שחר כתב:
נועם שחם כתב:
אנשים פה חיים באיזושהי אשליה שאפשר למנוע משחקנים להתקדם למועדונים גדולים באירופה.
נבצר מבינתי להבין איך זה שפיני זהבי מנהל מו"מ עם ספורטינג ליסבון, עבור ערן זהבי.
אבל אני גם לא הבנתי מה כואב לאנשים שאיתי שכטר, שחקן פצוע שלא יכול להתאמן, נוסע ליומיים לגרמניה, באישור של גוטמן ומוני הראל.
אין מה לעשות. הצלחה כמו של השנתיים האחרונות, מביאה בצידה גם יציאה של שחקנים לאירופה. במקום לבכות על זה, המועדון צריך לראות איך ממקסמים את הרווח ומנצלים אותו לחידוש הסגל ולצורך רכש חדש.
לנסות להחזיק פה בכח שחקנים או למנוע מהם אפשרות לנהל מו"מ עם קבוצות בחו"ל, זה בטח לא פתרון.
אתה מבלבל פה בין שני דברים.
אף אחד לא מדבר על להחזיק בכח (למרות שצרכי המועדון אמורים להיות לפני הכל), אבל יש הבדל בין לקבל הצעה מכובדת בקיץ, או לפי סיכום על סעיף שחרור ולשחרר את השחקן בהתאם לרצונות שלו ותנאי השוק, לבין לאפשר לשחקנים ולסוכנים שלהם מו"מ באמצע העונה כאילו שמדובר בשוק.
אני לא שמעתי על אף קבוצה שחצי הרכב שלה כמעט נמצא במו"מ גלוי וחלק מהם אפילו סיכם עם קבוצה כשהיא באמצע ריצה לאליפות, לא מבין איך זה בעיניך לגיטימי תחת האמתלה "אי אפשר ללהחזיק בכח שחקנים" ?
קודם כל, עד כמה שידוע לי, יש כרגע בסגל ארבעה שחקנים שמנהלים מו"מ עם קבוצות בחו"ל לגבי העונה הבאה: בונדר (שאף אחד לא טרח להציע לו הארכת חוזה), שכטר (שממילא לא בסגל), זהבי ואניימה.
לגופו של ענין - לא צריכה להיות בעיה עם זה ששחקן נמצא במגעים לגבי עתידו בעונה הבאה. תזכור גם שלשחקן ישראלי שמקבל הצעה כזו, זו הזדמנות חד פעמית, ואין לו בהכרח את הפריביליגה לדחות את המו"מ לקיץ.
אני בוודאי לא מקבל את האקסיומה ששחקן כזה לא יתן את התפוקה שלו בקבוצה כל עוד הוא משחק בה. להיפך. יש סיכוי יותר טוב שהמוטיבציה של שחקן כזה תפגע במקרה בו ימנעו ממנו לנהל מו"מ, ודווקא זה יהיה מה שיפגע בתפקוד שלו.