אקצין. עשית עונה יפה, הובלת ב-4 הפרש על הקבוצה במקום השני, וב-6 על הקבוצה במקום השלישי. עם הקיזוז, אתה מוביל על הקבוצה במקום השלישי ב-3 נקודות, מתארח אצלה ואם הפסדת, אתה לא תלוי בעצמך יותר. זו לא סדרה שבה אתה יכול להוכיח שאתה יותר טוב מהקבוצה היריבה. יותר מזה, גם המיני סיבוב הזה, לא משוחק בשיטת ליגה (בית וחוץ נגד כל הקבוצות).

בכלל, תבדיל בין ענפי הספורט. פרטתי את זה כבר קודם. אני מניח שלא סתם ליגות הכדורסל משוחקות בכל העולם בצורה אחת וליגות הכדורגל בצורה אחרת.
ברור ששתי נקודות יתרון הם יותר מכלום שיש בכדורסל, אבל אתה שוכח לציין שבכדורסל זה לא באמת כלום. זו פאזה אחרת של העונה. הליגה הרגילה מתה ומתחילים לשחק בצורה אחרת לגמרי שמתבססת על מה שהושג בעונה הרגילה, אבל זה בשום אופן לא המשך שלה.

אני מצטער מאוד, אבל עדיין לא הצלחתי להבין, אתה מתאר לי את המציאות שאני מכיר. אני לא צריך שתסביר לי מה ההבדל בין הכדורסל לכדורגל ואחרי שכתבת הכל פעמיים, לא הצלחתי להבין למה יתרון של 2 נק הם לא תנאים טובים יותר להמשך תחרות.
אתה זה שכל הזמן מכניס לפה את הכדורז"ל, אז לא מבין למה אתה מבקש ממני להבדיל בין הענפים. הביתיות הוא אלמנט נוסף שנועד לתת יתרון, אבל מבחינת הקיזוז כל הרעיון הוא שהליגה עצמה נותנת לך יתרון נקודות בפלייאוף, ככל שהיתרון שלך יהיה גדול יותר כך תהנה ממנו יותר בפלייאוף, מה שבכלל לא בא לידי ביטויו בכדורז"ל אם אתה בכל זאת מתעקש לערוך השוואות.
כל הדיון הזה נובע מכך שכתבת שמי שהשיג את המאזן הכי טוב במהלך העונה לא מקבל שום יתרון על היריבות שלו וזה פשוט אמירה לא נכונה, איך שלא תהפוך את זה.

אוקיי, אז זה כנראה הבדל בינינו בתפיסת העולם. בכדורסל ביטלו לך את ההישגים שהשגת במהלך העונה ונתנו לך יתרון ביתיות ויריבות נוחות. אצלנו חילקו לך את הנקודות ב-2, מה שגרם לזה שיתרון שהיה לך על כל קבוצה אחרת גם חולק ל-2. זהו. אין פה יותר מזה. מה האלטרנטיבה שלך, שהיו מאפסים את הנקודות לגמרי?
אבל עוד הרבה לפני הקיזוז ומי שנפגע ממנו, עיקר הטענה שלי לשיטה הזו, היא שהיא מורידה ערך של משחק נתון ב-30 המחזורים הראשונים. העניין הוא שאצלנו עוד לא הפנימו שזו השיטה ובאמת בוחנים אותה ביחס לשיטה שהיתה נהוגה קודם וזו הבעיה העיקרית עם כל הדיון הזה. יש הבדל בין הדיון לדבי השיטה עצמה, בלי קשר למי "נדפק" ממנה לבין נקודתית, מה שקורה בליגה הנוכחית. ברור שכל הטענות של מכבי חיפה זה בכיינות לשמה. זו השיטה. כמו ש-3 נקודות לנצחון זו שיטה (ושיטה טובה) ושיטה של 2 נקודות היתה נותנת להפועל אליפות בעונה הקודמת בלי קיזוז, מכבי חיפה צריכים להבין שהם משחקים בליגה לפי חוקים מסויימים וחושבים שהם משחקים לפי חוקים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:50 
מה??
אני לא מבין כלום..? למה לחפש אלטרנטיבה?
ברור שהיא מורידה ערך של המשחקים בליגה הסדירה, שזה בדיוק כל הפואנטה. למה אתה מסביר שוב את ההבדל בין השיטות?
אחי, אני באמת מנסה ולא מצליח להבין מה אתה אומר, הרמתי ידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:54 
סמל אישי של המשתמש
הקיזוז פוגע בחיפה.
יושב ראש ההתאחדות הוא איש הפועל.
עיתונות הספורט אדומה.
הפרשנים בטלויזיה גדלו בתל אביב.
השלטון הוא מערך ודואג להפליה לטובת הפועל.
אוהדי הפועל גזענים ואלימים.
אוהדי ביט"ר מתנהגים למופת.
אוהדי חיפה הם קהל נאמן שתומך בהפסדים.
אפס שערים ואפס נקודות בגביע האלופות זה הישג גדול יותר מהעפלה משלב הבתים בליגה האירופית.
ביט"ר בחצי גמר הגביע ברמת גן וחיפה לקחה דאבל בעונה שעברה.

ערסלאנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 14:56 
אדום נחמד, אני עונה לך על פה מיקס על 2 התגובות האחרונות (לא היה לי כח לצטט כל הודעה):
הבעיה בקיום סיבוב שלישי (אני בכוונה לא קורה לזה פלייאוף, כי זה לא באמת פלייאוף) היא שזה מפר את עקרון הליגה. בליגה כולם משחקים נגד כולם, בית וחוץ, מי שהשיג את התוצאות הכי טובות, אלוף. אובייקטיבית, אלה התנאים הכי שויוניים שאתה יכול להשיג (ברור שגם פה אתה יכול לשחק נגד קבוצה בתקופה שיש לך פציעות, או שהמשחק פחות חשוב, אבל בכדורגל, בגלל שמלכתחילה, גורם המקריות בו גבוה יותר, זה נראה לפחות לי, כמשהו שמהווה אינקציה נכונה לגבי קביעה של זהות אלופה).

אתה לא צריך לשכנע אותי שהמקום הראשון אחרי 30 משחקים הוא קריטי, ושכל איבוד נקודות הוא קריטי. אני צעקתי את זה פה אחרי כל איבוד נקודות של הפועל העונה. אבל זה לא רלוונטי לדיון כרגע.

זה נכון שבשנייה שהוחלט על השיטה, אז היא לא לוקחת 50% מההישגים, אבל שבאים לבחון את הנכונות שלה, זה כן משהו שאתה צריך להסתכל עליו, כי בפועל, זה מה שקורה.

אני לא מתייחס לכלום במושגים של טוב ורע. אני מביע את דעתי. לדעתי, השיטה הזו לא טובה לכדורגל. אני חושב שהדעה שלי לגיטימית. זכותך לחשוב אחרת. הבעיה היא שגם אתה וגם אוהדי חיפה פה בפורום נכנסו לזה יותר מדי בקטע אמוציונלי שמתבסס על מה שקרה בפועל. מי שנגד הקיזוז הוא בעד חיפה ומי שבעדו הוא בעד הפועל. אני לא מסתכל על זה ככה. האליפות של הפועל בעונה הקודמת היתה ראויה. הקבוצה הכי טובה זכתה באליפות. גם השנה אם הפועל יזכו באליפות, אני חושב שאפשר לומר שבסה"כ הקבוצה הכי טובה זכתה באליפות (למרות החודש האחרון).

אני גם חושב לדוגמא, שה NFL, שהיא ליגה מרתקת ומוצר הספורט המוביל (אני חושב) בארה"ב, לא משקפת תמיד את דירוג הקבוצות האמיתי לפי יכולת. עונה של 16 משחקים, שלא כל קבוצה משחקת נגד כל האחרות והליגה מוכרעת בפליליאוף של נוקאאוט של 3 או 4 משחקים.
גם מונדיאל לא חייב לשקף את הנבחרת הכי טובה וכנ"ל ליגת האלופות. אלה יותר טורנירים ולא ליגות. את ליגת הכדורגל המקומית שלי הייתי מעדיף לראות בשיטה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 15:03 
שחר כתב:
מה??
אני לא מבין כלום..? למה לחפש אלטרנטיבה?
ברור שהיא מורידה ערך של המשחקים בליגה הסדירה, שזה בדיוק כל הפואנטה. למה אתה מסביר שוב את ההבדל בין השיטות?
אחי, אני באמת מנסה ולא מצליח להבין מה אתה אומר, הרמתי ידיים.

תגיד, אתה באמת קורה את מה שאני כותב, עם התייחסות לניואנסים של השפה העברית?

כתבתי לך לך די בבירור למה אין יתרון לקבוצה שהשיגה יותר נקודות. זה נגמר ב- "..לגמרי?". אני לא מסביר את ההבדל בין השיטות, אני מראה לך אלמנט שנקרא טרייד אוף. בשיטה אחרת, נלקח לך משהו אחד, קיבלת משהו אחר. בכדורגל אצלנו, זה לא קיים. את זה אתה לא מוכן להבין וזה בסדר, אתה לא חייב. זו לא פעם ראשונה.
חוץ מזה, הוספתי עוד איזה הגיג שרציתי לחלוק. שאני אפריד את זה מהתגובה שלי? לעשות שני אנטרים שיהיה ברור? זה מעמיס עליך? יכול להיות שאני באמת צריך לקחת איזה קורס בכתיבת בפורום. אני מודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 15:06 
ציטוט:
אצלנו חילקו לך את הנקודות ב-2, מה שגרם לזה שיתרון שהיה לך על כל קבוצה אחרת גם חולק ל-2. זהו. אין פה יותר מזה. מה האלטרנטיבה שלך, שהיו מאפסים את הנקודות לגמרי?

זה ברור?

אולי הבעייה היא אצלי, לא יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אדום נחמד, אני עונה לך על פה מיקס על 2 התגובות האחרונות (לא היה לי כח לצטט כל הודעה):
הבעיה בקיום סיבוב שלישי (אני בכוונה לא קורה לזה פלייאוף, כי זה לא באמת פלייאוף) היא שזה מפר את עקרון הליגה. בליגה כולם משחקים נגד כולם, בית וחוץ, מי שהשיג את התוצאות הכי טובות, אלוף. אובייקטיבית, אלה התנאים הכי שויוניים שאתה יכול להשיג (ברור שגם פה אתה יכול לשחק נגד קבוצה בתקופה שיש לך פציעות, או שהמשחק פחות חשוב, אבל בכדורגל, בגלל שמלכתחילה, גורם המקריות בו גבוה יותר, זה נראה לפחות לי, כמשהו שמהווה אינקציה נכונה לגבי קביעה של זהות אלופה).

אתה לא צריך לשכנע אותי שהמקום הראשון אחרי 30 משחקים הוא קריטי, ושכל איבוד נקודות הוא קריטי. אני צעקתי את זה פה אחרי כל איבוד נקודות של הפועל העונה. אבל זה לא רלוונטי לדיון כרגע.

זה נכון שבשנייה שהוחלט על השיטה, אז היא לא לוקחת 50% מההישגים, אבל שבאים לבחון את הנכונות שלה, זה כן משהו שאתה צריך להסתכל עליו, כי בפועל, זה מה שקורה.

אני לא מתייחס לכלום במושגים של טוב ורע. אני מביע את דעתי. לדעתי, השיטה הזו לא טובה לכדורגל. אני חושב שהדעה שלי לגיטימית. זכותך לחשוב אחרת. הבעיה היא שגם אתה וגם אוהדי חיפה פה בפורום נכנסו לזה יותר מדי בקטע אמוציונלי שמתבסס על מה שקרה בפועל. מי שנגד הקיזוז הוא בעד חיפה ומי שבעדו הוא בעד הפועל. אני לא מסתכל על זה ככה. האליפות של הפועל בעונה הקודמת היתה ראויה. הקבוצה הכי טובה זכתה באליפות. גם השנה אם הפועל יזכו באליפות, אני חושב שאפשר לומר שבסה"כ הקבוצה הכי טובה זכתה באליפות (למרות החודש האחרון).

אני גם חושב לדוגמא, שה NFL, שהיא ליגה מרתקת ומוצר הספורט המוביל (אני חושב) בארה"ב, לא משקפת תמיד את דירוג הקבוצות האמיתי לפי יכולת. עונה של 16 משחקים, שלא כל קבוצה משחקת נגד כל האחרות והליגה מוכרעת בפליליאוף של נוקאאוט של 3 או 4 משחקים.
גם מונדיאל לא חייב לשקף את הנבחרת הכי טובה וכנ"ל ליגת האלופות. אלה יותר טורנירים ולא ליגות. את ליגת הכדורגל המקומית שלי הייתי מעדיף לראות בשיטה אחרת.

אני לא חושב שאני ספציפית התיחסתי לחיפה או הפועל בכל ההודעות שכתבתי.
גם אמרתי יותר מפעם שלכל אחד יש את הזכות לדעה משלו לגבי איזו שיטה צריכה להיות נהוגה בכדורגל בארץ. זה לחלוטין נכון.
לכל שיטה יש את היתרונות שלה והחסרונות שלה. זה בסדר גמור.
ההבדל בינינו זה שאני מקבל את שתי השיטות. שתיהן לגיטימיות.
אתה לעומת זאת מתנגד נחרצות לשיטה, ולמרות שאתה ממשיך ואומר שברגע שהחליטו עליה צריך לשחק לפיה, אתה רומז לחוסר ספורטיביות מסוים (גם אם לא השתמשת במילה הזו). לטעמי זו הבעיה הכי גדולה פה.

פרט לדברים האלה, חלק מהטיעונים שלך נגד השיטה הנוכחים לא ממש משכנעים, כולל כל אלה שטוענים שליגה צריכה להסתיים אחרי שני סיבובים. אבל כבר מיציתי את עצמי בדיון הזה. וגם אתה, אם אני לא טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 15:19 
שחר כתב:
ציטוט:
אצלנו חילקו לך את הנקודות ב-2, מה שגרם לזה שיתרון שהיה לך על כל קבוצה אחרת גם חולק ל-2. זהו. אין פה יותר מזה. מה האלטרנטיבה שלך, שהיו מאפסים את הנקודות לגמרי?

זה ברור?

אולי הבעייה היא אצלי, לא יודע.

זו כבר גישה הרבה יותר נכונה, שחר. אולי אני גם אאמץ אותה. כבר מעכשיו (כלומר מהדיון הבא בינינו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 15:22 
אדום נחמד כתב:
redrony כתב:

אני לא חושב שאני ספציפית התיחסתי לחיפה או הפועל בכל ההודעות שכתבתי.
גם אמרתי יותר מפעם שלכל אחד יש את הזכות לדעה משלו לגבי איזו שיטה צריכה להיות נהוגה בכדורגל בארץ. זה לחלוטין נכון.
לכל שיטה יש את היתרונות שלה והחסרונות שלה. זה בסדר גמור.
ההבדל בינינו זה שאני מקבל את שתי השיטות. שתיהן לגיטימיות.
אתה לעומת זאת מתנגד נחרצות לשיטה, ולמרות שאתה ממשיך ואומר שברגע שהחליטו עליה צריך לשחק לפיה, אתה רומז לחוסר ספורטיביות מסוים (גם אם לא השתמשת במילה הזו). לטעמי זו הבעיה הכי גדולה פה.

פרט לדברים האלה, חלק מהטיעונים שלך נגד השיטה הנוכחים לא ממש משכנעים, כולל כל אלה שטוענים שליגה צריכה להסתיים אחרי שני סיבובים. אבל כבר מיציתי את עצמי בדיון הזה. וגם אתה, אם אני לא טועה.

אני טוען שליגה, צריכה להיות שווה. כל הקבוצות משחקות אחת נגד השנייה, בבית ובחוץ. סיבוב שלישי, פוגע באיזון הזה (הדוגמא של מקום שלישי מארח את הראשון היא דוגמא מוציינת).

אני אכן מתנגד נחרצות לשיטת הקיזוז. אני לא רוצה להיכנס להגדרה שך "חוסר ספורטיביות" כי זה עניין של סמנטיקה שלא מתפרש, במיוחד בפורום הזה בצורה הנכונה. אני לא קורה לזה חוסר ספורטיביות, אני קורא לזה "לא מתאים לכדורגל" וכבר פרטתי למה.

וכן, מיציתי את עצמי. אני הולך לשרותים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
רוני הסתכלתי על לוח המשחקים והוא בהחלט קצת בעיתי, אבל עדין הקבוצה שסימה ראשונה זוכה לפער של נקודות על הקבוצה סימה שלישית.
בנוסף לדעתי צריכים ללבצע שינוי נוסף בחוקה והיא שבמקרה של שיוויון נקודות הקבוצה לה אחוז הקיצוץ היה גדול יותר זוכה.
כלומר אם יווצר מצב בו בסוף השנה הנוחכית הפועל וחיפה בשיוויון נקודות האליפות צגיע לחיפה כי הפועל "הרויחה" נקודה בגלל שהיתה עם מאזן
אי זוגי בסוף העונה הסדירה.

דר"א מרבית סדרות הפליאוף הן הטוב מ 3, למשל בליגה הלאומית הפועל ת"א הפסידה במשחק הראשון בסדרה נגד מגידו בגלל פציעות ויש לה רק אפשרות אחת לתקן ולהחזיר לה את יתרון הביתיות. בשייט כאמור המצב אפילו יותר אבסורדי, השיוט האחרון מזכה בניקוד כפול, ומספיק שמישהו
חתך אותך ואתה יכול להפסיד שניות רבות שיכריעו את גורל המדליה, והפעם אפילו בלי אופציה לתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
רוני הסתכלתי על לוח המשחקים והוא בהחלט קצת בעיתי, אבל עדין הקבוצה שסימה ראשונה זוכה לפער של נקודות על הקבוצה סימה שלישית.
בנוסף לדעתי צריכים ללבצע שינוי נוסף בחוקה והיא שבמקרה של שיוויון נקודות הקבוצה לה אחוז הקיצוץ היה גדול יותר זוכה.
כלומר אם יווצר מצב בו בסוף השנה הנוחכית הפועל וחיפה בשיוויון נקודות האליפות צגיע לחיפה כי הפועל "הרויחה" נקודה בגלל שהיתה עם מאזןאי זוגי בסוף העונה הסדירה.

בדיוק המצב שתיארתי אם תכפיל את הנקודות המושגות בפליאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 16:46 
el dudernio כתב:
כלומר אם יווצר מצב בו בסוף השנה הנוחכית הפועל וחיפה בשיוויון נקודות האליפות צגיע לחיפה כי הפועל "הרויחה" נקודה בגלל שהיתה עם מאזן
אי זוגי בסוף העונה הסדירה.

דר"א מרבית סדרות הפליאוף הן הטוב מ 3, למשל בליגה הלאומית הפועל ת"א הפסידה במשחק הראשון בסדרה נגד מגידו בגלל פציעות ויש לה רק אפשרות אחת לתקן ולהחזיר לה את יתרון הביתיות. בשייט כאמור המצב אפילו יותר אבסורדי, השיוט האחרון מזכה בניקוד כפול, ומספיק שמישהו
חתך אותך ואתה יכול להפסיד שניות רבות שיכריעו את גורל המדליה, והפעם אפילו בלי אופציה לתקן.

מרבית הסדרות איפה? ב-NBA כל הסדרות הן הטוב מ-7. בליגות באירופה הרב זה הטוב מ-5. השיט הוא בדיוק דוגמא שלדעתי תואמת פחות או יותר את הקיזוז פה. אני לא מומחה גדול בשייט, אבל על פניו זה נראה לי לא נכון.
לגבי ההבדלים בין המקום הראשון לשלישי, המילה "זוכה" היא בדיוק הויכוח שהיה לי עם שחר. אני לא אכנס אליו שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:09 
אם הפער בין מקום ראשון לשלישי קטן, זה אומר שיש אפשרות שבעצם הקבוצה במקום השלישי טובה יותר והיא במקום הזה בגלל, נניח, טעות שיפוט....
מעבר לכך, המשמעות של "מאני טיים" היא אחד הדברים החשובים בספורט.
קח תחרות בריצת 100 מטר (או כל מרחק אחר).
מדלית הזהב היא על הגעה במקום הראשון בגמר (מירוץ שלישי או רביעי). יכול להיות שהשגתי אותך, ועשיתי שיא עולם בחצי גמר. בגמר זינקתי רע וניצחת אותי.
זה הוגן.

