teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
מה??? הא?? איך?? למה נראה לך? איך הגעת לזה?
האינטרס היחיד שלי הוא טובת עם ישראל. שקט, שלווה, שמחה לעם ישראל. זהו. לא הבנתי מה גורם לך להבין את מה שהבנת.
עוד לא הבנתי איך בדיוק הימין בשלטון.. הרי מדובר בשמאל שבשמאל (מקפיא בניה, הורס.. מחריב, יורה ביהודים וכו')
אני בטוח שלכשלון אוסלו היה חלק בבחירה של נתניהו אז ומה לעשות שפיגוע טרור מנפץ לרסיסים את אשליות השלום שרבין פרס ושות' ניסו להכניס למוח הישראלי הממוצע?
שמע, אוסלו זה הסכם שלום צודק, בערך כמו שביבי זה סמל הימין.
בוא נלך על מה שנינו מסכימים עליו: נתוני ההצבעה וסקרי דעת הקהל מראים שהפיגועים מסייעים פוליטית לימין (גם לימין הישראלי וגם לחמאס, שהוא המקבילה הפלשטינאית לימין הדתי שלנו. מי אמר מיכאל בן ארי?).
הימין, מעצם הגדרתו, לא שואף להסכם שלום אלא לסיום כוחני של הסכסוך (ראה למשל את דעותיך שלך לגבי הדרך לסיים את הסכסוך, או את אלה של איש חמאס ממוצע. בסך הכל אתם די דומים).
במילים אחרות, מעשי רצח כמו זה שהיה באיתמר, מזינים את הימין, ומביאים בהכרח לעוד שפיכות דמים (לעתים יש באמצע שלב שנקרא "יחידות דיור", אבל כל מי שעיניו בראשו יודע לאן זה מוביל. לא ברור לי אם "כל מי שעיניו בראשו" זו הגדרה שכוללת אותך, אבל לצורך הדיון אני מניח שכן).
עכשיו, או שהאינטרס שלך הוא "טובת עם ישראל, שקט, שלווה ושמחה" או שהאינטרס שלך הוא קודם כל הדבר הזה שנקרא "יחידות דיור", בלי שום קשר להשלכות של זה על עמישראל.
תבחר.
לדעתי, אתה לא אדם רשע ואכזר שרוצה ברעת היהודים באשר הם.
תודה באמת לדעתי אתה פשוט טועה. יכול להיות שזה בגלל ששטפו לך את המוח, יכול להיות שזה בגלל איזו דיעה דומה שיש לך, יכול להיות שאתה פשוט לא כל כך חכם. זו לא הנקודה.
הנקודה היא שמשום מה אתה לא מצליח לראות איך ההצעות שלך רק
מרעות את המצב. וזה לא שלא ניסו אותן קודם. כבר בנו בעבר "אלף יחידות דיור על כל נרצח" (ציטוט, לא משהו שהמצאתי כרגע. אשכרה שר מהממשלה פורט את הנפשות המתות ליחידות דיור). ומה קרה? הערבים נשברו לנוכח התחלות הבנייה? השאיפה שלהם לנקום (נניח על הריגתו של בן דוד שלהם בידי חיילי צה"ל) נעלמה למראה הטרקטורים העולים על הגבעות?
אז מילא שאתה לא מצליח לנתח מראש מה יקרה אם יעשו את מה שאתה מציע, אבל גם לקרוא עיתוםן ולזכור מה היה לפני שנה, שנתיים ושלוש זה מאמץ אינטלקטואלי גדול מדי בשבילך?
אתה שטחי טכנו, שטחי יותר מאי פעם..
במקום להתעסק בשאלה עד כמה אתה חכם או לא, אגש לעניין:
1.
איש החמאס לא מדבר במונחים של סיום סכסוך כמוך, אם ניקח את אמנת החמאס כדי לקבל הערכה מה חושב איש חמאס הרי שהוא לא מעוניין במצב בו אני והוא חיים בשקט זה לצד זה. הוא רוצה להרוג אותי, שואף להרוג אותי, חושב שהוא מצווה ע"י אללה להרוג אותי, פועל להרוג אותי, הוא הורג אותי. הוא מצהיר שכל הארץ- שלו היא. כולה. ועד שכולה לא תהיה שלו בפועל הוא לא מעוניין, לא יכול, ולא מורשה לסיים את העניין איתי. לעומת זאת, לי , באמת ובתמים, אין בעיה עם קיומו של לא יהודי (יהיה מוצאו, דתו, צבעו אשר יהיה) לצידי כל עוד הוא אינו מנסה לפגוע בי או שואף לריבונות בארצי וכאן יש הבדל ראשון מהותי.
הבדל מהותי נוסף, טכנו, למקרה שפיספסת, ביני לבין איש החמאס הוא שאני אינני מעוניין לפגוע בקצה הציפורן של הזרת ברגל לאדם שהוא חף מפשע לשם השגת מטרותיי. בוודאי ובוודאי שלא אהרוג או אבצע הרג המוני בצורה זו או אחרת כלפי חפים מפשע- כאלה שאינם פועלים כנגדי.
אסכם: בניגוד גמור לדבריך
בעוד אצל איש החמאס שימוש באלימות היא אבן יסוד,דרך ופתרון אצלי היא ממש לא. אצלי הפעלת כוח היא בלית ברירה ונעשית כהגנה על חיי.
אם כן, הנסיון שלך לשים אותי ואת איש החמאס זה לצד זה כביכול ע"י מכנה משותף "אנשי ימין" הוא פשוט עלוב.
אבל זה לא יותר עלוב מהנסיון שלך (ושל רבים בשמאל) ליצור מצג שווא של ימין=גזענות, ימין=כוחנות, ימין=מלחמות. כך למעשה השמאל מצליח עדיין לחיות. (פסיכולוגית אדם יעדיף לבחור ב"שלום" גם אם זו אשליה מאשר על להתמודד עם המציאות הקשה).
2.
אתה מדבר איתי עכשיו על זיכרון? על הפקת לקחים? אני שואל את עצמי מאיפה אזרת אומץ?? הרי במשך שנים השמאל הכושל מפטם את המחבלים בנשק, כסף, שטחים. הוא הכיר בו ונתן לו כוח לפעול. במסגרת מחוות והסכמים נתנו והציעו ראשי ממשלות כאן הצעות מרחיקות לכת ובפרט ברק ואולמרט. האם הסירוב המוחלט שהם נענו לא מלמד אותך משהו? או ששכחת? או שקשה לך לקרוא עיתונים מהעבר?? בחייאת דינאק. למה אתה שוב פעם מציג את האלימות שלהם כאילו מדובר ביצר נקמה? מה קשה לך להבין בזה שההרג שלנו מבחינתם הוא מטרה ושאיפה כך היה בתרפט וכך בליל שישי. ואני אמרתי שיצר ההרג שלהם יפסק עם בניה שלנו? לצערי הרב לא. לצערי הרב רק כשהם יבינו כחברה ויחידים שהפעלת כוח נגדנו תכאיב דווקא להם, תפגע בהם, תגרום נזק להם אז אולי ידעך הרצון הזה לפגוע בנו וגם אז אני לא רואה את זה קורה לכולם ולגמרי.
הבניה, כאמור, מתבקשת בכל ימות השנה. ועצוב שצריך אירוע כזה כדי לקבל איזשהי הבנה מהעולם או שעת כושר לבנות.
אם ידע מחבל ארור, כי בפגיעה ביהודי הוא פוגע אנושות בסביבתו הקרובה, ובמקביל הוא מיקים ישוב בישראל או אז אולי נצליח למנוע פגיעה ביהודי אחד, והיה זה שכרנו.. שהרי נפש אחת מישראל שקולה לעולם כולו, אגב נושא פריטת הנפשות ליח"ד. שום דבר בעולם לא יכול למלא את החלל של לכתם בטרם עת של בני משפחת פוגל השם יקום דמם.