ProfessorChaos כתב:
קומוניסים כתב:
אחרי הצחוקים והכל, אני לא אכנס לעניין הזה בהרחבה כי לא בו עוסק האשכול אבל סך הכל אני חושב שהבנתם שדתות שמקורם בדמיון של בן אנוש, כמו כתות אין בהם אמת ולכן השקר הוא המכנה המשותף העיקרי שלהם, כל השאר (הטפילות, הרגלי הפולחן וכו') סובב סביב התקופה והאזור בהם הם נוצרו וכדומה.
להבדיל אלף אלפי הבדלות, הדת היהודית היא סיפור האנושות כולה.היא אמנם מכילה גם את המצוות והחוקים שניתנו ליהודים (וגם לכאלה שאינם) אבל היא הרבה מעבר לזה "אשר נתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכנו".
לא אכנס לעניין של אמיתות היהדות למרות שיש לי הרבה מה לומר. האווירה לא מתאימה לי לזה. אבל אני יכול רק לקוות בשביל כל אח אדום שיבדיל בין קודש לחול, בין אור לחושך ובין ישראל לעמים.
אחלה שבוע!!
האם אתה באמת פוסל את כל הדתות והכתות בעולם חוץ מהיהודית?
האובייקטיביות נשפכת ממך.
האם יש לך על מה לבסס את מה שטענת פה? מדוע הנוצרים\מוסלמים\בודהיסטים\כל דת או כת אחרת מאמינים בשקר ואתה באמת?
את הדתות בוודאי.
לגבי כתות, מכיוון שיש כאלה מליונים אני רוצה למעט את אלה שאינם מתיימרים לעסוק ב"רוחניות" אלא באיזון הגוף או מדיטציה או כל מיני כאלה.
אתה שואל מדוע אני טוען שהם מאמינים בשקר?! כי הם מאמינים בשקר. ככה זה כשאתה יודע את האמת, אתה בטוח בעצמך.
במודע או שלא, כל התוספות שהם הוסיפו על התורה הם שקריים בתכלית, (גם מטופשים ורדודים ושטחיים אבל זה לא העיקר).
אובייקטיביות? שוב אני לא חושב שיש כאן עמדה מסויימת שאני מצדד בה. זו תפיסת עולם שלמה. אתה שואל אם הייתי נולד באיזה אי הייתי מגיע לתובנות האלה? לא יודע. אבל אני כל כך שמח שאני כאן ומבין את זה.