יש גבול גם להוגנות. מחר יבוא מישהו ויציע שהאליפות תינתן לקבוצה שהמיקום הממוצע שלה במשך העונה היה הגבוה ביותר. זה רק מקטין את המשמעות של "לעלות על הבמה ברגע האמת". אני מוצא שזה אחד האלמנטים הכי חשובים בספורט. השיטה כאן נותנת לזה מקום.
למעט בעיית העיגולים, השיטה הגיונית לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
כדורייד, כדורעף וכו' לא יודע עם אם באמת מרבית אבל לא מעט תחרויות מוכרעות או שלפחות יש שלב בינים של הטוב משלוש.
רוני אני מבין מה שאתה אומר אבל זה פשוט מנותק מהמציאות, אם פער של שתי נקודות הוא לא יתרון עבורך, אז אין שום קשר
לנקודות שצברת אם בפליאוף ואם בעונה הרגילה כי לנקודות אין משמעות.
מכיוון שברור לנו שלא כך הדבר אתה בעצם מלין על העובדה שהנקודות שמביעות את ההפרש הם לא הנקודות המקוריות ושזאת
שיטה ייחודית, כלומר עיקר הבעיה שלך היא לא עם הספורטיביות של השיטה ולא עם נכונותה לתחרות כזאת או אחרת אלא בעיקר
תפיסתית, תוצאה של הרגל או אמונה עיוורת שכך אמור להיות.
אז בואורגע ניצא מנקודת היסוד שכדורגל הוא כמו דת, וספורט בעיקרו הוא יותר כמו הופעת תיאטרון עם הרבה אמוציות המתבססת
על היכולות הפיסיות של השחקנים, הניקוד יכול להשתנות, והחוקים יכולים להשתנות וכך גם קרה לאורך השנים. בשביל לבחון את
המצב אתה לא יכול להגיד מראש שהוא פסול אלא אם הוא מבטל את עיקרון השוויוניות ופוגע בספורטיביות של התחרות.
מכיוון שהקיזוז אינו כזה, כפי שאני מניח שכבר הסכמנו, אני לא מצליח להבין את היסוד עליו אתה מבסס את טיעונך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:20 
אוגוסטוס היל כתב:
אם הפער בין מקום ראשון לשלישי קטן, זה אומר שיש אפשרות שבעצם הקבוצה במקום השלישי טובה יותר והיא במקום הזה בגלל, נניח, טעות שיפוט....
מעבר לכך, המשמעות של "מאני טיים" היא אחד הדברים החשובים בספורט.
קח תחרות בריצת 100 מטר (או כל מרחק אחר).
מדלית הזהב היא על הגעה במקום הראשון בגמר (מירוץ שלישי או רביעי). יכול להיות שהשגתי אותך, ועשיתי שיא עולם בחצי גמר. בגמר זינקתי רע וניצחת אותי.
זה הוגן.

יש גבול גם להוגנות. מחר יבוא מישהו ויציע שהאליפות תינתן לקבוצה שהמיקום הממוצע שלה במשך העונה היה הגבוה ביותר. זה רק מקטין את המשמעות של "לעלות על הבמה ברגע האמת". אני מוצא שזה אחד האלמנטים הכי חשובים בספורט. השיטה כאן נותנת לזה מקום.
למעט בעיית העיגולים, השיטה הגיונית לגמרי.

היא היתה הגיונית אם ההתמודדויות היו ראש בראש.
מה זה אומר פער קטן? 6 נקודות זה פער קטן? אחרי הקיזוז הוא נהיה 3 ואתה משחק נגד הקבוצה הזו בחוץ. זה נראה לך הגיוני? לי לא.
הדוגמא שלך על הריצה היא נכונה, אבל זה באמת סוג אחר של ספורט. אתה מדבר איתי על תחרות אחת, לא על עונה שלמה. נכון שאולימפיאדה יש פעם ב-4 שנים, אבל עם כל הכבוד לחשיבות של זה, אתה גם יכול להגיע אליה פצוע. בסופו של יום, זו תחרות אחת שתקבע מי היה טוב יותר בתחרות הזו. קצת מזכיר יותר שיטת גביע (אתה גם לא מתחרה בשלבים המוקדמים נגד כל הרצים).
בכדורגל הרזולוציה לקביעת האלופה הרבה יותר גדולה, ולדעתי צריך גם לשמר אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
רוני אתה לא יכול לפסול כל טענה בזה שזה סוג אחר של ספורט או שזה גם בעיתי למרות שזה מתקיים ככה כבר 40 שנה ואיש לא מתלונן.
כנראה שהבעיה היא אצלך תפיסתית, פשוט התרגלת למשהו.

רוני שנה שעברה חיפה הובילו עלינו ב6 בגל טעות שופט, ניתחון שלנו עליהם בבלומפילד (אדום לטשירה ופנדל) ויש שיוויון נקודות.
אם מכבי חיפה היתה באמת יותר טובה מאיתנו היא כנראה היתה מנצחת אותנו, או לפחות לא מפסידה, וגם אם היא כן היתה עושה
את זה היה לה עוד סיכוי לקחת אליפות במחזור האחרון נגד הקבוצה שסימה במקום 5, וגם בזה היא נכשלה.
השנה חיפה לפנינו ב 2 נקודות (5 לפני הקיזוז) אחרי שניצחנו אותה פעמים, אם ננצח גם המשחק השלישי ונעבור אותה יש סיכוי
שנשמע בכי על הקיזוז אבל במציאות המאזן בין הקבוצות יהיה 3:0 להפועל, גם בסידרה של הטוב מ 7 זה כבר כמעט סוויפ,
ואם יהיה משחק נוסף שיכריע את האליפות, ובוא הם ינצחו הם יזכו בתואר לא בגלל שהם היו טובים יותר (הרי הם הפסידו 3
פעמים לעומת נצחון אחד) אלא בגלל שבמאני טיים הם ידעו לנצח, בדיוק כמו ששנה שעברה במאני טיים אנחנו ידענו לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:36 
el dudernio כתב:
כדורייד, כדורעף וכו' לא יודע עם אם באמת מרבית אבל לא מעט תחרויות מוכרעות או שלפחות יש שלב בינים של הטוב משלוש.
רוני אני מבין מה שאתה אומר אבל זה פשוט מנותק מהמציאות, אם פער של שתי נקודות הוא לא יתרון עבורך, אז אין שום קשר
לנקודות שצברת אם בפליאוף ואם בעונה הרגילה כי לנקודות אין משמעות.
מכיוון שברור לנו שלא כך הדבר אתה בעצם מלין על העובדה שהנקודות שמביעות את ההפרש הם לא הנקודות המקוריות ושזאת
שיטה ייחודית, כלומר עיקר הבעיה שלך היא לא עם הספורטיביות של השיטה ולא עם נכונותה לתחרות כזאת או אחרת אלא בעיקר
תפיסתית, תוצאה של הרגל או אמונה עיוורת שכך אמור להיות.
אז בואורגע ניצא מנקודת היסוד שכדורגל הוא כמו דת, וספורט בעיקרו הוא יותר כמו הופעת תיאטרון עם הרבה אמוציות המתבססת
על היכולות הפיסיות של השחקנים, הניקוד יכול להשתנות, והחוקים יכולים להשתנות וכך גם קרה לאורך השנים. בשביל לבחון את
המצב אתה לא יכול להגיד מראש שהוא פסול אלא אם הוא מבטל את עיקרון השוויוניות ופוגע בספורטיביות של התחרות.
מכיוון שהקיזוז אינו כזה, כפי שאני מניח שכבר הסכמנו, אני לא מצליח להבין את היסוד עליו אתה מבסס את טיעונך.

שוב, כדורגל הוא ספורט ששונה מענפי ספורט אחרים. אני לא אחזור על הפירוט שלי. נכון, התרגלתי למשהו מסוים, אבל אני באמת חושב שהמשהו המסוים הזה משקף בצורה נכונה יותר את מה שאני חושב שליגת כדורגל וקביעת האלופה, צריכה לשקף.
עקרון השויוניות הוא לא רלוונטי פה, זה שייך לדיון אחר. אני טיפה אקצין ואתן לך דוגמא שאפשר היה לאפס לכל הקבוצות את הנקודות. זה גם היה שומר על עקרון השויוניות, לא?

לגבי הפער של 2 נקודות, אני אחזור בפעם האחרונה. אתה מדבר שזה יתרון ביחס למצב של ליגה כמו ליגה בכדורסל שבה הנקודות לא רלוונטיות יותר. אני אומר לך שנעשתה פעולה אחת: חילוק הנקודות של כל הקבוצות בחצי. כתוצאה מכך, כל פער שהיה בין קבוצה לקבוצה, נחתך ב-2 ונתן לקבוצות עם מספר הנקודות נמוך יותר הזדמנות גדולה יותר להשיג את הקבוצות מעליה וכל זה, מבלי לתת לקבוצות מעליה לוח משחקים קל יותר או יתרון ביתיות משמעותי. הפעולה פה היא חד צדדית. רק הקבוצה עם יותר נקודות מאבדת פה משהו ביחס לקבוצות האחרות. זה פוסט קיזוז. (2 שורות רווח, טענה נוספת נגד הקיזוז).

מכיוון שאותי מעניין גם מה קורה לפני הקיזוז, אז בנוסף ובלי קשר לפיסקה שכתבתי עכשיו, אני אומר לך שברגע שאני יודע שיש קיזוז, הערך של כל משחק ב-30 המשחקים הראשונים יורד וגם זה מפריע לי. בעיקר בגלל שמדובר על כדורגל ולהשיג נצחון בו, קשה יותר מאשר בכדורסל בגלל העניין הפעוט הזה שלהבקיע שער קשה יותר מלקלוע סל.

אתה רוצה טיעון מנצח בכלל: עזוב את המילה קיזוז. למה עברו משיטה של 2 נקודות ל-3? כי הרגישו שעל נצחון אתה צריך לקבל קצת יותר מאשר כמו שעשית שני תיקו (שזה מה שהיה קורה בשיטה של 2 נקודות). מה שקורה בקיזוז, הוא שבעצם אתה משחק 30 משחקים שתיקו הוא נקודה פחות מנצחון (1.5 מול 0.5). אז נכון שהיחס הוא אותו יחס, אבל בשנייה שמגיע הקיזוז, זה מה שקורה בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
רוני
ברגע שתפסיק לומר שלוקחים נקודות יהייה טעם לדיון הזה.
לגבי הערך המוסף שנותנים לפליאוף, שאיתו אתה לא מסכים. טוב, זו זכותך כמובן, אבל אתה לא יכול להתכחש ללגיטימיות של זה.
אני לא רואה עם זה בעיה, אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 17:46 
el dudernio כתב:
רוני אתה לא יכול לפסול כל טענה בזה שזה סוג אחר של ספורט או שזה גם בעיתי למרות שזה מתקיים ככה כבר 40 שנה ואיש לא מתלונן.
כנראה שהבעיה היא אצלך תפיסתית, פשוט התרגלת למשהו.

רוני שנה שעברה חיפה הובילו עלינו ב6 בגל טעות שופט, ניתחון שלנו עליהם בבלומפילד (אדום לטשירה ופנדל) ויש שיוויון נקודות.
אם מכבי חיפה היתה באמת יותר טובה מאיתנו היא כנראה היתה מנצחת אותנו, או לפחות לא מפסידה, וגם אם היא כן היתה עושה
את זה היה לה עוד סיכוי לקחת אליפות במחזור האחרון נגד הקבוצה שסימה במקום 5, וגם בזה היא נכשלה.
השנה חיפה לפנינו ב 2 נקודות (5 לפני הקיזוז) אחרי שניצחנו אותה פעמים, אם ננצח גם המשחק השלישי ונעבור אותה יש סיכוי
שנשמע בכי על הקיזוז אבל במציאות המאזן בין הקבוצות יהיה 3:0 להפועל, גם בסידרה של הטוב מ 7 זה כבר כמעט סוויפ,
ואם יהיה משחק נוסף שיכריע את האליפות, ובוא הם ינצחו הם יזכו בתואר לא בגלל שהם היו טובים יותר (הרי הם הפסידו 3
פעמים לעומת נצחון אחד) אלא בגלל שבמאני טיים הם ידעו לנצח, בדיוק כמו ששנה שעברה במאני טיים אנחנו ידענו לעשות את זה.

אני לא פוסל אבל באופן שרירותי כי זה לא אותו ספורט. אני פשוט כתבתי שאני לא מפרט על ההבדלים האלה כרגע כי כבר כתבתי כאן על זה מספיק פעמים (אני לא מדבר על ההבדלים בשיטות הניקוד אלא על אופי המשחק שבכדורגל לדעתי לא מצדיק פלייאוף סדרות).
לגבי שאר מה שכתבת, עזוב, כל זה לא רלוונטי כי אתה נכנס עכשיו למקרים מאוד ספציפיים שאותי הם לא מעניינים. אני מדבר על השיטה במאקרו. אל תנסה לשכנע אותי שלהפועל הגיע לקחת אליפות בעונה הקודמת, כי לא יהיה כאן בכלל דיון. זה די ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 18:00 
אדום נחמד כתב:
רוני
לגבי הערך המוסף שנותנים לפליאוף, שאיתו אתה לא מסכים. טוב, זו זכותך כמובן, אבל אתה לא יכול להתכחש ללגיטימיות של זה.

אוי נו, הבנו, לא לוקחים נקודות, זו שיטת הניקוד שנקבעה מראש. צא עכשיו מהמסגרת הזו ותסתכל מלמעלה על השיטה, לא באמצע העונה, אלא שאתה בא לקבוע את היתרונות והחסרונות שלה. מקזזים, לוקחים נקודות, מכפילים בפלייאוף, זו סמנטיקה. בשורה התחתונה נותנים משקל כפול ל-5 משחקים בסוף העונה. בשניה שעושים דבר כזה, נותנים גם משקל גדול יותר לאלמנט המקריות. לא מדבר על העונה הקודמת ולא על הנוכחית. על עקרון. ברגע שאתה מצמצם את היקף התחרות, אתה מפחית מאלמנט הדיוק.
אז נכון, אתה לא מבטל הכל לגמרי, אבל לדעתי זה עדיין לא מתאים, ובסיטואציות מסויימות, יכול לא לשקף הבדלי איכויות. שאתה בא לבחון דברים כאלה, תמיד תלך לנקודות קיצון. מה היה קורה אם היו מחלקים בשלוש, בארבע או מאפסים לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 18:04 
תגידו לא נמאס לכם מהקוף הזה שמפיץ לנו את תורת הבכיינות על קיזזו לי לקחו לי ושאר ירקות?
שילך ליענקל'ה ויבקש ממנו שיביא במכולת וולבו הבאה שמגיעה כמה חבילות טישו ויעזוב אותנו בשקט. מה אתם עונים לו בכלל? תגיד ג'וןג'ון מה יותר כאב גול מנבדל של לנדאו או דקה 92 פצצה מזהבי? :LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 18:27 
לג'ון ג'ון סלקטור ושאר הירוקת,
תחשבו כאילו בפליאוף מכפילים את הנקודות , כלומר , על ניצחון 6 נק' , ככה לא תבכו שלקחו לכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
redrony כתב:
אדום נחמד כתב:
רוני

אוי נו, הבנו, לא לוקחים נקודות, זו שיטת הניקוד שנקבעה מראש. צא עכשיו מהמסגרת הזו ותסתכל מלמעלה על השיטה, לא באמצע העונה, אלא שאתה בא לקבוע את היתרונות והחסרונות שלה. מקזזים, לוקחים נקודות, מכפילים בפלייאוף, זו סמנטיקה. בשורה התחתונה נותנים משקל כפול ל-5 משחקים בסוף העונה. בשניה שעושים דבר כזה, נותנים גם משקל גדול יותר לאלמנט המקריות. לא מדבר על העונה הקודמת ולא על הנוכחית. על עקרון. ברגע שאתה מצמצם את היקף התחרות, אתה מפחית מאלמנט הדיוק.
אז נכון, אתה לא מבטל הכל לגמרי, אבל לדעתי זה עדיין לא מתאים, ובסיטואציות מסויימות, יכול לא לשקף הבדלי איכויות. שאתה בא לבחון דברים כאלה, תמיד תלך לנקודות קיצון. מה היה קורה אם היו מחלקים בשלוש, בארבע או מאפסים לגמרי.

אני לא סתם חוזר על זה כל הזמן. אני חוזר על זה כי אתה ממשיך לומר את זה.
לא לוקחים לאף אחד כלום, כי זה מעולם לא היה שלהם.

עכשיו, לגבי האמת היחידה פה, שנותנים משקל עודף ל5 משחקים בין הקבוצות הטובות בליגה, שבאים אחרי המחזור ה30.
אני יכול להגיד שזה נותן צ'אנס לקבוצה שהיתה מקום שני להגיע למקום הראשון, אבל זה לא יהייה נכון, כי ה"צ'אנס" הזה קיים גם במחזורה 25. כל עוד העונה לא הסתיימה, לקבוצה מהמקום השני יש צ'אנס לעבור את הראשונה.
לגבי הנקודות, אז כן, 2 הסיבובים הראשונים מתקיימים עם ניקוד נחות יותר. זה מכיוון שרוב הקבוצות בליגה הם פח, ונצחונות עליהן שוות פחות. מצד שני, יש משקל יתר למשחקים בין הגדולות, במאני טיים, כך אתה יכול לקבוע אם קבוצה היא ראויה או לא.

תגיד שהשיטה הקודמת מתאימה יותר? זכותך, כל אחד רשאי לדעתו. אבל בבקשה, מספיק להגיד שזו לא לגיטימית. כי זה פשוט לא נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 20:51 
סמל אישי של המשתמש
רוני בגלל שהכדורגל הוא שונה מהכדורסל יש בו תיקו, זה עדין לא אומר שלא ניתן לבצע דברים ששונים מהנורמה.
אני חושב שאם אתה מסתכל על האחוזים של המובילות בכדורגל ובכדורסל אז בכלליות המצב לא כל-כך שונה.
למשל לברצלונה וריאל בכדורסל יש 80% הצלחה, לשיקאגו וסן אנטוניו ב NBA יש 74 אחוזי הצלחה. לקזאן ברוסיה יש
75 אחוזי הצלחה ואפשר להמשיך. זה לעומת מעל 80% בכדורגל של ברצלונה וריאל, 71% של היוניטד ו 72% של מילאן.
ככה שהמצב לא כזה שונה למרות שאצה ממש מנסה להראות כאילו כן.
כאמור הכל ענין של "הרגל" ולא שום דבר אחר, שקשור ל"ענף שונה", תואם יותר וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 21:17 
el dudernio כתב:
רוני בגלל שהכדורגל הוא שונה מהכדורסל יש בו תיקו, זה עדין לא אומר שלא ניתן לבצע דברים ששונים מהנורמה.
אני חושב שאם אתה מסתכל על האחוזים של המובילות בכדורגל ובכדורסל אז בכלליות המצב לא כל-כך שונה.
למשל לברצלונה וריאל בכדורסל יש 80% הצלחה, לשיקאגו וסן אנטוניו ב NBA יש 74 אחוזי הצלחה. לקזאן ברוסיה יש
75 אחוזי הצלחה ואפשר להמשיך. זה לעומת מעל 80% בכדורגל של ברצלונה וריאל, 71% של היוניטד ו 72% של מילאן.
ככה שהמצב לא כזה שונה למרות שאצה ממש מנסה להראות כאילו כן.
כאמור הכל ענין של "הרגל" ולא שום דבר אחר, שקשור ל"ענף שונה", תואם יותר וכו'.

אפילו לא קראתי מה שאתה אומר, כי כרגע הגוף שלי מתאושש מבחילה עמוקה ומכאבי בטן שהוא התייסר איתם החל מהדקה ה-40 בקריית אליעזר. אני מיציתי את הדיון הזה. בכל מקרה הוא כבר לא יהיה רלוונטי מהעונה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: