teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:
טקנובוי
כאחד שאינו ממהר להביע עמדה וממעט להתחייב
מהי עמדתך בענין?
האם אתה בעד זה שכל אחד "יקבל שכל" ולא יעשה צבא?
האם אתה חושב שגם החרדים צודקים בהתעקשותם לההרג באוהלה של תורה?
בגדול מאוד אני מאמין שהשאיפה היא לאפשר לאדם כמה שיותר חופש בחייו.
מצד שני אני כמובן מבין את הצורך בחוקים. כמו שלא כל אחד מחליט על דעת עצמו מתי לחצות את הצומת, ככה המדינה יכולה לצמצם את זכות הבחירה שלי בעוד תחומים.
אבל, בגלל השאיפה לחופש, אני מוכן לסלוח לעבריינים למיניהם כל עוד הם לא פוגעים באחרים או מסכנים אותם.
לגבי החרדים:
ממש לא מפריע לי שהם לא הולכים לצבא.
אפילו לא מפריע לי שהם נהנים מקצבאות שונות.
אם מפריע לי משהו לגבי זכויות החרדים וחובותיהם במדינה זה רק במידה שמתקיים אי שיוויון בחלוקת הקצבאות (נושא שאיני בקיא בו).
זה אחלה אידיאל,
באמת. הפנטזיה שלי זה משהו סטייל אימג'ן כזה. אינטרנציונל אחד שיאגד את כל בני האדם.
ועכשיו חזרה למציאוץ,
מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה לאפשר חופש ברמה שלאזרח תהיה האפשרות להשתמט משירות צבאי/אזרחי.
אני מאמין שכמו שכל עבודה מכבדת את בעליה (בין אם זה מנהל בהייטק או חשפנית שנכנסה להריון בגיל 16 ובקושי מסיימת את החודש) גם כל אדם יכול למצוא תפקיד שיתאים את השכלתו ויכולותיו בצבא.
מהיכרות יותר אישית עם צור, אני מאמין שהוא יכול לתרום לחברה יותר ממה שנהג של נגד או טבח יכולים ואפילו יותר אחראי ממש"ק ממטרות בכיר.
אני מכבד את הבחירה שלו לעזוב את השירות הצבאי ויודע (שוב, מהיכרות יותר אישית) שהוא ימצה את יכולותיו בשירות אזרחי הולם.
*התייחסתי לחלק הראשון בהודעה ובהמשך קצת גלשתי על אוטומט. סליחה
עריכה:
לא הספקתי לסיים את הנקודה שלי,
היום יש מצב שישנה לגיטימציה לצעירים להשתמט משירות אזרחי/צבאי כשכמובן זה מרופד בטיעונים כמו "זה לא בשבילי, אני לא יכול" וכן הלאה..אדם שנמצא לא כשיר על סעיף נפשי (21) ולא מצא לנכון לשרת בשירות אזרחי,
מן הראוי שתישלל ממנו האופציה לרישיון נהיגה, זה מסוכן ביותר שאדם שנמצא ע"י פסיכיאטרים ורופאים במצב כל כך רעוע ינהג על כבישי ישראל. על אדם כזה צריך להצמיד מעקב ואם יתברר שהוא אכן כשיר לתפקד בחברה נורמטיבית הרי שיהיה עליו להשלים שירות אזרחי (הפעם אפשר לסגור על שנה, שנה וחצי ולא להיות קטנוניים).