Peace Hope כתב:
מצטרף לאשכול בקטע אחר. אני עומד לחתום על עתודה טכנולוגית במסגרת פרוייקט די איכותי של חיל המודיעין במהלכו אלמד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ולאחר מכן אתגייס למודיעין.
מישהו פה עשה כזה דבר ויכול להמליץ (פה או בפרטי) או לעצור אותי?

אמנם ניסיוני הוא מלפני 30 שנה , אבל דעתי שונה מזו של הרע.
1. אני בוגר העתודה הטכנולוגית- טכנאי אלקטרוניקה- שנה אחת . בחרתי ללכת לעתודה הטכנולוגית לאחר שסיימתי 4 שנים אלקטרוניקה באורט טכניקום בגבעתיים. אז לא היה מסלול הנדסאים אלקטרוניקה בטכניקום אלא רק טכנאים.
2. בזכות המסלול הזה הגעתי לאחר שהייתי כשנה בשתי יחידות התנדבותיות , לחייל המודעין ל- 8200. היה לי שירות מעניין ועצום שאני מאחל לכל אחד. בחרתי גם לצאת לקורס קצינם. היה לי שירות מילואים מעניין וטוב ובעיקר מאוד נוח. עשיתי בכל שנה מילואים אולם בד"כ הם היו מתואמים ויכולתי לבחור את המועדים בהתחשב בלימודים ובעבודה.
3. לאחר השיחרור , להפתעת רבים החלטתי ללמוד הנדסה . לכאורה שנת העתודה הטכנולוגית הפכה ל"מיותרת". רק לכאורה. לא הכל בחיים נימדד לפי בזבוז זמן . יש ערכים מוספים לסוג כזה של "בזבוזי זמן" מעבר ללוח הקלנדרי של החיים.
אם אתה לא בטוח שתילמד אחרי הצבא במסלול הנדסי ממליץ מאוד ללכת לעתודה הטכנולוגית. הנימוק של לפעמים ניכשלים באיזשהו מקצוע שהועלה , אינו רציני. אין סיבה להיכשל באף מקצוע או בחינה אם לוקחים את הלימודים ברצינות. אפשר גם להנות לצידם.
אם יש לך אפשרות ללכת לעתודה אז על אחת כמה וכמה. בני מתלבט לגבי דרך זו ונירשם למסלול זה. אני מקווה שיבחר בדרך זו. אני לא מעז להמליץ לו שכן כשמדובר בילדך שלך למדתי שאסור בכלל להכוון או לדחוף מעבר להצגת הנתונים והמידע שהוא יחליט. לך אני כן מרשה להמליץ....לך על זה.