05.2010 כתב:
רומאריו יש לי שתי שאלות בשבילך:
1-אם העולם קיים פחות מ6000 שנה, איך אנחנו יכולים לראות כוכבים במרחק 14 מיליארד שנות אור?
2-אם כל היקום הזה נברא למענינו, וסופו ב6000 שנים, למה הוא כל כך גדול? למה הוא נברא כל כך גדול שלא נוכל אפילו לראות 99.99999% ממנו, אפילו אחרי ביאת המשיח?
תראה אני לא מבין גדול במדע(האמת שאני בכלל לא מבין קצת קורא פה ושם כל מיני עניינים)
אז היום שהגעתי לתפילה שאלתי את חבר שלי מהבית כנסת שהוא עכשיו התחיל את המחקר שלו בפיזיקה.
אבל כנראה שלא ניסחתי את השאלה טוב(למרות שזה לא שאלה,הרי לא באת לשאול כלום אפשר לקרוא לזה תשובה)
כי הוא אמר ששנת אור למרות שזה נשמע כמו יחידת זמן הוא אמר שזה יחידת מרחק וזה לא קשור לזמן.
אבל איך אומרים זה כבר גדול ממני.הוא אמר משהו שזה כמו השאלות בכיתה ח שני רכבות יוצאות מחיפה זמן ,מרחק ומקום.
לגבי השאלה השנייה זה לא משנה מה אני יענה לך היא לא יכולה לסתור כלום.
אני יכול להגיד לך כיככה הוא רצה.
מצד שני אתה יכול לשאול לגבי המוח שלך למה אתה משתמש ב5 אחוז או במקרה שלך 10 אחוז
מה עם שאר המוח למה הוא נברא?
ומכיוון שקיבלת מסר מעולם האמת ואתה יודע שגם אחרי שיגיע המשיח לא נדע את הדברים האלה אז נשאר ככה.
לי דווקא אמרו שכל זה יתברר שיגיע המשיח.
"שאו עיניכם למרום וראו מי ברא כל אלה"
למה אתה מתעכב על השאלות הגדולות?זה לא שאלות כל כך.
יש גמרא מסכת פסחים היא מדברת שיש שני פסוקים
"שאור לא יימצא בבתיכם שבעת ימים"
"וביום הראשון תשביתו כל שאור מבתיכם"
לכאורה פסוק אחד מיותר,סתירה למה על זה אתה לא מקשה קושיה?
תחפש את התורה בקטנות לא בשאלות הבומבסטיות והמעייפות.
"דע לפני מי אתה עומד"
שתדע לפני מי אתה עומד כבר יעלמו לך כל השאלות האלה.
שנת אור זה המרחק שאור עובר בשנה. לכן מה שנמצא במרחק שנת אור ממך תראה בדיליי של שנה, מה שנמצא 100 שנות אור תראה בדיליי של 100 שנים, מה שנמצא במרחק 6000 שנות אור רואים בדיליי של 6000 שנים.
העניין הוא שאנחנו יכולים לראות כוכבים במרחק 14 מיליארד שנות אור, מה שלא אפשר אם היקום קיים רק 6000 שנה, ובטח לא מסתדר עם העובדה שכל הכוכבים נבראו לפני פחות מ6000 שנים.
לגבי השאלה שלך-אני תמעכב על זה כי אתה בטוח ללא צל של ספק שהיקום קיים 5800 שנים, ורציתי לשאול אותך איך זה מסתדר עם העובדות, או שהאסטרטגייה שלך זה הדחקה של כל מה שלא תואם את אמונתך?