אוגוסטוס היל כתב:
redrony כתב:
אי אפשר להגיד שכלום לא קרה. ההפסד היום הוא מאוד משמעותי. ברור שהאליפות תוכרע בפלייאוף, אבל יש הבדל עצום איפה אתה משחק נגד מכבי חיפה ואיזו תוצאה טובה לך. אם אתה מסיים במקום השני זה אומר שאתה צריך לנצח בחיפה. זה יכול לקרות, אבל לבנות על זה אי אפשר.
אין מה לעשות. אני כתבתי פה אחרי המחזור ה-17 (שנותרו 13 משחקים לסיום הליגה הרגילה) שהפועל בשביל לסיים במקום ראשון יצטרכו 11 נצחונות. אנשים התווכחו איתי אז "הסכמתי" להוריד את זה ל-10 נצחונות ו-3 תיקו או 10 נצחונות, 2 תיקו והפסד ואמרתי שזה יהיה תלוי בכמה נקודות יפסידו חיפה.
אחרי הדרבי (9 מחזורים לסיום) אמרתי שהפועל יצטרכו 8 מתוך 9 (בהנחה שהמשחק שלא ינצחו לא יהיה הפסד לחיפה) וגם אז, יצטרכו איבוד נקודות נוסף של חיפה. אז מן הסתם, גם 5 נצחונות כרגע לא מבטיחים כלום, אבל זה מה שצריכים להשיג ולקוות למעידה של חיפה.
אחרי כל איבודי הנקודות האחרונים (ק"ש ודרבי) אנשים אמרו פה שלא קרה כלום ושאלו מקומות ש"מותר" לאבד בהם נקודות. אין כזה דבר "מותר לאבד נקודות". יש מצב נתון בליגה ובמצב הזה, אסור לאבד נקודות (אם אתה רוצה אליפות כמובן). אז אולי בטדי ובקריית שמונה "מותר" לאבד נקודות, אבל בבית נגד בית"ר, ק"ש ואשדוד אסור. לכן, מה שחשוב זה המצב הנתון בליגה. אז הנה, בשביל אליפות: 9 נצחונות מ-10 משחקים, בתנאי שהמשחק שלא מנצחים, זה לא הפסד לחיפה (ושוב, חיפה צריכים לאבד עוד משחק).
הכל נכון אבל גם לא כל כך רלוונטי.
כמו בטניס- צריך לבוא משחק-משחק, נקודה -נקודה. מה שאתה כותב זה ספוקלציות ומתמטיקה שאולי נכונה אבל לא עוזרת אלא מלחיצה.
אני מתנצל שאני מלחיץ וברור שצריך לבוא משחק אחרי משחק ולנצח, אין ממש ברירה אחרת. הדבר שאני יוצא נגדו זו גישת "הלא קרה כלום". קרה ועוד איך. זו לא עונה כמו העונה הקודמת, מבחינתי לא לקחת אליפות העונה זה כשלון. יש משהו מטריף בזה שאתה מנצח את חיפה פעמיים, משחק כדורגל הרבה יותר טוב ובסוף, 5 מחזורים לסיום, מסתכל על הטבלה בהרגשה שתראה שם את הפועל מקום ראשון עם 6 הפרש ואתה פתאום רואה את חיפה מעליך.
אין מקום לטעות יותר, זו השורה התחתונה. נמאס לי לרדוף אחרי חיפה כל החיים שלי. הם בינוניים. הם מנצחים את סכנין בבית בדקה 80, את אשדוד בדקה 90 ואת הפועל ר"ג 2:3, אבל מקבלים על כל משחק כזה 3 נקודות. ההפסד אתמול קבע, שגם אם הפועל ינצחו עד סוף הסיבוב, עדיין נצטרך לשבת ולהסתכל על כל משחק של חיפה כאילו זה משחק של הפועל. והפועל ממש עוד לא ניצחו את כל ה-5 משחקים האלה.
אני מודה, אני מתוסכל. אני מתוסכל ששלוש פעמים עלינו למקום הראשון השנה וכל פעם איבדנו אותו אחרי משחק אחד שהמשותף לכולם היה שזה היה משחק קצת יותר קשה מהממוצע. אחרי כל משחק כזה נפתח אשכול הפרופורציות וה"הלא נורא" והיום אנחנו מתחת לחיפה בטבלה.
אז לא נגמרה העונה כמובן ולא צריך להיכנס לפאניקה וללבוש שקים, אבל צריך להבין שאין מקום לטעויות באף משחק יותר.