תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 12:25

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע באיתמר: זוג הורים ושלושת ילדיהם נרצחו
הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:07 
הזכרון של אביך ועדות השמיעה שאתה מציין לא משהו
פרעות היו גם ב1920
מעשי איבה כנגד הישוב היהודי היו כל העת וביתר שאת החל מתחילת העליה הראשונה ב 1882

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
mkorman1 כתב:
נועם שחם כתב:
קיבלתי אתמול במייל את הטור של עידן לנדאו, ולמרות שאני מבין לאן הוא חותר, אני חושב שהטור שלו לא מקדם אותנו לשום מקום.

הטור שלו מזכיר לי אמירות מהצד הימני שבאו אחרי הפיגוע של ברוך גולדשטיין במערת המכפלה. גם שם היו אנשים רבים שהסבירו את מצוקתו הנפשית הקשה של ד"ר גולדשטיין. לכן, הפוסט של עידן לנדאו לא מקדם אותנו לשום מקום.

נכון
מה גם שהפוסט חוטא באמירת חצאי אמיתות
בכך שהוא מתעלם מרציחות של תושבי איתמר
ובכלל התפיסה היא פשטנית למדי ומרמזת שכל הענין אינו אלא נקמת דם
כמקובל בין השבטים הפראיים היושבים בגדה

אני לא חושב שזו הרמיזה. כמו שאני רואה זאת, המטרה של הטור היא במידה מסויימת לפרק את השימוש בסיסמאות מסוג "אין עם מי לדבר", ותיאור הצד הפלסטיני כחיות צמאות דם. במובן הזה יש לטור הצדקה, אבל את הניתוח שלנדאו עושה לגבי רוצחים פלסטיניאים, אפשר לאמץ באותה מידה לגבי מקרים של רוצחים מתנחלים, וכפל כפליים לגבי מקרי מוות שנגרמו כתוצאה מפעולה צבאית. גם את המניעים של מפקד טרבלינקה פרנץ קורט אפשר להסביר בצורה רציונלית אם רוצים.

גם אני כתבתי פה שלא הסכמתי עם הניתוח הפסיכולוגי הזה שלו שכאילו טוען שכל אדם יכול להפוך לרוצח קר דם של תינוקות, בנסיבות מסויימות.

אבל הנקודה העיקרית היא שגם אצלנו וגם אצלם יש תתי-אדם שמסוגלים לדברים כאלה, אבל בהחלט אפשר להתדיין על הנסיבות שבהן הפוטנציאל הזה מתממש. ובהחלט הוא סותר את הגישה של שלו שחושבים שזה "בדם הפלסטיני" לעבור מהזעתר לרצח תינוקות. זה לא בדם שלהם כמו שזה לא בדם של יהודים.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:20 
אני מלכתחילה לא מוצא טעם להתדיין או לנסות לשכנע את מי שחושב שרצח תינוקות זה משהו שטבוע בגנום הפלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:40 
נועם שחם כתב:
אני מלכתחילה לא מוצא טעם להתדיין או לנסות לשכנע את מי שחושב שרצח תינוקות זה משהו שטבוע בגנום הפלסטיני.

לא בגנום.אבל מושפע מההסתה של הרשות הפלסטינית,הדת ותסכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
סילביו ברלוסקוני כתב:
נועם שחם כתב:

זה בדיוק מראה שלא קראת את הבלוג שעליו מדברים כאן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הזכרון של אביך ועדות השמיעה שאתה מציין לא משהו
פרעות היו גם ב1920
מעשי איבה כנגד הישוב היהודי היו כל העת וביתר שאת החל מתחילת העליה הראשונה ב 1882

פרעות היו ב1920, אני לא ממש יודע על אירועי איבה קודם, אשמח אם תצרף לינק לנושא. היו אירועים נקודתיים כמו גניבות ואפילו רציחות (מישהו מהמשפחה שלי נרצח ע"י ערבי) אבל לא פעילות ממש כנגד יהודים. על תשכח שהיהודים והערבים חיו ביחד פה לפני שהייתה ציונות, והמשפחה שלי בתוכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 13:28 
אז זהו שבצירוף לינקים אני חלש
כללית אתה צודק
הלאומיות הפלסטינית לא היתה קיימת או באיבה עד להפיכת הטורקים הצעירים ב-1908
ארועי האיבה היו ספורדיים ועל רקע פלילי ברובם
למרות זאת ככל הנראה ארגון השומר לא הוקם סתם וכנראה שהיה בו צורך
באשר לישוב הישן
הוא התקיים בארבע ערי הקודש ירושלים טבריה צפת וחברון ונהנה מאוטונומיה דתית כמעט מוחלטת פרט להגבלות האיסלמיות על הגישה לכותל ולמערת המכפלה
הישוב הזה התקיים בעיקר מתרומות מחו״ל ולא היווה איום לא על השלטון הטורקי ולא על שכניו הערבים
אולי בשל כך לא היו עימותים בינו לבין הערבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 13:45 
סומך כתב:
סילביו ברלוסקוני כתב:
נועם שחם כתב:

זה בדיוק מראה שלא קראת את הבלוג שעליו מדברים כאן...

לא,לא קראתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
הלאומיות הפלסטינית לא היתה קיימת בין השאר כי התפיסה הפאן ערבית שלטה. אולי אנחנו צריכים בכלל לשמוח שהרעיון של מדינה ערבית אחת גדולה נעלם?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
כשסבא שלי היה ילד היחסים בין יהודים לערבים בפלשתינה היו טובים. כשאמא שלו הייתה אופה לחם לשבת או אפילו כשהיו מכינים את המצות לפסח, הראשונים שהיו מקבלים חלק מזה היו השכנים הערבים. הכל השתנה ב1921, לפי ויקפדיה הכל התחיל מהפגנות בין הקומוניסטים לאחדות העבודה. אבא שלי שהוא בלשון המעטה ממש לא שמאלני טוען משיחות עם אנשים שכן חיו אז ששנה קודם אחרי אימוני קפ"פ (הוא לא זוכר במי מדובר אם בהפועל הצעיר או באירגון אחר בל נישכח שאת ההגנה יסדו ב1920), עברו כמה מבוגרי הקורס דרך השוק ביפו, הפכו דוכנים והרבצו לערבים בהפגנת כח. אנחנו 90 שנה אחרי ועדיין הויכוח מי התחיל מה נשמע פתאום רלבנטי בצורה אבסורדית, מניין הגופות עדיין רלבנטי באותה רמה אבסורדית. במקום לשאוף לפיתרון של הסיכסוך ולקצם של שפיכות הדמים

זכור לי מלימודי בקורס "כלכלה וחברה" (אם זכרוני אינו מטעני למרצה קראו מיכאל שלו), ובו הוא הראה בצורה ברורה, על פי משמכי התקופה, כיצד הסכסוך נוסח למעשה על ידי אנשי תנועת העבודה בני העלייה השנייה, שביקשו לדחוק את רגלי הערבים משוק העבודה. היות והערבים היו פועלים חקלאיים טובים יותר ודרשו שכר נמוך יותר מהחלוצים שזה מקרוב באו, החלוצים נאלצו למצוא סיבה טובה אחרת למה לשכור דווקא אותם לעבודה בפרדסים. כמובן שהקלף המנצח היה הקלף הלאומי, והביטוי "עבודה עברית" הגיח לאוויר העולם. וכך, סכסוך בין בני העלייה הראשונה לבני העלייה השנייה על גובה שכרם של החלוצים הצעירים הפך לסכסוך לאומי. עד אז עושה רושם שהיחסים בין יהודים לערבים בישראל התנהלו בדומה למה שקורה בדרך כלל כששתי קהילות אתניות חיות בשכנות, קרי יחסי שכנות סבירים מתובלים בקצת שנאה נקודתית (חארות יש תמיד ובכל מקום).
ודרך אגב, לפני שהופיעה הססמה של "עבודה עברית" לא היו פרעות כנגד היהודים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:16 
סמל אישי של המשתמש
שישליק כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
עידן לנדו, שלום בוגוסלבסקי, יוסי גורביץ'

מדהים ששלושה בלוגרים צעירים שכנראה שמותיהם לא אומרים לישראלי הממוצע כלום - הם היום מקורות המידע והפרשנות האמינים והרציניים הכמעט יחידים בישראל.

העיתונות המיינסטרימית בישראל בשפל המדרגה.

עשיתם את העבודה השמאלנית היומית וניסיתם להגן על הפלסטינים?לא הצלחתם.

זה לא עניין של להגן. זה עניין של לראות איך הצד השני רואה את הדברים.
אולי לא נעים לך להבין את זה, אבל בסיכסוך יש שני צדדים, והצד השני בטוח שהוא צודק כמו שאתה בטוח שאתה צודק.
זה לא אומר שהוא צודק, וזה לא אומר שאתה צודק. האמת תמיד נמצאת באמצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:19 
נועם שחם כתב:

אני לא אומר שאצלנו בתוך העם אין רוצחי תינוקות אבל זה לא פעם ראשונה שהם רוצחים לנו תינוקת להזכיר לך את שלהבת ז"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
נועם שחם כתב:

אני לא אומר שאצלנו בתוך העם אין רוצחי תינוקות אבל זה לא פעם ראשונה שהם רוצחים לנו תינוקת להזכיר לך את שלהבת ז"ל

אתה רוצה לעשות תחרות למי מתו יותר תינוקות, לנו או להם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:23 
teknoboy כתב:
ofri כתב:
נועם שחם כתב:

גם אם מתו להם אף אחד לא עשה להם את מותך כוונה רעה או שתכף תגיד שצה"ל כן התכוון להרוג את התינוקות האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:26 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:
נועם שחם כתב:

גם אם מתו להם אף אחד לא עשה להם את מותך כוונה רעה או שתכף תגיד שצה"ל כן התכוון להרוג את התינוקות האלה

אלף, כשהורגים כל כך הרבה אנשים, קשה שלא לתמוה אם אין פה איזו כוונה. לא נראה לי שיורים טילים על שכונות של אזרחים מתוך מטרה להציל את האזרחים שגרים שם ולהאריך את תוחלת חייהם.
בית, וזה העיקר, לא רק חיילי צה"ל הרגו ילדים פלסטינים. גם נחום קורמן (אני די בטח שזה השם המדוייק, מדובר ברכז בטחון באחת ההתנחלויות) הרג, גם פנחס וולרשטיין (שניהם הורשעו בבתי משפט), גם מחתרת בת עין שניסתה לפוצץ בית ספר של ילדות (ונכשלה רק כי השב"כ עיקר את המטען שלה) עשתה מעשה שבקלות יכנה אותם בתואר "חיות אדם", וזה רק ממה שאני זוכר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:31 
teknoboy כתב:
ofri כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:
נועם שחם כתב:

אלף, כשהורגים כל כך הרבה אנשים, קשה שלא לתמוה אם אין פה איזו כוונה. לא נראה לי שיורים טילים על שכונות של אזרחים מתוך מטרה להציל את האזרחים שגרים שם ולהאריך את תוחלת חייהם.
בית, וזה העיקר, לא רק חיילי צה"ל הרגו ילדים פלסטינים. גם נחום קורמן (אני די בטח שזה השם המדוייק, מדובר ברכז בטחון באחת ההתנחלויות) הרג, גם פנחס וולרשטיין (שניהם הורשעו בבתי משפט), גם מחתרת בת עין שניסתה לפוצץ בית ספר של ילדות (ונכשלה רק כי השב"כ עיקר את המטען שלה) עשתה מעשה שבקלות יכנה אותם בתואר "חיות אדם", וזה רק ממה שאני זוכר.

אלף זה שצה"ל ירה לאוכלסייה אזרחית זה תמיד שהיהו שם מחבלים שהשתמשו באזרחים שם בתוך מגן מה אתה רוצה שיעשו שלא יפציצו

ב היה עוד הרבה פיגועים שניסלו לפגוע לנו בתינקות האריוע בפורים שמחבל התפוץ ליד עגלת תינוקת לפני 14 שנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
כללית אתה צודק
באשר לישוב הישן
הוא התקיים בארבע ערי הקודש ירושלים טבריה צפת וחברון ונהנה מאוטונומיה דתית כמעט מוחלטת פרט להגבלות האיסלמיות על הגישה לכותל ולמערת המכפלה
הישוב הזה התקיים בעיקר מתרומות מחו״ל ולא היווה איום לא על השלטון הטורקי ולא על שכניו הערבים

הישובים שהוקמו בעליה הראשונה היו צריכים שמירה בגלל סיכסוכי קרקעות, גניבות וכדומה. ההתנכלויות היו מקומיות על רקע סיכסוכים מקומיים ולא על רקע שינאת יהודים או על רקע לאומי
היישובים היו שוכרים צ'רקסים, ערבים וגם יהודים כדי שישמרו עליהם. בן גוריון סיפר איך הם גנבו פרדה מהחווה בסג'רה כדי להוכיח שהצ'רקסי לא שומר טוב.
שלום הכורדי :HEART2: , השומר היהודי היחיד בכל הגליל עד הופעת תנועת השומר (וגם אותו פיטרו כדי להעסיק צ'רקסי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
IdanTheLittle כתב:
שישליק כתב:

מדהים ששלושה בלוגרים צעירים שכנראה שמותיהם לא אומרים לישראלי הממוצע כלום - הם היום מקורות המידע והפרשנות האמינים והרציניים הכמעט יחידים בישראל.

אולי לא נעים לך להבין את זה, אבל בסיכסוך יש שני צדדים, והצד השני בטוח שהוא צודק כמו שאתה בטוח שאתה צודק.

אז שיגלו מאיזה כפר יצא המחבל אפשר לעלות F-16 לאוויר ולהוריד משפחה אקראית?
אתה בטוח שהם יקבלו את זה בהבנה?או שאתה תקבל את זה בהבנה?או שמישהו מפה יקבל את זה בהבנה?
מעולם לא הייתי בעד ענישה קולקטיבית,גם בעופרת יצוקה שקיבלנו את הגראדים לא הייתי בעד להרוג כל דבר שקיים בעזה.
כלל לא בטוח מה המניעים של המחבל.
מה שהכתבה בא להגיד בתמציתיות זה:"גם מאיתמר יצאו רוצחים אבל הרצח הוא רע אבל אני מבין אותו לא בעצם לא מבין הטרור זה רע".
כמו שאמרתי העבודה השמאלנית היומית, להגן על הפלסטינים גם במחיר של לכתוב שטויות בערמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:35 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
השמאל יורה ביהודים

הימין :HEART2:
אמין, מסתמך על מקורות מהימנים, עובדות, לא משנה את ההיסטוריה, ולא משתמש בהסתה כנגד אחר בזמן שהוא מחריב את המצב הפנימי בארץ.
הימין האמין :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
לפי מה שקראתי בעיתונות חלק מהמסמכים שענת קם גנבה היו בדיוק בענין זה- הרג אזרחים כחלק מהלחימה.
יש הנחיות בג"צ שכוללות הנחיות להימנע מהרג אזרחים בעת חיסול מבוקשים (כמו הרס בנין שלם או מכונית מלאה במשפחה שלו) אלא אם יש פצצה מתקתקת וחייבים להרוג את המבוקש בכדי למנוע פיגוע מאד בקרוב.
במסמכים שענת קם העתיקה יש פרוטוקולים מישיבות שבהן ניתנו הוראות להתעלם מהנחיות בג"צ באופן גורף ויש להתייחס לכל מבוקש כאילו שיש פצצה מתקתקת, בהנחה אפשר לטעון חשש לכזה דבר בכל מקרה שיגיע לבית המשפט גם אם אין באותו הרגע סימוכין לפצצה מתקתקת.
במילים אחרות, יש מפקדים בכירים בצה"ל שאין להם שום בעיה עם הרג תינוקות שגרים בשכנות למבוקש, ולו אף הוא מבוקש שאינו קשור ישירות לפיגועים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 15 מרץ 2011, 14:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:36 
גביזון כתב:
ציטוט:
השמאל יורה למוות ביהודים

אמין, מסתמך על מקורות מהימנים, עובדות, לא משנה את ההיסטוריה, ולא משתמש בהסתה כנגד אחר בזמן שהוא מחריב את המצב הפנימי בארץ.

אלטלנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
אלף זה שצה"ל ירה לאוכלסייה אזרחית זה תמיד שהיהו שם מחבלים שהשתמשו באזרחים שם בתוך מגן מה אתה רוצה שיעשו שלא יפציצו

ב היה עוד הרבה פיגועים שניסלו לפגוע לנו בתינקות האריוע בפורים שמחבל התפוץ ליד עגלת תינוקת לפני 14 שנה

אלף, עובדתית זה לא נכון, אבל בוא נעזוב את זה, כי צה"ל זה נושא קצת רגיש.
בית, אנחנו מדברים על הרג מכוון של ילדים, כשיודעים שמדובר בילדים, כי הרוצח נמצא ממש ליד הנרצח והורג אותו מטווח אפס, או שהוא מכוון במפורש לילדים (בית ספר). תקנו אותי אם אני טועה, אבל מעולם לא היה פיגוע בבית ספר (למעט פיגועים שנועדו למטרות מיקוח, כמו במעלות וכו'). כלומר מעשה כמו של מחתרת בת עין, שניסתה לפוצץ בית ספר על תלמידותיו, לא קרה בצד השני.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:38 
אז מה טקנו?
למדנו היום שאילולא היתה העליה השניה היו היהודים והערבים מסתדרים זה עם זה מצויין עד היום
אמנם לך ולי לא היה מקום כאן כיוון שמי שהיה חי כאן היו רק אנשי הישוב הישן שאתה כל כך "אוהב"
אבל אל לנו להתעסק בקטנות
ואני חוזר ואומר
זו איננה ראיה אוביקטיבית של הסכסוך אלא ראיה חד צדדית וחד מימדית של האינטרסים הערביים
שאתם משום מה חושבים שהיא הנכונה
יבושם לכם אבל מה לעזאזל אתם ממשיכים לחפש כאן?
ציונים אתם לא -אפילו אנטי
בקדושת הארץ אינכם מאמינים
האפשרות היחידה שנותרה היא לעבור לגור במשולש או בואדי ערה או בבילעין
אופס, נראה לי שגם שם לא יקבלו אתכם בלי שתתאסלמו ואתם הרי נגד דת או שמא רק נגד הדת היהודית ?
בחיי שאני מרחם עליכם -אנשים ללא אמונה ללא ארץ שרק יוצאים נגד ונגד
חבל
(אגב הפנייה בלשון רבים כי יש כאן ויכוח קבוצתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:40 
אחד אדום כתב:
mkorman1 כתב:
כללית אתה צודק
באשר לישוב הישן

הישובים שהוקמו בעליה הראשונה היו צריכים שמירה בגלל סיכסוכי קרקעות, גניבות וכדומה. ההתנכלויות היו מקומיות על רקע סיכסוכים מקומיים ולא על רקע שינאת יהודים או על רקע לאומי
היישובים היו שוכרים צ'רקסים, ערבים וגם יהודים כדי שישמרו עליהם. בן גוריון סיפר איך הם גנבו פרדה מהחווה בסג'רה כדי להוכיח שהצ'רקסי לא שומר טוב.
שלום הכורדי :HEART2: , השומר היהודי היחיד בכל הגליל עד הופעת תנועת השומר (וגם אותו פיטרו כדי להעסיק צ'רקסי)

ואברהם שפירא מפתח תקווה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אז מה טקנו?
למדנו היום שאילולא היתה העליה השניה היו היהודים והערבים מסתדרים זה עם זה מצויין עד היום
אמנם לך ולי לא היה מקום כאן כיוון שמי שהיה חי כאן היו רק אנשי הישוב הישן שאתה כל כך "אוהב"
אבל אל לנו להתעסק בקטנות
ואני חוזר ואומר
זו איננה ראיה אוביקטיבית של הסכסוך אלא ראיה חד צדדית וחד מימדית של האינטרסים הערביים
אופס, נראה לי שגם שם לא יקבלו אתכם בלי שתתאסלמו ואתם הרי נגד דת או שמא רק נגד הדת היהודית ?
חבל

אתה מייחס לי פה מעלות שאין לי, כמו היכולת לדעת "מה היה קורה אילו". בסך הכל שיתפתי אותכם במשהו שלמדתי פעם, שאני חושב שהוא מוסיף פרספקטיבה מעניינת, ואפילו חיונית, לכל דיון על הסכסוך הלאומי (וכיום גם דתי, משני הצדדים) במחוזותינו.
ולגבי מה אני עדיין עושה פה: זו ארצי, כאן נולדתי, העברית היא שפתי, תל אביב היא ביתי. הייתי שמח לחיות כאן את כל חיי, למרות הקשיים הכרוכים בזה (האנשים פה בהמות מטומטמות, מזג האוויר מזעזע לעתים תכופות, כל האזור מוצף שנאה מכל הכיוונים, וכו' וכו'). מה שכן, אני מניח שתשמח לשמוע שלאחרונה אני מתחיל לשקול מחדש את העמדה הזו. יש גבול לכל דבר. בינתיים אני יכול לחיות עם מה שקורה פה מסביבי, ואיכשהו אני מסתדר עם מה שנעשה פה בשמי. לא יודע מה יילד יום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
גביזון כתב:
ציטוט:
השמאל יורה למוות ביהודים

אלטלנה

הימין זורק רימונים חיים על יהודים, וזה היה לא כ"כ מזמן, לא הייתי צריך לחפש מלפני קום המדינה. יונה אברושמי זורק רימון אל עבר קבוצה גדולה מאד של מפגיני שלום עכשיו, והצליח לרצוח.
אם אתה רוצה ללכת לפני קום המדינה בשביל להסית, אני יכול לתת לך גם דוגמאות שהימין רוצח תינוקות בריטיים.

נערך לאחרונה על ידי גביזון בתאריך 15 מרץ 2011, 14:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:43 
teknoboy כתב:
ofri כתב:

בית, אנחנו מדברים על הרג מכוון של ילדים, כשיודעים שמדובר בילדים, כי הרוצח נמצא ממש ליד הנרצח והורג אותו מטווח אפס, או שהוא מכוון במפורש לילדים (בית ספר). תקנו אותי אם אני טועה, אבל מעולם לא היה פיגוע בבית ספר (למעט פיגועים שנועדו למטרות מיקוח, כמו במעלות וכו'). כלומר מעשה כמו של מחתרת בת עין, שניסתה לפוצץ בית ספר על תלמידותיו, לא קרה בצד השני.

בזה אתה צודק אבל גם אם נשווה את הפיגועים שעשו מחתרת בת עין והפיגועים שעשו הפלסטינים עדיין הפיגועים שעשו הפלסטינים יותר קשים לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:

בזה אתה צודק אבל גם אם נשווה את הפיגועים שעשו מחתרת בת עין והפיגועים שעשו הפלסטינים עדיין הפיגועים שעשו הפלסטינים יותר קשים לא?

אם הכוונה לפגוע דווקא בילדים נחשבת לבעייתית (ומאיך שאתה מתבטא בנושא ברור שאתה מסכים איתי שזה מזעזע הרבה יותר מאשר המנעות מפגיעה בילדים) אז דווקא כן.
הפלשתינאים מעולם לא הפציצו בית ספר, אבל היהודים דווקא ניסו.
אז עכשיו גלעד שרון יילך לכתוב טור לעיתון על זה שהיהודים (או המתנחלים או מי שזה לא יהיה) הם חיות אדם שמגיע להם למות? ואתה תתלהב ותגיד שהוא צודק?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:45 
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
אז מה טקנו?
אבל אל לנו להתעסק בקטנות
ואני חוזר ואומר
חבל

אתה מייחס לי פה מעלות שאין לי, כמו היכולת לדעת "מה היה קורה אילו". בסך הכל שיתפתי אותכם במשהו שלמדתי פעם, שאני חושב שהוא מוסיף פרספקטיבה מעניינת, ואפילו חיונית, לכל דיון על הסכסוך הלאומי (וכיום גם דתי, משני הצדדים) במחוזותינו.
ולגבי מה אני עדיין עושה פה: זו ארצי, כאן נולדתי, העברית היא שפתי, תל אביב היא ביתי. הייתי שמח לחיות כאן את כל חיי, למרות הקשיים הכרוכים בזה (האנשים פה בהמות מטומטמות, מזג האוויר מזעזע לעתים תכופות, כל האזור מוצף שנאה מכל הכיוונים, וכו' וכו'). מה שכן, אני מניח שתשמח לשמוע שלאחרונה אני מתחיל לשקול מחדש את העמדה הזו. יש גבול לכל דבר. בינתיים אני יכול לחיות עם מה שקורה פה מסביבי, ואיכשהו אני מסתדר עם מה שנעשה פה בשמי. לא יודע מה יילד יום.

אני מוכר דירות בורשה אם אתה מעונין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 מרץ 2011, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
שישליק כתב:
IdanTheLittle כתב:
שישליק כתב:

אז שיגלו מאיזה כפר יצא המחבל אפשר לעלות F-16 לאוויר ולהוריד משפחה אקראית?
אתה בטוח שהם יקבלו את זה בהבנה?או שאתה תקבל את זה בהבנה?או שמישהו מפה יקבל את זה בהבנה?
מעולם לא הייתי בעד ענישה קולקטיבית,גם בעופרת יצוקה שקיבלנו את הגראדים לא הייתי בעד להרוג כל דבר שקיים בעזה.
כלל לא בטוח מה המניעים של המחבל.
מה שהכתבה בא להגיד בתמציתיות זה:"גם מאיתמר יצאו רוצחים אבל הרצח הוא רע אבל אני מבין אותו לא בעצם לא מבין הטרור זה רע".
כמו שאמרתי העבודה השמאלנית היומית, להגן על הפלסטינים גם במחיר של לכתוב שטויות בערמות.

אגב,לכותב אין שום מושג למה המחבל בחר דווקא את איתמר.
אולי זה בגלל שזה המקום היחידי שיכל לבצע את הפיגוע ולהצליח לברוח?
איך הוא יודע שאם היה לו אפשרות להגיע לתל אביב ולבצע את הרצח ביודעין שיצליח לברוח לא היה עושה את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 752 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: