תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 21:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 762 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קורונה
הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:34 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הרעיון שמישהו יכול לגור בדירה של אחר מבלי לשלם אינו שונה מהרעיון שמישהו יכול לקחת אוכל מהסופר או מיכשור רפואי ממוכר או בגדים מחנות מבלי לשלם עליהם. ספק רב אם זה חוקי אבל זה בטוח לא מוסרי או הגיוני.
מה שכן, יכולה המדינה לבוא לבעלי הדירות ולהבטיח להם לשלם את שכר הדירה בזמן חרום שבו אנשים לא יכולים לעבוד.

אני לא יודע אם אתה לא מסוגל או לא רוצה לעשות את ההבחנה בין קניין פרטי ואישי.
כך או כך המחשבה שאנשים (שהם לא רפובליקנים מטורפים שיושבים עם שוטגאן במרפסת) שמים את הזכות לקניין פרטי בראש פירמידת הזכויות האנושיות, מעל דברים כמו פאקינג הזכות לחיים ולביטחון, קצת מעוררת בי חלחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:42 
גיא האדום כתב:
הרעיון שמישהו יכול לגור בדירה של אחר מבלי לשלם אינו שונה מהרעיון שמישהו יכול לקחת אוכל מהסופר או מיכשור רפואי ממוכר או בגדים מחנות מבלי לשלם עליהם. ספק רב אם זה חוקי אבל זה בטוח לא מוסרי או הגיוני.
מה שכן, יכולה המדינה לבוא לבעלי הדירות ולהבטיח להם לשלם את שכר הדירה בזמן חרום שבו אנשים לא יכולים לעבוד.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:44 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
יש מיליון דברים שהמדינה יכולה לעשות כדי להקל על האזרחים, למה להיתפס דווקא לצעד שיעזור לחתך אוכלוסיה אחד על חשבון חתך אוכלוסיה אחר (גם אם בממוצע הוא יותר אמיד)?

כי שכר דירה זה המרכיב העיקרי בהוצאות של משק בית והרבה אנשים לא יוכלו לעמוד בזה אם המצב הנוכחי ימשך. למה כל העובדים במשק צריכים להתמודד עם פגיעה בכושר ההשתכרות שלהם אבל רק במגזר בעלי הדירות אסור לפגוע?
ובממוצע יותר אמיד?
אם המצב נמשך ככה עוד מספר חודשים ואני צריך להמשיך לשלם שכר דירה רגיל, אני אגיע די מהר למצב שבו אצטרך להחליט בין לקנות אוכל לבין לעזוב את החיים שלי וללכת לגור עם ההורים כשברשותי אפס עגול בחשבון בנק. למרבה המזל אני יכול ללכת לגור עם ההורים אם אצטרך, יש אנשים שגם את זה לא יוכלו לעשות.
בעל דירה בוורסט קייס סנריו מוכר את הנכס ויש לו עודפים גם לעוד 5 שנים של משבר. כל זאת תוך כדי כך שכמובן הוא גר בבית משלו בנוסף לכך.
לא בר השוואה בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:46 
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:

כך או כך המחשבה שאנשים (שהם לא רפובליקנים מטורפים שיושבים עם שוטגאן במרפסת) שמים את הזכות לקניין פרטי בראש פירמידת הזכויות האנושיות, מעל דברים כמו פאקינג הזכות לחיים ולביטחון, קצת מעוררת בי חלחלה.

אז סבבה. מותר למישהו לטעמך לגור בדירה של אחר מבלי לשלם, או לקחת אוכל מהסופר או מהירקן (או מהמקרר שלך) בלי לשלם, או לקחת בגדים מהחנות (ולמה רק מחנות? מהבית שלך מותר?) בלי לשלם?

אשר להבחנה בין "קניין פרטי ואישי", אולי תאיר את עיני. אני עוסק בתחום רק שני עשורים ולא שמעתי על ההבחנה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הרעיון שמישהו יכול לגור בדירה של אחר מבלי לשלם אינו שונה מהרעיון שמישהו יכול לקחת אוכל מהסופר או מיכשור רפואי ממוכר או בגדים מחנות מבלי לשלם עליהם. ספק רב אם זה חוקי.

וואו, אל תבוא לבריטניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:50 
פרימו לוי כתב:
יובל כתב:
יש מיליון דברים שהמדינה יכולה לעשות כדי להקל על האזרחים, למה להיתפס דווקא לצעד שיעזור לחתך אוכלוסיה אחד על חשבון חתך אוכלוסיה אחר (גם אם בממוצע הוא יותר אמיד)?

כי שכר דירה זה המרכיב העיקרי בהוצאות של משק בית והרבה אנשים לא יוכלו לעמוד בזה אם המצב הנוכחי ימשך. למה כל העובדים במשק צריכים להתמודד עם פגיעה בכושר ההשתכרות שלהם אבל רק במגזר בעלי הדירות אסור לפגוע?
ובממוצע יותר אמיד?
אם המצב נמשך ככה עוד מספר חודשים ואני צריך להמשיך לשלם שכר דירה רגיל, אני אגיע די מהר למצב שבו אצטרך להחליט בין לקנות אוכל לבין לעזוב את החיים שלי וללכת לגור עם ההורים כשברשותי אפס עגול בחשבון בנק. למרבה המזל אני יכול ללכת לגור עם ההורים אם אצטרך, יש אנשים שגם את זה לא יוכלו לעשות.
בעל דירה בוורסט קייס סנריו מוכר את הנכס ויש לו עודפים גם לעוד 5 שנים של משבר. כל זאת תוך כדי כך שכמובן הוא גר בבית משלו בנוסף לכך.
לא בר השוואה בכלל

אז יש הצעה שאני בטוח שתשמע מצויינת לך: יש לך, לדבריך אפשרות לגור עם ההורים, ויש לך, לדבריך, אפשרות להמשיך לשלם שכר דירה לעוד כמה חודשים. הנה ההצעה: תעבור לגור עם ההורים עכשיו ותתן למישהו שאין לו אופציות שכאלו לגור בדירה שאתה מתגורר בה כיום. בתקווה שהמשבר ייגמר עוד כמה חודשים בזמן שאתה עוד משלם על הדירה. ואפילו אם לא, אולי בחודשים האלו, הדייר החדש יצליח לחסוך עוד חודש של שכר דירה. איך זה נשמע לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: קורונה
הודעהפורסם: 18 מרץ 2020, 23:53 
סמל אישי של המשתמש
מעבר לזה שכבר ענו לפרימו על הקשקוש שהוא כתב, חשוב לי להדגיש, כמו שכתבתי, שההחלטה צריך למצוא פתרון. בין אם זה המדינה דרך כספי המיסים, ובין אם זה דרך השכבות העליונות.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:00 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
יובל כתב:

ובממוצע יותר אמיד?
לא בר השוואה בכלל

מה הקשר שזה המרכיב העיקרי בהוצאות משק הבית?

למה שבמקום שהמדינה תדאג לכך שאנשים יוכלו לשלם שכר דירה שהם צריכים לשלם, אתה מעדיף שלכולם פשוט יהיה מותר לא לשלם שכר דירה לבעלי הדירות? מה המניע פה חוץ מהשנאה שלך לבעלי דירות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:04 
באמת מה נורא כל כך שהמדינה תלאים רכוש פרטי ותחליט מה לעשות איתו.
מה כבר יכול להשתבש?

זה עבד נפלא כל כך הרבה פעמים בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:04 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:

אז סבבה. מותר למישהו לטעמך לגור בדירה של אחר מבלי לשלם, או לקחת אוכל מהסופר או מהירקן (או מהמקרר שלך) בלי לשלם, או לקחת בגדים מהחנות (ולמה רק מחנות? מהבית שלך מותר?) בלי לשלם?

אשר להבחנה בין "קניין פרטי ואישי", אולי תאיר את עיני. אני עוסק בתחום רק שני עשורים ולא שמעתי על ההבחנה הזאת.

אני לא זוכר מה המקצוע שלך אבל אני משער שאתה עוסק בתחום מנקודת מבט תאגידית, מה גם שאתה גר בארה"ב שזו מדינה שהפרויקט הלאומי שלה הוא לטשטש את ההבחנה בין שני המושגים. (עריכה: שכחתי לכתוב שמקור ההבחנה, לפחות כפי שאני מכיר אותה, במניפסט הקומוניסטי)
בקשר לחלק הראשון של ההודעה שלך - כמובן שאם זכות הקניין שלך משמידה את זכויות היסוד הטבעיות של הציבור, שמנקודת מבט מוסרית (למרבה הצער לא משפטית) קודמות בהרבה לזכויות הקניין (הפרטי) שלך, אז מותר לפגוע בה. אם הברירה היא בין לזרוק משפחה החוצה לרחוב לבין לשמור על זכותך להרוויח את הסכומים המופקעים שאתה גובה על הקופסא הלא ראויה למגורים שאתה משכיר ("אתה" כלומר בעל דירה גנרי) אז לי ברורה התשובה.
ואם יוצאים מהדיון התאורטי-היפותטי, כי למעשה עד עכשיו לא כתבתי את זה, לי הצעד שצריך לעשות ברור - לחתוך ב60 אחוז את חוזי הדירות, בהתאם ל60 אחוז שנחתך לציבור המוצא לחל"תים במשכורת, ושהמדינה תיתן הקלות בתשלום המשכנתא לאלו מבעלי הדירות שעדיין משלמים אותה. אין שום סיבה שבעל דירה ימשיך להרוויח כרגיל בזמן שכל שאר הציבור חווה גיזרות כלכליות.
אנשים בעלי דירה שלישית ומעלה ושיתבכיינו על צעד כזה, בלשון עדינה שילכו להזדיין.

נערך לאחרונה על ידי פרימו לוי בתאריך 19 מרץ 2020, 00:15, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:11 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
פרימו לוי כתב:
יובל כתב:

ובממוצע יותר אמיד?
לא בר השוואה בכלל

מה הקשר שזה המרכיב העיקרי בהוצאות משק הבית?

למה שבמקום שהמדינה תדאג לכך שאנשים יוכלו לשלם שכר דירה שהם צריכים לשלם, אתה מעדיף שלכולם פשוט יהיה מותר לא לשלם שכר דירה לבעלי הדירות? מה המניע פה חוץ מהשנאה שלך לבעלי דירות?

הקשר הוא שאם במקום לשלם שכר דירה מלא, נשלם (כלומר כלל ציבור שוכרי הדירות) שכר דירה שכעת מותאם ליכולת ההשתכרות שלנו, נוכל להרשות לעצמנו להמשיך לחיות בבתים שלנו שזה צורך חברתי ראשון במעלה.
מה זה אומר שהמדינה תדאג לכך שאנשים יוכלו לשלם שכר דירה? אם המדינה יכולה לסבסד לי את השכר דירה היא יכולה באותה מידה פשוט לדאוג שאני אקבל 100 אחוז דמי אבטלה למשך כל תקופת המשבר ואז לא היתה שום בעיה בכלל.
שכר הדירות נמצא באיזשהו מתאם לכושר ההשתכרות של האוכלוסייה. אני לא מבין את ההיגיון הכלכלי במסגרתו שכר הדירה צריך להשמר ללא פגע בעוד שכל שאר הכלכלה במשבר, ולא את ההיגיון המוסרי שבשמירה על בעלי דירות כך שהם יהיו המגזר היחיד שלא יפגע כלכלית מהמשבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:14 
סמל אישי של המשתמש
pelegs כתב:
אם מישהו חולם שאחרי שהמשבר יעבור שב"כ יוותר על המתנה שהוא קיבל - כדאי לו להתעורר מהחלום.
הארדואניזציה של ישראל הוא תהליך שמאד עצוב לראות.
דוקטרינת ההלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
pelegs כתב:
אם מישהו חולם שאחרי שהמשבר יעבור שב"כ יוותר על המתנה שהוא קיבל - כדאי לו להתעורר מהחלום.

סליחה, אבל אפילו בתור סמולני עוכר ישראל, הזעקה בשמאל על נושא המעקב והחדירה לפרטיות היא חסרת פרופורציות שלא לומר קשקוש לא מחובר למציאות.
הכלים שניתנו למשטרה ולשב"כ, בהתחשב במטרה שלשמה הם ניתנו ובסיטואציה שבה הם ניתנו - הם סופר לגיטימיים, וכנראה שגם נחוצים מאוד.
סיבות הרבה יותר קונקרטיות לדאגה ולמחאה הן הצעדים הכלכליים שהמדינה תבצע (או לא תבצע) עבור האזרחים, והשיתוק של הכנסת על ידי ביבי ויולי אדלשטיין, שלדעתי על מה שהוא עשה היום הוא צריך לשבת בכלא יחד עם ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:25 
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:

אני לא זוכר מה המקצוע שלך אבל אני משער שאתה עוסק בתחום מנקודת מבט תאגידית, מה גם שאתה גר בארה"ב שזו מדינה שהפרויקט הלאומי שלה הוא לטשטש את ההבחנה בין שני המושגים. (עריכה: שכחתי לכתוב שמקור ההבחנה, לפחות כפי שאני מכיר אותה, במניפסט הקומוניסטי)
בקשר לחלק הראשון של ההודעה שלך - כמובן שאם זכות הקניין שלך משמידה את זכויות היסוד הטבעיות של הציבור, שמנקודת מבט מוסרית (למרבה הצער לא משפטית) קודמות בהרבה לזכויות הקניין (הפרטי) שלך, אז מותר לפגוע בה. אם הברירה היא בין לזרוק משפחה החוצה לרחוב לבין לשמור על זכותך להרוויח את הסכומים המופקעים שאתה גובה על הקופסא הלא ראויה למגורים שאתה משכיר ("אתה" כלומר בעל דירה גנרי) אז לי ברורה התשובה.
ואם יוצאים מהדיון התאורטי-היפותטי, כי למעשה עד עכשיו לא כתבתי את זה, לי הצעד שצריך לעשות ברור - לחתוך ב60 אחוז את חוזי הדירות, בהתאם ל60 אחוז שנחתך לציבור המוצא לחל"תים במשכורת, ושהמדינה תיתן הקלות בתשלום המשכנתא לאלו מבעלי הדירות שעדיין משלמים אותה. אין שום סיבה שבעל דירה ימשיך להרוויח כרגיל בזמן שכל שאר הציבור חווה גיזרות כלכליות.

אתה גם מניח כמובן ש-100% מבעלי הדירות לא נמצאים כרגע בחל"ת בעצמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:25 
זה גדול שהימין הכניס את אמצעי המעקב והחדירה לחופש הפרט והשמאל הוא זה שמתנגד.
הכל הפוך במדינה בזאת. עוד לא הבנתי באמת את החלוקה לימין-שמאל כאן.

בכל אופן אני חושב שזאת התערבות סבירה אבל אני לא סומך על ביבי וארדן ביום שאחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:30 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
pelegs כתב:

סליחה, אבל אפילו בתור סמולני עוכר ישראל, הזעקה בשמאל על נושא המעקב והחדירה לפרטיות היא חסרת פרופורציות שלא לומר קשקוש לא מחובר למציאות.
הכלים שניתנו למשטרה ולשב"כ, בהתחשב במטרה שלשמה הם ניתנו ובסיטואציה שבה הם ניתנו - הם סופר לגיטימיים, וכנראה שגם נחוצים מאוד.

קיבלת וירוס שגעת?

על מה אתה מדבר לעזאזל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:44 
סמל אישי של המשתמש
א.ב כתב:
זה גדול שהימין הכניס את אמצעי המעקב והחדירה לחופש הפרט והשמאל הוא זה שמתנגד.
הכל הפוך במדינה בזאת. עוד לא הבנתי באמת את החלוקה לימין-שמאל כאן.

בכל אופן אני חושב שזאת התערבות סבירה אבל אני לא סומך על ביבי וארדן ביום שאחרי.
השמאל פה לא שונה מהשמאל בעולם היום. כנל הימין.
המונחים ימין ושמאל עברו אבולוציות לאורך השנים, ובכלל אני לא מבין את הטעם לקחת את ההסטוריה כרפרנס.
הרי לא אנשי החירות הרפובליקאים ולא אנשי הזכויות הדמוקרטים הרגישו לא בנח עם עבדים שחורים ונשים מדוכאות.
במציאות של היום, רוב האנשים שמגדירים עצמם ימנים היו בשמחה נוהרים אחרי היטלר וסטאלין. הנה, הם נוהרים אחרי טראמפ, ביבי, ג'ונסון, אורבן, בולסנרו..

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:47 
יובל כתב:
pelegs כתב:

סיבות הרבה יותר קונקרטיות לדאגה ולמחאה הן הצעדים הכלכליים שהמדינה תבצע (או לא תבצע) עבור האזרחים, והשיתוק של הכנסת על ידי ביבי ויולי אדלשטיין, שלדעתי על מה שהוא עשה היום הוא צריך לשבת בכלא יחד עם ביבי.

מסכים מאוד מאוד מאוד.

ובאופן כללי, לא מתחבר לפרנויית חדירה לפרטיות הזאת.
שימשיכו לעקוב אחריי ולהתאים לי פרסומות בפייסבוק. מעניין לי את התחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:50 
ציטוט:
Lilach Ben David
55 mins ·
כפי שכולם יודעים, משבר הקורונה התחיל במזרח הרחוק, אבל מרכז המגיפה עבר מאז לדרום-מערב אירופה. המזרח הרחוק נותן שתי דוגמאות למדינות שנראה שהצליחו לבלום את התפשטות הנגיף.

המקרה הראשון הוא כמובן סין, המדינה שבה החלה המגיפה, המדינה שהסתירה את המגיפה במהלך החודש הקריטי הראשון, והמדינה שאחרי למעלה מ-80 אלף חולים ושלושת אלפים מתים, נמצאת במצב שבו המגיפה נבלמה כל כך, שהיום התגלו רק 13 מקרים חדשים, ומספר המקרים הפעילים (אלה שלא הסתיימו בהחלמה או במוות) צנח למתחת לזה של ארה"ב. כולנו יודעים איך סין הצליחה לעשות את זה. היא עשתה את זה כמו שרק דיקטטורה כמו סין יכולה: 50 מיליון אנשים הוכנסו לסגר מוחלט במשך יותר מחודש, שני בתי חולים חדשים נבנו מהיום להיום, וחולים הוכנסו למה שתואר כמחנות ריכוז.

אבל המקרה שמדברים עליו הרבה פחות הוא ההצלחה של דרום קוריאה, מדינה דמוקרטית שחטפה את הווירוס מוקדם וקשה. אלא שדרום קוריאה לא הטילה סגר כללי על ערים שלמות בשום שלב. ובכל זאת, אחרי יותר מ 8,000 מקרים, פי עשרים ממספר המקרים בישראל, בדרום קוריאה היו היום פחות מקרים חדשים מאשר בישראל, והיא אחת המדינות היחידות שבהן מספר החולים הפעילים נמצא בירידה כבר שבוע (ולא בגלל שהרבה אנשים מתו, למעשה שיעור החולים שמתו במדינה הוא מהנמוכים בעולם: 0.1%).

איך זה קרה? ב-2015, מגיפת ה MERS תפסה את דרום קוריאה לא מוכנה. התגובה היתה איטית ולא יעילה. עד שהבינו מה קורה, 186 אנשים נדבקו ו-36 מתו. אבל דרום קוריאה למדה את הלקח. עם התפרצות מגיפת הקורונה, בעוד שמדינות אחרות היו שקועות בשאננות או בסגרים דראקוניים, דרום קוריאה התחילה לבדוק עשרות אלפי אנשים כל יום, יותר מכל מדינה אחרת בעולם. פרוייקט הבדיקות המאסיבי איפשר לנהל בחכמה את המשאבים הרפואיים, ולמקד את מאמצי הבידוד באנשים שיש סיכוי שנחשפו לנגיף.

נכון, דרום קוריאה היתה יעילה פחות מסין, אבל הרבה יותר מכל מדינה אחרת, כולל ישראל. והמודל הדרום קוריאני לעצירת המגיפה פשוט מתאים יותר למדינות דמוקרטיות מאשר המודל הסיני.

באופן לא מפתיע, בעוד שמשרד הבריאות ביקש מכולם להכנס לסגר, נתניהו הודיע היום שמספר הבדיקות יועלה ל-3,000 ליום, עדיין שבריר ממה שנחוץ במדינה שבה המגיפה ממשיכה להתפשט בגידול שגבוה באופן עקבי מ-10% ליום, והיום ספציפית הגיע לכמעט שליש ביום אחד.

אז כן, צריך בהחלט שאנשים יקפידו על זהירות ולא יצאו מהבית אם הם לא חייבים, אבל צריך גם לשאול למה מדינה שקוראת לעצמה "הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" משקיעה הרבה יותר משאבים במודל הסיני מאשר במודל הקוריאני. לעניות דעתי, וזאת רק השערה, יכול להיות שזה קשור לזה שהשלטון שלנו די מורגל להסתמך על פאניקה ציבורית כדי להשיג כל מה שהוא רוצה, ואחד הדברים שהוא רצה בעשור האחרון זה לפרק את מערכת הבריאות הציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 00:56 
א.ב כתב:
באמת מה נורא כל כך שהמדינה תלאים רכוש פרטי ותחליט מה לעשות איתו.
מה כבר יכול להשתבש?

זה עבד נפלא כל כך הרבה פעמים בהיסטוריה.

אני לא יודע אם אתה שם לב אבל מלא פוליטיקאים נאוליברלים גילו פתאום את הUBI והלאמה של בתי חולים ובאופן כללי נראה לי שכל בן אדם עם חצי אונה שלא קלט עד הקורונה שהשוק החופשי יחסל את האנושות מתחיל לקלוט את זה עכשיו. תתעורר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 01:00 
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:
פרימו לוי כתב:
גיא האדום כתב:

אתה לא ענית לי על השאלות ששאלת אלא הוספת שורה של הנחות שאולי נכונות ואולי לא נכונות אבל הן לא ממש חלק ממה שהצעת קודם או למה שהצעת עכשיו: אולי הסכומים מופקעים ואולי לא, אולי זאת קופסה לא ראויה ואולי לא, ואולי המשפחה תזרק לרחוב ואולי לא.
השאלות שעדיין לא ענית עליהן היא: 1. מה ההבחנה בין קניין פרטי ואישי.
2. אם אני רוצה פריט לבוש או מזון שלך יש אותו האם זה לגיטימי מבחינה מוסרית שאני אכנס עליך הביתה ואקח את הפריטים האלו?
3. האם אתה מקבל את ההצעה שלי: תעבור להורים שלך ותתן את הדירה שאתה גר בה לאנשים שנמצאים במצב גרוע ממך. למה שאתה תמשיך לגור כרגיל כשיש לך אופציות אחרות בזמן שאחרים, שאין להם אופציות אחרות, ייזרקו לרחוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 01:05 
אני לא יודע מה ההבדל בין קניין פרטי לאישי אבל מערכת כלכלית שבה לאדם אחד יכול להיות קומפלקס דירות שהוא עושה ממנו הון (או אפילו שתי דירות שהוא מכניס מהן סכום נאה) ולאדם אחר אין איפה לישון היא מרושעת ואמן שהקורונה תיקח אותה מאיתנו כבר. וכל הרעיון של בעלות פרטית על קרקע הוא מטורלל לחלוטין ומביא להרס כדור הארץ.
די חלאס כבר הדבר היחיד הטוב שיכול לצאת מהוירוס הזה שנצטרך להפסיק לשמוע הצדקות לקפיטליזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 01:11 
אני חושב שהבסיס לבעיה היא אנחנו, האזרחים
כאשר הממשלה מחליטה לעשות צעדים שיפגעו במשק ואנשים יאבדו פרנסה ומקומות עבודה, יש אנשים שמחליטים ששום דבר לא באמת חשוב וממשיכים ללכת לפארק
זה רק מראה את הניתוק
אם זה רציני מספיק בשביל לפגוע בפרנסה של כל כך הרבה אנשים איך זה לא רציני מספיק בשביל שתשאר בבית שלך

רק הירתמות קולקטיבית תוביל להפסקת ההנחיות/סגר שעתיד לבוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 01:22 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
יובל כתב:
pelegs כתב:

קיבלת וירוס שגעת?

על מה אתה מדבר לעזאזל?

אני מדבר על זה שחדירה לפרטיות באופן כללי והכלים שניתנו לשב"כ ולמשטרה בפרט, לא מזיזים לי בכלל בכלל ביחס לחשיבות שיש לעצירת המגפה. ושהכלים האלה נחוצים. זה צריך לבוא עם הגדלה משמעותית של מספר הבדיקות שזה כלי יותר יעיל לפי כל מה שאני קורא, אבל הצעד הזה הוא בהחלט סביר בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 01:48 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:

לגמרי, אבל לצערי הרב זה לא משהו שאתה יכול להפיל על רפובליקאים מטורפים בלבד.
רוב המדינות בעולם שמות את זכות הקניין הפרטי לפני זכוית אדם בסיסיות. לא תמיד במילים, אבל תמיד במעשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 02:42 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
KingAlpaca כתב:
יובל כתב:
pelegs כתב:

קיבלת וירוס שגעת?

על מה אתה מדבר לעזאזל?

אני מדבר על זה שחדירה לפרטיות באופן כללי והכלים שניתנו לשב"כ ולמשטרה בפרט, לא מזיזים לי בכלל בכלל ביחס לחשיבות שיש לעצירת המגפה. ושהכלים האלה נחוצים. זה צריך לבוא עם הגדלה משמעותית של מספר הבדיקות שזה כלי יותר יעיל לפי כל מה שאני קורא, אבל הצעד הזה הוא בהחלט סביר בעיניי.

1. יופי שהם לא מזיזים לך (אגב, גם אני לא אדם שחרד לפרטיות שלו במיוחד), אבל אתה זה לא כולם.
2. אתה לא יודע אם זה יעזור באיזה שהיא צורה.
3. בטח ובטח שאתה לא יודע אם הם נחוצים.
4. עזוב נחוצים, נניח שעוזרים, למה אף מדינה אחרת בעולם לא עושה את זה?
5. עזוב נחוצים, נניח שעוזרים, זה כל מה שחשוב? שמים הכל בצד?
6. אדוארד סנוודון זוכר? זה היה היה על גירסת מיני דיאט לייט של זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 02:56 
סמל אישי של המשתמש
יובל,
והעובדה שהעבירו את זה במחטף טלפוני באישון לילה לא מפריעה לך?
ושאין שום וועדה שמפקחת על זה לא מפריע לך? (אולי אני צריך להישאר בלשון נקבה?)
ושישראל המדינה היחידה בעולם שהיא רואה עצמה חלק ממנו, שעושה את זה?
ושהממשלה כבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לשמור על הפרטים הכי אינטימיים שלנו בלי ליצור איזו פירצה מטופשת?

ישיעהו ליבוביץ צורח אמרתי לכם מהקבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 03:00 
אני לא מבין עד כדי כך בנושא אבל בסינגפור וטיוואן לא הפעילו אמצעים דומים?
מה לגבי ד. קוריאה ואפליקציית המעקב שלהם?

אישית אני מבין את החשש מהחדירה לפרטיות של אנשים וזה בעיקר נובע מחוסר אמון במערכת

לא יודע מה אני חושב על זה, מצד אחד הכלכלה והבריאות במצב קריטי, כל צעד שיוביל אותנו לסיים את המשבר יותר מהר אני בעדו
מצד שני ההשלכות האפשריות שאתם מעלים אכן יכולות להיות הרסניות
אני חייב להודות שקשה לי לדמיין שקורה משהו ממה שתארתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 03:21 
סמל אישי של המשתמש
אתה זוכר שממש לא מזמן הליכוד גרם לדליפת מידע מהגדולות בהיסטוריה האנושית, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2020, 03:36 
סמל אישי של המשתמש
הם מרגלים אחרי כולכם בכל מקרה.
האופציות פה הם לא פרטיות או האח הגדול.
יש האח הגדול, השאלה אם תעשה איתו משהו טוב פעם אחת בחיים.

אני בהחלט חושב שזה רעיון טוב אחרי הסיפור הזה לבדוק בדיוק מה ולמה ואיך המידנה מרגלת אחרי האזרחים שלה, ובהחלט לרוב זה למטרות מאד שליליות, אבל אם ישנתם טוב בלילה כשהשב"כ נשצנש בטכנלוגיות האלו בשביל למצוא נטיות מיניות של ערבים בשביל לסחוט אותם, זה מה שמקפיץ אתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 762 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: