תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 09:16

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע באיתמר: זוג הורים ושלושת ילדיהם נרצחו
הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:48 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אני מוכר דירות בורשה אם אתה מעונין

האמת שאופניים משומשים לא הייתי קונה מבנאדם כמוך, אבל תודה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

teknoboy כתב:
ofri כתב:
אלף זה שצה"ל ירה לאוכלסייה אזרחית זה תמיד שהיהו שם מחבלים שהשתמשו באזרחים שם בתוך מגן מה אתה רוצה שיעשו שלא יפציצו

ב היה עוד הרבה פיגועים שניסלו לפגוע לנו בתינקות האריוע בפורים שמחבל התפוץ ליד עגלת תינוקת לפני 14 שנה

אלף, עובדתית זה לא נכון, אבל בוא נעזוב את זה, כי צה"ל זה נושא קצת רגיש.
בית, אנחנו מדברים על הרג מכוון של ילדים, כשיודעים שמדובר בילדים, כי הרוצח נמצא ממש ליד הנרצח והורג אותו מטווח אפס, או שהוא מכוון במפורש לילדים (בית ספר). תקנו אותי אם אני טועה, אבל מעולם לא היה פיגוע בבית ספר (למעט פיגועים שנועדו למטרות מיקוח, כמו במעלות וכו'). כלומר מעשה כמו של מחתרת בת עין, שניסתה לפוצץ בית ספר על תלמידותיו, לא קרה בצד השני.

אז כנראה שאתה טועה.

א' - אני לא רואה הבדל אמיתי בין בית ספר, לבין התפוצצות באוטובוס, קניון הומה אדם או לב השוק. מדובר ברצח מכוון של אזרחים. דמו של ילד בן 3 לא סמוק יותר משל ילדים בני 10-11 או מבוגרים בני 70 שנהרגו בפיגועים האלו.

ב' - אם אתה עושה את ההשוואה, אז תעשה השוואה הוגנת. אם בת עין זו דוגמא רלוונטית במשוואה, אז גם כל מאות הפיגועים שסוכלו על ידי כוחות הבטחון, גם הם חלק מהמשוואה.

כמו שאתה יודע, אני לא מאלו שחייבים להגן על צה"ל או ממשלת ישראל בכל מצב. באותה מידה גם לא חייבים לסנגר על הפלסטינים בכל מצב. צה"ל עשה הרבה דברים לא מוסריים ופגע גם בחפים מפשע, אבל מבחינה מוסרית, אני לא רואה בכלל בסיס להשוואה. אצל החמאס, פגיעה באזרחים היא שיטה מכוונת ויעד אסטרטגי. אתה לא יכול לומר זאת על צה"ל, בשום צורה שהיא.

נערך לאחרונה על ידי נועם שחם בתאריך 15 מרץ 2011, 14:49, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

teknoboy כתב:
ofri כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:
אלף זה שצה"ל ירה לאוכלסייה אזרחית זה תמיד שהיהו שם מחבלים שהשתמשו באזרחים שם בתוך מגן מה אתה רוצה שיעשו שלא יפציצו

ב היה עוד הרבה פיגועים שניסלו לפגוע לנו בתינקות האריוע בפורים שמחבל התפוץ ליד עגלת תינוקת לפני 14 שנה

בית, אנחנו מדברים על הרג מכוון של ילדים, כשיודעים שמדובר בילדים, כי הרוצח נמצא ממש ליד הנרצח והורג אותו מטווח אפס, או שהוא מכוון במפורש לילדים (בית ספר). תקנו אותי אם אני טועה, אבל מעולם לא היה פיגוע בבית ספר (למעט פיגועים שנועדו למטרות מיקוח, כמו במעלות וכו'). כלומר מעשה כמו של מחתרת בת עין, שניסתה לפוצץ בית ספר על תלמידותיו, לא קרה בצד השני.

בזה אתה צודק אבל גם אם נשווה את הפיגועים שעשו מחתרת בת עין והפיגועים שעשו הפלסטינים עדיין הפיגועים שעשו הפלסטינים יותר קשים לא?

אם הכוונה לפגוע דווקא בילדים נחשבת לבעייתית (ומאיך שאתה מתבטא בנושא ברור שאתה מסכים איתי שזה מזעזע הרבה יותר מאשר המנעות מפגיעה בילדים) אז דווקא כן.
הפלשתינאים מעולם לא הפציצו בית ספר, אבל היהודים דווקא ניסו.
אז עכשיו גלעד שרון יילך לכתוב טור לעיתון על זה שהיהודים (או המתנחלים או מי שזה לא יהיה) הם חיות אדם שמגיע להם למות? ואתה תתלהב ותגיד שהוא צודק?

אני תמיד יהיה נגד הרג חיפם מפשע לא למה שאני יתלהב מזה שהוא אומר שאנחנו חיות אדם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:49 
ורק שתדעו שהיום אחד מבכירי פת"ח דיבר וגינה את הפיגוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:53 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:

אז כנראה שאתה טועה.

א' - אני לא רואה הבדל אמיתי בין בית ספר, לבין התפוצצות באוטובוס, קניון הומה אדם או לב השוק. מדובר ברצח מכוון של אזרחים. דמו של ילד בן 3 לא סמוק יותר משל ילדים בני 10-11 או מבוגרים בני 70 שנהרגו בפיגועים האלו.

ב' - אם אתה עושה את ההשוואה, אז תעשה השוואה הוגנת. אם בת עין זו דוגמא רלוונטית במשוואה, אז גם כל מאות הפיגועים שסוכלו על ידי כוחות הבטחון, גם הם חלק מהמשוואה.

כמו שאתה יודע, אני לא מאלו שחייבים להגן על צה"ל או ממשלת ישראל בכל מצב. באותה מידה גם לא חייבים לסנגר על הפלסטינים בכל מצב. צה"ל עשה הרבה דברים לא מוסריים ופגע גם בחפים מפשע, אבל מבחינה מוסרית, אני לא רואה בכלל בסיס להשוואה. אצל החמאס, פגיעה באזרחים היא שיטה מכוונת ויעד אסטרטגי. אתה לא יכול לומר זאת על צה"ל, בשום צורה שהיא.

נועם, נטיית ליבי היא להסכים איתך שאין אסטרטגיה של הרג אזרחים, לפחות לא ברמה לאומית\ממשלתית או איך שלא נקרא לזה. מצד שני אני חייב להודות שחלק מהנטייה הזו מגיע מזה שאני לא רוצה להאמין שזה אפשרי. אני מקווה מאוד שאני צודק.
ולגבי בתי הספר: קשה לי להאמין שלא היינו שומעים על פיגוע כזה שסוכל, אבל אני מוכן להאמין שייתכן והיה כזה ואיכשהו שיקולים מבצעיים גברו על הצורך ב"הסברה" והוא לא פורסם. על כל פנים, לא ידוע לי על כזה.
ועוד דבר: אני מסכים במאה אחוז שרצח של אדם מבוגר הוא מזעזע בדיוק כמו זה של תינוק, אבל זה בעיקר ברמה העקרונית. בפועל, הלב שלי נחמץ יותר כשרוצחים תינוק בן שנה מאשר כשרוצחים אדם מבוגר שיכול להגן על עצמו. אני יודע שזה לא ראצינאלי, כנראה שמדובר באיזה אינסטינקט קדום להגן על הדור הבא שנושא את הגנים שלנו או משהו כזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
צה"ל עשה הרבה דברים לא מוסריים ופגע גם בחפים מפשע, אבל מבחינה מוסרית, אני לא רואה בכלל בסיס להשוואה. אצל החמאס, פגיעה באזרחים היא שיטה מכוונת ויעד אסטרטגי. אתה לא יכול לומר זאת על צה"ל, בשום צורה שהיא.

:ROSE:

זוהי בעצם השורה התחתונה אל מול כל אלו שמנסים בכל מחיר להשוות את פעולות צה"ל (שמטבען כלחימה כנגד כוחות גרילה בשטח המאוכלס בצפיפות באוכלוסיה אזרחית, הן לעיתים אלימות ולעיתים חורגות בלית ברירה ממה שמקובל בשדה מערכה אופטימלי, או כזה שנערך בתנאי מעבדה) לבין פיגועי הטרור של החמאס, שהציב לעצמו כמדיניות חד משמעית פגיעה באזרחים חפים מפשע ופגיעה בעורף האזרחי הרך והכואב ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 15:19 
טקנובוי - שירתתי כמפקד סוללת תותחנים בקבע, ואני משרת במילואים בתעסוקות מבצעיות כבר 14 שנה ברציפות.

אני מכיר טוב מאד את נהלי הפתיחה באש שיש בצה"ל, ואני יודע בוודאות שבצה"ל יש הנחיות מאד ברורות שנועדו למנוע פגיעה בחפים מפשע, במקרים רבים ההוראות הן נוקשות עד כדי כך שהן גורמות לסיכון גדול לחיילים.

אני יכול לומר לך בתור קצין ארטילריה שיש הקפדה מאד גדולה בכל נושא טווחי הבטיחות וירי ארטילרי באזורים מיושבים, וההוראות מאד נוקשות ומגבילות.

יש למדיניות הזו חריגים, שיכולים לנבוע משילוב נסיבות ספציפי. זה יכול להיות ברמה של חיילים ומפקדים שמצפצפים על ההוראות ומחפים זה על זה. זה קיים, ובא לידי ביטוי בעיקר כשיש לחימה באזורים של אוכלוסיה אזרחית, ויש גם חיילים שהם פשוט עבריינים בענין זה (מיעוט קיצוני, אבל מן הסתם הוא קיים).

מעבר לכך, יכולים להיות לכך חריגים כשרמת הסיכון לכח הצבאי היא מאד גדולה וכשמדובר במקרים של ירי לחילוץ. אלו נסיבות חריגות שמשקפות מקרי קיצון. זה נובע גם מכך שאנו נאלצים להלחם לא מעט בכוחות שפועלים מתוך שטחים מיושבים ומשתמשים בתושביהם על מנת להגן על עצמם. מחבל שמבצע ירי מתוך אזואר מיושב מלכתחילה מצמצם מאד את אפשרויות התגובה בדיוק בגלל שצה"ל לא מעוניין לפגוע באזרחים.

צריך להבין גם שמבחינת מדינת ישראל, יש אינטרס מובהק לצמצם את הפגיעה באזרחים חפים מפשע, שכן הנזק ההסברתי והתדמיתי שנגרם הוא עצום מעבר לכל תועלת צבאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 16:48 
teknoboy כתב:
אחד אדום כתב:
כשסבא שלי היה ילד היחסים בין יהודים לערבים בפלשתינה היו טובים. כשאמא שלו הייתה אופה לחם לשבת או אפילו כשהיו מכינים את המצות לפסח, הראשונים שהיו מקבלים חלק מזה היו השכנים הערבים. הכל השתנה ב1921, לפי ויקפדיה הכל התחיל מהפגנות בין הקומוניסטים לאחדות העבודה. אבא שלי שהוא בלשון המעטה ממש לא שמאלני טוען משיחות עם אנשים שכן חיו אז ששנה קודם אחרי אימוני קפ"פ (הוא לא זוכר במי מדובר אם בהפועל הצעיר או באירגון אחר בל נישכח שאת ההגנה יסדו ב1920), עברו כמה מבוגרי הקורס דרך השוק ביפו, הפכו דוכנים והרבצו לערבים בהפגנת כח. אנחנו 90 שנה אחרי ועדיין הויכוח מי התחיל מה נשמע פתאום רלבנטי בצורה אבסורדית, מניין הגופות עדיין רלבנטי באותה רמה אבסורדית. במקום לשאוף לפיתרון של הסיכסוך ולקצם של שפיכות הדמים

זכור לי מלימודי בקורס "כלכלה וחברה" (אם זכרוני אינו מטעני למרצה קראו מיכאל שלו), ובו הוא הראה בצורה ברורה, על פי משמכי התקופה, כיצד הסכסוך נוסח למעשה על ידי אנשי תנועת העבודה בני העלייה השנייה, שביקשו לדחוק את רגלי הערבים משוק העבודה. היות והערבים היו פועלים חקלאיים טובים יותר ודרשו שכר נמוך יותר מהחלוצים שזה מקרוב באו, החלוצים נאלצו למצוא סיבה טובה אחרת למה לשכור דווקא אותם לעבודה בפרדסים. כמובן שהקלף המנצח היה הקלף הלאומי, והביטוי "עבודה עברית" הגיח לאוויר העולם. וכך, סכסוך בין בני העלייה הראשונה לבני העלייה השנייה על גובה שכרם של החלוצים הצעירים הפך לסכסוך לאומי. עד אז עושה רושם שהיחסים בין יהודים לערבים בישראל התנהלו בדומה למה שקורה בדרך כלל כששתי קהילות אתניות חיות בשכנות, קרי יחסי שכנות סבירים מתובלים בקצת שנאה נקודתית (חארות יש תמיד ובכל מקום).
ודרך אגב, לפני שהופיעה הססמה של "עבודה עברית" לא היו פרעות כנגד היהודים.

ידידי, זה לא בדיוק נכון, פרוץ תנועות ערביות לאומניות ורכישה מסיבית של קרקעות על ידי ההסתדרות הציונית הם אלו שהתחילו את הסכסוך בין הערבים ליהודים בפלסטינה.
הרי זרועות ההסתדרות הציונית עצמם התבססו בארץ בזמן העליה הראשונה, אם זה היה קק''ל, הכשרת הישוב, קרן היסוד, א.ה.ה. שביסס את בנק אנגלו-פלסטין וכן הלאה.
יתכן שבנוסף העסקה של יהודים מהעלייה השנייה- העליה הסוציאליסטית על חשבון התושבים הערביים תרמה לסכסוך, אך הפחד מדחיקת הערבים, ואינטרסים שלהם הצידה(האינטרס הלאומי), וההסתה
של חאג' אמין אל חוסני(אני מקווה שרשמתי את שמו נכון) הם הגורמים העיקריים לתחילת הסכסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:01 
1908 הפיכת הטורקים הצעירים הוא המועד המקובל כדי לתארך את התגבשות התנועה הלאומית הערבית
רכישת הקרקעות הרצינית החלה אכן עם יסוד המוסדות הציוניים בתחילת המאה ה-20
אבל היו רכישות גם לפני כן בתקופת העליה הראשונה
ויעידו העיר הלא קיימת ראשון רחובות גדרה נס ציונה וזכרון
ענין העבודה העברית תרם את שלו לעוינות ללא ספק
אבל יש לזכור שזה לא היה רעיון שנולד בעליה השניה אלא כבר בעליה הראשונה
והרי באותה השנה בה עלו הבילויים ארצה עלו הרבה יותר עולים מתימן (אעלה בתמר)
והם עבדו (בפרך) אצל האשכנזים במושבות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
נועם, אני יודע שבגדול מה שאתה מתאר נכון ומדוייק. אני מקווה שגם במציאות הקטנונית בפועל זה כך. אני די בטוח שזה המצב, וקשה לי מאוד להאמין שצה"ל בצורה שיטתית משתמש בהרג של אזרחים כשיטה (בניגוד להרס תשתיות יסודיות שמאפשרות חיים בסטנדט מקובל, שזו שיטה שצה"ל משתמש בה בגלוי, למשל במבצעי לבנון השונים).
מצד שני אני די משוכנע שאין בצה"ל יותר מדי התייחסות לערכם של חיי אדם, כשהאדם הוא ערבי.
14 הרוגים, מה שנקרא collateral damage בלע"ז מקצינים בצה"ל עד כדי "מכה קטנה בכנף". אני גם לא משוכנע שנשקל בדקדקנות משקלם של חיי האזרחים שהופצצו במבצע המזהיר שעל שמו נקרא "נוהג דאחייה". לא בטוח גם שהפצצות לפתיחת צירים בהן השתמשו בסמטאות של מחנות פליטים בעזה בעת עופרת יצוקה (וזה משהו שלמדתי מתוך ראיונות עם לוחמים שהתפרסמו בעתונות, לא מדוח גולדסטון) הן הדבר הכי מתחשב בחיי אדם, ובטח שלא ההוראה שניתנה לרבים ממשתתפי המבצע "לירות בכל מי שמתקרב אליכם למרחק של פחות ממאה מטר".
אז נכון שאכזריות והרג חפים מפשע אינם דרכו של צה"ל, אבל גם שמירה קפדנית על חיי אזרחי האוייב אינה נר לרגליו.

ומצד שלישי (או רביעי או משהו), אני מניח שזו דרכו של צבא באשר הוא צבא, ושצה"ל לא יותר גרוע בזה מאשר צבאות אחרים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:05 
נועם שחם כתב:
טקנובוי - שירתתי כמפקד סוללת תותחנים בקבע, ואני משרת במילואים בתעסוקות מבצעיות כבר 14 שנה ברציפות.

אני מכיר טוב מאד את נהלי הפתיחה באש שיש בצה"ל, ואני יודע בוודאות שבצה"ל יש הנחיות מאד ברורות שנועדו למנוע פגיעה בחפים מפשע, במקרים רבים ההוראות הן נוקשות עד כדי כך שהן גורמות לסיכון גדול לחיילים.
אני יכול לומר לך בתור קצין ארטילריה שיש הקפדה מאד גדולה בכל נושא טווחי הבטיחות וירי ארטילרי באזורים מיושבים, וההוראות מאד נוקשות ומגבילות.

יש למדיניות הזו חריגים, שיכולים לנבוע משילוב נסיבות ספציפי. זה יכול להיות ברמה של חיילים ומפקדים שמצפצפים על ההוראות ומחפים זה על זה. זה קיים, ובא לידי ביטוי בעיקר כשיש לחימה באזורים של אוכלוסיה אזרחית, ויש גם חיילים שהם פשוט עבריינים בענין זה (מיעוט קיצוני, אבל מן הסתם הוא קיים).

מעבר לכך, יכולים להיות לכך חריגים כשרמת הסיכון לכח הצבאי היא מאד גדולה וכשמדובר במקרים של ירי לחילוץ. אלו נסיבות חריגות שמשקפות מקרי קיצון. זה נובע גם מכך שאנו נאלצים להלחם לא מעט בכוחות שפועלים מתוך שטחים מיושבים ומשתמשים בתושביהם על מנת להגן על עצמם. מחבל שמבצע ירי מתוך אזואר מיושב מלכתחילה מצמצם מאד את אפשרויות התגובה בדיוק בגלל שצה"ל לא מעוניין לפגוע באזרחים.

צריך להבין גם שמבחינת מדינת ישראל, יש אינטרס מובהק לצמצם את הפגיעה באזרחים חפים מפשע, שכן הנזק ההסברתי והתדמיתי שנגרם הוא עצום מעבר לכל תועלת צבאית.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:09 
teknoboy כתב:
נועם, אני יודע שבגדול מה שאתה מתאר נכון ומדוייק. אני מקווה שגם במציאות הקטנונית בפועל זה כך. אני די בטוח שזה המצב, וקשה לי מאוד להאמין שצה"ל בצורה שיטתית משתמש בהרג של אזרחים כשיטה (בניגוד להרס תשתיות יסודיות שמאפשרות חיים בסטנדט מקובל, שזו שיטה שצה"ל משתמש בה בגלוי, למשל במבצעי לבנון השונים).
מצד שני אני די משוכנע שאין בצה"ל יותר מדי התייחסות לערכם של חיי אדם, כשהאדם הוא ערבי. 14 הרוגים, מה שנקרא collateral damage בלע"ז מקצינים בצה"ל עד כדי "מכה קטנה בכנף". אני גם לא משוכנע שנשקל בדקדקנות משקלם של חיי האזרחים שהופצצו במבצע המזהיר שעל שמו נקרא "נוהג דאחייה". לא בטוח גם שהפצצות לפתיחת צירים בהן השתמשו בסמטאות של מחנות פליטים בעזה בעת עופרת יצוקה (וזה משהו שלמדתי מתוך ראיונות עם לוחמים שהתפרסמו בעתונות, לא מדוח גולדסטון) הן הדבר הכי מתחשב בחיי אדם, ובטח שלא ההוראה שניתנה לרבים ממשתתפי המבצע "לירות בכל מי שמתקרב אליכם למרחק של פחות ממאה מטר".
אז נכון שאכזריות והרג חפים מפשע אינם דרכו של צה"ל, אבל גם שמירה קפדנית על חיי אזרחי האוייב אינה נר לרגליו.

ומצד שלישי (או רביעי או משהו), אני מניח שזו דרכו של צבא באשר הוא צבא, ושצה"ל לא יותר גרוע בזה מאשר צבאות אחרים.

יותר מידיי. יש עודף הקפדה על חיי אזרחי האוייב. יש יותר מידיי סיכון ופגיעה בצה"ל בגלל הנסיונות למנוע פגיעה באזרחי האוייב.
אתה פשוט מציג דברים לא כהוויתם. למה אתה עושה את זה? חיילי צה"ל מתחשבים באזרחי האוייב יותר טוב מכל מה שצבא אחר היה עושה. אני סמוך ובטוח בכך. ולפעמים גם מצטער על כך (במקרה שזה עולה לנו בפגיעה בחייל או באי פגיעה במחבל וכדומה. )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:11 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
1908 הפיכת הטורקים הצעירים הוא המועד המקובל כדי לתארך את התגבשות התנועה הלאומית הערבית

מתימן אכן הובאו כמה מאות עולים, שהראציונל להבאתם היה שמדובר בעבודה עברית בתנאי שכר של עבודה ערבית. לראיה אתה יכול לראות את הדיונים שהתקימו במוסדות הציונים בנוגע להבאתם, תנאי שכרם ותנאי המחיה של העולים התימנים האלה (גם זה הוזכר באותו קורס שדיברתי עליו. לצערי הביבליוגרפיה לא נגישה לי כרגע).
כמו כן, יכול להיות שהיו מתיחויות מקומיות בין יהודים לערבים כבר בעלייה הראשונה. ככה זה בין שכנים שהם גם מתחרים כלכליים. אבל סכסוך לאומי מקיף או עימות אלים נרחב לא התקיימו אז.
לגבי רכישת הקרקעות בעלייה הראשונה, הטענה היא שזה לא היה מספיק כדי לייצר את הסכסוך, וקפיצת הדרך נעשתה כשנוצר מצב בו אין די עבודה לכולם. התחרות בשוק העבודה הביאה ליצירת המושג של עבודה עברית וכו', כמו שתיארתי קודם.
כמובן שזה לא היה הגורם היחיד לצמיחת שתי התנועות הלאומיות הללו, אבל אי אפשר להתעלם מהשפעה שלו.
ועם כל הכבוד לטורקים ולזה שהם גיבשו לאומיות ערבית (אמנם הם לא ערבים, אבל ניחא) כבר ב-1908, זה ממש לא אומר שגם הפלשתינאים גיבשו זהות לאומית באותו יום ובאותה שעה, אתה יודע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:12 
mkorman1 כתב:

הרעיון עצמו של הקמת מדינה לעם היהודי עוד נוסד בבאזל בקונגרס הראשון, שמשם הוא שלך כמה עשרות אלפי יהודים(העלייה הראשונה) להתחיל ולגבש רעיון זה.
אם גיבוש התנועות הלאומניות הערביות התחילו ב-1908 (אני באמת שלא זוכר) אז בכלל זה רק מחזק את מה שאני אומר, כיוון עיקרי העלייה השנייה התחילה ב-1914.
לכן הקשר שטנקבוי טען בסכסוך של העליה הראשונה והשנייה(שהתבסס בעיקר על סכסוך אידאולוגי בין הציונות הליברלית בראשות וייצמן לציונות הסוציאליסטית בהנהגתו של בן גוריון)
הוא כנראה גורם שולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:16 
עליה ראשונה החל מ-1882
הקונגרס הראשון-1897
העליה השניה-1905 -1914
למען הסדר הטוב
אבל מה שכתבת הוא בגדול נכון עובדתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
mkorman1 כתב:

הרעיון עצמו של הקמת מדינה לעם היהודי עוד נוסד בבאזל בקונגרס הראשון, שמשם הוא שלך כמה עשרות אלפי יהודים(העלייה הראשונה) להתחיל ולגבש רעיון זה.
אם גיבוש התנועות הלאומניות הערביות התחילו ב-1908 (אני באמת שלא זוכר) אז בכלל זה רק מחזק את מה שאני אומר, כיוון עיקרי העלייה השנייה התחילה ב-1914.
לכן הקשר שטנקבוי טען בסכסוך של העליה הראשונה והשנייה(שהתבסס בעיקר על סכסוך אידאולוגי בראשות וייצמן בין הציונות הליברלית לציונות הסוציאליסטית בהנהגתו של בן גוריון)
הוא כנרה גורם שולי.

הלאומיות היהודית של מפנה המאה לא התכוונה לבוא על חשבון הערבים, אלא לצידם. ראה כתביהם של הרצל, נורדאו וכו', וכן את התנהגותם בפועל של אנשי העלייה הראשונה.
את התעוררות התנועה הלאומית הפלשתינאית מקובל לתארך לעשור השני של המאה העשרים (עם כל הכבוד לטורקים החביבים הם ממש לא קשורים לסיפור), שבסופו התקיים הקונגרס הלאומי הפלשתינאי הראשון (אולי 1917, לא זוכר במדוייק).
הסיפור של וייצמן vs בן גוריון מאוחר עוד יותר. אני לא דיברתי על זה, אלא על תחרות בשוק העבודה בין בני העלייה השנייה לבין הערבים, שכדי להשיג בו יתרון ניסחו בני העלייה השנייה את המושג של עבודה עברית והפכו אותו לחזות הפרוייקט הלאומי הציוני. שים לב שעד אז הפרוייקט הציוני לא שאף להדיר את הערבים לא משוק העבודה ולא משום אספקט אחר של החיים (או לפחות לא עשה שום צעד בכיוון הזה בפועל). ההדרה החלה רק כשנוצר לחץ בשוק העבודה, ומשם הרעיון (הלאומיות היהודית חייבת לבוא על חשבון זו הערבית ובמקומה) כבר תפס חיים משלו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:20 
אז שוב אתה טועה
רעיון העבודה העברית נולד לפני העליה השניה
ולמעשה כבר בעליה הראשונה
ליחס לרעיון הזה לבדו את פרוץ הסכסוך נראה לי שגם אילן פפה לא יסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אז שוב אתה טועה
רעיון העבודה העברית נולד לפני העליה השניה
ולמעשה כבר בעליה הראשונה
ליחס לרעיון הזה לבדו את פרוץ הסכסוך נראה לי שגם אילן פפה לא יסכים

דומני שכתבתי כבר כמה וכמה פעמים שזה ממש לא הגורם היחיד או העיקרי לפרוץ הסכסוך.
שמעתי פעם אדם שטען משהו דומה, ולדעתי יש טעם בדבריו, לכן חזרתי עליהם פה וגם הבעתי את ההסתייגויות שיש לי מהדברים.
אני יודע שקשה לפעמים לעכל דברים חדשים ולהתמודד עם רעיונות שלא לימדו אותך בעל פה במשך כמה שנים, אבל תשתדל.
:SMOKE:

ולעניין התיארוכים: יכול מאוד להיות שהמושג הזה היה קיים כבר אז. זה לא הפריע לבני העלייה הראשונה להעסיק ערבים בשדות, במטעים, במפעלים וכו' וכו'. זה כן הפריע להם אחרי שבני העלייה השנייה הגיעו והשתמשו במושג הזה כדי לבצע מניפולציה מוצלחת על שוק העבודה.
יכול להיות שזה היה במקרה, והפרוייקט הציוני עתיד היה להתגלגל בכל מקרה לפרוייקט של עימות עם הערבים במקום פרוייקט של שכנות, אבל עדיין זה מעניין לראות את המנגנון בו זה קורה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:40 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
ורק שתדעו שהיום אחד מבכירי פת"ח דיבר וגינה את הפיגוע

ומה זה מלמד אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 17:42 
מי שמתקשה לצאת מהקבעון הפוסט ציוני שלו זה לא אני
אבל קטונתי מלהתנגח איתך מה גם שזה תיכף מגיע לפסים אישיים מצידך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 18:05 
אותה הודעמה כמו שלך רק עם "קיבעון ציוני" ולא קיבעון "פוסט ציוני-"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
מי שמתקשה לצאת מהקבעון הפוסט ציוני שלו זה לא אני
אבל קטונתי מלהתנגח איתך מה גם שזה תיכף מגיע לפסים אישיים מצידך

אני שם לב שכבר כמה פעמים בחרת להתעלם מההודעה שלי ולהתייחס דווקא לחלק השולי בה (הפעם הוא אפילו סומן בסמיילי, שיבינו שזה לא ממש רציני ובטח לא העיקר).
בכל מקרה, כתבתי את זה רק בגלל שנראה שיש לך התנגדות רפלקסיבית לרעיון הזה (שיש לסכסוך בשוק העבודה משקל באופן בו התהווה הסכסוך הלאומי), ולכן אתה מתעלם מפרטים ודקויות (אם זו לא הסיבה שבגללה אתה מתעלם מהם, אשמח לדעת מה היא הסיבה האמיתית).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:

אני לא הולך להגן על החמאס, וכמובן לא על הרצח באיתמר, שברמה הנקודתית הוא זוועה כמעט בלתי נתפסת, אבל הגישה הזו של לדרוש מאירגון עם יכולות כאלו להילחם בפייר פליי עם צה"ל היא מגוחכת (וכמו חצי מהדברים המגוחכים בעולם, היא המצאה של הקולניאליזם האנגלי).

לוחמה א-סימטרית היא מלכולכת ומגעילה, אבל זו הדרך היחידה שיש לחלשים והמדוכאים לעמוד מול היתרון הטכנולוגי והכלכלי של המעצמה הכובשת.
אתה יכול לטעון כמו העופריים של העולם שאין לפלשתינאים שום סיבה להתקומם כנגד הכיבוש, אבל אם אתה מקבל בקווים כלליים את הזכות של עם להלחם למען עצמאותו, אתה לא יכול לצפות מהם לבוא לדו קרב, אחד מול אחד, קאסם מול f-15.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 15 מרץ 2011, 20:31, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 19:04 
אמיר כתב:
נועם שחם כתב:

אני לא הולך להגן על החמאס, וכמובן לא על הרצח באיתמר, שברמה הנקודתית הוא זוועה כמעט בלתי נתפסת, אבל הגישה הזו של לדרוש מאירגון עם יכולות כאלו להילחם בפייר פליי עם צה"ל היא מגוכחת (וכמו חצי מהדברים המגוחכים בעולם, היא המצאה של הקולניאליזם האנגלי).

לוחמה א-סימטרית היא מלכולכת ומגעילה, אבל זו הדרך היחידה שיש לחלשים והמדוכאים לעמוד מול היתרון הטכנולוגי והכלכלי של המעצמה הכובשת.
אתה יכול לטעון כמו העופריים של העולם שאין לפלשתינאים שום סיבה להתקומם כנגד הכיבוש, אבל אם אתה מקבל בקווים כלליים את הזכות של עם להלחם למען עצמאותו, אתה לא יכול לצפות מהם לבוא לדו קרב, אחד מול אחד, קאסם מול f-15.

עכשיו אם השנק שנתפס היום תאמין לי שזה היה עוזר להם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 21:00 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:

זה הלוקסוס של מדינה עם צבא, ומצד שני הבעיה של התדמית של כיבוש של 40 שנה, מחאות וחרמות בינ"ל, וכו'. ברור שלצבא יש קוד מוסרי מסויים, ולטרוריסטים אין.

כשמורידים טיל על מכונית ברחוב או בניין מגורים, ידוע היטב שיהרגו שם גם חפים מפשע, ויתכן שילדים ותינוקות. אני יכול רק להניח שכשזאת הפקודה שלך, ו"אין ברירה" זה הרבה יותר קל מאשר לדקור בני אדם ותינוקות למוות, או לירות צרורות במתפללים במסגד.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2011, 09:30 
teknoboy כתב:
מצד שני אני די משוכנע שאין בצה"ל יותר מדי התייחסות לערכם של חיי אדם, כשהאדם הוא ערבי.
14 הרוגים, מה שנקרא collateral damage בלע"ז מקצינים בצה"ל עד כדי "מכה קטנה בכנף". אני גם לא משוכנע שנשקל בדקדקנות משקלם של חיי האזרחים שהופצצו במבצע המזהיר שעל שמו נקרא "נוהג דאחייה". לא בטוח גם שהפצצות לפתיחת צירים בהן השתמשו בסמטאות של מחנות פליטים בעזה בעת עופרת יצוקה (וזה משהו שלמדתי מתוך ראיונות עם לוחמים שהתפרסמו בעתונות, לא מדוח גולדסטון) הן הדבר הכי מתחשב בחיי אדם, ובטח שלא ההוראה שניתנה לרבים ממשתתפי המבצע "לירות בכל מי שמתקרב אליכם למרחק של פחות ממאה מטר".

יש הבדל משמעותי בין מה שקורה בשגרה מבצעית לבין מה שקורה במבצעים מסוג עופרת יצוקה.

ברור שבמצב שבו יש לחימה בתוך אזורים מיושבים, יותר אזרחים ייפגעו. זה נובע גם מכך שבמצב לחימה כזה סיכון לחיילים יותר גבוה ולכן האצבע על ההדק קלה יותר.

כשאתה עומד בעמדת שמירה במצב רגיל, צריך להיות תרחיש מאד קיצוני כדי שתתחיל לבצע ירי. כשאתה נמצא במצב לימה, מספיק שתשמע רשרוש חשוד כדי לפתוח באש. זה טבע האדם.

אני עדין לא שולל את הטענה שיש מפקדים וחיילים שבמצבים כאלו מפעילים שיקול דעת לקוי ומזלזלים בחיי פלסטינים, או מפעילים כח מוגזם תוך סיכון חיי אדם. לצערי גם זה קיים, אבל זו לא מדיניות הצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2011, 09:32 
אמיר כתב:
נועם שחם כתב:

אני לא הולך להגן על החמאס, וכמובן לא על הרצח באיתמר, שברמה הנקודתית הוא זוועה כמעט בלתי נתפסת, אבל הגישה הזו של לדרוש מאירגון עם יכולות כאלו להילחם בפייר פליי עם צה"ל היא מגוחכת (וכמו חצי מהדברים המגוחכים בעולם, היא המצאה של הקולניאליזם האנגלי).

יכול להיות, אני רק מתייחס לטיעון של מי שמציג את החמאס וצה"ל כבעלי מוסר זהה משום ששניהם פוגעים באזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2011, 09:35 
bloodbrother כתב:
נועם שחם כתב:

זה הלוקסוס של מדינה עם צבא, ומצד שני הבעיה של התדמית של כיבוש של 40 שנה, מחאות וחרמות בינ"ל, וכו'. ברור שלצבא יש קוד מוסרי מסויים, ולטרוריסטים אין.

כשמורידים טיל על מכונית ברחוב או בניין מגורים, ידוע היטב שיהרגו שם גם חפים מפשע, ויתכן שילדים ותינוקות. אני יכול רק להניח שכשזאת הפקודה שלך, ו"אין ברירה" זה הרבה יותר קל מאשר לדקור בני אדם ותינוקות למוות, או לירות צרורות במתפללים במסגד.

זה נכון, אבל אלו דוגמאות חריגות. אפילו כשמורידים מחבל בלב שכונת מגורים, השאיפה היא להמנע ככל שניתן מפגיעה באזרחים. עזוב רגע את השיקולים המוסריים. מבחינת הצבא והממשלה, הנזק ההסברתי במקרה כזה הוא קטסטרופלי.

מעבר לכך, כשאדם יורה לעבר חיילים מתוך בית מגורים או שכונת מגורים, גם הוא נושא באחריות מסויימת לפגיעה באזרחים שנגרמת כתוצאה מתגובה לירי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2011, 09:39 
הכל מתחיל ונגמר בזה שחלקכם עדיין לא מבין מי אנחנו ומה אנחנו עושים פה בחלקת הארץ הזו.
ברגע שאתה מאבד את הזהות שלך, הדרך שלך לחשוב בכיוון של

אם אני מכיר בזכותו של עם להילחם על עצמאותו
+
אני מבין שהלחימה של חמאס עם ישראל היא לא הוגנת כי לישראל יש כלים חזקים יותר
+
אני מבין שאי אפשר לדכא עם
=
ישראל כובשת, מדכאת ואלימה, חמאס הוא לוחם חופש, קטן, הנאבק בצדק אל מול מפלצת צבאית אימתנית.

הופכת לקצרה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 מרץ 2011, 09:57 
שמועה מחבר אומרת שצה"ל והשב"כ עצרו את הרוצחים.
הידיעה הבאה אולי גם מרמזת על כך

http://news.walla.co.il/?w=//1805407&m=1&mid=111330

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: