שוהם יפת כתב:
Guri כתב:
הטרור זה לא גוף, זה רעיון.
גם אם תהרוג מיליון איש, הטרור רק ישאר ואף יחמיר.
הפיתרון הוא לא בהרג
צודק,מה אתה מציע ?
ברשתוך, אני אציע הצעה.
היות וכל דרך בה ניסינו ללכת (משטר כיבוש צבאי, נסיגה חד צדדית, דיונים על הסכם שבוודאות לא יספק את הצד הפלסטיני) כשלה, כדאי לנסות דרך חדשה.
זאת כבר תהיה התחלה טובה.
ואם יורשה לי, אני גם אציע הצעה קונקרטית. אפשר לשבת ולדבר עם הפלסטינאים, אבל לא לעשות את זה כחלק ממלחמה נגדם, אלא כמו שמדברים עם מישהו שרוצים להשלים איתו.
לדבר איתם בגובה העיניים, להקשיב להם, לנסות להזדהות איתם. לא לעסוק רק בניסיון להכתיב להם חד צדדית כל מיני ויתורים וקווים אדומים, אלא לבוא בפתיחות, לשמוע ולהשמיע.
אולי לא ייצא מזה כלום, אולי כן. אין לדעת. טרם ניסינו, אבל בניגוד למה שכבר ניסינו, זה טרם נכשל.
דרך אגב, לא חייבים להתחיל מהסוף ולסגור עניין על ירושליים העתיקה. אפשר להתחיל מלהתייחס לערבים שבארץ כמו לאזרחים שווי זכויות, ולפלסטינאים בתור בני אדם.
גם את זה עוד לא ניסינו.
מההיסטוריה העולמית עולה שכשאתה מתייחס לאנשים כמו לבני אדם ולא כמו לחיות, הם נוטים פחות לפוצץ את האזרחים שלך.
כמה שיחות עשו בממשלה עם היושבי ראש שלהם והנשיאים שלהם לאורך כל השנים ? יצא מזה משהו ? (חוץ מלהפסיד את גוש קטיף)
אתה רוצה להתייחס אליהם כמו בני אדם ולא כמו אל חיות ? שיחזירו את גלעד .ואז אולי נדבר על זכויות .
איך אתה רוצה שלא ניתן "הוראות חד צדדיות" ? אנחנו מדברים פה על המדינה שלנו - כבושה או לא, היא שלנו (כן, גם שלך) .