redrony כתב:
chimpfive כתב:
redrony כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
זה נכון, אבל זה לא כדורגל, זה אופי. רק אופי אחר.
זה הזוי כי המשחק היום של הפועל יותר טוב מרוב המשחקים של חיפה, רק חיפה על פחות מזה היתה מנצחת איכשהו.
יש משהו בדנא שלנו שגורם לנו להתעורר רק כשאנחנו עם הגב לקיר.
המשחק היום היה הרבה פחות רע מהתוצאה. ההגנה היתה מביכה והגולים של אשדוד פשוט הגיעו מכלום. משחק הזוי.
אני מצטער, אבל המשחק היום היה רע. גם בחצי השני, למרות הגולים, הכדורגל היה מסורבל, איטי. כמעט בלי מצבים. נכון שהיה לחץ עצום, ואשדוד עזרו בזה שבמקום לעשות לחץ על קו החצי כמו שעשו בחצי הראשון וכמו שבית"ר עשו נגדנו, הם פשוט עמדו על ה-16, אבל זה לא הכדורגל הטוב שהפועל יודעים לשחק.
וביננו, זה לא מפתיע. ורמוט לא טוב, כך שאין את היתרון של שחקן שעובר שחקן ויוצר יתרון מספרי ויותר גרוע מזה, כל המשחק עובר דרך שי אבוטבול, שהוא שחקן מאוד מוגבל. זהבי בתקופה כרגע פחות טובה במבחינת פעולות "כסף" (למרות שהוא עדיין ממשיך להיות מספר אחד בקבוצה) אז אתה צריך לסמוך על כל מיני אירועים שלא באמת קשורים לכדורגל טוב, כמו טעויות של השוער או ריקושט שמגיע לתמוז כמו בגול השני. זה בסדר, גם לך מותר לפעמים, אבל להבדיל מחיפה, הפועל לא מנצחים את המשחקים שהם לא טובים בהם. הנה 4 נקודות לחיפה, במקום 6 לזכות הפועל.
אותה חיפה שהוציאה תיקו איתם. הפסידו לנו 2:0 עם עשרה שחקנים, הפסידו נקודות לבית״ר ובקושי ניצחו את קרית שמונה, אותה קבוצה שעושה בטן גב עם משחק אחד בשבוע כשאנחנו משחקים בכל המפעלים כולל נבחרת פי 4 משחקים. נכון הפועל לא מספיק חדורת מוטיבציה לאורך 90 דקות אבל ההתאפסות שאוהדים שלנו מפגינים לנוכח האימפריה מהכרמל מביכה. ואתה יכול לקרוא לזה בכיינות, הפועל עם שיפוט מכור כמו שחיפה מקבלת עונה אחרי עונה, פותחת פער של 10 נקודות בצמרת.
צ'ימפ, אתה אחד המשתמשים שאני יותר מעריך בפורום הזה. מה באמת חשוב בסופו של דבר?
אז כן, כל מה שכתבת פה, הוא בסופו של דבר בכיינות, תירוצים, מה שבא לך. אם אתה תולה את זה שהפועל לא ניצחו היום בזה שהשופט פסל גול במצב של 0:0, שלאחריו היו לך עוד 75 דקות לנצח את המשחק, אז אתה עושה עוול לעצמך ולקבוצה שלך.
את מי זה מעניין ששיחקת 10 משחקים יותר? כמה נקודות זה נותן לך בטבלה? אתה רוצה שאני אפרט לך את כל הפציעות שהיו למכבי חיפה העונה? הקבוצה הזו היא נס, אבל נס שמוביל עליך ב-4 נקודות.
שיפוט? נו באמת. מילא העונה הקודמת (וגם אז זה לא באמת היה מעניין). השנה? ובבקשה אל תתחיל להביא לי דוגמאות, שפה הם הבקיעו מנבדל ופה לא קיבלנו פנדל. הפועל מאבדים נקודות, חיפה לא. ככה הטבלה מראה.
ועל איזה "התאפסות" (שזו מילה מעניינת...) אתה מדבר? אני כותב פה לאורך כל העונה שהפועל טובה מחיפה בדרגה וזה בדיוק מה שמתסכל. באת לאשדוד למשחק קריטי. אז פסלו לך גול. באמת, קטסטרופה. ירדת למחצית בפיגור 0:3. נגד אשדוד. הפסדת להם בבית. פתחת את העונה עם 4 נקודות מתוך 12 שבמקרה הרע היה צריך להיות לך 10 מתוכן (וזה באמת במקרה הרע). הנה 8 נקודות פור שנתת להם. כנ"ל בעונה הקודמת (רק שאז הם באמת עשו הישג מאוד מרשים ואי אפשר היה להשיג אותם אחרי 30 משחקים).
ברצלונה קבוצה פנטסטית. כדורגל כמו שלא ראיתי בחיים. גם להם יש משחקים פחות טובים. גם למנצ'סטר יונייטד. ההבדל בין הקבוצות הטובות בליגות האלה, לבין הקבוצה הטובה בישראל, הוא שהקבוצות האלה מנצחות את המשחקים הלא טובים שלהן. הפועל לא. חיפה מנצחת את המשחקים הלא טובים שלה (כלומר, מנצחת ברב המשחקים שלה שהם רובם לא טובים). אתה נותן שלושה משחקים טובים עם רביעיות ומפסיד נקודות בקלות בק"ש, בדרבי, בטדי ועוד אחרי זה אני צריך לקרוא פה אשכולות ש"לא קרה כלום" וזה "הפסד נקודות סביר" (אחד האהובים עליי).
לא שופטים, לא עומס, לא פציעות ולא נעליים. פחות נקודות בסופו של דבר בטבלה. כרגע.
בהחלט זה לא תירוץ, אני מהאחרונים שתולה הפסדים באשמת שופטים. הפועל ירתה לעצמה ברגל בהרבה משחקים העונה. את מכבי חיפה אני מעריך מקצועית, אני גם טרחתי לציין את זה לחברי החיפאים שאלישע לוי מעמיד להם קבוצה שרצה 90 דקות שעושה הכל כדי לנצח, שרמת הרצינות שלהם מול הפועל ר"ג היא אותה רמה מול כל קבוצה.
עם זאת, קשה להתעלם מההנחה שהקבוצה מקבלת מהשופטים, קולמה שאמור להיות מורחק בכל משחק שני, הפנדלים שלא שרקו נגדם, הנבדלים הברורים, אני באמת מאמין שאלון יפת והקוונים שלו נותנים להם הנחות וראו את זה גם העונה בקרית אליעזר.זה אומנם סוג של בכיינות אבל הייתי שמח פעם אחת לראות את מכבי חיפה מתמודדת בלי המועדון חבר של התאחדות השופטים והרפיסות של הקבוצות מולם. הפועל מתמודדת עם שיפוט בעייתי, עם קבוצות שאיכשהו רוצות יותר לנצח אותה מאשר את חיפה, ה עם דרבי יותר מאתגר מהפועל חיפה, היא מתמודדת עם כמות משחקים מטורפת, עם פציעה של שחקנים מרכזיים כמו לאלה שכטר מכירה של בלם כמו דאגלס (נכון גם לחיפה יש פציעות, אבל ורד גולסה ורפאלוב מחליפים יותר טובים ממה שיש לנו לצערי) עם ניהול קטסטרופה, העדרות של מאמן, שחקנים שאיבדו רסן ורצים לתקשורת, הסתבכות עם הימורים... ומה לא, ועדיין אנחנו 4 נקודות מחיפה, עשינו עונה מדהימה בצ'מפיונס משהו שחיפה עשתה רק בכיוון השני של שיאים מביכים.
התאפסות לא היתה מכוונת אישית אליך, אני גם לפעמים לוקה בה ושאני נרגע וקצת חושב לעומק אני אומר לעצמי שאי אפשר לקבל שלמות זה לא קורה בשום ליגה בעולם, מנצ'סטר איבדה נקודות יקרות לליברפול, גם לנו זה קורה, היופי שהפועל חוזרת במשחק כזה והיא ממשיכה במאבק עד הסוף, זה גורם להעריך את הקבוצה יותר מאשר להתאכזב ממנה.