תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 21:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בשולי שוליו של המשחק אתמול: חמץ
הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:51 
אז זהו שבכלל לא היו אופציות אחרות בזמן ההפסקה
הרי לא יכולתי לקפוץ לקניון אילון ולחזור ב10 דקות
וילדה בת 10 רעבה לא תסתפק בקפה בבית הקפה
(אין לי מושג בכלל מה יש שם לאכול ואם זה אכן כשר)
כמו שאמרתי כבר הטעות היא שלי שלא לקחתי משהו מהבית
ואין לי טענות כלפי קרלוס או כלפי מישהו אחר
רק כלפי אלה כאן שהחליטו להפוך את הדיון הזה למאבק הרואי בכפייה הדתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שזה מאבק הירואי, אם כי אני לא רואה פסול במאבק בכפייה דתית.
בכל מקרה, לא נראה לי שזה המקרה כאן, כי אין פה שום כפייה דתית מצד אף אחד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 12:23 
לא הבנתי, לא יכלת לבקש נקניקיה בצלחת?
לפני יומיים הייתי בfrank ליד הבית שלי והיו שם כמה טמבלים שלקחו נקניקיית חזיר או נקניקיית עגל עם גבינת אמנטל בקרטון במקום בלחמניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 12:37 
בדוחק שהיה שם ועם ילדה רעבה?
לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
לא נראה לי שזו חוכמה גדולה לשמור מצוות רק כשזה נוח ויש תשתיות.
לא בטוח שאלוהים רואה בחיוב נסיונות כאלה לצאת בזול.
לתשומת ליבם של אלה מכם שחוששים ממנו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 12:41 
לא התיימרתי להיות שומר מצוות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
לא התכוונתי דווקא אליך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 21:01 
סמל אישי של המשתמש
מאי 2010, אני מבין שהכפיה הדתית שלא איפשרה לך לסוע באוטובוס עדין איפשרה לך לסוע עם טראמפ, או חס וחלילה לשלם כסף למונית, כלומר אותה כפיה דתית שאתה מציין לא מונעת ממך לסוע, כשם שמכירת מזון כשר לא היתה מונעת ממך לאכול, זה בעצם שורש הבעיה,
או חילוקי הדעות. כנ"ל לגבי הצבא או דברים אחרים, לא נראה לי שיותר מידי איתנו סבלו מזה באמת ללא מתן אופציה אחרת, רוצה לקנות
חמץ? יש אחלה רשת סופרים בשם טיב טעם, או סופרים של בני דודינו הערבים שישמחו למכור לך, או שחס וחלילה תכונן מבעוד מועד
אם העסקים הפרטיים שליד ביתך מסרבים למכור, בסופו של דבר זאת זכותך בדיוק כמו שזאת הזכות של קרלוס כן .

לת"א ושאר המתחכמים, כמו שאמרתי לא פעם באשכול יש אנשים שממעגלים פינות ואין להם בעיה לאכול במקום שמוכר / מחזיק חמץ ויש
כאלו שיש להם בעיה עם זה. לאלו אשר בעיה להם לא היתה אופציה, ומזה אתם מתעלמים, אלא אם ישנה אופציה לצאת מהמגרש ולחזור
אם כי זאת אופציה קצת בעייתית.

בכל מקרה כמו שטכנובוי אמר "... כי אין פה שום כפייה דתית מצד אף אחד..."ולכן אין שום סיבה להיכנס לדיון על כפיה דתית, מדובר
בסה"כ על העלאת סוגייה של אדם אשר הנושא הפריע לו, ובמקום להצטער ולהכיר בכך התחתלם לתקוף כאילו כפו עליכם משהו. הצורך
העז להגן על משהו שבכלל לא הותקף הוא מאוד בעייתי ומראה על האוטומט שבו אתם נמצאים בנושא זה, ובעצם בכך אתה מביעים
חוסר רגישות כלפי אנשים שנמצאים לידכם ביציע ולא כפו עליכם דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
מאי 2010, אני מבין שהכפיה הדתית שלא איפשרה לך לסוע באוטובוס עדין איפשרה לך לסוע עם טראמפ, או חס וחלילה לשלם כסף למונית, כלומר אותה כפיה דתית שאתה מציין לא מונעת ממך לסוע, כשם שמכירת מזון כשר לא היתה מונעת ממך לאכול, זה בעצם שורש הבעיה,
או חילוקי הדעות. כנ"ל לגבי הצבא או דברים אחרים, לא נראה לי שיותר מידי איתנו סבלו מזה באמת ללא מתן אופציה אחרת, רוצה לקנות
חמץ? יש אחלה רשת סופרים בשם טיב טעם, או סופרים של בני דודינו הערבים שישמחו למכור לך, או שחס וחלילה תכונן מבעוד מועד
אם העסקים הפרטיים שליד ביתך מסרבים למכור, בסופו של דבר זאת זכותך בדיוק כמו שזאת הזכות של קרלוס כן .

לת"א ושאר המתחכמים, כמו שאמרתי לא פעם באשכול יש אנשים שממעגלים פינות ואין להם בעיה לאכול במקום שמוכר / מחזיק חמץ ויש
כאלו שיש להם בעיה עם זה. לאלו אשר בעיה להם לא היתה אופציה, ומזה אתם מתעלמים, אלא אם ישנה אופציה לצאת מהמגרש ולחזור
אם כי זאת אופציה קצת בעייתית.

בכל מקרה כמו שטכנובוי אמר "... כי אין פה שום כפייה דתית מצד אף אחד..."ולכן אין שום סיבה להיכנס לדיון על כפיה דתית, מדובר
בסה"כ על העלאת סוגייה של אדם אשר הנושא הפריע לו, ובמקום להצטער ולהכיר בכך התחתלם לתקוף כאילו כפו עליכם משהו. הצורך
העז להגן על משהו שבכלל לא הותקף הוא מאוד בעייתי ומראה על האוטומט שבו אתם נמצאים בנושא זה, ובעצם בכך אתה מביעים
חוסר רגישות כלפי אנשים שנמצאים לידכם ביציע ולא כפו עליכם דבר.

הטרמפ שלקחתי ממש לא היה טרמפ לגיטימי, ואם היית רושם גם למה אז היו רושמים לי שאני אידיוט שאני נוסע ככה למשחק.
בכל משחק בשבת שאבא שלי לא נוסע אליו אני צריך לאלתר משהו כזה. אפילו אם יש הסעות של האולטראס אין לי איך להגיע לאחת התחנות שלהם. ולא, לשלם 50 שקל רק בשביל הנסיעה הלוך זה ממש לא אלטרנטיבה.
לגבי הצבא-ביום ראשון לא אכלתי כלום עד שחזרתי הביתה כי פשוט לא היה מה לאכול בבסיס, אבל אז זה עוד היה מתקבל יחסית כי זה "רק" מ8 בבוקר עד 5 בערב(לא כולל הנסיעות)-תחשוב על מישהו שסוגר שבת, או כזה שאין לו יומיות והדממה בפסח, שאין לו כלום לאכול במשך שבוע.
ואני לא חושב שמישהו פה התנגד לזה שהוא יתן גם אופצייה כשרה(ואני לא מבין אם היתה או לא, כי חלק אומרים שלא וחלר אומרים שהוא מכר גם המבורגר במצה),אבל הבקשה שלכם שלא ימכרו חמץ מהתחשבות היא לא לגיטימית כשיש כל כך הרבה כפייה דתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
מכרו גם המבורגר במצה וגם בצלחת,מי שבאמת היה רעב והיה שומר היה אוכל את זה.
וגם עוד משהו שחשבתי עליו אם אתם אומרים להתחשב בכולם אני בטוח שיש כמה צימוחניים בקהל שהיו רוצים אוכל בשבילם כל משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 06:28 
סמל אישי של המשתמש
ראשית אפתח ואציין שוב שברגע שמקום מסויים מוכר חמץ הוא כבר אינו כשר לפסח.
אדם שבאמת שומר לא יקנה ממנו. מכיוון שאני אומר את זה כבר בפעם השמונים אני לא מצליח להבין איך עוד לא הפנמתם את הענין.

חמץביום שבת? האם כפו עליך לא לבוא למשחק? מכיוון שיכלת לבצע את שני הדברים הנ"ל הרי שבוודאי שלא מדובר בכפיה, ולמען
האמת הדרישה שלך שתהיה תחבורה בשבת וכן שיוגש לך אוכל לא כשר הינה בגד כפיה על הדתי לאי שמירת מצוות. לפיכך,
אתה בהתאם למצב עושה בחירות, וזה בעצך מהות החילון,, חופש הבחירה, דבר אשר אתה לא מאפשר לדתי, כפי שאמרתי כבר.
למשל כאשר באתי למשחק ונשפכה עלי בירה למעשה באתי במגע עם חמץ, דבר שאישית לא משנה כהוא זה, אולם עבור אדם דתי
אקט זה יחשב עבירה. עצם העובדה שעלי נכפתה "עבירה זאת" ועליך לא נכפה שום דבר הוא מוקד הדיון.

כמו שכבר אמרתי, מכיוון שהציבור הדתי חיי עם הגבלים ברגע שיש עימות בין הצדדי הצד שיעבור על "הגבלים" יהיה הצד הדתי ולא
הצד החילוני, לכן באופן אוטומטי צריכה להיות התחשבות יתרה בו. זה לא בהרכח אומר כפיה, כי הרי לא כופים על החילוני דבר,
פשוט מאפשרים לדתי לקיים את מצוותיו. נראה לי שסוגייה קלה זאת לא מובנת לכם ולא תובן לעולם מתוך תחושב קוזאק ניגזל
שהז יודעת איך הצלחתם לפתח דווקא בתוך ליבה של הבורגנות התל אביבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 06:35 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
וגם עוד משהו שחשבתי עליו אם אתם אומרים להתחשב בכולם אני בטוח שיש כמה צימוחניים בקהל שהיו רוצים אוכל בשבילם כל משחק

הצמחוניים יכולים לקנות רק את הלחמניה היבשה (ולמרוח עליה קצת קטשופ) או אפילו רק חתיכת מצה.
יש להם אופציות.

איך זה בתור תשובה ?
לא מספיק, נכון ? ככה גם נראית התשובה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 07:05 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
ראשית אפתח ואציין שוב שברגע שמקום מסויים מוכר חמץ הוא כבר אינו כשר לפסח.
אדם שבאמת שומר לא יקנה ממנו. מכיוון שאני אומר את זה כבר בפעם השמונים אני לא מצליח להבין איך עוד לא הפנמתם את הענין.

חמץביום שבת? האם כפו עליך לא לבוא למשחק? מכיוון שיכלת לבצע את שני הדברים הנ"ל הרי שבוודאי שלא מדובר בכפיה, ולמען
האמת הדרישה שלך שתהיה תחבורה בשבת וכן שיוגש לך אוכל לא כשר הינה בגד כפיה על הדתי לאי שמירת מצוות. לפיכך,
אתה בהתאם למצב עושה בחירות, וזה בעצך מהות החילון,, חופש הבחירה, דבר אשר אתה לא מאפשר לדתי, כפי שאמרתי כבר.
למשל כאשר באתי למשחק ונשפכה עלי בירה למעשה באתי במגע עם חמץ, דבר שאישית לא משנה כהוא זה, אולם עבור אדם דתי
אקט זה יחשב עבירה. עצם העובדה שעלי נכפתה "עבירה זאת" ועליך לא נכפה שום דבר הוא מוקד הדיון.

כמו שכבר אמרתי, מכיוון שהציבור הדתי חיי עם הגבלים ברגע שיש עימות בין הצדדי הצד שיעבור על "הגבלים" יהיה הצד הדתי ולא
הצד החילוני, לכן באופן אוטומטי צריכה להיות התחשבות יתרה בו. זה לא בהרכח אומר כפיה, כי הרי לא כופים על החילוני דבר,
פשוט מאפשרים לדתי לקיים את מצוותיו. נראה לי שסוגייה קלה זאת לא מובנת לכם ולא תובן לעולם מתוך תחושב קוזאק ניגזל
שהז יודעת איך הצלחתם לפתח דווקא בתוך ליבה של הבורגנות התל אביבית.

אם אנשים בוחרים לא לאכול במקום שמוכר גם דברים שהם בוחרים לא לאכול,הרי שהם אלה שמונעים מעצמם לאכול שם, ולא אף אחד אחר.
החמץ ביום שבת היה במצב ההיפוטתי שהיו מקפיצים אותי(ולשמחתי לא הקפיצו אותי), ואז אכן לא היה לי מה לאכול במשך כל סוף השבועכי בבסיס אין אוכל כשר לפסח ראוי למאכל(מעבר למצות וגם על זה אפשר להתווכח), ואפילו להביא אוכל מהבית לא הייתי יכול כי יש איסור להכניס חמץ לבסיס.
שוב, העובדה שהצלחתי להגיע למשחק לא אומרת שבאמת היתה לי אפשרות להגיע. גם האפשרות לקחת מונית וגם הדרך שבה באמת הגעתי הן לא אלטרנטיבות סבירות לאוטובוסים ורכבות.
איך בדיוק זה כפייה על הדתי שתיהיה תחבורה ציבורית בשבת? מישהו הכריח אותו לנסוע בה? ומן הסתם מי שיעבדו בה יהיו אלה שלא שומרים שבת. ואם יש מישהו שלא מוכן לנסוע בכלי רכב שנוסעים בשבת הרי שזאת בחירה שלו, ולכפות על כלל הציבור שלאתיהיה תחבורה ציבורית מתי שזה לא מתאים לחלק מאוד קטן פה זאת כפייה דתית לכל דבר.
אני לא דורש שיוגש לי אוכל לא כשר בכל מקום, אבל אם מוכר רוצה למכור אוכל לא כשר לצד אוכל כשר, לדרוש שלא יימכר אוכל לא כשר כלל זאת לא בקשה להתחשבות.
גם ברחוב מישהו יכול לשפוך עליך בירה וזאת תיהיה עבירה. אתה לא יכול לדרוש מכל העולם לא לשתות בירה מחשש שהיא תישפך עליך בגלל זה.
לא צריכה ליהיות התחשבות יתרה באדם שקובע לעצמו איסורים. ההתחשבות היחידה שמתאימה היא שלא יכריחו אותו לעשות משהו הנוגד את אמונותיו כל עוד זה גם לא פוגע בסביבה. ברגע שאתה כופה על הציבור "להתחשב ברגשות של דתיים" אתה כופה עליהם לקיים "מצוות" שאין להם שום עניין לקיים.
אם מישהו לא מוכן לקנות במקום שמוכר חמץ בפסח אז יש לו די והותר מקומות שעושים את זה ויעשו את זה גם בלי חוקים שיקבעו את זה. אם אדם לא מוכן לנסוע בכלי רכב שנוסעים בשבת אז יש לו מספיק כלי רכב שבהם הוא יוכל לעשות את זה. אם זה אומר שהוא צריך להמנע מתחבורה ציבורית-זה איסור שהוא כפה על עצמו, והוא ידע שיהיו מקרים כאלה כשבחר את אורך החיים הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 07:07 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
azran כתב:

הצמחוניים יכולים לקנות רק את הלחמניה היבשה (ולמרוח עליה קצת קטשופ) או אפילו רק חתיכת מצה.
יש להם אופציות.

איך זה בתור תשובה ?

עדיפה התשובה שצריך שלא ימכרו בכלל בשר כדי שלא יפול לצמחוני המבורגר על הרגל שזה עבירה מבחינתו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 10:15 
סמל אישי של המשתמש
05.2010 כתב:
Frank Serpico כתב:
azran כתב:

יש להם אופציות.

איך זה בתור תשובה ?

עדיפה התשובה שצריך שלא ימכרו בכלל בשר כדי שלא יפול לצמחוני המבורגר על הרגל שזה עבירה מבחינתו?

יודע מה ? אם היה מדובר בשבעת ימי "שבוע המודעות לחי", ובמשחק בודד אחד בשנה - אז כן, ללא ספק הייתי תומך בסוג כזה של סולידריות.

כן. בהחלט כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
לנושא הכללי:
אני שב ומתריע שיש מצב שאדוני צבאות האכזר ונורא ההוד לא אוהב שמתחכמים איתו ודואגים לקיצורי דרך שמקלים על שמירת מצוותיו.
הוא יושב וחושב על כל מיני עינויים, איסורים ושאר הוכחות שאתם צריכים להוכיח בהם את אמונתכם, ואתם מחפשים לחפף ולעשות קיצורי דרך.
זה מעיד על זלזול, והוא מספיק מבין בפסיכולוגיה כדי לדעת את זה.
ראו הוזהרתם.

ואני באמת לא מבין איך טיעון כמו "התחשבות" רלוונטי לשאלה אם קרלוס ימכור או לא ימכור בבסטה שלו משהו. הוא מתחשב בעיקר בשורה התחתונה של הקופה באותו ערב, וזו זכותו.
מי שזה לא מתאים לו שיחרים אותו או משהו, כמו שהחרדים עושים בהצלחה מעוררת קנאה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
טכנובוי יש סיכוי שאתה שליחו של אדונאי צבאות וכל דבריך אמת הן? (תקשר את זה לקיומו של אדונינו...)

מאי, ברגע שאתה מאפשר עבודה בשבתות אתה מפלה בין עובדי בשבת ללא עובדים בשבת, הדבר ישתנה כאשר יאסר על בני אדם לעבוד יותר מ 5 ימים בשבוע, אבל זה כבר דיון סוציאלי שלא קשור אלינו. בנוסף אתה טועה ומטעה אבל אני לי כוח להיכנס לזה, מכיוון שאתה מדבר מתוך בורות
וזילזול בדת ומבלי יכולת להבין או לנסות ולהבין את הצד שעומד מולך.

שיהיה ברור אני חילוני לחלוטין, ולפי הדיון הזה גם יותר ממך (הבעתי את דעתי על החילוניות כדת פה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
למה, היום אף אחד לא עבד? אתמול בערב כשחצי מהמדינה יצאה לבלות לא היה שם אף אחד שעובד באותם מקומות?
התחבורה הציבורית צריכה ליהיות 24/7. וזה ממש לא אומר שמי שעובד בה יעבוד 24 שעות או 7 ימים בשבוע. וזה לחלוטין קשור לדיון הזה, כי זה שסוגרים את התחבורה הציבורית בשבת זה לא כי אין נהגים שיעדיפו לקבל את החופש באמצע השבוע ולא בשבת, אלא כי הדתיים ההדוקים לא מוכנים לנסוע באוטובוסים שנסעו בשבת.
ולא ממש אמרת משהו אחרי המשפט הזה, אבל אם אתה מתכוון שהדת, ה"מצוות" שלה , וה"איסורים" שלה הם לא משהו שמי שבוחר לקיים אותם עושה זאת מבחירה, אתה זה שטועה ומטעה.
ומי שבוחר בדרך חיים שמגבילה אותו על סמך אמונות טפלות יודע מה הם הדברים שהוא ימנע מהם כתוצאה מכך כשהוא בוחר בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2011, 18:31 
סמל אישי של המשתמש
אתם חבורה של חוצפנים, מפריע לכם הלחמניה לא תאכלו, מפריע לכם לראות אנשים אחרים נהנים? אגואיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: