teknoboy כתב:
אף פעם לא הצדקתי את הרצח הזה או כל רצח אחר.
כל מה שניסיתי לעשות זה להזכיר את ההקשר שבתוכו הוא בוצע, הקשר שהוא חיוני להבנת הרצח הזה ולמניעת רציחות נוספות בעתיד.
וכשאני מדבר על הווית החיים של הפלסטינאים בשטחים לא מדובר על "עוני" גרידא, או על מה שאני ואתה היינו קוראים לו רמת חיים נמוכה.
מדובר על משטר צבאי, בו הפלסטינאיםפ למעשה חסרי זכויות.
אין להם זכות לתנועה חופשית, אין להם זכויות פוליטיות, הם לא זוכים לקבל שירותי בריאות או חינוך, אין להם זכות לפרטיות, אין להם זכות קניין. אפילו מים זורמים אין לרבים מהם, וגם לא חשמל, טלפון, אינטרנט, טלוויזיה, וכו'. לרבים מהם אין אפילו כביש שמגיע למקום מגוריהם, ולרוב רובם של אלה שיש כביש, הכביש מנוקד על ידי מחסומים שנמצאים בדרך לכל מקום גדול או חשוב.
בנוסף הם חשופים לאלימות מצד הצבא (לעיתים יש לה הצדקה) ומצד המתנחלים (שלעולם אין לה הצדקה).
אז זה לא דומה בכלל ל"עוני, מחסור, צפיפות, סביבה לא נחמדה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589770,00.htmlהשב"כ עצר שניים מתושבי הכפר עוורתא, שהודו בחקירתם כי ביצעו את הפיגוע באיתמר, בו נרצחו 5 מבני משפחת פוגל.
"אין הבחנה בין תינוקת למבוגר - שניהם יהודים" , אמרו בחקירה.
(
http://news.walla.co.il/?w=/1/1816203 )
תבין. אין וויכוח שמערכות הבריאות, החינוך, התשתיות, החופשיות, וכו' של המגדירים עצמם פלסטינים אינן תקינות ואינן כפי שהייתי רוצה לעצמי למשל- זו עובדה. (מה חלקם במצב- נושא בפני עצמו, לדעתי חלק מכריע.)
השאלה היא, ובהסתמך על הקישורים הנ"ל, האם יש לקשור בין הדברים בעוד שהמחבלים עצמם אומרים בפשטות שמדובר ברצח יהודים לשמו.
ובנוסף, כאמור, השאלה מתחזקת כשאנו רואים שהיו כאן בישראל מעשים דומים כנגד יהודים עשרות שנים טרם הקמת המדינה.
לאור כל זאת, לא ברור מדוע אתה חושב שיש קשר בין תחושה זו או אחרת מלבד שנאת יהודים גרידא למעשה הנורא.
לא הצעתי לתת לרוצחים האלה פרס אבירי זכויות האדם, ולא אות חסידי אומות העולם.
מן הסתם המוסריות שלהם קצת שונה משלי ושלך (אני מקווה ומאמין שזה נכון גם לגביך).
כל מה שאני אומר זה שהשנאה היוקדת והרצחנית שלהם כלפי יהודים\מדינת ישראל\צה"ל\המתנחלים אינה נטולת הקשר.
ולנסות להילחם במקרים כאלה ולמנוע אותם בלי להתייחס להקשר זה קצת כמו לנסות להילחם במחלות בלי להתייחס לעובדה שקיימים חיידקים.