mkorman1 כתב:
אז מה טקנו?
למדנו היום שאילולא היתה העליה השניה היו היהודים והערבים מסתדרים זה עם זה מצויין עד היום
אמנם לך ולי לא היה מקום כאן כיוון שמי שהיה חי כאן היו רק אנשי הישוב הישן שאתה כל כך "אוהב"
אבל אל לנו להתעסק בקטנות
ואני חוזר ואומר
זו איננה ראיה אוביקטיבית של הסכסוך אלא ראיה חד צדדית וחד מימדית של האינטרסים הערביים
שאתם משום מה חושבים שהיא הנכונה
יבושם לכם אבל מה לעזאזל אתם ממשיכים לחפש כאן?
ציונים אתם לא -אפילו אנטי
בקדושת הארץ אינכם מאמינים
האפשרות היחידה שנותרה היא לעבור לגור במשולש או בואדי ערה או בבילעין
אופס, נראה לי שגם שם לא יקבלו אתכם בלי שתתאסלמו ואתם הרי נגד דת או שמא רק נגד הדת היהודית ?
בחיי שאני מרחם עליכם -אנשים ללא אמונה ללא ארץ שרק יוצאים נגד ונגד
חבל
(אגב הפנייה בלשון רבים כי יש כאן ויכוח קבוצתי)
אתה מייחס לי פה מעלות שאין לי, כמו היכולת לדעת "מה היה קורה אילו". בסך הכל שיתפתי אותכם במשהו שלמדתי פעם, שאני חושב שהוא מוסיף פרספקטיבה מעניינת, ואפילו חיונית, לכל דיון על הסכסוך הלאומי (וכיום גם דתי, משני הצדדים) במחוזותינו.
ולגבי מה אני עדיין עושה פה: זו ארצי, כאן נולדתי, העברית היא שפתי, תל אביב היא ביתי. הייתי שמח לחיות כאן את כל חיי, למרות הקשיים הכרוכים בזה (האנשים פה בהמות מטומטמות, מזג האוויר מזעזע לעתים תכופות, כל האזור מוצף שנאה מכל הכיוונים, וכו' וכו'). מה שכן, אני מניח שתשמח לשמוע שלאחרונה אני מתחיל לשקול מחדש את העמדה הזו. יש גבול לכל דבר. בינתיים אני יכול לחיות עם מה שקורה פה מסביבי, ואיכשהו אני מסתדר עם מה שנעשה פה בשמי. לא יודע מה יילד יום.