תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 13 יולי 2025, 10:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עזרה דחופה בקשר לצבא
הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:42 
סמל אישי של המשתמש
מכבד את צור(מההיכרות בפורום) ומאמין שהוא יודע מה הוא עושה, מאחל לו בהצלחה בהמשך. אם הוא לא כשיר נפשית, פיזית או אידיאולוגית, אין סיבה שהוא יעשה צבא.

GURI, לעומת זאת, הוא ילד טמבל שלא שווה טיפה של שתן.

וטכנובוי, אתה לא טמבל, תפסיק להתנהג כמו אחד.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
טקנובוי
כאחד שאינו ממהר להביע עמדה וממעט להתחייב
מהי עמדתך בענין?
האם אתה בעד זה שכל אחד "יקבל שכל" ולא יעשה צבא?
האם אתה חושב שגם החרדים צודקים בהתעקשותם לההרג באוהלה של תורה?

בגדול מאוד אני מאמין שהשאיפה היא לאפשר לאדם כמה שיותר חופש בחייו.
מצד שני אני כמובן מבין את הצורך בחוקים. כמו שלא כל אחד מחליט על דעת עצמו מתי לחצות את הצומת, ככה המדינה יכולה לצמצם את זכות הבחירה שלי בעוד תחומים.
אבל, בגלל השאיפה לחופש, אני מוכן לסלוח לעבריינים למיניהם כל עוד הם לא פוגעים באחרים או מסכנים אותם.

לגבי החרדים:
ממש לא מפריע לי שהם לא הולכים לצבא.
אפילו לא מפריע לי שהם נהנים מקצבאות שונות.
אם מפריע לי משהו לגבי זכויות החרדים וחובותיהם במדינה זה רק במידה שמתקיים אי שיוויון בחלוקת הקצבאות (נושא שאיני בקיא בו).

זה אחלה אידיאל,
באמת. הפנטזיה שלי זה משהו סטייל אימג'ן כזה. אינטרנציונל אחד שיאגד את כל בני האדם.
ועכשיו חזרה למציאוץ,
מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לאפשר חופש ברמה שלאזרח תהיה האפשרות להשתמט משירות צבאי/אזרחי.

אני מאמין שכמו שכל עבודה מכבדת את בעליה (בין אם זה מנהל בהייטק או חשפנית שנכנסה להריון בגיל 16 ובקושי מסיימת את החודש) גם כל אדם יכול למצוא תפקיד שיתאים את השכלתו ויכולותיו בצבא.
מהיכרות יותר אישית עם צור, אני מאמין שהוא יכול לתרום לחברה יותר ממה שנהג של נגד או טבח יכולים ואפילו יותר אחראי ממש"ק ממטרות בכיר.
אני מכבד את הבחירה שלו לעזוב את השירות הצבאי ויודע (שוב, מהיכרות יותר אישית) שהוא ימצה את יכולותיו בשירות אזרחי הולם.

*התייחסתי לחלק הראשון בהודעה ובהמשך קצת גלשתי על אוטומט. סליחה

אני שמח שאתה מזכיר לי את קיומה של המציאות.
במציאות הזאת, צה"ל מסתדר טוב מאוד גם בלי המשתמש צור.
לטעון שצה"ל הוא בהכרח האפיק הטוב ביותר לתעל דרכו את יכולותיו של צור לטובת המדינה (בוא נניח שזו מטרה שמוסכמת על כולם), ועוד בלי לבדוק אותו או להכיר אותו, זה קצת פזיז.
במילים אחרות, גם אם נסכים שצור קיים בעולם כדי לתת את שנותיו היפות ביותר למדינה, עדיין יש לו הרבה דרכים לעשות את זה מחוץ לצבא. ולא ידוע לי שאתה מומחה גדול להשמת כוח אדם בשירות המדינה או משהו דומה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, קל לברוח לדוגמא (החיובית אולי, לא מכיר) של צור, דוגמה לא מייצגת - בטח לא מייצגת את אלפי המשתמטים מחוק או מקב"ן שבוחרים לא להמיר את השירות הצבאי במשהו אחר לתועלת המדינה.

בוא נדבר על העיקרון, על הערך שבהשתמטות, לא על מקרה בודד שמייצג רק את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:52 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
מכבד את צור(מההיכרות בפורום) ומאמין שהוא יודע מה הוא עושה, מאחל לו בהצלחה בהמשך. אם הוא לא כשיר נפשית, פיזית או אידיאולוגית, אין סיבה שהוא יעשה צבא.

GURI, לעומת זאת, הוא ילד טמבל שלא שווה טיפה של שתן.

וטכנובוי, אתה לא טמבל, תפסיק להתנהג כמו אחד.

:HEART2: :HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
טקנו, קל לברוח לדוגמא (החיובית אולי, לא מכיר) של צור, דוגמה לא מייצגת - בטח לא מייצגת את אלפי המשתמטים מחוק או מקב"ן שבוחרים לא להמיר את השירות הצבאי במשהו אחר לתועלת המדינה.

אני לא חושב שיש ערך כזה או אחר להשתמטות per se (אני מודה שאני מעדיף ביטוי מסורבל כמו "לא ללכת לצבא" על פני המילה המאוד שופטנית "השתמטות").

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
אם השירות לאומי היה עניין מסודר, ניחא.
הבעיה ש"השירות הלאומי" הוא אירגון מפוזר ולא מאורגן, ללא שום כ"א.
אנשים יכולים לבוא מתי שבא להם, ללכת מתי שבא להם, להישאר בבית כשלא בא להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Frank Serpico כתב:

אני לא חושב שיש ערך כזה או אחר להשתמטות per se (אני מודה שאני מעדיף ביטוי מסורבל כמו "לא ללכת לצבא" על פני המילה המאוד שופטנית "השתמטות").

למה ? צבא זו חובה ומי שלא עושה הוא משתמט.
בדיוק כמו לשלם מיסים .
בשני המקרים הרבה מאוד אנשים מחפשים פתחים חוקים להשתמטות (המענין הוא שמוסדות דת מצליחים להיות מקלט בשני המקרים) ולפעמים פשוט מעלימים את העובדה שהם יכולים וצריכים למלא את החובה (העלמת הכנסות במיסים או המצאת סעיפי ליקוי לא קימים בצבא) ולעיתים קרובות גם מצליחים לעבור את ההשתמטות בהצלחה.
בשני המקרים מה שקורה בפועל הוא שהאנשים שכן ממלאים את החובות שלהם צריכים לקחת על עצמם הרבה יותר בגלל שהנטל לא מתחלק בצורה שווה .

מי שמסרב לקחת חלק במאמץ הוא משתמט.
תכונה לא סוציאליסטית אגב אם כבר מדברים בפורום של אוהדי הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 22:21 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
teknoboy כתב:
Frank Serpico כתב:

למה ? צבא זו חובה ומי שלא עושה הוא משתמט.
בדיוק כמו לשלם מיסים .
בשני המקרים הרבה מאוד אנשים מחפשים פתחים חוקים להשתמטות (המענין הוא שמוסדות דת מצליחים להיות מקלט בשני המקרים) ולפעמים פשוט מעלימים את העובדה שהם יכולים וצריכים למלא את החובה (העלמת הכנסות במיסים או המצאת סעיפי ליקוי לא קימים בצבא) ולעיתים קרובות גם מצליחים לעבור את ההשתמטות בהצלחה.
בשני המקרים מה שקורה בפועל הוא שהאנשים שכן ממלאים את החובות שלהם צריכים לקחת על עצמם הרבה יותר בגלל שהנטל לא מתחלק בצורה שווה .

מי שמסרב לקחת חלק במאמץ הוא משתמט.
תכונה לא סוציאליסטית אגב אם כבר מדברים בפורום של אוהדי הפועל.

וגם לא סולידרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 22:27 
פעם שהייתי בשמירות במילואים אחד החבר'ה רצה להוציא גימלים כי הוא התעצבן שם על משהו.
הוא שאל אותי, מה דעתי.
אמרתי לו שיעשה מה שבא לו,, רק שיזכור שמי שנשאר נדפק מזה כי סבב החופשות מתקצר. הוא אמר "וואלה, לא חשבתי על זה" וירד מהעניין...
בעקרון השתמטות היא דבר רע גם לאחרים ה"לא משתמטים" וגם לאדם עצמו שבוחר לא להתמודד.
המדינה לא צריכה לתת לגיטימציה להשתמטות, אבל המדיניות הלא מוצהרת צריכה לתת (וגם נותנת) סוג של מקום חברתי כמעט לגיטימי למשתמטים. מין שתיקה, חצי שתיקה שכזאת. לא העל שחור לבן.
אנחנו לא איראן וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
פעם שהייתי בשמירות במילואים אחד החבר'ה רצה להוציא גימלים כי הוא התעצבן שם על משהו.
הוא שאל אותי, מה דעתי.
אמרתי לו שיעשה מה שבא לו,, רק שיזכור שמי שנשאר נדפק מזה כי סבב החופשות מתקצר. הוא אמר "וואלה, לא חשבתי על זה" וירד מהעניין...
בעקרון השתמטות היא דבר רע גם לאחרים ה"לא משתמטים" וגם לאדם עצמו שבוחר לא להתמודד.
המדינה לא צריכה לתת לגיטימציה להשתמטות, אבל המדיניות הלא מוצהרת צריכה לתת (וגם נותנת) סוג של מקום חברתי כמעט לגיטימי למשתמטים. מין שתיקה, חצי שתיקה שכזאת. לא העל שחור לבן.
אנחנו לא איראן וטוב שכך.

אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך.
אתה יכול לנסות להסביר לי שוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:01 
אם צה"ל היה רוצה, לא היו כמעט משתמטים. ההתנהלות הנוכחית (שבאה ממניעים שונים) מאפשרת השתמטות בגבולות גזרה מסויימים. בעיני זה דבר נכון וחשוב.

זה מזכיר לי שקראתי פעם מאמר על מייקרוסופט שהראה שמבחינה שיווקית הם נקטו בשתי אסטרטגיות במקביל- מכירה למגזר העסקי תוך השקעת מאמצים רבים במלחמה בתוכנות לא חוקיות, ועצימת עין (או אפילו הסכמה שבשתיקה) לשימוש לא חוקי אצל משתמשים פרטיים )כדי ליצור תלות במערכות שלהם). הם מעולם לא יצהירו שכך הם פעלו.
זה טיפה דומה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
אה, מה שחשבתי.
כן, דיי ברור שזה ככה- סוג של סטטוס קוו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:11 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אם צה"ל היה רוצה, לא היו כמעט משתמטים. ההתנהלות הנוכחית (שבאה ממניעים שונים) מאפשרת השתמטות בגבולות גזרה מסויימים. בעיני זה דבר נכון וחשוב.

זה מזכיר לי שקראתי פעם מאמר על מייקרוסופט שהראה שמבחינה שיווקית הם נקטו בשתי אסטרטגיות במקביל- מכירה למגזר העסקי תוך השקעת מאמצים רבים במלחמה בתוכנות לא חוקיות, ועצימת עין (או אפילו הסכמה שבשתיקה) לשימוש לא חוקי אצל משתמשים פרטיים )כדי ליצור תלות במערכות שלהם). הם מעולם לא יצהירו שכך הם פעלו.
זה טיפה דומה...

מגניב. יצא שמה שאמרתי זה בדיוק מה שקורה, ועוד אומרים פה שצה"ל עושה את זה.
מרגש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:20 
להיות חייל ולשאת נשק זה לא חובה ,
זה מצב שלא יכול להיות ככזה .
שומרי הדמוקרטיה הם אלו שמסרבים ,
ורק בגלל שבזכותם יש ייצוג לאינדיבידואליזם חברתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
איזה אשכול עצום.
פורמאלין.
להשליך את צור וגורי לקלאבוש.
גילוי נאות: אפילו עזרא עשה צבא.
גילוי נאות: הוא עשה רק שנתיים.
גילוי עריות: לא.

*אולי ארהל'ה צודק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:

שום דבר לא חובה.
כל אחד יעשה מה בזין שלו ותהיה לנו אחלה חברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 פברואר 2011, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
05.2010 כתב:
dr.avi כתב:
יש פה תגובות שבא לי להקיא מהן.

רק בשביל הספורט, הייתי מפרק את צה"ל,
ורגע לפני שהערבים שוחטים אותנו, הייתי פונה לאחד כזה שיוצא קבוע נגד הצבא (צבא של קלגסים וכו')
ואומר לו:"נו, אחשלי, צריך צבא או לא צריך צבא ?"

במצב כזה כבר הייתי בפינלנד או הולנד או גרמניה, או במקרה הכי גרוע ברוסיה.
וזה העניין-אם המדינה לא מצליחה להחזיק צבא שיצדיק את קיומה בכח עם אנשים שרוצים לשרת בו, כנראה אין הצדקה לקיומה.

OK, הרמת לי להנחתה אז יש לי מה להגיד על זה,
מעצבן אותי בטירוף שיש אנשים שהם אנטי צה"ל ויש להם כבר דרכון מוכן לטוס מפה אם יהיה פה (חו"ח) תוהו ובוהו.
יש לי רק דבר אחד להגיד להם - שלא יחשבו ששם יהיה להם טוב.
יהודים חיו בניכר מאות בשנים וכשנקרתה ההזדמנות לגויים להיפטר מהם, הם עשו את זה יותר טוב מהנאצים.
הנאצים עצמם הודו שללא שיתוף פעולה של הפולנים,אוקראינים,רומנים,הונגרים וכו' לא היו מצליחים לרצוח שישה מיליון.

אני לא אנטי צה"ל(אחרת הייתי שוקל להשתמט בעצמי), אני אנטי גיוס חובה.
עוד אין לי דרכון של מדינה אחרת, אבל אני אוציא אותו לקראת הבחירות הקרובות(כי בכל זאת, לך תדע אם כשליברמן יהיה ראש ממשלה זה יהיה אפשרי).
חוץ מזה, אני חושב שכאתאיסט בגולה אני אחיה בביטחון רב יותר מאשר כישראלי/יהודי(כי אי אפשר להתנער מזה בארץ) בישראל, בעיקר אחרי שהקיצוניים ישתלטו עליה לחלוטין.
ולא אמרת אם אתה מסכים שלמדינה שזכות הקיום שלה היא שיש לה את היכולת לקבוע עובדות בשטח באמצעות כח צבאי, ואינה יכולה להחזיק את הכח הצבאי הזה בלי להכריח את תושביה להתגייס לצבא,אין זכות קיום? הרי באותה מידה זאת הייתה יכולה ליהיות רפובליקה קומוניסטית או פגאנית או כל דבר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 00:06 
Serp und Molot כתב:
רוי האדום כתב:

שום דבר לא חובה.

אמרתי כבר קודם , שכל אחד יעשה את מה שהוא רוצה בידיעה מוחלטת מה משתמע ממעשיו ,ומה המחיר שהוא ישלם על כך .
אם הוא מוכן לשלם , אז שיעשה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 00:21 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
טקנובוי
מהי עמדתך בענין?

מצד שני אני כמובן מבין את הצורך בחוקים. כמו שלא כל אחד מחליט על דעת עצמו מתי לחצות את הצומת, ככה המדינה יכולה לצמצם את זכות הבחירה שלי בעוד תחומים.
אבל, בגלל השאיפה לחופש, אני מוכן לסלוח לעבריינים למיניהם כל עוד הם לא פוגעים באחרים או מסכנים אותם.

לגבי החרדים:
אם מפריע לי משהו לגבי זכויות החרדים וחובותיהם במדינה זה רק במידה שמתקיים אי שיוויון בחלוקת הקצבאות (נושא שאיני בקיא בו).

זה אחלה אידיאל,
באמת. הפנטזיה שלי זה משהו סטייל אימג'ן כזה. אינטרנציונל אחד שיאגד את כל בני האדם.
ועכשיו חזרה למציאוץ,
מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לאפשר חופש ברמה שלאזרח תהיה האפשרות להשתמט משירות צבאי/אזרחי.

אני מאמין שכמו שכל עבודה מכבדת את בעליה (בין אם זה מנהל בהייטק או חשפנית שנכנסה להריון בגיל 16 ובקושי מסיימת את החודש) גם כל אדם יכול למצוא תפקיד שיתאים את השכלתו ויכולותיו בצבא.
מהיכרות יותר אישית עם צור, אני מאמין שהוא יכול לתרום לחברה יותר ממה שנהג של נגד או טבח יכולים ואפילו יותר אחראי ממש"ק ממטרות בכיר.
אני מכבד את הבחירה שלו לעזוב את השירות הצבאי ויודע (שוב, מהיכרות יותר אישית) שהוא ימצה את יכולותיו בשירות אזרחי הולם.

עריכה:
לא הספקתי לסיים את הנקודה שלי, :D

היום יש מצב שישנה לגיטימציה לצעירים להשתמט משירות אזרחי/צבאי כשכמובן זה מרופד בטיעונים כמו "זה לא בשבילי, אני לא יכול" וכן הלאה..אדם שנמצא לא כשיר על סעיף נפשי (21) ולא מצא לנכון לשרת בשירות אזרחי,
מן הראוי שתישלל ממנו האופציה לרישיון נהיגה, זה מסוכן ביותר שאדם שנמצא ע"י פסיכיאטרים ורופאים במצב כל כך רעוע ינהג על כבישי ישראל. על אדם כזה צריך להצמיד מעקב ואם יתברר שהוא אכן כשיר לתפקד בחברה נורמטיבית הרי שיהיה עליו להשלים שירות אזרחי (הפעם אפשר לסגור על שנה, שנה וחצי ולא להיות קטנוניים).

לגבי החלק המודגש-אם הוא נכון, זה אומר שלמדינת ישראל אין זכות קיום.
לגבי הפסקה האחרונה-יכול ליהיות ליהיות שעלית על משהו בנושא אחר-כל מי שניגש ללימודי נהגיה צריך לעבור בדיקה נפשית שתקבע שהוא אכן מתאים להוציא רשיון.
חוץ מזה, "הנקודה שלך" לא מביעה הרבה הגיון חוץ מרצון להתנקם בכל מי שהצבא קבע שלא מתאים לשירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 00:53 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
Serp und Molot כתב:
רוי האדום כתב:

שום דבר לא חובה.

אמרתי כבר קודם , שכל אחד יעשה את מה שהוא רוצה בידיעה מוחלטת מה משתמע ממעשיו ,ומה המחיר שהוא ישלם על כך .
אם הוא מוכן לשלם , אז שיעשה .

הגישה הזאת נותנת הצדקה לכל נבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 03:34 
סמל אישי של המשתמש
05.2010 כתב:
תתאבד כבר כתב:
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
טקנובוי
מהי עמדתך בענין?

לגבי החרדים:

זה אחלה אידיאל,
ועכשיו חזרה למציאוץ,

עריכה:
לא הספקתי לסיים את הנקודה שלי, :D

היום יש מצב שישנה לגיטימציה לצעירים להשתמט משירות אזרחי/צבאי כשכמובן זה מרופד בטיעונים כמו "זה לא בשבילי, אני לא יכול" וכן הלאה..אדם שנמצא לא כשיר על סעיף נפשי (21) ולא מצא לנכון לשרת בשירות אזרחי,
מן הראוי שתישלל ממנו האופציה לרישיון נהיגה, זה מסוכן ביותר שאדם שנמצא ע"י פסיכיאטרים ורופאים במצב כל כך רעוע ינהג על כבישי ישראל. על אדם כזה צריך להצמיד מעקב ואם יתברר שהוא אכן כשיר לתפקד בחברה נורמטיבית הרי שיהיה עליו להשלים שירות אזרחי (הפעם אפשר לסגור על שנה, שנה וחצי ולא להיות קטנוניים).

לגבי החלק המודגש-אם הוא נכון, זה אומר שלמדינת ישראל אין זכות קיום.
לגבי הפסקה האחרונה-יכול ליהיות ליהיות שעלית על משהו בנושא אחר- כל מי שניגש ללימודי נהגיה צריך לעבור בדיקה נפשית שתקבע שהוא אכן מתאים להוציא רשיון.
חוץ מזה, "הנקודה שלך" לא מביעה הרבה הגיון חוץ מרצון להתנקם בכל מי שהצבא קבע שלא מתאים לשירות.

אין פה עניין של נקמנות.
אדם שנמצא לא כשיר לשרת בצבא ולא מסוגל לשרת בשירות אזרחי (ובכוונה המילה "לאומי" מושמטת פה, כי העניין הוא לא לתרום למדינה -שהיא כלום- אלא לקחת חלק בנטל החברתי) אני בספק אם הייתי רוצה לראות על כבישי ישראל.
ברור שאפשר לפתח על זה דיון אחר לגמרי על מי ראוי לירשיון, אבל אני לא מוצא עניין נקמני בפסקה ההיא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 03:47 
סמל אישי של המשתמש
פרנק שפירו ודיווי קורמן מזכירים לי את יהודה ברקן בתפקיד הסבא בסדרה "פלפלים צהובים״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 07:03 
אנחנו מסידרה אחרת התבלבלת
לא זוכר מה היה שמה מטעמי סקלרוזה
אבל בגדול זה על 2 פלמחניקים זקנים
שיורים בכל מיני ילדים סתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 07:51 
סמל אישי של המשתמש
נבלות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 09:26 
mkorman1 כתב:

סתם??? סתם???????
ממש ממש לא סתם, ירו בכל החארות המפונקים ששמים זין על הזולת ולא מסוגלים לכבד אנשים/סביבה/חוקים ועוד, וחושבים שהכל מגיע להם, וחובות זה משהו שיש בבנק.
ואני הבאתי את הדוגמא הזו לכאן אז, והצהרתי שאחד מחלומות חיי הוא להיות כמותם ( אחרים כוללים בין השאר חיים משותפים עם ג'ניפר קונלי, ואם זה לא הולך משום מה, אז מגורים משותפים עם המשתמש הזרע ).

לאורך כל שנותיה מדינת ישראל היא פלא. גם בקימתה וגם היום היא מוחזקת ע"י כמה מאות אלפים בני אדם בלבד. אלא שאותם מאות אלפים שהקימו אותה היו הרוב והחלום הציוני עמד לנגד עיניהם, והיום מאות האלפים הם מיעוט וגם הם לא כולם נמצאים כאן עדיין בשל אידאולוגיה. משילות אין כאן, חברה אזרחית אין כאן, ערכים חינוך ותרבות גם הם אינם קיימים. הדור המייסד וזה שאחריו שביסס בעבודה קשה, סיזיפית וסולידרית ברובה הולכים ונעלמים וכובד הזמן הולך ומטיל צל חשוך על עתידה המיידי של המדינה. שיטת ממשל שלא מייצגת ולא מאפשרת לנהל, ויוצרת מצבים שבהם לא חייבים דין וחשבון לציבור ולכן עושים מה שרוצים גם אם מדובר בשר בטחון שנקמתו האישית חשובה מניהול הצבא או מראש ממשלה שמעלה מיסים לעניין ומוריד לעשירים גם אם התחייב אחרת, עובר לרשויות ומשרד הממשלה שחיים בשביל עצמם וריפוד כיסיהם וכיסי מקורביהם, וכלה בציבור הרחב, שמעניין אותו רק התחת של עצמו, תוך רמיסת האחר. והעצוב והעגום הוא אנחנו לכודים במעגל קסם שלא נותן ולא ייתן למהפכה אמיתית להתרחש. בדוגמא להלן, אין שום דרך שהמדינה תעשה שידוד מערכות בצבא, תהפוך אותו יעיל ותתאים את המשרתים בו לתקופות הרצויות, ובמקביל תאפשר הקמת מערכות אזרחיות שיקלטו את מי שלא יילך לצבא, תוך שמירה על עקרון השוויון ובו כולם נותנים שנים מחייהם, ומנגנון דיפרנציאלי שייתן הטבות וזכויות יתר למי שנותן יותר, ומניעה טוטאלית של הטבות כלשהן למשתמטים. המספרים מפחידים, עוד כמה שנים, עם מספרי החרדים, הערבים, ואנשים דוגמת צור, למעלה מ50% לא יתגייסו לצה"ל, ונדמה לי שעם כמות השחרורים במהלך השירות אנחנו כבר עוברים את הנתון הזה היום. יחד עם האופי האנוכי של הדור הזה, יהיה מתישהו קליק קטן, הקש ישבור את גב הגמל ( או החמור במקרה הזה ) והכל יפול ויתמוטט. אופי אנוכי מוביל לאנרכיה, שכבר קיימת היום למעשה בישראל, כי הרי כל אחד עושה מה שהוא רוצה ומי שלא הוא פראייר. אנחנו רחוקים קליק קטן כזה מהשתלטות האנרכיה קליל. המדינה ממילא מתה, רק מחכים לתעודת הפטירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 09:43 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
mkorman1 כתב:

סתם??? סתם???????
ממש ממש לא סתם, ירו בכל החארות המפונקים ששמים זין על הזולת ולא מסוגלים לכבד אנשים/סביבה/חוקים ועוד, וחושבים שהכל מגיע להם, וחובות זה משהו שיש בבנק.
ואני הבאתי את הדוגמא הזו לכאן אז, והצהרתי שאחד מחלומות חיי הוא להיות כמותם ( אחרים כוללים בין השאר חיים משותפים עם ג'ניפר קונלי, ואם זה לא הולך משום מה, אז מגורים משותפים עם המשתמש הזרע ).

לאורך כל שנותיה מדינת ישראל היא פלא. גם בקימתה וגם היום היא מוחזקת ע"י כמה מאות אלפים בני אדם בלבד. אלא שאותם מאות אלפים שהקימו אותה היו הרוב והחלום הציוני עמד לנגד עיניהם, והיום מאות האלפים הם מיעוט וגם הם לא כולם נמצאים כאן עדיין בשל אידאולוגיה. משילות אין כאן, חברה אזרחית אין כאן, ערכים חינוך ותרבות גם הם אינם קיימים. הדור המייסד וזה שאחריו שביסס בעבודה קשה, סיזיפית וסולידרית ברובה הולכים ונעלמים וכובד הזמן הולך ומטיל צל חשוך על עתידה המיידי של המדינה. שיטת ממשל שלא מייצגת ולא מאפשרת לנהל, ויוצרת מצבים שבהם לא חייבים דין וחשבון לציבור ולכן עושים מה שרוצים גם אם מדובר בשר בטחון שנקמתו האישית חשובה מניהול הצבא או מראש ממשלה שמעלה מיסים לעניין ומוריד לעשירים גם אם התחייב אחרת, עובר לרשויות ומשרד הממשלה שחיים בשביל עצמם וריפוד כיסיהם וכיסי מקורביהם, וכלה בציבור הרחב, שמעניין אותו רק התחת של עצמו, תוך רמיסת האחר. והעצוב והעגום הוא אנחנו לכודים במעגל קסם שלא נותן ולא ייתן למהפכה אמיתית להתרחש. בדוגמא להלן, אין שום דרך שהמדינה תעשה שידוד מערכות בצבא, תהפוך אותו יעיל ותתאים את המשרתים בו לתקופות הרצויות, ובמקביל תאפשר הקמת מערכות אזרחיות שיקלטו את מי שלא יילך לצבא, תוך שמירה על עקרון השוויון ובו כולם נותנים שנים מחייהם, ומנגנון דיפרנציאלי שייתן הטבות וזכויות יתר למי שנותן יותר, ומניעה טוטאלית של הטבות כלשהן למשתמטים. המספרים מפחידים, עוד כמה שנים, עם מספרי החרדים, הערבים, ואנשים דוגמת צור, למעלה מ50% לא יתגייסו לצה"ל, ונדמה לי שעם כמות השחרורים במהלך השירות אנחנו כבר עוברים את הנתון הזה היום. יחד עם האופי האנוכי של הדור הזה, יהיה מתישהו קליק קטן, הקש ישבור את גב הגמל ( או החמור במקרה הזה ) והכל יפול ויתמוטט. אופי אנוכי מוביל לאנרכיה, שכבר קיימת היום למעשה בישראל, כי הרי כל אחד עושה מה שהוא רוצה ומי שלא הוא פראייר. אנחנו רחוקים קליק קטן כזה מהשתלטות האנרכיה קליל. המדינה ממילא מתה, רק מחכים לתעודת הפטירה.

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

(איפה המשתמש 'הפועל' שלקח מפה את התמונה? לשאלתו, ג'ושסוס הוא-הוא אפרים, ואני, אני מרגיש קצת כמו מושק'ה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 09:46 
במובן הזה ההשתמטות היא עוד סימפטום. בוודאי לא תופעה בפני עצמה. יש כאן משהו סימבולי אבל לא הרבה מעבר לכך.

שיטת הממשל הזאת תגמור את המדינה. היא רק משרישה ומנציחה את הדפוסים הפתולוגיים שציינת. בהעדר מנהיגות רצינית עם חזון ועמוד שדרה, זה מתעצם עוד יותר. כמובן שהשיטה לא עוזרת לצמיחה של מנהיגות אמיתית, בשלון המעטה.
זה לב הבעיה. הדבר הכי חשוב כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 11:03 
הרוש הודף כתב:
אם השירות לאומי היה עניין מסודר, ניחא.
הבעיה ש"השירות הלאומי" הוא אירגון מפוזר ולא מאורגן, ללא שום כ"א.
אנשים יכולים לבוא מתי שבא להם, ללכת מתי שבא להם, להישאר בבית כשלא בא להם.

שטויות במיץ.
לכל אגודה יש מספיק מפקחות ששמבקרות במקומות השירות, בנוסף לאחראים במקומות השירות שבודקים את בני השירות.
אנשים ש"עושים שוק", יש גם בצבא. זה לא קשור אם זהם בשירות לאומי או בשירות צבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 11:18 
Frank Serpico כתב:
joshsoos כתב:
mkorman1 כתב:

סתם??? סתם???????

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

(איפה המשתמש 'הפועל' שלקח מפה את התמונה? לשאלתו, ג'ושסוס הוא-הוא אפרים, ואני, אני מרגיש קצת כמו מושק'ה)

ואני מה? עב"מ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
05.2010 כתב:
dr.avi כתב:
05.2010 כתב:
dr.avi כתב:
יש פה תגובות שבא לי להקיא מהן.

רק בשביל הספורט, הייתי מפרק את צה"ל,
ורגע לפני שהערבים שוחטים אותנו, הייתי פונה לאחד כזה שיוצא קבוע נגד הצבא (צבא של קלגסים וכו')
ואומר לו:"נו, אחשלי, צריך צבא או לא צריך צבא ?"

במצב כזה כבר הייתי בפינלנד או הולנד או גרמניה, או במקרה הכי גרוע ברוסיה.
וזה העניין-אם המדינה לא מצליחה להחזיק צבא שיצדיק את קיומה בכח עם אנשים שרוצים לשרת בו, כנראה אין הצדקה לקיומה.

OK, הרמת לי להנחתה אז יש לי מה להגיד על זה,
מעצבן אותי בטירוף שיש אנשים שהם אנטי צה"ל ויש להם כבר דרכון מוכן לטוס מפה אם יהיה פה (חו"ח) תוהו ובוהו.
יש לי רק דבר אחד להגיד להם - שלא יחשבו ששם יהיה להם טוב.
יהודים חיו בניכר מאות בשנים וכשנקרתה ההזדמנות לגויים להיפטר מהם, הם עשו את זה יותר טוב מהנאצים.
הנאצים עצמם הודו שללא שיתוף פעולה של הפולנים,אוקראינים,רומנים,הונגרים וכו' לא היו מצליחים לרצוח שישה מיליון.

אני לא אנטי צה"ל(אחרת הייתי שוקל להשתמט בעצמי), אני אנטי גיוס חובה.
עוד אין לי דרכון של מדינה אחרת, אבל אני אוציא אותו לקראת הבחירות הקרובות(כי בכל זאת, לך תדע אם כשליברמן יהיה ראש ממשלה זה יהיה אפשרי).
חוץ מזה, אני חושב שכאתאיסט בגולה אני אחיה בביטחון רב יותר מאשר כישראלי/יהודי(כי אי אפשר להתנער מזה בארץ) בישראל, בעיקר אחרי שהקיצוניים ישתלטו עליה לחלוטין.
ולא אמרת אם אתה מסכים שלמדינה שזכות הקיום שלה היא שיש לה את היכולת לקבוע עובדות בשטח באמצעות כח צבאי, ואינה יכולה להחזיק את הכח הצבאי הזה בלי להכריח את תושביה להתגייס לצבא,אין זכות קיום? הרי באותה מידה זאת הייתה יכולה ליהיות רפובליקה קומוניסטית או פגאנית או כל דבר אחר.

לשאלתך, יש חובות וזכויות לאזרח במדינה.
זכויות זה סבבה, הבעיה זה החובות.
אני מודה שאיני יודע כמה היו מתגייסים אם לא היה גיוס חובה אבל יש דברים (חובות) שצריכים להיות מונחתים על האזרח
ולראיה, כמה היו משלמים מס הכנסה אם זה לא היה חובה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 292 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: