תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 12 יולי 2025, 22:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הנדסאי חשמל
הודעהפורסם: 16 פברואר 2011, 21:24 
אחרי התלבטויות רבות החלטתי ללכת ללמוד הנדסאי חשמל
על אף גילי המופלג
הלימודים משתלבים עם העבודה וזה לא הולך להיות קל
האם למישהוא מהחברים יש ספרים בתורת החשמל
פתרונות מה"ט ספרי עזר וכו
שאני אוכל לשאול ממנו לתקופת הלימודים
תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הנדסאי חשמל
הודעהפורסם: 16 פברואר 2011, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
בהצלחה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 פברואר 2011, 21:53 
מור עזרן כתב:
בהצלחה :ROSE:

תודה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 02:34 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
מצטרף לאשכול בקטע אחר. אני עומד לחתום על עתודה טכנולוגית במסגרת פרוייקט די איכותי של חיל המודיעין במהלכו אלמד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ולאחר מכן אתגייס למודיעין.
מישהו פה עשה כזה דבר ויכול להמליץ (פה או בפרטי) או לעצור אותי? ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 07:23 
Peace Hope כתב:
מצטרף לאשכול בקטע אחר. אני עומד לחתום על עתודה טכנולוגית במסגרת פרוייקט די איכותי של חיל המודיעין במהלכו אלמד לתואר הנדסאי אלקטרוניקה ולאחר מכן אתגייס למודיעין.

אני אולי בדיוק הדוגמה,יחד עם זאת לפני 30 שנה למדתי לפני הגיוס(סינגאלובסקי) והייתי בעתודה טכנולוגית (בחיל חימוש) -חתמתי מראש לשנתיים והיה שרות מדהים.
אולי אצלך מדובר בחיל מודיעין,אבל מדובר בשרות מקצועי עם חומר אנושי בדר"כ מעולה ושרות כיפי גם בדר"כ.
לאמכיר את כישוריך -אבל המלצה -אם יש לך אפשרות ללמוד לתואר ראשון של מהנדס ולא להנדסאי ,וכמובן אם זה מעניין אותך -זה עדיף עשרות מונים -במקרה כזה אתה יכול ללכת לעתודה אקדמאית .

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 09:36 
בעקרון, למי שרוצה להיות מהנדס, תואר הנדסאי זה בזבוז של זמן (לומדים עוד שנה וחצי וחוסכים שנה באוניברסיטה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
בעקרון, למי שרוצה להיות מהנדס, תואר הנדסאי זה בזבוז של זמן (לומדים עוד שנה וחצי וחוסכים שנה באוניברסיטה).

וגם זה לא תמיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 11:21 
עשיתי בדיוק את אותו המסלול שאתה מדבר עליו רק בפרויקט של חיל האוויר(שח"ק)
לא ממליץ בשום אופן, נתחיל מהסיבות שכבר צויינו
1. מי שרוצה ללמוד בסוף לתואר ראשון בהנדסה זה סתם ביזבוז זמן
2. גם תתגייס אחרי כל החברים וזה עוד מילא מה שבאמת גרוע שתשתחרר הרבה אחריהם זאת אומרת שאתה תשמור כמו כלב חברים שלך יהיו בקולומביה במקרה הטוב או במקרה הרע, הבנות כבר שנה ראשונה באוניברסיטה אחרי הטיול.
3. הנדסאי תמיד תוכל לעשות אחרי הצבא וחבל לך כבר עכשיו שאתה עוד צעיר ולא גיבשת את כל הדעות שלך לבחור כיון לחיים(אלקטרוניקה, חשמל וכו)
4. התפקידים בצבא אולי קצת יותר מעניינים להנדסאים אבל לא בהכרח, אתה תוכל למצוא את עצמך הרבה פעמים בכל מיני תפקידים שמותאמים גם לחיילים שסיימו מסלול בגרות רגיל ולא יועילו לך לאזרחות בשום צורה.
5. הלימודים לא קלים ולפני הצבא הרבה יותר קשה לסרב לכל מיני פיתויים שיבואו על חשבון הלימודים ולכן הציונים יהיו בהתאם.
6. לא תמיד מסיימים מדופלמים(נכשלים במבחן חיצוני או מקצוע פנימי כלשהו) ואז יצא שסתם ביזבזת שנתיים מהחיים על כלום.
כל דבר טוב בזמנו וי"ג י"ד זה פשוט לא במקום הנכון ולא בזמן הנכון, סתם טעות מצערת שכדאי להימנע ממנה.
יש עוד כל מיני דברים אבל זה העיקר, בכל אופן בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 12:40 
הרע כתב:
2. גם תתגייס אחרי כל החברים וזה עוד מילא מה שבאמת גרוע שתשתחרר הרבה אחריהם זאת אומרת שאתה תשמור כמו כלב חברים שלך יהיו בקולומביה במקרה הטוב או במקרה הרע, הבנות כבר שנה ראשונה באוניברסיטה אחרי הטיול.
3. הנדסאי תמיד תוכל לעשות אחרי הצבא וחבל לך כבר עכשיו שאתה עוד צעיר ולא גיבשת את כל הדעות שלך לבחור כיון לחיים(אלקטרוניקה, חשמל וכו)
4. התפקידים בצבא אולי קצת יותר מעניינים להנדסאים אבל לא בהכרח, אתה תוכל למצוא את עצמך הרבה פעמים בכל מיני תפקידים שמותאמים גם לחיילים שסיימו מסלול בגרות רגיל ולא יועילו לך לאזרחות בשום צורה.
5. הלימודים לא קלים ולפני הצבא הרבה יותר קשה לסרב לכל מיני פיתויים שיבואו על חשבון הלימודים ולכן הציונים יהיו בהתאם.
6. לא תמיד מסיימים מדופלמים(נכשלים במבחן חיצוני או מקצוע פנימי כלשהו) ואז יצא שסתם ביזבזת שנתיים מהחיים על כלום.
כל דבר טוב בזמנו וי"ג י"ד זה פשוט לא במקום הנכון ולא בזמן הנכון, סתם טעות מצערת שכדאי להימנע ממנה.

מסכים ב-100%.
לא ללכת בשום אופן לעתודה אקדמאית או טכנולוגית.
קודם צבא, אח"כ לימודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 פברואר 2011, 15:29 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
תודה רבה לכולם!!!
יוסימו מצטער שגנבתי לך את האשכול :)
הבעיה שאני ממש רוצה להיות במודיעין, אבל במשהו טוב במודיעין, והתוכנית הזאת היא מעין תעודת ביטוח.
מישהו כאן עבר את תוכנית סיגמא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2011, 16:45 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
Peace Hope כתב:
תודה רבה לכולם!!!
יוסימו מצטער שגנבתי לך את האשכול :)
הבעיה שאני ממש רוצה להיות במודיעין, אבל במשהו טוב במודיעין, והתוכנית הזאת היא מעין תעודת ביטוח.
מישהו כאן עבר את תוכנית סיגמא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2011, 16:51 
סמל אישי של המשתמש
מהשירות הצבאי הקצר שלי עד כה אני מכיר לא מעט עתודאים ממגוון חילות שלמדו מגוון מקצועות.
לא שמעתי אחד אומר שהוא מרוצה, וכולם רוצים לצאת מזה או לפחות לקצר את הקבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2011, 18:17 
הרע כתב:

!!!!
טעות שאני משלם עליה עד עכשיו
ואני כבר בן 28

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 10:57 
Peace Hope כתב:

הנדסאי לא עוזר לך בכלום
הוא רק נותן לך עוד כסף בקבע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
Peace Hope כתב:

אמנם ניסיוני הוא מלפני 30 שנה , אבל דעתי שונה מזו של הרע.

1. אני בוגר העתודה הטכנולוגית- טכנאי אלקטרוניקה- שנה אחת . בחרתי ללכת לעתודה הטכנולוגית לאחר שסיימתי 4 שנים אלקטרוניקה באורט טכניקום בגבעתיים. אז לא היה מסלול הנדסאים אלקטרוניקה בטכניקום אלא רק טכנאים.

2. בזכות המסלול הזה הגעתי לאחר שהייתי כשנה בשתי יחידות התנדבותיות , לחייל המודעין ל- 8200. היה לי שירות מעניין ועצום שאני מאחל לכל אחד. בחרתי גם לצאת לקורס קצינם. היה לי שירות מילואים מעניין וטוב ובעיקר מאוד נוח. עשיתי בכל שנה מילואים אולם בד"כ הם היו מתואמים ויכולתי לבחור את המועדים בהתחשב בלימודים ובעבודה.

3. לאחר השיחרור , להפתעת רבים החלטתי ללמוד הנדסה . לכאורה שנת העתודה הטכנולוגית הפכה ל"מיותרת". רק לכאורה. לא הכל בחיים נימדד לפי בזבוז זמן . יש ערכים מוספים לסוג כזה של "בזבוזי זמן" מעבר ללוח הקלנדרי של החיים.

אם אתה לא בטוח שתילמד אחרי הצבא במסלול הנדסי ממליץ מאוד ללכת לעתודה הטכנולוגית. הנימוק של לפעמים ניכשלים באיזשהו מקצוע שהועלה , אינו רציני. אין סיבה להיכשל באף מקצוע או בחינה אם לוקחים את הלימודים ברצינות. אפשר גם להנות לצידם.

אם יש לך אפשרות ללכת לעתודה אז על אחת כמה וכמה. בני מתלבט לגבי דרך זו ונירשם למסלול זה. אני מקווה שיבחר בדרך זו. אני לא מעז להמליץ לו שכן כשמדובר בילדך שלך למדתי שאסור בכלל להכוון או לדחוף מעבר להצגת הנתונים והמידע שהוא יחליט. לך אני כן מרשה להמליץ....לך על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 11:49 
אופטימי, תרשה לי להתייחס דווקא לחלק הטפל בהודעה שלך.
אתה באמת מאמין שהורה לא צריך לכוון את הילד שלו, אלא רק להציג בפניו את הנתונים?
זה נשמע לי לא הגיוני, וגם לא ריאלי למען האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אופטימי, תרשה לי להתייחס דווקא לחלק הטפל בהודעה שלך.
אתה באמת מאמין שהורה לא צריך לכוון את הילד שלו, אלא רק להציג בפניו את הנתונים?
זה נשמע לי לא הגיוני, וגם לא ריאלי למען האמת.

הורה צריך ואולי אף חייב לכוון את ילדיו.

חריג מאוד, ואולי בגלל שריטה שהורישו לי הורי, הוא השירות הצבאי.
אני מאוד מאוד מפחד לקחת על עצמי בעצם מתן הכיוון את האחריות.
אני זוכר שהייתי ילד אמי סיפרה לי שמישהי כיוונה את ילדה לשירות לא מסוכן בצבא, הוא נהרג בתאונת דרכים. היא ייסרה עצמה במשך שנים.

מאז בנושא אחד, שירות צבאי, אני לא מכוון. שם כמה שיותר נתונים על השולחן ומקווה שיבחרו בדרך נכונה.
יכול להיות שבדרך הצגת הנתונים אני בפועל מכוון. משתדל שזה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 12:39 
אני הייתי בעתודה אקדמאית באוניברסיטת תל אביב במשך 4 ימים תמימים
ביום החמישי התיצבתי בלישכת הגיוס והודעתי שאני פורש
גייסו אותי ליחידה שהיתה מוגדרת אז כיחידת עונשין וסבלתי קשות במשך 3 שנים
בכל זאת אני משוכנע עד היום שעשיתי את ההחלטה הנכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
Peace Hope כתב:

אמנם ניסיוני הוא מלפני 30 שנה , אבל דעתי שונה מזו של הרע.

1. אני בוגר העתודה הטכנולוגית- טכנאי אלקטרוניקה- שנה אחת . בחרתי ללכת לעתודה הטכנולוגית לאחר שסיימתי 4 שנים אלקטרוניקה באורט טכניקום בגבעתיים. אז לא היה מסלול הנדסאים אלקטרוניקה בטכניקום אלא רק טכנאים.

2. בזכות המסלול הזה הגעתי לאחר שהייתי כשנה בשתי יחידות התנדבותיות , לחייל המודעין ל- 8200. היה לי שירות מעניין ועצום שאני מאחל לכל אחד. בחרתי גם לצאת לקורס קצינם. היה לי שירות מילואים מעניין וטוב ובעיקר מאוד נוח. עשיתי בכל שנה מילואים אולם בד"כ הם היו מתואמים ויכולתי לבחור את המועדים בהתחשב בלימודים ובעבודה.

3. לאחר השיחרור , להפתעת רבים החלטתי ללמוד הנדסה . לכאורה שנת העתודה הטכנולוגית הפכה ל"מיותרת". רק לכאורה. לא הכל בחיים נימדד לפי בזבוז זמן . יש ערכים מוספים לסוג כזה של "בזבוזי זמן" מעבר ללוח הקלנדרי של החיים.

אם אתה לא בטוח שתילמד אחרי הצבא במסלול הנדסי ממליץ מאוד ללכת לעתודה הטכנולוגית. הנימוק של לפעמים ניכשלים באיזשהו מקצוע שהועלה , אינו רציני. אין סיבה להיכשל באף מקצוע או בחינה אם לוקחים את הלימודים ברצינות. אפשר גם להנות לצידם.

אם יש לך אפשרות ללכת לעתודה אז על אחת כמה וכמה. בני מתלבט לגבי דרך זו ונירשם למסלול זה. אני מקווה שיבחר בדרך זו. אני לא מעז להמליץ לו שכן כשמדובר בילדך שלך למדתי שאסור בכלל להכוון או לדחוף מעבר להצגת הנתונים והמידע שהוא יחליט. לך אני כן מרשה להמליץ....לך על זה.

אבל בסוף יצאת מגיש אוכל לאוהדי מכבי לפני משחקי יורוליג, אז מה עשית בזה? ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 פברואר 2011, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
למרות ה- ;)
הלימודים הגבוהים שימשו בסיס לעיסוקים שפרנסו אותי יותר מ- 20 שנה.
אני בחרתי ללכת לכיוון של קריירה שנייה.
חוץ מזה שהם מסייעים מאוד גם למה שאני עושה כיום בקריירה השניה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: