אישטוון כתב:
teknoboy כתב:
אישטוואן, הטריקים העלובים האלה אולי עובדים לך בפורם הבבונאז' אותו אתה מנהל\ניהלת.
...
ולגבי השאלה הטכנית שלך (חשבתי שאתה טוב בכתיבה, אבל כל פעם שאתה צריך עזרה רק תבקש), שים לב:
"כולכם ודאי שמתם לב ששחקני ביתר ירושליים לא לחצו את ידו של מג'דאללה. ברור שאילו נעשה הדבר מסיבות גזעניות, הרי שהיה מדובר בהחרמה שראוייה לכל גינוי, כמו כל פעולה שנעשית על רקע גזעני. אבל היות וה..."
לאן לשלוח חשבונית?
אני חושב שהבנתי מה מקור אי ההבנה בינינו.
אתה בילית כל כל הרבה זמן בפורום "השדים האדומים", עד שנוצר אצלך הרושם שקהילת הקודש הזו היא מרכז העולם.
על סמך הרושם הזה, אך טבעי הוא שאתה מצפה שכאשר פלוני מפרסם מאמר, השיקול הראשון במעלה שלו הוא כיצד יתפרשו ציטוטים מאותו מאמר כמה שנים אחר כך, כאשר יוצגו לבית הדין של הקהילה האדומה. הדברים, לתפיסתך, צריכים להיות מנוסחים כך שכל מקטע מילים שתיקח מהטקסט, יאשש את דבקותו של המחבר בערכים ההומניים הנצחיים שהנחילו לעולם ג'והן סטיוארט מיל, ויקטור הוגו, רפעת טורק וגבי קצרה.
ובכן, מבלי לפסול, חלילה, את גישתך זו, אני עומד על זכותי לנהל את ענייני בלי קשר לדעתם של כמה תואמי-קלדרון מעלי קצף. המאמר המדובר, שעד כמה שזה לא יאומן עדיין לא קראת אותו אבל אין לך בעיה לבקר, אינו מנשר שנועד לשכנע את הקורא העתידי בדבר חפותו של המחבר מכל השקפה גזענית. זה מאמר שאמור להקרא מתחילתו ועד סופו ולהעביר את הרעיון שמינוי שר ערבי מן הקליבר של ראלב מג'אדלה, מזיק למאבק בגזענות ולסיכוי של הקהילה הערבית לזכות בשוויון זכויות הלכה למעשה. צר לי אם הדבר נשמע מחוצף, אבל בזמן הכתיבה לא התייחסתי כלל לסיכוי שיום אחד אתבע להשתמש במובאות מהטקסט הזה כדי להוכיח את נאורותי לכמה מטורללים מבלומפילד. זה מאמר, לא כתב הגנה או עדות אופי.
מעבר לכך, מבלי לפקפק בכשרון הכתיבה שגלום בך, אציין שאין הרבה חסידים לגישה שלך, לפיה בכל מקום שהמונח "גזענות" מוזכר, צריך מיד להוסיף"הנתעבת, שכולנו מסתייגים ממנה". סיינפלד אמנם עשה בגישה הזו שימוש קומי מוצלח בפרק על הומוסקסואליות (Not that there's anything wrong with it), אבל פרט אליו, דומני שהדוגמא היחידה הנוספת במיינסטרים היא קריאת מגילת אסתר, עם המנהג להרעיש ברעשן למשמע כל הגיה של המילה "המן".
לגבי ההערה הסגנונית שבסוף: יופי. אני לא המורה שלך לכתיבה. לך על מה שנראה לך טוב.
לגוף ההודעה: ברור שאתה לא צריך לחשוב מראש איך הדברים יתקבלו פה או במקום אחר. למה אתה חושב שאתה יודע איך הם "אמורים" להתקבל אצל כל קורא וקורא?
לי יש את מה שעושה לי את זה, לקלדרון דברים אחרים עושים את זה.
לא קראתי את המאמר, אבל הבנתי את הטענה שלו, כפי שהסברת אותה כאן.
בדקתי, ואין במאמר שלך אזכור למילה "גזענות".
כשאדם שאני מכיר אותו כנציג קבוצת גזענים, כותב על אקט גזעני בעליל של גיבוריהם של אותם גזענים (גיבורים גיבורים, אבל רועדים מפחד כשהם עומדים מולם), ואף טורח להסביר אותו אקט בהסבר מתפתל ולא משכנע (מאיפה מישהו אמור לנחש ולמה אני אמור להאמין לך שהביטרים האמיצים לא לחצו את ידיו של השר רק מתוקף תפקידם הידוע כאבירי איכות השלטון?), אז מתעוררת אצלי התהייה שמא אולי הוא מזדהה עם האקט הגזעני הזה. העובדה שהוא לא מזכיר את המילה המפורשת רק מגבירה אצלי את החשד הזה. העובדה שבדיון מאוחר יותר, גם אחרי שהתבקש, אותו אדם לא מוכן אפילו להסתייג מגזענות או מגילוייה, רק מחזקת את החשד הזה והופכת אותו למוצק יותר.
האמת, באופן מפתיע נראה שהתדמית שלך בפורום הזה חשובה לך (אני מניח שאתה מעוניין גם בהכרה מצד אנשים שמבינים את מה שאתה כותב ולא קוראים לך "האשכנזי"), ואם כך, אולי תואיל להבהיר את עמדתך לגבי הגזענות ולגבי גילוייה מצד חבריך ליציע.
אם התדמית שלך כאן לא חשובה לך, עולה השאלה איזה תסביך גורם לך לשרוץ פה בניסיון להצדיק את עצמך במקום לכתוב בפורום המפואר שהקמת לבבונאז'.