red in blood כתב:
סלקטר כתב:
לא שציפיתי למשהו אחר ממכם, כי הרי תמיד מכבי חיפה ויענקלה אשמים, בהכל...
אבל באמת תפסיקו עם זה כבר! ערן זהבי עשה מעשה חמור, הוא פשוט ציפצף על הוראה של מאמן הנבחרת ולכן החליטו להעניש אותו בחומרה.
ולכל הטענות לגביי מכבי חיפה והנבחרת: מכבי חיפה שולחת בעשרים השנים האחרונות את הכמות הכי גדולה של שחקני הנבחרות השונות, ויש הבדל ענק בין שחקן שפורש מהנבחרת לבין שחקן הנמצא בה אך לא מציית לחוקים.
וכן, גם מכבי חיפה מקופחת לעיתים על ידי בית הדין, אתם בעצמכם הזכרתם כאן את טשיירה. 6 משחקים, השישי נגדכם. ולא, אני לא מתמרמר ומתבכיין, אני אומר לכם את מה שאתם לא רוצים לשמוע, כי זה לא יושב לכם כמו שצריך עם הדימוי של ה"דון".
סבבה, זהבי צריך להענש.
איך הפועל קשורה לזה?
כשהוא עשה את זה, הוא לא היה שחקן הפועל, אלא שחקן נבחרת. את האישור הוא לא ביקש מהפועל, אלא מהנבחרת.
ובענישה לא התייחסו כלל וכלל לנבחרת, אלא רק להפועל.
אני לא אומר ששחר משחד שופטים וכו'.
אבל כמו שזה ברור שהוא לא משחד אף אחד, זה גם ברור שיש לשופטים (במגרש ובבית הדין) העדפה ברורה לקבוצה שלו.
את סיבותיהם אני לא יודע.
האמת היא שאני לא חושב שהם משוחדים ע"י גורם כזה או אחר, פשוט החשיבה שלהם מוטעית. אני מניח שהם לא באמת מתעניינים בכדורגל, לפחות לא לעומק, ופועלים לפי הנחות יסוד במוח שלהם.
במוח שלהם קיימות שתי קבוצות, הפועל ומכבי, כי שתיהן פשוט הקבוצות הגדולות היחידות בארץ. היחידות עם קהל תומך ורועש, היחידות שמעוררות עניין בכדורגל, ולדיינים יש כבר דיעות מגובשות עליהן, לטוב ולרע.
אני לא חושב שהדיינים מטים(ככה כותבים? המוח לא פועל ב5 בבוקר) בכוונה את המשפט, מבחינתם כל תלונה מצד גורם בקבוצה או מצד הקהל פשוט נחשבת לבכיינות והיתממות. חיפה תמיד הייתה פרווה, קבוצה עם קהל טוב ירושלים(זאת הסטיגמה. בפועל גם הקהל שלהם זורק חפצים, וגם השחקנים שלהם שמים זין על הנבחרת כשבא להם) וזה מה שמקובע חזק אצל כל מי שלא באמת עוקב אחרי הכדורגל בארץ.
זה תקף בנושא של גזענות גם לבית"ר. למה סכנין עמדה לדין על גזענות וקיבלה רק קנס כספי? גם הפועל ומכבי הועמדו לדין על גזענות כמה פעמים, אף אחת מהן לא קיבלה עונש חמור מידי.
לעומת זאת, בנושא הקהל(פירוטכניקה, קללות, אלימות), אנחנו ומכבי צועדים בראש טבלת העונשים, בפער גדול מהאחרות.
אני לא רואה את הדיינים מרחיקים שחקן של חיפה, פשוט כי לדעתם חיפה היא קבוצה טובה, ספורטיבית, תמיד פעלה למען הנבחרת ושלחה הכי הרבה שחקנים לשחק אצלה, לעומת הפועל שעסוקה במאבק אליפות והשחקנים שלה חושבים שהם מעל הכל, וצריך ללמד אותם לקח שאת הנבחרת צריך לכבד. וגם לא יזיק אם הדון יסתובב במסדרונות ויראה להם כמה הוא הגון, כמו הקבוצה שלו.
לא משנה, זה לא מה שיעצור אותנו במאבק האליפות, גם בלי זהבי אנחנו כמה רמות מעל חיפה. חבל שלא הרחיקו את השאננות של השחקנים שלנו לכמה משחקים.