תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 11 יולי 2025, 21:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בשולי שוליו של המשחק אתמול: חמץ
הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 17:53 
אי אפשר לקנות ממקום אוכל, סלט נניח, כי יש בירה במקרר?
לגבי העסק פרטי- אם הוא לא ידע אז זה לא רלוונטי...
אני בתור בעל עסק הייתי מוכר גם במצה וגם בלחמניה- זראת הפשרה האידיאלית וככה יש מקסימום התחשבות
(למרות שנוח לצייר את זה כאילו החילונים תמיד צריכים להתחשב, אבל תכל'ס מי ששומר מגזים.. מה הבעיה שבירות יהיו על המדף בסופר? אתה שומר, אז אל תקנה!!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
הפועל כתב:

מי שחושב שמדובר בסכסוך של 2 אוכלוסיות שרבות על שליטה באיזור גיאוגרפי מסוים בזמן ספציפי - אין לי יכולת להתווכח איתו. כי עבורו המצב הוא זהה למה שתארתי.

אבל האמת היא שהסכסוך שלנו עם הפלשתינים הוא בכלל על שליטה באיזור שבו יש רוב פלשתיני ברור ושונה באופיו לחלוטין.
ובדומה לו ה"סכסוך" הדתי-חילוני הוא על "שליטה" באיזור בו יש רוב חילוני ברור. כי בריכוזי אוכלוסיה דתיים ברור מאליו שאף חילוני לא יעז לנהוג בניגוד למנהגי המקום (שיחפש מי "יתחשב" בו שם).

ה"התחשבות" היחידה הנדרשת בפועל (ומעשית נאכפת בצורה מאד לא "מתחשבת") במרחב הציבורי הישראלי היא התחשבות בדתיים בתוך האיזורים החילוניים. ומי שחושב אחרת - חי בפרסומת של צו פיוס.

צר לי אבל אתה מקשקש שטויות, ובוכה על כלום.
אפשר לחשוב שביקשו ממך להפסיק לנוע בשבתות, לבלות עם חברים בפאב או לאכול לא המבורגר חזיר עם גבינה לצלילי
אפרת גוש, איש לא מנסה למנוע את זה בת"א, ואיש מהכתבים באשכול זה לא יתמוך בצעד הזה.
מנגד אתם מזלזלים באדם שאומר שהפריע לו דוכן המזון הנגיש במשחק הכדורסל אתמול היה לא כשר.

יש דבר כזה שנקרא מידתיות, ולפחות בכל הנוגע לתחשבות בזולת אתם מאוד חלשים בא כשזה נוגע ישירות אליכם.

ואפשר לחשוב מה ביקשו ממך. שבמשך שעתיים תשהה במחיצת חמץ. מפריע? אז מפריע. זה מה יש. לי היה מפריע שהייתי בא ומתבאס שאפשר לקנות רק לחמניות כשרות לפסח מגעילות.

מידתיות? מעולה. המידתיות שלי אומרת שב99% מהמדינה לא מוכרים חמץ, אפשר במידתיות לא לצאת בזעקות הקוזאק הנגזל גם על אותו 1% בודד שכן מוכר.
התחשבות? מעולה. אתמול התחשבו בצורה די נדירה ולא שכיחה בציבור המדוכא שלא שומר כשרות.

אין שום התחשבות ושום מידתיות. בנושאי אורחות החיים הדתיים יש רק כח וסטטוס קוו זמני עד למאבק הכח הבא. את סיפורי הסבתא נא לשמור ליום שבת בבוקר כשארצה באמצע תל אביב - עיר עם לפחות 90% חילונים - לתפוס אוטובוס לסופר כדי לקנות לחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:01 
el dudernio כתב:
הפועל כתב:

מי שחושב שמדובר בסכסוך של 2 אוכלוסיות שרבות על שליטה באיזור גיאוגרפי מסוים בזמן ספציפי - אין לי יכולת להתווכח איתו. כי עבורו המצב הוא זהה למה שתארתי.

אבל האמת היא שהסכסוך שלנו עם הפלשתינים הוא בכלל על שליטה באיזור שבו יש רוב פלשתיני ברור ושונה באופיו לחלוטין.
ובדומה לו ה"סכסוך" הדתי-חילוני הוא על "שליטה" באיזור בו יש רוב חילוני ברור. כי בריכוזי אוכלוסיה דתיים ברור מאליו שאף חילוני לא יעז לנהוג בניגוד למנהגי המקום (שיחפש מי "יתחשב" בו שם).

ה"התחשבות" היחידה הנדרשת בפועל (ומעשית נאכפת בצורה מאד לא "מתחשבת") במרחב הציבורי הישראלי היא התחשבות בדתיים בתוך האיזורים החילוניים. ומי שחושב אחרת - חי בפרסומת של צו פיוס.

צר לי אבל אתה מקשקש שטויות, ובוכה על כלום.
אפשר לחשוב שביקשו ממך להפסיק לנוע בשבתות, לבלות עם חברים בפאב או לאכול לא המבורגר חזיר עם גבינה לצלילי
אפרת גוש, איש לא מנסה למנוע את זה בת"א, ואיש מהכתבים באשכול זה לא יתמוך בצעד הזה.
מנגד אתם מזלזלים באדם שאומר שהפריע לו דוכן המזון הנגיש במשחק הכדורסל אתמול היה לא כשר.

יש דבר כזה שנקרא מידתיות, ולפחות בכל הנוגע לתחשבות בזולת אתם מאוד חלשים בא כשזה נוגע ישירות אליכם.

אני ממש לא מזלזל בפותח האשכול אבל אני לא מבין למה זה שלמישהו יש רגשות מסויימים צריך להגביל את חופש הבחירה של אדם אחר. הרי אין ל"התחשבות" שכזאת סוף. עצם זה שרגשות של X נפגעים מכיוון שY הולך עם צהוב, או שY שם תפילין, או שY אוכל אוכל גלאט כושר בלי טעם, או שY הוא הומו, או שY אוכל חזיר, או שY שומר שבת או שלא שומר שבת לא אומר שצריך לקבוע לY מה לעשות. "פגיעה ברגשות" זה נימוק מאוד מאוד חלש לקביעת מדיניות ציבורית. שה"רגשות" שלו ושלך יוגבלו למעשים שלכם ולא למעשים של אחרים, כל עוד המעשים של האחרים אינם גורמים לכם לנזק מוחשי.
כמו שכתבתי, השאלה האם צריך לספק גם אופציה כשרה היא שאלה שונה כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
פותח האשכול דורש גם שיפסיקו למכור נקניקיות ?
כי אני מכיר הרבה מאוד צמחונים שהריח גורם להם למצוקה עקב פגיעה באמונתם שבשר זה רצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
בכל מקום לתת חברה החיה על פי יותר איסורים החברה הכוללת תצתטרך להתחשב בה יותר על מנת לזכות בשלום.
המיעוט באיסורים שהחל על עצמו הציבור החילוני, מכתיב מצב ברור שאם יש ציבור אשר יוותר על משהו במאבק
בינו לבין הציבור הדתי/מסורתי יהיה הציבור החילוני, מתוקף הוויותו של אותו ציבור. אין זה אומר שחלה כפיה
דתית, והיא חלה לא מעט. במקרה הזה למשל אם היו אוסרים עליכם להיכנס על חמץ, אוסרים לפי חוק על קרלוס למכור
חמץ, מנסים למנוע את מי מהדברים בכוח אזי היה מדובר בכפיה אך כאמור לא זה היה המצב, והתהיה למה מכרו?
אולי כדאי היה לבקש (לבקשה לא לכפות לא לדרוש לבקש) מקרלוס לא למכור היא תהיה יותר מלגיטימית והדיון שהתפתח
כאן על מי מוותר למי הוא החאט הקדמון של החילוניות במיוחד כאשר אתה מגדירים את זה כ"עקרון", כי אם איני
טועה אין לך עיקרון לאכול חמץ בפסח ולא להתחשב בחברת ליציע, יש כאן משום הדווקאות כי אני יכול.

עדין כאמור לא עניתם לי על הסוגיית המאוד מענינת שעבור הציבור השומר מכירת החמץ סתמה את הגולל לגבי יכולת
ההסעדה העצמי במשחק, לעומת זאת יכולת זאת לא היתה נשללת במידה והיו מוכרים מזון כשר במזנון.

מאי 2010, אתה צודק שעשרות אנשים נהרגים מדי שנה בתאונות דרכים בסופי שבוע, אבל אני ממש לא בטוח שמדובר בתוצאה
של מחסור בתחבורה ציבורית, הייתי שמח לדעת כמה מאיתנו מתשמים בתחבורה הנ"ל בשביל לצאת בימי חמישי בערב? או
כמה
ניצלו את האוטובוסים בשביל לחגוג בימי רביעי בנלוס או במינוס 1? אני מניח שהתשובה היא די מעט, ולא בשבל מחסור
בתחבורה ציבורית אלא בשל הנוחות שברכב הפרטי.

דר"א מתי אתם בפעם האחרונה "סבלת" מכפייה דתית? ומה היה הסבל הנורא?

אני מרגיש שאני חוזר על עצמי אז אני אענה נקודתית:
1-הדרישה מהציבור החילוני להתפשר בכל התנגשות בין דת לבין חופש, בגלל שלהם אין חוקים מתקופת הברונזה שהם לא רוצים להפר, היא לא הגיונית.
2-אם אכן יש התפשרות כזאת היא פותחת בור ללא תחתית. חייבים להציב גבול, ולדעתי הגבול הוא לאפשר לכל אחד לקיים את האמונות התפלות שלו כל עוד הן לא פוגעות באלה שלא חולקים אותן.(התגובה הזאת מתמקדת בזה viewtopic.php?p=897575#p897575 )
3-העקרון הוא לא לאכול חמץ בפסח אלא שאנשים אחרים לא יכפו עלי את האמונות הטפלות שלהם.
4-מכירת החמץ לא סתמה את הגולל על הציבור הזה, אלא הציבור הזה בחר לא לקנות בגלל שמוכרים גם חמץ.
5-ברור שיהיו הרבה שימשיכו להעדיף לשתות ולנהוג גם אם תיהיה אלטרנטיבה, אבל אני בטוח שלא מעט יעדיפו את הפתרון הזול והבטוח, בעיקר אם התחבורה הציבורית תיהיה 24/7, אחרי תקופה ארוכה שאנשים יתרגלו לזה שכל הזמן יש תחבורה ציבורית.
6-פעם אחרונה? ביום שבת האחרון, כשלא היתה לי דרך נורמלית להגיע למגרש שנמצא בצד השני של העיר בה אני גר, ונאלצתי לנסוע בטרמפ מאולתר. אם מעניין אותך: הפעם תיהיה אולי מחר, ואם לא אז זה יהיה למישהו אחר, שיצתרך לסגור שבת ולאכול אוכל שנותנים לחיילים לפרוטוקול כי שום דבר במטבח לא מספיק כשר לפסח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:24 
סמל אישי של המשתמש
שגילו, לי אין עם זה שום בעיה, לי אישית גם לא היתה בעיה לקנות מקרלוס אם הייתי רעב, אבל מבחינת הציבור המסורתי יש עם זה בעיה.

הפועל, לפתוח האשכול וגם לי אין בעיה עם שהייה במחיצת חמץ, וזאת הנקודה שאתה מפספס. פותח האשכול אפילו אמר שאים שום בעיה שתביאו מהבית או כל דבר אחר, הוא גם אמר שאם הקבוצה ביקשה מקרלוס וזה סירב אין לו שום בעיה עם הנעשה אבל אתה מסרב להפנים את זה ומבחינתך מדובר בכפיה דתית. למרות שאיש לא כפה עליך דבר ורק עלתה תהיה לגבי הענין. זה מה שנקרא חוסר התחשבות ואי מידתיות, כי הדיון הוא לא על השהיה במחיצת חמץ אלא על אי מתן אופצית האכלה לציבור שלם, דבר שהיה יכול להמנע במאה ואחת אלף דרכים אחרות אבל לא נעשה. בנוסף כמו שאמרתי וגם
פותח האשכול אמר, אף אחד, אבל אף אחד לא ביקש ממך לא לאכול חמץ, וגם אף אחד לא דרש מקרלוס לא למכור חמץ, היתה
רק בקשה לבקש ממנו לעשות זאת. אבל אתה כמיעטו נרדף בת"א לא מסוגל להבין זאת וישר מוציא את קלף הכפיה הדתית,
כאילו זה איזה צלב שחילוני כמוני אמור להיבהל ממנו להרתע.

גיא גם פותח האשכול וגם אני מדברים על מתן אופציה. בפותח האשכול דיבר על לבק מבעל המזנון לא למכור ואם הוא מסרב
אזי הוא לפחות היה מרגיש שהקבוצה מתחשבת גם בו ולא רק בציבור אוכל החמץ. לא דובר כאן על כפיה בשום שלב, מלבד אצל
אלו שמרגישים נרדפים אבל עדין לא השיבו על השאלות:
1. מתי בפעם האחרונה הם סבלו מכפיה דתית?
2. האם הם לא מוצאים הבדל בין לאפשר למישהו לקנות רק אוכל כשר פסח לעומת למנוע ממישהו לקנות אוכל בלבד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
שגילו כתב:
אי אפשר לקנות ממקום אוכל, סלט נניח, כי יש בירה במקרר?
לגבי העסק פרטי- אם הוא לא ידע אז זה לא רלוונטי...
אני בתור בעל עסק הייתי מוכר גם במצה וגם בלחמניה- זראת הפשרה האידיאלית וככה יש מקסימום התחשבות
(למרות שנוח לצייר את זה כאילו החילונים תמיד צריכים להתחשב, אבל תכל'ס מי ששומר מגזים.. מה הבעיה שבירות יהיו על המדף בסופר? אתה שומר, אז אל תקנה!!)

לא מכרו שם גם עם לחמניות מקמח מצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:31 
לא
שאלתי ולא היה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:34 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
שגילו, לי אין עם זה שום בעיה, לי אישית גם לא היתה בעיה לקנות מקרלוס אם הייתי רעב, אבל מבחינת הציבור המסורתי יש עם זה בעיה.

הפועל, לפתוח האשכול וגם לי אין בעיה עם שהייה במחיצת חמץ, וזאת הנקודה שאתה מפספס. פותח האשכול אפילו אמר שאים שום בעיה שתביאו מהבית או כל דבר אחר, הוא גם אמר שאם הקבוצה ביקשה מקרלוס וזה סירב אין לו שום בעיה עם הנעשה אבל אתה מסרב להפנים את זה ומבחינתך מדובר בכפיה דתית. למרות שאיש לא כפה עליך דבר ורק עלתה תהיה לגבי הענין. זה מה שנקרא חוסר התחשבות ואי מידתיות, כי הדיון הוא לא על השהיה במחיצת חמץ אלא על אי מתן אופצית האכלה לציבור שלם, דבר שהיה יכול להמנע במאה ואחת אלף דרכים אחרות אבל לא נעשה. בנוסף כמו שאמרתי וגם
פותח האשכול אמר, אף אחד, אבל אף אחד לא ביקש ממך לא לאכול חמץ, וגם אף אחד לא דרש מקרלוס לא למכור חמץ, היתה
רק בקשה לבקש ממנו לעשות זאת. אבל אתה כמיעטו נרדף בת"א לא מסוגל להבין זאת וישר מוציא את קלף הכפיה הדתית,

גיא גם פותח האשכול וגם אני מדברים על מתן אופציה. בפותח האשכול דיבר על לבק מבעל המזנון לא למכור ואם הוא מסרב
אזי הוא לפחות היה מרגיש שהקבוצה מתחשבת גם בו ולא רק בציבור אוכל החמץ. לא דובר כאן על כפיה בשום שלב, מלבד אצל
2. האם הם לא מוצאים הבדל בין לאפשר למישהו לקנות רק אוכל כשר פסח לעומת למנוע ממישהו לקנות אוכל בלבד?

1 עניתי תגובה מעליך
2 אפילו אם כל החנויות בארץ היו מוכרות חמץ בפסח(אוי גוועלד!), זה לא היה מונע מאף אחד לקנות אוכל. אני אנסח את זה בדיוק איך שאתם רוצים שאני אנסח את זה "מלא שנאה ודיעות קדומות"-זה שאנשים בוחרים לא לקנות מחנויות שמוכרות חמץ זה בעיה שלהם.
בדיוק כמו שאם מישהו לא מוכן לקנות בחנות שמתעסקת עם מיקרוסופט זה שכל החנויות שמוכרות מחשבים מתעסקות עם מיקרוסופט לא אומר שמונעים ממנו לקנות מחשב, אלא הוא זה שמונע את זה מעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:39 
סמל אישי של המשתמש
1.היתה אופציה לאכול את ההמבורגר במצה, לא בלחמניה כשרה אלא פשוט במצה. הבעיה היא שלציבור השומרים (לא חילונים שלא אוכלים חמץ בפסח) זה עדין בעיתי לקנות אוכל ממקום לא כשר.
2. אני מסכים איתך שלבצע את פעול הקניה נטו הם יכולים בדיוק כמוני וכמוך הבעיה היא שאנחנו רוצים לספק תנאים ומצב שווה לכולם וזה לא מה שאנחנו גרומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:40 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

אל דוד, למזלנו אנחנו באינטרנט והכל בכתב. ולכן לא טריביאלי להתעלם ממה שנכתב. אני מצטט במדויק מהודעת הפתיחה
ציטוט:
אני לא מבין למה אי אפשר היה להימנע מהלחמניות אתמול במזנון במהלך המשחק. זה אולי נראה קטנוני, אבל זה גם קטנוני לא להיות מסוגל לוותר על חמץ למשך שעתיים. אם כל כך דחוף למישהו, שיביא מהבית.

לא כתוב שום דבר על "לבקש לבקש". אתה רוצה לבקש ממנו? תבקש. אין לי שום בעיה עם זה. תבקש כמה שבא לך. זה לא מה שפותח האשכול דיבר עליו.

וזה גם לא רלבנטי האמת בכל מקרה. אתה יכול לטמון את ראשך בחול כמה שאתה רוצה.
אין פה "התחשבות" ושום בטיח. ברגע שאני מגיע למשחק ולא יכול לאכול מה שאני רוצה בניגוד לרצוני, אז אולי בך שומר הכשרות מתחשבים - אבל אף אחד לא "מתחשב" בי.
זה משחק סכום אפס, לא יעזור בית דין. לא משנה כמה נתחמד ו"נתחשב".
גם אני בתור צמחוני יכול לבוא לבקש שלא ימכרו נקניקיות. זה הזוי בעיניי לעשות את זה (בהתחשב בכך שרק 10% מהקהל הם צמחונים), והזוי עד חצוף בעיניי לטעון שזה שמוכרים נקניקיות בניגוד לאמונתי מהווה חוסר התחשבות בציבור הצמחונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 18:55 
el dudernio כתב:
בכל מקום לתת חברה החיה על פי יותר איסורים החברה הכוללת תצתטרך להתחשב בה יותר על מנת לזכות בשלום.
המיעוט באיסורים שהחל על עצמו הציבור החילוני, מכתיב מצב ברור שאם יש ציבור אשר יוותר על משהו במאבק
בינו לבין הציבור הדתי/מסורתי יהיה הציבור החילוני, מתוקף הוויותו של אותו ציבור. אין זה אומר שחלה כפיה
דתית, והיא חלה לא מעט. במקרה הזה למשל אם היו אוסרים עליכם להיכנס על חמץ, אוסרים לפי חוק על קרלוס למכור
חמץ, מנסים למנוע את מי מהדברים בכוח אזי היה מדובר בכפיה אך כאמור לא זה היה המצב, והתהיה למה מכרו?
אולי כדאי היה לבקש (לבקשה לא לכפות לא לדרוש לבקש) מקרלוס לא למכור היא תהיה יותר מלגיטימית והדיון שהתפתח
כאן על מי מוותר למי הוא החאט הקדמון של החילוניות במיוחד כאשר אתה מגדירים את זה כ"עקרון", כי אם איני
טועה אין לך עיקרון לאכול חמץ בפסח ולא להתחשב בחברת ליציע, יש כאן משום הדווקאות כי אני יכול.

עדין כאמור לא עניתם לי על הסוגיית המאוד מענינת שעבור הציבור השומר מכירת החמץ סתמה את הגולל לגבי יכולת
ההסעדה העצמי במשחק, לעומת זאת יכולת זאת לא היתה נשללת במידה והיו מוכרים מזון כשר במזנון.

מאי 2010, אתה צודק שעשרות אנשים נהרגים מדי שנה בתאונות דרכים בסופי שבוע, אבל אני ממש לא בטוח שמדובר בתוצאה
של מחסור בתחבורה ציבורית, הייתי שמח לדעת כמה מאיתנו מתשמים בתחבורה הנ"ל בשביל לצאת בימי חמישי בערב? או
כמה
ניצלו את האוטובוסים בשביל לחגוג בימי רביעי בנלוס או במינוס 1? אני מניח שהתשובה היא די מעט, ולא בשבל מחסור

לי הכפיה הדתית עולה קצת יותר מ20 אלף שקל בשנה, כי בלעדיה לא הייתי מחזיק רכב (אגב רוב מוחלט מה20 אלף השקלים האלו הולכים ליצרני רכב בחו"ל וליצרני דלק בחו"ל שזה כסף שלא יחזור למדינה, ואחרת הייתי מבזבז אותו אחרת וכנראה מכניס יותר כסף למדינה). זה גם היה חוסך חיים כי אני בטוח שכמה קטנועיסטים ז"ל היו בוחרים באופציה הזו אם היתה להם ברירה.
אני לא מבין בשביל מי אתה מחליט שהוא לא משתמש בתחבורה הציבורית. אם הייתה תחבורה ציבורית בשבת יותר אנשים היו מוותרים על רכב, התחבורה הציבורית היתה מלאה יותר והיו מפעילים קווים בכל הלילה או לפחות עד השעות הקטנות כי סוף סוף יש מי שנוסע שהוא לא פנסיונר, תלמיד או חייל, גם בימי רביעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 19:11 
סמל אישי של המשתמש
הפועל, תגובה זאת של פותח האשכול היתה לפני שהוא ידע שהמזנון מועפל עצמאית, ולא קשור למועדון.
בנוסף הוא לא אומר לך מה לאכול, בסה"כ המטרה היתה שלא ימכרו לא כשר. דר"א מראש אתהלא יכול לאכול מה שאתה רוצה
כי לא מוכרים פיצה, וגם לא שאורמה או מוקפץ במגרש, אם אתה ממש רוצה אתה יכול להביא מהבית, בדיוק כמו שפותח
האשכול הציע. באמת מזל שהכל כתוב.

לת"א, כמה פעמים בחודש האחרון יכלת לשסוע בתחבורה ציבורית ונסעת ברכב הפרטי?
כתור אחד שיש לו רכב בחודשים האחורנים אני אומר חד משמעית הנוחות והתרגלות של הרכב היא כזאת שיהיה לי ממש
קשה לחזור לנסוע בתחבורה ציבורית. זה לא קשור לקיומה בשבת אלא לתדירותה ונחותה, ולהאשים בזה את הכפייה הדתית
זה שטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 19:23 
el dudernio כתב:
הפועל, תגובה זאת של פותח האשכול היתה לפני שהוא ידע שהמזנון מועפל עצמאית, ולא קשור למועדון.
בנוסף הוא לא אומר לך מה לאכול, בסה"כ המטרה היתה שלא ימכרו לא כשר. דר"א מראש אתהלא יכול לאכול מה שאתה רוצה
כי לא מוכרים פיצה, וגם לא שאורמה או מוקפץ במגרש, אם אתה ממש רוצה אתה יכול להביא מהבית, בדיוק כמו שפותח

כתור אחד שיש לו רכב בחודשים האחורנים אני אומר חד משמעית הנוחות והתרגלות של הרכב היא כזאת שיהיה לי ממש
קשה לחזור לנסוע בתחבורה ציבורית. זה לא קשור לקיומה בשבת אלא לתדירותה ונחותה, ולהאשים בזה את הכפייה הדתית
זה שטות.

המון פעמים, ואני אמשיך לעשות את זה.
זה שאין כאן תחבורה ציבורית בשבת גורם לכל התחבורה הציבורית להיות מסריחה כי היא משרתת אנשים שאין להם ברירה.
סע ללונדון ותעשה בדיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

ואם הוא רוצה, הוא יכול לא לקנות חמץ. לא מסובך.
הוא עושה את זה שבוע שלם, הוא יכול גם שעתיים בהדר יוסף.
הציפייה שכל העולם, לא ב99%, ב100%, "יתחשב" ויתאים את עצמו לאורח חייו היא חצופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
אל דודרינו,
05.2010 כתב:
el dudernio כתב:

כמה

אני מרגיש שאני חוזר על עצמי אז אני אענה נקודתית:
1-הדרישה מהציבור החילוני להתפשר בכל התנגשות בין דת לבין חופש, בגלל שלהם אין חוקים מתקופת הברונזה שהם לא רוצים להפר, היא לא הגיונית.
2-אם אכן יש התפשרות כזאת היא פותחת בור ללא תחתית. חייבים להציב גבול, ולדעתי הגבול הוא לאפשר לכל אחד לקיים את האמונות התפלות שלו כל עוד הן לא פוגעות באלה שלא חולקים אותן.(התגובה הזאת מתמקדת בזה viewtopic.php?p=897575#p897575 )
3-העקרון הוא לא לאכול חמץ בפסח אלא שאנשים אחרים לא יכפו עלי את האמונות הטפלות שלהם.
4-מכירת החמץ לא סתמה את הגולל על הציבור הזה, אלא הציבור הזה בחר לא לקנות בגלל שמוכרים גם חמץ.
5-ברור שיהיו הרבה שימשיכו להעדיף לשתות ולנהוג גם אם תיהיה אלטרנטיבה, אבל אני בטוח שלא מעט יעדיפו את הפתרון הזול והבטוח, בעיקר אם התחבורה הציבורית תיהיה 24/7, אחרי תקופה ארוכה שאנשים יתרגלו לזה שכל הזמן יש תחבורה ציבורית.
6-פעם אחרונה? ביום שבת האחרון, כשלא היתה לי דרך נורמלית להגיע למגרש שנמצא בצד השני של העיר בה אני גר, ונאלצתי לנסוע בטרמפ מאולתר. אם מעניין אותך: הפעם תיהיה אולי מחר, ואם לא אז זה יהיה למישהו אחר, שיצתרך לסגור שבת ולאכול אוכל שנותנים לחיילים לפרוטוקול כי שום דבר במטבח לא מספיק כשר לפסח.
05.2010 כתב:
el dudernio כתב:

1 עניתי תגובה מעליך
2 אפילו אם כל החנויות בארץ היו מוכרות חמץ בפסח(אוי גוועלד!), זה לא היה מונע מאף אחד לקנות אוכל. אני אנסח את זה בדיוק איך שאתם רוצים שאני אנסח את זה "מלא שנאה ודיעות קדומות"-זה שאנשים בוחרים לא לקנות מחנויות שמוכרות חמץ זה בעיה שלהם.
בדיוק כמו שאם מישהו לא מוכן לקנות בחנות שמתעסקת עם מיקרוסופט זה שכל החנויות שמוכרות מחשבים מתעסקות עם מיקרוסופט לא אומר שמונעים ממנו לקנות מחשב, אלא הוא זה שמונע את זה מעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 20:02 
סורי, בשנים האחרונות הוכנסו בשעה טובה קווי לילה למספר ערים במדינה שעוברים במקומות בילוי ורחובות מרכזיים, אתה מוזמן לבדוק מה מידת הצלחתם ומי נוסע בהם. יאללה, אני אחסוך לך, הצלחה כבירה, בני נוער בעיקר.
אם אתה שואל ברצינות מתי מישהו סבל פה כפיה דתית בפעם האחרונה, אולי גם אתה צריך לעבור לקווי לילה כשאתה יוצא גם אם לא שתית אלכוהול, כי אתה כנראה שיכור.
אני מניח, אגב, שנכנסת לסופר כלשהו בחג פסח כלשהו? לחם ראית שם? מוצרים עם קמח? אני מניח שאתה יודע שהם לא קיימים או מכוסים. בשם הדת מונעים ממני אוכל שאני רגיל לקנות ( וחזיר בסופר? על זה בכלל אין מה לדבר כל השנה ). בבית חולים או בצבא ביקרת בפסח אימתי? מה אשמים החולים שהם חיים במדינה פסיכית שכופה עליהם דיקטים ואוכל נוראי? זה עוזר לבריאות?

יש מי שמעז לבוא ולבקש שיתחשבו בשומרי כשרות בתאוקרטיה כופת הדת המגוחכת הזו? אני אתחשב באדם אצלו בבית ( בית זה גם שכונה דתית במובהק ) או במישהו שיבקש ממני משהו אישי אם אראה לנכון, אבל לכלל הציבור, זו הבדיחה העצובה וחצופה שקיימת, כשנזכרים מי כופה כאן על מי.
ומה קורה אגב ליהודים בחו"ל, כולל בשכונות שנחשבות יהודיות? האם שם מישהו יעז לנסות לכפות או לבקש דברים? הו לא, שם פשוט יגידו לך- אל תקנה ואל תכיל על הכלל את הכללים האישיים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
סורי, בשנים האחרונות הוכנסו בשעה טובה קווי לילה למספר ערים במדינה שעוברים במקומות בילוי ורחובות מרכזיים, אתה מוזמן לבדוק מה מידת הצלחתם ומי נוסע בהם. יאללה, אני אחסוך לך, הצלחה כבירה, בני נוער בעיקר.

והקטע הוא שלא היו אפילו קווי לילה ביום שישי, הפרסום שלהם הוא אפסי, וזה חתיכת אתגר למצוא איפה הם עוצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 20:23 
קליק אחד בגוגל...
http://www.kav-layla.co.il/

והמטרה הייתה להראות שהם קיימים ועובדים ומצליחים ויש אנשים שאשכרה ישתמשו בתחבורה ציבורית בשעות האלה ( רק במדינת פרימיטבית כמו שלנו גם צריך להוכיח את זה, בכל העולם השפוי זה ברור מאליו שקיימת תחבורה ציבורית עד שעות הלילה הקטנות ) ולא שהם עובדים ביום שישי. זה כמובן אסור, בכל זאת קצת התחשבות ברגשות הדתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2011, 20:38 
סמל אישי של המשתמש
רשום שם איפה הם עוברים, לא הכתובות של התחנות.
עדיין אין לי מושג איפה עוצר הקו שעובר ליד הבית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 01:59 
סמל אישי של המשתמש
לא קראתי את כל ארבעת העמודים אבל אני אתייחס לחוויה שלי. כשראיתי שמוכרים לחמניות ולא "לחמניות כשרות" שמחתי כי אני אישית לא הייתי קונה נקניקיה אלמלא הלחמנייה הנורמלית (לא טעים לי). מהצד השני, חיכה איתי בתור בחור בשם עידן מפלאפל גבאי שתורמים כסף לקבוצה וכשהוא ראה שהלחמניות הם חמץ הוא מלמל קללה והלך משם. ככה שזה אירוע בעייתי, יש אנשים כמוני ויש אנשים כמוהו וצריך להתחשב בשני הסוגים, זה לא הגיוני שמישהו לא יוכל לאכול במהלך משחק כדורסל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 02:03 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
לא קראתי את כל ארבעת העמודים אבל אני אתייחס לחוויה שלי. כשראיתי שמוכרים לחמניות ולא "לחמניות כשרות" שמחתי כי אני אישית לא הייתי קונה נקניקיה אלמלא הלחמנייה הנורמלית (לא טעים לי). מהצד השני, חיכה איתי בתור בחור בשם עידן מפלאפל גבאי שתורמים כסף לקבוצה וכשהוא ראה שהלחמניות הם חמץ הוא מלמל קללה והלך משם. ככה שזה אירוע בעייתי, יש אנשים כמוני ויש אנשים כמוהו וצריך להתחשב בשני הסוגים, זה לא הגיוני שמישהו לא יוכל לאכול במהלך משחק כדורסל...

בזה אני איתך,אם יש אופציה לא כשרה שתהיה אופציה כשרה.
למרות שמכרו במצה אבל זה לא הכי נוח לאכול את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 02:03 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

זה שטות.

אני חייב לציין שמזה ארבע שנים אין לי אוטו, בעיר אני נוסע על אופניים ובתחבורה ציבורית. לארוחות שבת אצל ההורים שלי הפסקתי להגיע כי אין לי איך לחזור מהם, ביום רגיל יש רכבות כל הלילה ככה שהייתי יכול לחזור לתל אביב בלי בעיה אבל ארוחת שבת היא ביום שישי משום מה ולא ביום חמישי בערב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 03:39 
סמל אישי של המשתמש
בקיצור, כפייה דתית :ANG1: :PUKE: :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 09:17 
zink כתב:
קורמאק מקארתי כתב:
מעניין מאוד שתמיד מי שנפגע הם האנשים שהדת קרובה לליבם. ז"א, אלו אנשים שלא מסוגלים לעמוד בהגבלות שהם מטילים על עצמם, אלא יש בהם כעס וזעם על כך שלאנשים אחרים, שהם לא חלק מהריטואל המטופש הזה, יש את האופציות לחיות ולעשות מה שהם רוצים. אתם המגבילים והאוסרים, אז תתמודדו עם ההשלכות. לא, זאת לא הלחמניה שכ"כ חשובה לליבי אלא העיקרון.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 10:33 
סמל אישי של המשתמש
זאת לא לחמניה, זה עקרון!
:WHOME:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:34 
זה העקרון החשוב ביותר בהוויה הישראלית
עקרון הדווקא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:36 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
זה העקרון החשוב ביותר בהוויה הישראלית
עקרון הדווקא

באמת נמאס מזה שבכל מקום עושים דווקא ומכריחים אותך לשמור על מצוות לא לך.

עריכה: אתה רואה איזה קל זה לבקש התחשבות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:43 
עוררת שאלה גדולה
מה זה מצוות לא לך?
אני לדוגמה שומר על ענין החמץ לא בגלל נימוק דתי כלשהו
(אני מתעב את החג הזה ואת כל מנהגיו ולו הדבר היהי תלוי בי הייתי נוסע כל שנה לחו״ל
בפסח)
אלא משום שלרעייתי זה חשוב ועקרוני
אז אני מתחשב לא עושה דווקא וסובל נוראות במשך שבוע
אילו היית עושה סקר בין הצופים בהדר יוסף אני משוכנע שלפחות 50% היו מעונינים באופציה כשרה
אבל למה להתחשב אם אפשר לעשות דווקא
ואין כאן שום שאלה של כפייה דתית אולי ההפך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2011, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
אבל כל שאר האופציות חוץ מהמזנון של קרלוס היו כשרות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: