אדום תלאביבי כתב:
joshsoos כתב:
אדם נשאר אדם באשר הוא, אופי לא משתנה בגילאים כאלה, אולי בקצוות.
סוס, לדעתי אנחנו מכירים כעשור. מתי אי פעם פירגנת למאמן של הפועל, על התנהגותו (לא על הצלחתו המקצועית)? מתי אמרת מילה טובה על אופיו של מאמן של הפועל?
אני בטוח שגוטמן שמח בנצחון אתמול, כמו כולנו.
ולעניין המקצועי שפעם היה נושא האשכול - באופן קבוע (או כך נדמה לי), מאז שיוסי מאמן "לבדו", הפועל יוצאת מאוד חלש מחדר ההלבשה במחצית. מהדקה ה 45 ועד בערך השישים, הקבוצה ישנה בעמידה, וקבוצות מנצלות את זה. לא בדקתי את זה סטטיסטית, אבל ככה זה מרגיש לי. בנוסף, יש שני קשרים אחוריים עם צהוב, לא תוציא אותם כשאתה מוביל? מוזר. ומה אתה מכניס שני קשרים שמאליים? מה הרעיון? ואיזה הוראות טקטיות קיבל פאצ'לקה בחמש דקות שלו? "תעשה מה שבא לך על המגרש, אין לך עמדה ואין לך תפקיד"?!?
אני לא חושב שהבעיה היא איך שהפועל יצאו מחדר ההלבשה.
צריך להסתכל על המשחק הזה יום אחרי בפרספקטיבה ולהבין מה ראינו אתמול.
הפועל פתחו את המשחק באמת מצוין, לחצו את מכבי חיפה שמו גול אחרי ובמשך עוד 10 דקות המשיכו ללחוץ אותם ולנסות לנצל את הבילבול בשביל להבקיע עוד גול. עד כאן הכל טוב. מדקה 20, חיפה עברו ללחוץ והפועל, כמעט כרגיל נגד לחץ, במיוחד בהרכב הזה של ידין ואבוטבול, לא ידעו מה לעשות. לא הצליחו להניע כדור, עברו לשחק במסירות ארוכות, האגפים לא היו קיימים והאמצע היה של חיפה. לגמרי.
ככה התחילה גם המחצית השנייה. אלישע לוי עשה חילוף שבעיניי היה לא טוב. כלומר, הוא היה צריך להכניס את גדיר אבל לא על חשבון ורד (שחקן פנטסטי בעיניי). חיפה הצליחו להכניס את הגול שלהם ושלטו במשחק לגמרי. הפועל באותם רגעים לא היו קשורים לכלום.
איך השתנה המשחק? ברור. בפעם הראשונה מהדקה ה-15 שאביחי ידין הלך קדימה עם ההתקפה. זה רק סימבולי שהפועל קיבלו פרס על משהו שצריכים לעשות כל הזמן. אחד הקשרים האחוריים חייב תמיד לנוע קדימה עם ההתקפה. שהם נשארים תקועים מאחור, כל קבוצה שתלחץ את הפועל, תשתק אותה ולא צריך את מכבי חיפה בשביל זה. זה קרה נגד בית"ר בבלומפילד ובק"ש.
ואז, הגול של זהבי נכנס והמשחק התהפך לגמרי. אלישע הימר, איבד את האמצע לגמרי (יותר נכון את המשמעת) וחיפה נשברו וב-25 דקות האחרונות כבר כל הפועל לחצו קדימה, לא נתנו לחיפה לנשום.
אז זה נגמר טוב, הרבה בזכות זה שלחיפה את הכשרון שיש לנו בחלק ההתקפי והם לא ממש יודעים מה לעשות עם הכדור שהוא אצלם (ככה היה גם מול 10 שחקנים במשחק הראשון, "אחד הטובים" של חיפה העונה כהגדרתם), אבל עדיין, במשך כמעט 40 דקות, הפועל היו נחותים אתמול במשחק.
כמו שאלישע לוי אמר אתמול, קשה להתווכח עם תוצאה, אבל אם הפועל רוצים להמשיך לשחק עם אבוטבול וידין באמצע יחד, הם חייבים ללחוץ את היריב וחייבים ששני השחקנים האלה לא ישחקו באותו קו. תמיד אחד חייב ללחוץ מקדימה שהכדור אצל היריב ולהצטרף להתקפה שהכדור אצלנו. בשבוע שעבר הפועל בהרכב הזה שיחקו מצוין, אבל נגד יריב שלא לחץ ולא ניסה לאיים. אתמול זה כבר היה הרבה יותר קשה והיה יכול להיגמר אחרת לגמרי.