teknoboy כתב:
אחד אדום כתב:
כשסבא שלי היה ילד היחסים בין יהודים לערבים בפלשתינה היו טובים. כשאמא שלו הייתה אופה לחם לשבת או אפילו כשהיו מכינים את המצות לפסח, הראשונים שהיו מקבלים חלק מזה היו השכנים הערבים. הכל השתנה ב1921, לפי ויקפדיה הכל התחיל מהפגנות בין הקומוניסטים לאחדות העבודה. אבא שלי שהוא בלשון המעטה ממש לא שמאלני טוען משיחות עם אנשים שכן חיו אז ששנה קודם אחרי אימוני קפ"פ (הוא לא זוכר במי מדובר אם בהפועל הצעיר או באירגון אחר בל נישכח שאת ההגנה יסדו ב1920), עברו כמה מבוגרי הקורס דרך השוק ביפו, הפכו דוכנים והרבצו לערבים בהפגנת כח. אנחנו 90 שנה אחרי ועדיין הויכוח מי התחיל מה נשמע פתאום רלבנטי בצורה אבסורדית, מניין הגופות עדיין רלבנטי באותה רמה אבסורדית. במקום לשאוף לפיתרון של הסיכסוך ולקצם של שפיכות הדמים
זכור לי מלימודי בקורס "כלכלה וחברה" (אם זכרוני אינו מטעני למרצה קראו מיכאל שלו), ובו הוא הראה בצורה ברורה, על פי משמכי התקופה, כיצד הסכסוך נוסח למעשה על ידי אנשי תנועת העבודה בני העלייה השנייה, שביקשו לדחוק את רגלי הערבים משוק העבודה. היות והערבים היו פועלים חקלאיים טובים יותר ודרשו שכר נמוך יותר מהחלוצים שזה מקרוב באו, החלוצים נאלצו למצוא סיבה טובה אחרת למה לשכור דווקא אותם לעבודה בפרדסים. כמובן שהקלף המנצח היה הקלף הלאומי, והביטוי "עבודה עברית" הגיח לאוויר העולם. וכך, סכסוך בין בני העלייה הראשונה לבני העלייה השנייה על גובה שכרם של החלוצים הצעירים הפך לסכסוך לאומי. עד אז עושה רושם שהיחסים בין יהודים לערבים בישראל התנהלו בדומה למה שקורה בדרך כלל כששתי קהילות אתניות חיות בשכנות, קרי יחסי שכנות סבירים מתובלים בקצת שנאה נקודתית (חארות יש תמיד ובכל מקום).
ודרך אגב, לפני שהופיעה הססמה של "עבודה עברית" לא היו פרעות כנגד היהודים.
ידידי, זה לא בדיוק נכון, פרוץ תנועות ערביות לאומניות ורכישה מסיבית של קרקעות על ידי ההסתדרות הציונית הם אלו שהתחילו את הסכסוך בין הערבים ליהודים בפלסטינה.
הרי זרועות ההסתדרות הציונית עצמם התבססו בארץ בזמן העליה הראשונה, אם זה היה קק''ל, הכשרת הישוב, קרן היסוד, א.ה.ה. שביסס את בנק אנגלו-פלסטין וכן הלאה.
יתכן שבנוסף העסקה של יהודים מהעלייה השנייה- העליה הסוציאליסטית על חשבון התושבים הערביים תרמה לסכסוך, אך הפחד מדחיקת הערבים, ואינטרסים שלהם הצידה(האינטרס הלאומי), וההסתה
של חאג' אמין אל חוסני(אני מקווה שרשמתי את שמו נכון) הם הגורמים העיקריים לתחילת הסכסוך.